• ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΙΕΣΤΗΡΙΟΥ...

  • Αριθμός ταινιών: 22315
  • Αριθμός συν/τών: 759967
  • Πρόγραμμα 300 Κινηματογράφων και 18 τηλεοπτικών σταθμών
Ταινίες - Γενικές Πληροφορίες


The Kremlin Letter (1970)

- Μεταφρασμένος Τίτλος:
Το Γράμμα του Κρεμλίνου

Κατασκοπική | 120' | Ακατάλληλο κάτω των 15
Χρώμα: Έγχρωμο
Ήχος: Mono
Γλώσσα: Αγγλικά - Ρωσικά - Γαλλικά
  Δημοτικότητα: 0.03 %
Αξιολόγηση: 7.00/107.00/107.00/107.00/107.00/107.00/107.00/10   (7.00/10)
Aντιφατικότητα ψήφων: Χαμηλή (Συμφωνία ψήφων > 75%)
- Υπότιτλος:

Μην εμπιστεύεσαι κανέναν…


- Συντελεστές :

Richard BooneΗθοποιός ....Ward/Robert Sturdevant 

Patrick O`NealΗθοποιός ....Charles Rone/Yorgi 

Bibi AnderssonΗθοποιός ....Erika Kosnov 

Barbara ParkinsΗθοποιός ....B.A. 

Max von SydowΗθοποιός ....συνταγματάρχης Kosnov 

Noel BehnΣυγγραφέας ....μυθιστόρημα 

John HustonΣκηνοθετης   

John HustonΣεναριογράφος   

Gladys HillΣεναριογράφος    
The Kremlin Letter (1970) - kprncs - Πεμ 25 Μαρ 2021 - 12:57
ΣΧΟΛΙΟ του ΚΓΠ στο [https://www.cine.gr/film.asp?id=720999]
The Kremlin Letter (1970)
ΠΛΟΚΗ: Το σενάριο στηρίζεται στην παράδοση ενός μη-εξουσιοδοτημένου εγγράφου, από έναν διπλωμάτη των ΗΠΑ, που υπόσχεται τη συμμαχία των ΗΠΑ με την Ρωσία, εάν οι Σοβιετικοί αποφασίσουν ποτέ να επιτεθούν στην Κόκκινη Κίνα. Ο θείος Σαμ, εύλογα, θέλει αυτό το έγγραφο πίσω, και ένας υψηλόβαθμος πράκτορας της υπηρεσίας πληροφοριών, ο «Highwayman» (Dean Jagger), επιλέγει το άτομο για την αποστολή ανάκτησης του γράμματος, τον αξιωματικό του ναυτικού Charles Rone (Patrick O`Neal).
ΚΡΙΤΙΚΗ: Διαμαντάκι της κατασκοπευτικής κινηματογραφίας, σκηνοθετημένο από τον μεγάλο John Huston (ο οποίος επίσης, ερμηνεύει, στη αρχή, έναν ανώτερο αξιωματικό του Ναυτικού), το 1970, πάνω στην ακμή του Ψυχρού Πολέμου των ΗΠΑ και της, τότε, Σοβιετικής Ένωσης...
"Η επιστολή του Κρεμλίνου", που περιέχει συγκλονιστικές ερμηνείες από τους πρωταγωνιστές Richard Boone, Orson Welles, Max Von Sydow, Bibi Andersson, Patrick O`Neal και George Sanders, κυκλοφόρησε τον Φεβρουάριο του 1970 από την 20th Century-Fox, σε επεξεργσμένο σενάριο του Huston. Ήταν εμπορική αποτυχία, αλλά συγκέντρωσε σταθερούς επαίνους από τους κριτικούς στη διάρκεια των επόμενων δεκαετιών (ο Γάλλος σκηνοθέτης Jean-Pierre Melville την αποκάλεσε, μάλλον υπερβολικά, ως αριστούργημα και πρότυπο κινηματογραφίας).
Καθώς η υπόθεση του έργου είναι μπλεγμένη, απαιτείται εντατική παρακολούθηση από τον θεατή, γιατί οι συμμαχίες αλλάζουν γρήγορα και δεν ξέρεις ποιός σκοτώνει ποιόν. Η λογική της αυτοπραστασίας λειτουργεί στο τέλος και οι συμμαχίες ανασυντάσσονται, επιδιώκοντας νέα ανταλλάγματα στις νέες τους ...δουλειές! Το σενάριο κάνει εκτεταμένη χρήση των στερεότυπων των κατασκόπων της εποχής, δηλ., την εγνωσμένη διάδοση της ομοφυλοφιλίας στους κύκλους των κατασκόπων, την απόλυτη αδιαφορία για ιδανικά και θέσεις, την διπλοπροσωπία και την κυνική αντιμετώπιση της ζωής και του θανάτου- για τους φίλους και τους εχθρούς...
Σε όσους αρέσει το κατασκοπικό είδος του Ψυχρού Πολέμου, θα την ευχαριστηθούν! [Κώστας ΚΓΠ 17/10/2014][ΚώσταςΚΓΠ20210324](8/10)
Το επεξεργάστηκε ο/η kprncs συνολικά 2 φορές
 
Αυτή τη στιγμή δεν είστε συνδεδεμένος. Συνδεθείτε ή κάντε εγγραφή για να σχολιάσετε.