• ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΙΕΣΤΗΡΙΟΥ...

  • Αριθμός ταινιών: 22315
  • Αριθμός συν/τών: 759967
  • Πρόγραμμα 300 Κινηματογράφων και 18 τηλεοπτικών σταθμών
Ταινίες - Γενικές Πληροφορίες


Star Trek Into Darkness (2013)


Επιστημονικής Φαντασίας | 132' | Απαραίτητη γονική συναίνεση
Πρεμιέρα στην Ελλάδα: Πεμ 11 Ιουλ 2013
Ημερομηνία κυκλοφορίας DVD: 19/9/2013
Ημερομηνία κυκλοφορίας BluRay: 19/9/2013
Διανομή: UIP
Χρώμα: Έγχρωμο
Ήχος: DTS (Digital Theater Sound)
Γλώσσα: Αγγλικά
Δημοτικότητα: 1.15 %
Αξιολόγηση: 7.34/107.34/107.34/107.34/107.34/107.34/107.34/107.34/10   (7.34/10)
Aντιφατικότητα ψήφων: Μέση (Συμφωνία ψήφων μεταξύ 50 και 75%)
- Υπότιτλος:

Έχουν μία ευκαιρία να μας σώσουν όλους.

- Gallery: 

- Συντελεστές :

Chris PineΗθοποιός ....James T. Kirk 

Zachary QuintoΗθοποιός ....Spock 

Karl UrbanΗθοποιός ....Δρ Leonard `Bones` McCoy 

Zoe SaldanaΗθοποιός ....Nyota Uhura 

Anton YelchinΗθοποιός ....Pavel Chekov 

Gene RoddenberryΣυγγραφέας ....τηλεοπτική σειρά 

J.J. AbramsΣκηνοθετης   

Roberto OrciΣεναριογράφος   

Alex KurtzmanΣεναριογράφος   

Damon LindelofΣεναριογράφος    
πρωτοτυπία - ioannites - Δευ 23 Σεπ 2013 - 17:22
Η σειρά των κινηματογραφικών έργων Star Trek είναι γνωστή στο παρελθόν και ασφαλώς οι θεατές της τηλεόρασης του πρόσφατου παρελθόντος γνωρίζουν καλά αυτό το τίτλο.
Για μια ακόμη φορά στο 2013 να πάλι το Star Trek κάνει την εμφάνιση του σε τρισδιάστατη έκδοση μέσα στις σκοτεινές αίθουσες και σε σκηνοθεσία J.J Abrams.
Σε αυτό το έργο σε πολλά από τα γνώριμα χαρακτηριστικά των προηγουμένων ερμηνειών αυτής της σειράς. Ωστόσο όμως πρόκειται για μία πρωτοτυπία η οποία δίνει μια νέα πνοή σ΄ αυτή τη δημιουργία και εγγυάται την περαιτέρω μακροβιότητά της . Όσον αφορά το σενάριο, ο θεατής δεν βρίσκεται μπροστά σ’ ένα πανίσχυρο αστρόπλοιο το οποίο μπορεί να ξεπεράσει κάθε είδους δυσκολίες, αλλά αντιθέτως, το Εντερπράιζ είναι αδύναμο και τεχνολογικά ξεπερασμένο σκάφος το οποίο πρέπει να αντιμετωπίσει άλλα γιγαντιαία και υπερεξελιγμένα διαστημόπλοια . Οι ήρωες έχουν ν’ αντιμετωπίσουν από τη μια πλευρά ισχυρότατους και επικίνδυνους εχθρούς και από την άλλη τη γη η οποία παύει τουλάχιστον στην αρχή του έργου να είναι φιλική μαζί τους. Μία πρόσθετη παρατήρηση επί του σεναρίου θα μπορούσαμε να κάνουμε στην αποστολή του Εντερπράιζ: Αυτή τη φορά, ο θεατής δεν έχει πλέον απέναντί του ένα πλήρωμα το οποίο αποσκοπεί στην εξερεύνηση μακρινών πολιτισμών, αλλά μία αποστολή η οποία αποβλέπει στο να εξουδετερώσει ένα εχθρό της ανθρωπότητας.
Τα σκηνικά και ο φωτισμός αποτελούν ένα άλλο χαρακτηριστικό αυτού του έργου το οποίο συνδυάζει πολλά αντιφατικά εν μέρει θέματα. Η επιτυχία της αντιπαραβολής αυτών των στοιχείων αποτελεί ένα άλλο θετικό σημείο του J.J Abrams. Έτσι ο θεατής, στις δύο και πλέον ώρες του έργου βλέπει ένα κοκκινόμαυρο και χαμηλό φωτισμό ο οποίος είναι υποβλητικός και υπονοεί την ισχύ του Κακού, τονίζοντας ασφαλώς την δραματικότητα της καταστάσεως. Αυτά δε τα χαρακτηριστικά μας υποβάλουν την ιδέα ενός προαρχικού πένθους , μιας θλίψεως η οποία προαναγγέλλει το θάνατο των ηρώων, το τέλος του κόσμου, τη καταστροφή του αστροπλοίου. Παρόλο που ο φωτισμός και τα σκηνικά είναι συχνά ζοφερά, ωστόσο η παρουσία των εξωπλανητικών κόσμων διέπεται από μία αξεπέραστη φαντασία η οποία στηρίζεται σε μία πρωτότυπη αισθητική και ένα αξεπέραστο κάλλος. Δεν πρόκειται ασφαλώς για αλλόκοτα και απόξενα σχήματα, έτσι όπως τα βλέπουμε στα φιλμ της φαντασίας και αυτό ίσως να μας ευαισθητοποιήσει στη διαφορά μεταξύ των φανταστικών έργων και των δημιουργημάτων της επιστημονικής φαντασίας. Ένα άλλο στοιχείο είναι ο φουτουρισμός, μια ιδέα η οποία στο πρόσφατο παρελθόν αποτελούσε μια ψυχοκινητική δυναμική που προσέβλεπε σ’ ένα καλύτερο μέλλον· σήμερα δυστυχώς αυτή η θετική προβολή προς τα ερχόμενα χρόνια ατονεί . Το αστρόπλοιο Εντερπράιζ διατηρεί αυτή την φουτουριστική γραμμή και τα εξελιγμένα σκηνικά υπερβαίνουν κατά πολύ τα εχθρικά σκάφη. Επί πλέον η ιδιάζουσα αισθητική του το φέρει σε αντίθεση με τη σκοτεινότητα του μη φιλικού περιβάλλοντος. Πρόκειται αναμφίβολα για μια αλληγορία η οποία αντιπαραθέτει την έννοια του Καλού και του κακού. Όσον αφορά το γήινο κόσμο ο σκηνοθέτης σχεδίασε μεγαλόσχημες πολιτείες οι οποίες μας κάνουν να σκεφτούμε τις πολιτείες που φαντάστηκαν οι ουτοπιστές συγγραφείς και φιλόσοφοι.
Τέλος από ανθρωπολογικής πλευράς έχουμε να αντιτάξουμε το Σποτ ο οποίος ακολουθεί την λογική και τους κανονισμούς απέναντι στο Κιρκ ο οποίος στηρίζεται στη διαίσθηση και στο συναίσθημα του αλτρουισμού και αυταπάρνησης. Οι δύο διαφορετικοί τύποι συνυπάρχουν αρμονικά και ο ένας συμπληρώνει τον άλλον, έτσι ώστε να φέρουν την αποστολή τους σε πέρας
Μέσα στην κακοφωνία ενός σημαντικού αριθμού έργων, η νέα έκδοση του Star Trek έρχεται να προβάλλει τις αληθινές ανθρώπινες αξίες, ανάμεσα από τα θολά μηνύματα του εμπορικού κινηματογράφου και να αναχαράξει το φουτουρισμό έτσι όπως κάποτε τον ονειρευόταν οι άνθρωποι ελπίζοντας ένα καλύτερο μέλλον. Πρόκειται για μια ταινία στην οποία δύσκολα ο κριτικός θα βρει ψεγάδια τόσο από πλευράς σκηνικών και φωτισμού, όσο και από φιλοσοφικής αντίληψης και αισθητικής σύλληψης του σεναρίου
 
<Χωρίς Τίτλο> - nikren - Τρί 27 Αυγ 2013 - 01:48
Το Into Darkness, σε αντίθεση με το Star Trek του 2009 (το οποίο λάτρεψα), δεν έφερε κάτι καινούριο στο franchise. Αν θέλεις να δεις κάτι εφετζίδικο, με δράση αλλά και πλοκή, θα ικανοποιηθείς. Αν πάλι ζητάς όλα αυτά αλλά είσαι νοσταλγός του κλασικού Τρεκ, νομίζω ότι όχι μόνο δε θα ικανοποιηθείς αλλά μπορεί να νιώσεις κι ένα μικρό εκνευρισμό όσο η ταινία θα προχωράει.

Το επεξεργάστηκε ο/η nikren συνολικά 2 φορές
 
<Χωρίς Τίτλο> - eldameldo - Τετ 24 Ιουλ 2013 - 13:41
Έφτασε λοιπόν η ώρα για ένα από τα μεγαλύτερα blockbusters του καλοκαιριού. Μετά το πολύ δυνατό reboot του Star Trek, ήρθε το sequel ή αλλιώς το "Star Trek Into Darkness" να παει τα πράγματα ένα επίπεδο πιο πάνω και να μας αποτελειώσει. Ας τα πάρουμε όμως όλα από την αρχή.

Οι fans του Star Trek θα ενθουσιαστούν, καθώς η ταινία ξεπερνάει τις όποιες προσδοκίες. Το βασικότερο όμως είναι πως η ταινία, όπως και ο προκάτοχός της, δεν απευθύνονται μόνο στους fan της σειράς Star Trek. Όπως ηταν αναμενόμενο τα οπτικά εφέ και η σκηνοθεσία είναι στην εντέλεια για το είδος. Ο J.J. Abrams ξέρει πως να γεμίζει το κάδρο του, είτε οι σκηνές είναι εντός πλανήτη, είτε εκτός κάνοντας την ταινία απολαυστική και ενδιαφέρουσα, καθώς και σεναριακά κατ`εμέ είναι ανώτερο από το πρώτο. Οι ανατροπές διαδέχονται η μια την άλλη και δεν σε αφήνουν σε ησυχία (με την καλή έννοια πάντα). Όσο για τον ήχο και την φωτογραφία πραγματικά δεν έχω λόγια.

Όλο το cast επιστρέφει, με περισσότερες ατάκες και χιούμορ καθώς πλέον δείχνουν να έχουν δέσει πολύ οι χαρακτήρες μεταξύ τους και ειδικά το δίδυμο Kirk-Spock (Chris Pine-Zachary Quinto), ενώ έχουμε και ερμηνίες έκπληξη όπως ο Peter Weller (όλοι τον θυμόμαστε ως Robocop) και ο πολύ καλός και επιβλητικός Benedict Cumberbatch.

Δεν έχω λοιπόν απ`το να παραδεχτώ πως μαζί με το επίσης καταπληκτικό Man Of Steel, αποτελούν χωρίς καμία αμφιβολία τις 2 καλύτερες ταινίες του φετινού καλοκαιριού, οι οποίες αξίζουν κάθε cent που έχετε δώσει για να κάτσετε αναπαυτικά στην θέση σας και να τις απολαύσετε. Και μην ανησυχείτε, θα βγει και 3 και μάλλον θα είναι και το καλύτερο της τριλογίας...

Βαθμολογία: 8/10

thecinema.gr
Το επεξεργάστηκε ο/η eldameldo συνολικά 2 φορές
 
Star Trek Into Darkness - darknight77 - Πεμ 11 Ιουλ 2013 - 15:53
 
Βλέπετε τα πρώτα 4 σχόλια. Πατήστε εδώ για να εμφανιστούν όλα.

Αυτή τη στιγμή δεν είστε συνδεδεμένος. Συνδεθείτε ή κάντε εγγραφή για να σχολιάσετε.