• ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΙΕΣΤΗΡΙΟΥ...

  • Αριθμός ταινιών: 22315
  • Αριθμός συν/τών: 759967
  • Πρόγραμμα 300 Κινηματογράφων και 18 τηλεοπτικών σταθμών
Ταινίες - Γενικές Πληροφορίες


Ruggles of Red Gap (1935)


Κωμωδία | 90' | Κατάλληλο για όλες τις ηλικίες
Χρώμα: Ασπρόμαυρο
Ήχος: Mono
Γλώσσα: Αγγλικά
  Δημοτικότητα: 0.01 %
Αξιολόγηση: n/a (<3 ψήφοι)
- Υπότιτλος:

Σσσς! Σήμερα είναι η μέρα να ουρλιάξεις! Και θα ουρλιάξεις με αυτή την κωμικότερη όλων των κωμωδιών…


- Συντελεστές :

Charles LaughtonΗθοποιός ....Marmaduke Ruggles 

Mary BolandΗθοποιός ....Effie Floud 

Charles RugglesΗθοποιός ....Egbert Floud 

Zasu PittsΗθοποιός ....Prunella Judson 

Roland YoungΗθοποιός ....George Vane Bassingwell 

Harry Leon WilsonΣυγγραφέας ....μυθιστόρημα 

Leo McCareyΣκηνοθετης   

 Humphrey PearsonΣεναριογράφος   

Walter DeLeonΣεναριογράφος   

 Harlan ThompsonΣεναριογράφος    
Ruggles of Red Gap (1935) - kprncs - Τρί 28 Ιαν 2020 - 10:22

ΣΧΌΛΙΟ του ΚΓΠ στο [http://www.cine.gr/film.asp?id=713440]
Ruggles of Red Gap (1935) 
ΠΛΟΚΉ: Κατά την επίσκεψή του στο Παρίσι το 1908, ο Λόρδος Burnstead (Roland Young) "χάνει", ως στοίχημα,  τον μπάτλερ του Ruggles (Charles Laughton) παίζοντας πόκερ, στον άξεστο, χωριάτη Αμερικανό λεφτά Floud (Charles Ruggles)(!).  Ο Egbert Floud  και η φαντασμένη γυναίκα του Effie, φέρνουν τον Ruggles πίσω στην κωμόπολη του Red Gap της Ουάσινγκτον. 
Η Effie θέλει να επωφεληθεί από την ανώτερη κλάση του Ruggles, για να επηρεάσει τον τρόπο ζωής του Egbert. Ωστόσο, ο Egbert ενδιαφέρεται περισσότερο για πάρτι και παίρνει τον Ruggles σε μία τοπική γιορτή μπύρας.
Όταν αναφέρει, όμως, ότι ο Ruggles, ως "συνταγματάρχης Ruggles",  μένει με τους στενούς του φίλους, στην τοπική εφημερίδα, ο μπάτλερ γίνεται διάσημος στην πόλη, σαν ηρωικός απόστρατος του Βρετανικού Στρατού. 
Μετά τη φίλη του κ. Judson, χήρα την οποία εντυπωσιάζει με τις γαστρονομικές δεξιότητές του, ο Ruggles αποφασίζει να ξεφύγει από την κατάθλιψη του υπαλληλικού του ρόλου και να ανοίξει ένα εστιατόριο. 
Η μετάβασή του από υπηρέτη σε ανεξάρτητο άνθρωπο θα εξαρτηθεί από την επιτυχία του εστιατορίου.
ΚΡΙΤΙΚΉ: Τολμηρή ταινία του 1935, στην οποία ένας εξαιρετικός Charles Laughton σατιρίζει τις τότε ιδέες των Βρετανών για την Αυτοκρατορία τους και την "οπισθοδρόμηση" των Αμερικανών. 
Ο Ruggles "ανακαλύπτει" την Αμερική, την οποία πριν φοβόταν ως μία χώρα ημιάγριων, ως χώρα που δίνει ευκαιρίες σε όλους τους ανθρώπους για ισότητα και ευημερία,, χωρίς προκατάληψη για την κοινωνική τους καταγωγή. 
Θα μπορούσε κανείς να χαρακτηρίσει το έργο, ακόμα, ως ταξικό και επαναστατικό, με την αντιπαράθεση της "δίκαιης" Αμερικής ενάντια στην αριστοκρατική καταπίεση της τότε "Αυτοκρατορικής" Βρετανίας. Βέβαια, ο φουκαράς ο Ruggles, στην πραγματική ζωή στην πολιτεία της Ουάσινγκτον γύρω στο 1908, θα αντιμετώπιζε πολλούς κινδύνους, για να μπορέσει να επαναστατήσει ενάντια στην καθυποταγμένη φύση του ως butler και να προοδεύσει κοινωνικά...

Η ταινία είναι εξαιρετική, από κοινωνιολογική πλευρά, για την εποχή της, σαν μία συγκριτική ανάλυση των Βρετανών με τα μακρινά Αμερικανικά ξαδέλφια τους. [ΚώσταςΚΓΠ20190709](7/10)

Το επεξεργάστηκε ο/η kprncs συνολικά 4 φορές
 
Αυτή τη στιγμή δεν είστε συνδεδεμένος. Συνδεθείτε ή κάντε εγγραφή για να σχολιάσετε.