• ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΙΕΣΤΗΡΙΟΥ...

  • Αριθμός ταινιών: 22315
  • Αριθμός συν/τών: 759967
  • Πρόγραμμα 300 Κινηματογράφων και 18 τηλεοπτικών σταθμών
Ταινίες - Γενικές Πληροφορίες


Horse Feathers (1932)

- Μεταφρασμένος Τίτλος:
Φτερά Αλόγου

Κωμωδία | 68' | Κατάλληλο για όλες τις ηλικίες
Ημερομηνία κυκλοφορίας DVD: 19/12/2006
Χρώμα: Ασπρόμαυρο
Ήχος: Mono
Γλώσσα: Αγγλικά
Δημοτικότητα: 0.01 %
Αξιολόγηση: n/a (<3 ψήφοι)
- Gallery:
- Συντελεστές :

Groucho MarxΗθοποιός ....καθηγητής Quincy Adams Wagstaff 

Harpo MarxΗθοποιός ....Pinky 

Chico MarxΗθοποιός ....Baravelli 

Zeppo MarxΗθοποιός ....Frank Wagstaff 

Thelma ToddΗθοποιός ....Connie Bailey 

Norman Z. McLeodΣκηνοθετης   

Bert KalmarΣεναριογράφος   

Harry RubyΣεναριογράφος   

S.J. PerelmanΣεναριογράφος   

Will B. JohnstoneΣεναριογράφος   

Arthur SheekmanΣεναριογράφος    
Horse feathers (1932) - kprncs - Τετ 15 Ιουν 2016 - 19:22
ΣΧΟΛΙΟ του ΚΓΠ στο [http://www.cine.gr/film.asp?id=702053]
Horse feathers (1932)
ΠΛΟΚΉ: Ο τρελαμένος Καθηγητής Quincy Adams Wagstaff (Groucho Marx) μόλις έχει εγκατασταθεί ως ο νέος πρόεδρος του Κολεγίου Huxley.
Ο καθηγητής διάκειται υπεροπτικά απέναντι στους άλλους καθηγητές, αλλά ενδιαφέρεται για τον γιο του Frank (Zeppo Marx), αιώνιο φοιτητή, που τα έχει φτιάξει με μία σέξι χήρα, την Connie Bailey (Thelma Todd).
O Frank επηρεάζει τον πατέρα του ώστε να προσλάβει δύο επαγγελματίες ποδοσφαιριστές προκειμένου η ομάδα του Κολεγίου τους να νικήσει το αντίπαλό Κολέγιο του Darwin.
O Wagstaff όμως προσλαμβάνει τους δυστοπικούς Baravelli (Chico Marx) και Pinky (Harpo Marx)  οι οποίοι κατεδαφίζουν-κατά τα γνωστά- το σύμπαν...
Όταν μάλιστα τους δίνει την εντολή να απαγάγουν τους δύο καλούς παίκτες του Darwin, τότε όλα  τα καλαμπούρια και οι χοντράδες βγαίνουν στο φως...
ΚΡΙΤΙΚΉ: Από τις πρώτες ταινίες των περίφημων αδελφών Marx, η οποία πέραν των γνωστών αστείων, της διακωμώδησης των πάντων, της δεξιοτεχνίας πιάνου του Chico και της άρπας του Harpo, έχει, ναι, σενάριο! Σενάριο με αρχή, μέση, τέλος καθώς και τις καταπληκτικές φάρσες του Harpo, που σαν μπόγιας μαλώνει με τον μπάτσο στον δρόμο...
Λόγω της πρωτόλειας εμφάνισης των αδελφών, η ταινία περιλαμβάνει πιο πολλές "χοντράδες", παρά γνήσια "καλαμπούρια "(όπως πχ, όταν λέει στο Harlpo "κόψε τα χαρτιά" και αυτός βγάζει τσεκούρι και τα κόβει, ή όταν ζητάει την σφραγίδα (Seal) του κολεγίου, ο Harpo φέρνει ένα...seal (φώκια ή και σφραγίδα, στα αγγλικά...)
Η μόνη πραγματικά έξυπνη ατάκα, είναι όταν ο Grougho και ο Chico ξεμένουν από λεφτά σε ένα μπαρ και ο Groucho ερωτά τον μπάρμαν, αν δέχεται να εξαργυρώσει μία επιταγή 15,22$. Ο μπάρμαν ευχαρίστως τους δίνει τα χρήματα, ο Groucho τα τσεπώνει και λέει του μπάρμαν, τρέχοντας έξω από το  μπαρ, "μόλις παραλάβω μία επιταγή για 15,22$ θα στην φέρω..."! 
Το έργο μάλλον ενδείκνυται σε όσους καταλαβαίνουν καλά Αγγλικά, καθόσον τα καλαμπούρια και οι ατάκες του Groucho δεν αποδίδονται αντίστοιχα και εύστοχα στην ελληνική! [ΚώσταςΚΓΠ15062016][ΚώσταςΚΓΠ20200720](6/10) 
Το επεξεργάστηκε ο/η kprncs συνολικά 2 φορές
 
Αυτή τη στιγμή δεν είστε συνδεδεμένος. Συνδεθείτε ή κάντε εγγραφή για να σχολιάσετε.