• ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΙΕΣΤΗΡΙΟΥ...

  • Αριθμός ταινιών: 22315
  • Αριθμός συν/τών: 759967
  • Πρόγραμμα 300 Κινηματογράφων και 18 τηλεοπτικών σταθμών
Ταινίες - Γενικές Πληροφορίες


Caught (1949)

- Μεταφρασμένος Τίτλος:
Για Λίγη Στοργή
- Γνωστό και ως:
Παγιδευμένη

Νουάρ | 88' | Κατάλληλο, επιθυμητή γονική συναίνεση
Χρώμα: Ασπρόμαυρο
Ήχος: Mono
Γλώσσα: Αγγλικά
  Δημοτικότητα: 0.04 %
Αξιολόγηση: n/a (<3 ψήφοι)
- Υπότιτλος:

Η ιστορία μιας απελπισμένης κοπέλας.

 

- Συντελεστές :

James MasonΗθοποιός ....Larry Quinada 

Barbara Bel GeddesΗθοποιός ....Leonora Eames 

Robert RyanΗθοποιός ....Smith Ohlrig 

Frank FergusonΗθοποιός ....Dr. Hoffman 

Curt BoisΗθοποιός ....Franzi Kartos 

 Libbie BlockΣυγγραφέας ....μυθιστόρημα 

Max OphulsΣκηνοθετης   

Arthur LaurentsΣεναριογράφος    
Caught (1949) "Για Λίγη Στοργή" ή "Παγιδευμένη" - kprncs - Παρ 25 Μαρ 2016 - 20:40

Σχόλιο του ΚΓΠ στο [http://www.cine.gr/film.asp?id=709224&page=4]

Caught (1949) "Για Λίγη Στοργή" ή "Παγιδευμένη"

ΠΕΡΙΛΗΨΗ: Η Leonora Eames (Barbara Bel Geddes), γοητευμένη από την μεγάλη ζωή, παντρεύεται τον μεγαλοεπιχειρηματία Smith Ohlrig (Robert Ryan) για να αποκτήσει όλα αυτά τα υλικά αγαθά που ποθούσε.

Ο Ohlrig όμως έχει φρικτό χαρακτήρα και την παραμελεί, αντιμετωπίζοντας την μόνο σαν "συμπλήρωμα" της δικής του ζωής, παρα σαν γυναίκα του και σύντροφο του...

Η Leonora τον παρατάει και πιάνει δουλειά στον ευγενή και ανθρωπιστή γιατρό Larry Quinada (James Mason), τον οποίο σιγά σιγά ερωτεύεται, χωρίς όμως να μπορεί να ξεχάσει και τον αρχικό έρωτα της για τον Ohlrig.

Σε κάποια στιγμή, ξαναβρίσκεται για λίγο μαζί του, θεωρώντας ότι μπορεί να ξαναπιάσει την ζωή της με αυτόν και μένει έγκυος, αλλά βέβαια ο άστατος χαρακτήρας του Ohlrig την απωθεί και πάλι πίσω στον καλό γιατρό Quinada...

Ο Ohlrig όμως την απειλεί ότι θα της πάρει το παιδί, χρησιμοποιώντας όλο το νομικό οπλοστάσιο των πλουσίων, οπότε η Leonora ξαναγυρίζει στο σπίτι της σαν φυλακισμένη, "παγιδευμένη", ανάμεσα στην αγάπη της για τον γιατρό Quinada και τις απειλές του άντρα της Ohlrig.

Σε μία έκρηξη οργής του Ohlrig και τραυματισμού του, η Leonora αμφιταλαντεύεται, αλλά τελικά καλεί τις υπηρεσίες βοηθείας, παρόλο το μίσος της εναντίον του Ohlrig. Είναι όμως, πολύ αργά για αυτήν και το παιδί της...

ΚΡΙΤΙΚΗ: Δραματική ταινία της Αμερικανικής περιόδου του σκηνοθέτη Max Opuls, με εξαιρετικές ερμηνείες από τον καταξιωμένο Robert Ryan και τον πρωτοεμφανιζόμενο James Mason στα Αμερικανικά studios, καθώς και ένα 3-λεπτο μονοπλάνο, μία συζήτηση μεταξύ του γιατρού Quinada και του συνεργάτη του, που αφορά την σχέση του Quinada με την Leonora (Εντάξει, δεν είναι επιπέδου... Antonioni, αλλά εξαιρετικά ανθεκτικό στον χρόνο και ενδιαφέρον για το πανάρισμα της κάμερας του Opuls...).

Η καταπιεσμένη Leonora ταλαντεύεται δραματικά στην ζωή της, ανάμεσα στους 2 άντρες που την επιθυμούν και την θέλουν, ο καθένας με τον δικό του τρόπο.

Το τέλος της ταινίας δεν είναι δίκαιο για την κακομοίρα Leonora, παρόλο που ο σκηνοθέτης Opuls προσπαθεί -με λάθος τρόπο, κατα την γνώμη μου...- να "χρυσώσει" το χάπι στους θεατές του...[Κώστας ΚΓΠ 25032016](6/10)

Το επεξεργάστηκε ο/η kprncs συνολικά 2 φορές
 
Αυτή τη στιγμή δεν είστε συνδεδεμένος. Συνδεθείτε ή κάντε εγγραφή για να σχολιάσετε.