• ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΙΕΣΤΗΡΙΟΥ...

  • Αριθμός ταινιών: 22315
  • Αριθμός συν/τών: 759967
  • Πρόγραμμα 300 Κινηματογράφων και 18 τηλεοπτικών σταθμών
Ταινίες - Υπόθεση & Παραλειπόμενα


The Prowler (1951)

- Μεταφρασμένος Τίτλος:
Εγκλημα στους Ασπρους Βράχους

Νουάρ | 92'
Χρώμα: Ασπρόμαυρο
Ήχος: Mono
Γλώσσα: Αγγλικά
  Δημοτικότητα: 0.14 %
Αξιολόγηση: n/a (<3 ψήφοι)
- Υπότιτλος:

Προσοχή στον ύποπτο…

 

- Πλοκή:


Ο Γουέμπ Γκάργουντ είναι ένας κυνικός αστυνόμος που πιστεύει ότι η επιτυχία υπόκειται σε γυρίσματα της τύχης. Ανταποκρινόμενος σε κλίση για ύποπτες κινήσεις γύρω από το σπίτι της Σούζαν Γκίλβρεϊ, γοητεύεται άμεσα από αυτήν και τον πλούτο της. Καταφέρνει να κάνει σχέση μαζί της, παρότι είναι παντρεμένη. Αυτή, νιώθοντας ενοχές, σταματάει τη σχέση, αλλά ο Γουέμπ είναι ακόμα παθιασμένος. Προσποιείται ότι είναι κάποιος ύποπτος ο ίδιος γύρω από το σπίτι της, ώστε να επανέλθει με νέα της κλήση, χωρίς να γνωρίζει την τραγική κατάληξη.


 
The Prowler (1951) - kprncs - Σάβ 16 Φεβ 2019 - 11:28
ΣΧΟΛΙΟ του ΚΓΠ στο [http://www.cine.gr/film.asp?id=718326&page=4]
The Prowler (1951)
ΠΛΟΚΗ: Ο μίζερος και βαριεστημένος μπάτσος Webb Garwood (Van Heflin) την πέφτει κανονικά στην μεγαλοκυρία Suzan Gilvray (Evelyn Keys), της οποίας ο πλούσιος σύζυγος απουσίαζε κάθε βράδυ κάνοντας μία εκπομπή. 
Αυτή ανταποκρίνεται παθιασμένα στο κάλεσμα του. 
Ο Webb την θέλει όλη δικιά του και ένα βράδυ, σε περιπολία, σκοτώνει "σε νόμιμη άμυνα" τον άντρα της. 
Το δικαστήριο δέχεται την εκδοχή του, καθώς και την αθωωτική μαρτυρία της Suzan, δηλαδή " ότι δεν τον ήξερε προηγουμένως" και απαλλάσσει τον Webb, οπότε σε λίγο καιρό αυτός και η Suzan παντρεύονται...
Γρήγορα όμως η Suzan του αποκαλύπτει ότι είναι προχωρημένη έγκυος, γεγονός που δεν "κολλάει" με την ομολογία της στο Δικαστήριο και θα μπορούσε να τους δημιουργήσει δικαστικά προβλήματα.
Έτσι, για να αποφύγουν οποιαδήποτε ενοχλητική ερώτηση καταφεύγουν σε μία πόλη-φάντασμα στην έρημο της Νεβάδα και την κρίσιμη στιγμή ο Webbb φέρνει γιατρό από μία κοντινή πόλη.
Ο γιατρός όμως τους αναγνωρίζει και φεύγει, παίρνοντας μαζί του (!) το νεογέννητο και ειδοποιεί την αστυνομία, που καταφτάνει οπλισμένη για να κυνηγήσει τον άοπλο Webb...
ΚΡΙΤΙΚΉ: Στους λίγους πρωταγωνιστικούς ρόλους που έπαιξε ο Van Heflin έκανε συνήθως τον μπάτσο ή τον κακοποιό, χωρίς ποτέ να γίνει σταρ πρώτου μεγέθους. 
Η ερμηνεία του εδώ είναι αξιοπρεπής και ρεαλιστική, σαν ένα ακόμα άτομο, που βρίσκει ευκαιρία να "ξεφύγει" με τα λεφτά των άλλων...
Η ταινία δεν διαθέτει ξεχωριστά στοιχεία στο μάλλον κοινότυπο σενάριο της. [ΚώσταςΚΓΠ1502019](6/10)
 
Αυτή τη στιγμή δεν είστε συνδεδεμένος. Συνδεθείτε ή κάντε εγγραφή για να σχολιάσετε.