• ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΙΕΣΤΗΡΙΟΥ...

  • Αριθμός ταινιών: 22315
  • Αριθμός συν/τών: 759967
  • Πρόγραμμα 300 Κινηματογράφων και 18 τηλεοπτικών σταθμών
Ταινίες - Κριτική από το Cine.gr


Show Bitch! (2010)


Κωμωδία | 90'
Πρεμιέρα στην Ελλάδα: Πεμ 9 Δεκ 2010
Ημερομηνία κυκλοφορίας DVD: 17/3/2011
Διανομή: Audio Visual
Χρώμα: Έγχρωμο
Ήχος: Dolby Digital
Γλώσσα: Ελληνικά
Δημοτικότητα: 0.29 %
Αξιολόγηση: 1.25/101.25/10   (1.25/10)
Aντιφατικότητα ψήφων: Χαμηλή (Συμφωνία ψήφων > 75%)
- Υπότιτλος:

There’s no bitch like show bitch!

- Gallery: 

- Κριτική από το Cine.gr:


Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

Στη νέα του ταινία ο Νίκος Ζερβός θέλει, υποτίθεται, να ξεσκεπάσει τον ψεύτικο κόσμο της Show biz, κύριο όργανο της οποίας είναι η τηλεόραση. Μάνατζερ (Χαραλαμπίδης) που προωθεί ένα ξανθό ανεγκέφαλο τραγουδιστή (Νάσος Παππάς) στήνοντας ειδύλλια και σκάνδαλα με μια θερμοκέφαλη άφωνη τραγουδίστρια (Άννα Ρεζάν Κριτσέλη), μια αριβίστρια δημοσιογράφος, τηλεοπτική ρεπόρτερ, παπαράτσι της κακιάς ώρας, ένα μουσικό γκρουπ από γέρους (Πουλικάκος, Βαβούρας, Γκουσγκούνης), έτσι για το καλαμπούρι της υπόθεσης και ένας παραγωγός (Γιαννόπουλος) εξ Αμερικής που επαναλαμβάνει για όλα ως επωδό «fuck you!».

Κάμερα στατική και ηθοποιοί μπροστά της να τα λένε θεατρικά αλά επιθεώρηση, χιούμορ (ελλείψει πλοκής και δράσης της κάμερας, αναγκαστικά μόνο) λεκτικό και εξοντωτικά απλοϊκό της δεκαετίας 60, μοντάζ, με τέτοιο υλικό, επίσης αναγκαστικά διεκπεραιωτικό, παραγέμισμα με σχεδόν ολόκληρα τραγούδια για να φτάσουμε στα 90 λεπτά...

Εντάξει, από τον Ζερβό δεχόμαστε ότι θα δούμε ηθελημένο low budget, cult, trashy cinema, όμως και αυτό το είδος κινείται ιστορικά και προσαρμόζεται στην εποχή του. Αν μείνει στατικό γίνεται από cult, γραφικό, βαρετό, ανούσιο. Χώρια που η σάτιρα για την show biz και την τηλεόραση είναι κοινός τόπος ακόμη και μέσα από την ίδια την τηλεόραση. Ένα δεκάλεπτο π.χ. από το «Δυο ξένοι» λέει πιο πολλά και με σύγχρονο λαϊκό χιούμορ, από την παρούσα ταινία-σκέτς. Αυτό που ο Ζερβός «ξεσκεπάζει», είναι θεόγυμνο προ πολλού.

Ξεχωρίζουν Πουλικάκος και Χαραλαμπίδης, βάζοντας κάτι από την έμφυτη ενέργειά τους σε αυτό το κινηματογραφικό σκαρίφημα.

Βαθμολογία: 0,5/5 Stars (0.5/5)

(0 κακή | 1/5 Stars μέτρια | 2/5 Stars2/5 Stars ενδιαφέρουσα | 3/5 Stars3/5 Stars3/5 Stars καλή | 4/5 Stars4/5 Stars4/5 Stars4/5 Stars πολύ καλή | 5/5 Stars5/5 Stars5/5 Stars5/5 Stars5/5 Stars αριστούργημα)

Χάρης Καλογερόπουλος


 
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια. Στείλτε το πρώτο!

Αυτή τη στιγμή δεν είστε συνδεδεμένος. Συνδεθείτε ή κάντε εγγραφή για να σχολιάσετε.