• ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΙΕΣΤΗΡΙΟΥ...

  • Αριθμός ταινιών: 22315
  • Αριθμός συν/τών: 759967
  • Πρόγραμμα 300 Κινηματογράφων και 18 τηλεοπτικών σταθμών
Ταινίες - Κριτική από το Cine.gr


Lakeview Terrace (2008)

- Μεταφρασμένος Τίτλος:
Η Παρακολούθηση

Θρίλερ | 110' | Απαραίτητη γονική συναίνεση
Ημερομηνία κυκλοφορίας DVD: 11/2/2009
Ημερομηνία κυκλοφορίας BluRay: 11/2/2009
Διανομή: Audio Visual
Χρώμα: Έγχρωμο
Ήχος: DTS (Digital Theater Sound)
Γλώσσα: Αγγλικά
Δημοτικότητα: 0.24 %
Αξιολόγηση: 5.81/105.81/105.81/105.81/105.81/105.81/10   (5.81/10)
Aντιφατικότητα ψήφων: Μέση (Συμφωνία ψήφων μεταξύ 50 και 75%)
- Υπότιτλος:

Ο φόβος μένει δίπλα σου…

- Gallery: 

- Κριτική από το Cine.gr:


Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2009

Ένας συντηρητικός και χήρος μπάτσος, που ζει με τα δύο παιδιά του σε ήσυχο προάστιο κάπου στην Καλιφόρνια, πέρνει από την αρχή με πολύ στραβό μάτι τους καινούργιους του γείτονες, ένα νεανικό ζευγάρι που φαίνεται ευτυχισμένο με το νέο σπίτι που έχει αποκτήσει. Σταδιακά τα πράγματα ανάμεσα στους γείτονες χειροτερεύουν και ιδιαίτερα όταν το ζευγάρι αποφασίζει να απαντήσει στον πόλεμο νεύρων και τις προκλήσεις του "πειραγμένου" γείτονα-μπάτσου.

Το Lakeview Terrace είναι ένα πολύ καλό, σχεδόν τυπικό σασπένς-θρίλερ της κατηγορίας "μανιακός και επικίνδυνος γείτονας". Λέω "σχεδόν" γιατί η συγκεκριμένη ταινία έχει πολύ καλές ερμηνείες ρόλων και περιορίζει το κιτς και τα κλισέ, που βλέπουμε (και πολλές φορές δεν αντέχουμε) σε τέτοιου είδους ταινίες.

Όχι ότι δεν χρησιμοποιεί κλισέ...και μαλιστα πολλά. Το καλό όμως είναι ότι τις περισσότερες φορές, ο τρόπος που αντιμετωπίζει ο σκηνοθέτης (Neil LaBute-"In the Company Of Men", "The Shape of Things", "The Wicker Man") τις καταστάσεις κλισέ, δεν είναι κιτσάτος και κάποιες φορές δεν είναι και προβλέψιμος.. Η ταινία έχει αγωνία που κορυφώνεται ομαλά και βαθμιαία, ίσως με λίγο αργό ρυθμό. Τα πρώτα δύο τρίτα της ταινίας είναι και τα καλύτερα, ενώ το τελευταίο μέρος είναι πιο συμβατικό και ψιλοπροδίδει την πολυπλοκότητα του πρώτου. Οι υπόλοιποι γείτονες είναι εντελώς εξαφανισμένοι, περιέργως, μόνο αναφορές γίνονται σε αυτούς, και ίσως αυτό εξυπηρετεί μια πιό απλή πλοκή και εστίαση στην σχέση των δύο γειτόνων, απλά ο θεατής νιώθει πολλά σεναριακά κενά όταν αντιλαμβάνεται ότι σε πολλές στιγμές η παρουσία και των άλλων γειτόνων θα ήταν καταλυτική.

Πολύ καλός και ο Samuel Jackson, αλλά και οι άλλοι δύο πρωταγωνιστές της ταινίας, η πολύ όμορφη Kerry Washington (The Human Stain, The Last King of Scotland, Mr. and Mrs. Smith, Fantastic Four, Miracle at St. Anna, αλλά και πρόσωπο της L`oreal) και ο Patrick Wilson (πρωταγωνιστή του επερχόμενου superhero Watchmen του "δικού μας" -λόγω 300- Zack Snyder).

Ετυμηγορία: Να το δείτε το Lakeview Terrace. Είναι ένα ψυχολογικό-σασπένς θρίλερ, έχει δράση, έχει μια χαρά διαλόγους, καλές ερμηνείες, απλή και ωραία σκηνοθεσία...μια χαρά δηλαδή. Ποπ κόρν, coca cola ...ξέρετε εσείς!

Βαθμολογία: 6.5/10 Stars6.5/10 Stars6.5/10 Stars6.5/10 Stars6.5/10 Stars6.5/10 Stars6,5/10 Stars (6.5/10)

Γιάννης Πεντσερετζίδης


 
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια. Στείλτε το πρώτο!

Αυτή τη στιγμή δεν είστε συνδεδεμένος. Συνδεθείτε ή κάντε εγγραφή για να σχολιάσετε.