• ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΙΕΣΤΗΡΙΟΥ...

  • Αριθμός ταινιών: 22315
  • Αριθμός συν/τών: 759967
  • Πρόγραμμα 300 Κινηματογράφων και 18 τηλεοπτικών σταθμών
Ταινίες - Αξιολόγηση


Stella Dallas (1937)

- Μεταφρασμένος Τίτλος:
Στέλλα Ντάλας
- Γνωστό και ως:
Στέλλα Ντάλλας
Stella Dallas (1937)

Δραματική | 106'
Χρώμα: Ασπρόμαυρο
Ήχος: Mono
Γλώσσα: Αγγλικά
  Δημοτικότητα: 0.01 %
Αξιολόγηση: n/a (<3 ψήφοι)
- Υπότιτλος:

Σίγουρα, μου αρέσει να περνάω καλά!Αυτή τη στιγμή δεν είστε συνδεδεμένος. Συνδεθείτε ή κάντε εγγραφή για να αξιολογήσετε την ταινία. 
Stella Dallas (1937) - kprncs - Σάβ 31 Δεκ 2016 - 18:03
ΣΧΟΛΙΟ του ΚΓΠ στο [http://www.cine.gr/film.asp?id=713331]
Stella Dallas (1937)
ΠΛΟΚΗ: Η νεαρή Stella Martin (Barbara Stanwyck) αποφασίζει με κάθε τρόπο να "ανέλθει" στην κοινωνία και έτσι παντρεύεται τον Stephen Dallas (John Boles), τέως playboy και τώρα επιχειρηματία και μέλος της καλής κοινωνίας, στην οποια θέλει με κάθε τρόπο να εισέλθει η Stella.
Δυστυχώς για αυτήν, όμως, δεν καταφέρνει να αποκτήσει την παιδεία και τους τρόπους της "καλής κοινωνίας" οπότε παραμένει περιθωριακή και γραφική με το ντύσιμο της και την συμπεριφορά της.
Το μόνο πλάσμα που αγαπάει παράφορα είναι η κόρη της Laurel (Anne Shirley) για την οποία είναι έτοιμη να κάνει κάθε θυσία για να "επιτύχει" στην ζωή της, ανερχόμενη κοινωνικά στις τάξεις των πλουσίων και των δυνατών...
Ετσι, όταν ο άντρας της Stephen ζητά διαζύγιο για να παντρευτεί μία γυναίκα της τάξης του, η Stella έχει καταστρώσει σχέδιο για να προωθήσει την κόρη της στην καλή ζωή και την άνετη διαβίωση...
ΚΡΙΤΙΚΗ: Δραματική ταινία με πρωταγωνίστρια την εξαιρετική Barbara Stanwyck, της οποίας η συμπεριφορά και η ερμηνεία κυριλεκτικά καταλαμβάνουν όλο το έργο.
Η Stanwyck αποδίδει εξαιρετικά στον ρόλο της "φτωχής-κοπελίτσας-που-θέλει-να-γινει-πρωτη-φιρμα", ρόλους που έχουμε δεί επίσης σε αμέτρητες ελληνικές ταινίες της δεκαετίας του 1960.
Ολες αυτές οι ταινίες, με τον τρόπο τους σπρώχνανε την κοινωνία να αποδεχτεί τον καταναλωτισμό και την ευμάρεια σαν τον "μονο αποδεκτό" τρόπο ζωής.
Ακόμα και η κόρη της Laurel, όταν νομίζει -ψευδώς- ότι η μητέρα της δεσμεύεται με έναν τύπο "κατώτερο" της, την εγκαταλείπει άκαρδα και αφήνει τον εαυτό της ελεύθερο να γευθεί τις χαρές της πλουσιοπάροχης, ανέμελης, ζωής...
Δεν με ενθουσίασε η ταινία! [ΚώσταςΚΓΠ31122016](6/10)
 
Αυτή τη στιγμή δεν είστε συνδεδεμένος. Συνδεθείτε ή κάντε εγγραφή για να σχολιάσετε.