• ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΙΕΣΤΗΡΙΟΥ...

  • Αριθμός ταινιών: 22315
  • Αριθμός συν/τών: 759967
  • Πρόγραμμα 300 Κινηματογράφων και 18 τηλεοπτικών σταθμών
οΏ½οΏ½οΏ½οΏ½οΏ½οΏ½οΏ½οΏ½οΏ½οΏ½οΏ½ - οΏ½οΏ½οΏ½οΏ½οΏ½οΏ½οΏ½οΏ½ οΏ½οΏ½οΏ½οΏ½οΏ½οΏ½οΏ½οΏ½οΏ½οΏ½οΏ½


- EοΏ½οΏ½οΏ½οΏ½οΏ½οΏ½, οΏ½οΏ½οΏ½οΏ½οΏ½:

Barrett, Jacinda


- οΏ½οΏ½οΏ½οΏ½: οΏ½οΏ½οΏ½οΏ½οΏ½οΏ½οΏ½
- HοΏ½οΏ½οΏ½οΏ½οΏ½οΏ½οΏ½οΏ½οΏ½ οΏ½οΏ½οΏ½οΏ½οΏ½οΏ½οΏ½οΏ½: 02 Αυγούστου 1972
- οΏ½οΏ½οΏ½οΏ½οΏ½ οΏ½οΏ½οΏ½οΏ½οΏ½οΏ½οΏ½οΏ½: Brisbane, Queensland, Australia
- οΏ½οΏ½οΏ½οΏ½: 178 cm.
- οΏ½οΏ½οΏ½οΏ½οΏ½οΏ½οΏ½: Macht, Gabriel


- οΏ½οΏ½οΏ½οΏ½οΏ½οΏ½οΏ½οΏ½ οΏ½οΏ½οΏ½οΏ½οΏ½οΏ½οΏ½οΏ½οΏ½οΏ½οΏ½:


Τετάρτη 31 Μαΐου 2006
Cineντευξη : JACINDA BARRETT - POSEIDON


ΕΡ.Τι σας ώθησε να παίξετε αυτόν τον ρόλο στο Poseidon?

JACINDA BARRETT: Νομίζω ότι το πρώτο πράγμα ήταν το γεγονός ότι ο Wolfgang θα σκηνοθετούσε την ταινία. Έχει μεγάλο ταλέντο ιδιαίτερα σ’ αυτού του είδους τις ταινίες. Και όταν δεν έχεις μεγαλώσει μέσα σε αυτό ή δεν έχεις μεγαλώσει στο Hollywood και έρχεσαι σε αυτό από μία άλλη χώρα θεωρείς ότι αυτού του είδους οι ταινίες που έβλεπες μεγαλώνοντας, είναι κομμάτι της ιστορίας του Hollywood και οφείλεις να τις κάνεις και εσύ. Αυτές οι ταινίες δεν γίνονται πουθενά αλλού στον κόσμο και το να βρίσκεσαι στα στούντιο της Warner Bros. όπου πολλές τέτοιες ταινίες γυρίστηκαν είναι απλώς… Είναι καταπληκτικό να αποτελείς μέρος μίας τέτοιας ταινίας. Και όσον αφορά στον Wolfgang είναι ο καλύτερος σ’ αυτού του είδους τις ταινίες. Δεν χρειάστηκε καν να το σκεφτώ δεύτερη φορά.

ΕΡ. Αν βρισκόσασταν σε παρόμοια θέση με τον χαρακτήρα που υποδύεστε τι πιστεύετε ότι θα κάνατε για να επιβιώσετε;

JACINDA BARRETT: Κάθε φορά που η ζωή σε δοκιμάζει - και συμβαίνει σε όλους μας από καιρού εις καιρόν- ποτέ δεν πιστεύεις ότι θα ανταπεξέλθεις όμως πάντοτε τα καταφέρνεις. Βρίσκεις από κάπου την δύναμη. Οπότε, ναι, αν ήμουν στην θέση της Maggie ελπίζω ότι θα έβρισκα την δύναμη να αγωνισθώ, να πάρω το ρίσκο και να τοποθετήσω την ζωή του παιδιού μου πάνω από την δική μου και να προσπαθήσω να το σώσω. Νομίζω ότι σε αυτό το σημείο όλες οι ιδέες που έχεις για το πώς θα αντιδράσεις, για τον κώδικα συμπεριφοράς σου παύουν να ισχύουν και το ένστικτο της επιβίωσης είναι αυτό που επιβάλλεται.

ΕΡ. Περιγράψτε μας μερικές από τις δοκιμασίες που ο χαρακτήρας σας αντιμετωπίζει στο φιλμ.

JACINDA BARRETT: Ήθελα πολύ να δω την σκηνή κατά την οποία με χτυπάει ένα υδάτινο τείχος γιατί την έκανα τρέχοντας σε ένα μακρύ χώλ και πέφτοντας πάνω σε ένα στρώμα. Και ήξερα ότι θα προσθέσουν το νερό αργότερα. Γύρισα όλη την σκηνή κομμάτι κομμάτι. Όταν την είδα ολοκληρωμένη ήταν απίστευτη. Αυτή ήταν μία πολύ διασκεδαστική σκηνή για μένα , το να παλεύεις με το νερό ήταν απίστευτο και ο διάδρομος ήταν ιδιαιτέρως κλειστοφοβικός. Μας πήρε περίπου 10 μέρες να γυρίσουμε σ’ αυτόν τον μικρό χώρο και παρ’όλο που ξέραμε ότι αν χτυπήσουμε μπορούμε να βγούμε έξω από τον θάλαμο δεν το κάναμε ποτέ. Οπότε είχαμε το ίδιο κλειστοφοβικό συναίσθημα που είχαν και οι χαρακτήρες. Υπήρξαν πολλές καταστάσεις. Και για να είμαι ειλικρινής για μένα μία από τις χειρότερες στιγμές ήταν στην τελική σκηνή όταν είμαστε ακόμη στο πλοίο όπου φυσούν άνεμοι με 100 μίλια την ώρα. Είχαν έναν τεράστιο ανεμιστήρα και εμείς ήμασταν βρεγμένοι και έριχναν κομμάτια από μαύρη πλαστική σακούλα μπροστά από τον ανεμιστήρα για να φαίνεται ότι έρχονται προς εμάς θραύσματα και όταν αυτό χτυπάει την πλάτη σου με 100 μίλια την ώρα και είσαι και βρεγμένος είναι πραγματικά οδυνηρό. Τσίριζα σ’ αυτήν την σκηνή για περίπου τρεις μέρες. Αυτή ήταν μία σκληρή σκηνή.

ΕΡ. Πως είναι να είστε βρεγμένη όλη την ώρα;

JACINDA BARRETT: Στο τέλος το σιχαίνεσαι. Και το δέρμα σου γίνεται σα να είσαι μέσα στο νερό για 10 ώρες αρχίζει και σκίζεται μόλις αγγίξεις κάτι. Το περίεργο όταν «γυρίζεις» στο στούντιο της Warner Bros. είναι ότι είσαι κομμάτι της ατραξιόν που προσφέρεται στους επισκέπτες. Κόσμος πληρώνουν για να δουν το στούντιο. Οπότε μόλις βγαίνεις από το sound stage και είσαι βρεγμένος και αρχίζεις να ξεκολλάς το κοστούμι από πάνω σου, βλέπεις ένα μικρό λεωφορείο μέσα από το οποίο οι επισκέπτες τραβούν φωτογραφίες. Όπως καταλαβαίνεται είναι λίγο περίεργο να κάνεις την ταινίας και ταυτοχρόνως να αποτελείς θέαμα για τους επισκέπτες που πληρώνουν για αυτήν την ξενάγηση.

ΕΡ. Ποια είναι το επόμενο βήμα για εσάς;

JACINDA BARRETT: Το επόμενο φιλμ είναι το School for Scoundrels, μία κωμωδία με τον Billy Bob Thornton και τον Jon Heder. Και μετά από μία εβδομάδα έχω την πρεμιέρα του The Last Kiss σε σενάριο Paul Haggis με συμπρωταγωνιστή μου τον Zach Braff. Και στο τέλος έχω το The Namesake, σε σκηνοθεσία της Mira Nair. Αυτό προς το τέλος του χρόνου.

ΕΡ. Πόσο σημαντικό είναι το ίντερνετ για την ζωή σας;

JACINDA BARRETT: Πολύ. Εννοώ ότι με την οικογένειά μου και τους φίλους μου να ζουν στην Αυστραλία δεν θα μπορούσα να ζήσω χωρίς αυτό πλέον. Αλλάζει τον τρόπο που κάνεις τα πάντα.Δεν ξέρω κανένα που να μπορεί να ζήσει χωρίς αυτό – ίσως τη μητέρα μου. Δεν είναι καλή σε αυτό. Είναι πολύ κακή για να πούμε την αλήθεια. Θυμώνει όταν δεν γίνεται αυτό που νομίζει ότι πρέπει να γίνει. . Αλλά όλοι οι φίλοι μου, όλοι της γενιάς μου δεν θα ήξεραν τι να κάνουν χωρίς αυτό.

Ευχαριστούμε την εταιρεία Village Films για την παραχώρηση της συνέντευξης.

Μετάφραση - Επιμέλεια: Άλκηστις Χαρσούλη
(Cineντευξη)


 
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια. Στείλτε το πρώτο!

Αυτή τη στιγμή δεν είστε συνδεδεμένος. Συνδεθείτε ή κάντε εγγραφή για να σχολιάσετε.