• ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΙΕΣΤΗΡΙΟΥ...

  • Αριθμός ταινιών: 22315
  • Αριθμός συν/τών: 759967
  • Πρόγραμμα 300 Κινηματογράφων και 18 τηλεοπτικών σταθμών
Ταινίες - Γενικές Πληροφορίες


The Shanghai Gesture (1941)

- Μεταφρασμένος Τίτλος:
Αμαρτωλές Αγάπες
- Γνωστό και ως:
Οι Κολασμένοι της Σαγκάης

Νουάρ | 99'
Χρώμα: Ασπρόμαυρο
Ήχος: Mono
Γλώσσα: Αγγλικά - Γαλλικά
Δημοτικότητα: 0.10 %
Αξιολόγηση: n/a (<3 ψήφοι)
- Υπότιτλος:

Οι άνθρωποι μένουν στη Σαγκάη για πολλούς λόγους… Οι περισσότεροι από αυτούς κακοί!

- Gallery:
- Συντελεστές :

Gene TierneyΗθοποιός ....Victoria `Poppy` Charteris 

Walter HustonΗθοποιός ....Σερ Guy Charteris 

Victor MatureΗθοποιός ....Δρ Omar 

Ona MunsonΗθοποιός ....`Mother` Gin Sling 

Phyllis BrooksΗθοποιός ....Dixie Pomeroy 

Josef von SternbergΣκηνοθετης   

Josef von SternbergΣεναριογράφος   

 Geza HerczegΣεναριογράφος   

Jules FurthmanΣεναριογράφος   

Karl VollmollerΣεναριογράφος    
The Shanghai Gesture (1941) - kprncs - Τρί 01 Σεπ 2015 - 18:40

ΣΧΟΛΙΟ του ΚΓΠ στο [http://www.cine.gr/film.asp?id=717108]


The Shanghai Gesture (1941)


Στην Σαγκάη του μεσοπολέμου του 20ου αιώνα, οι λευκοί περνάνε ζωή και κότα.
Εχοντας στραγγαλίσει την Κίνα με τον πόλεμο του Οπίου (1842), από το οποίο η μεγάλη αυτή χώρα συνήλθε με την κυρίευση της εξουσίας από τον Μάο, διατηρούν όλες τις οικονομικές μονάδες, διασκεδάζουν στα χαμαιτυπεία της πόλης (που βρίσκονται στην Διεθνή Ζώνη), αγοράζουν και πουλάνε κοριτσάκια και γενικά δεν ενδιαφέρονται για το απέραντο φρενοκομείο που λέγεται Κίνα.


Στο χαμαιτυπείο-καζίνο της δηλητηριώδους μαντάμ Gin Sling (Ona Munson) συχνάζουν, παίζουν και χάνουν τα λεφτά τους οι λευκοί αριστοκράτες και συνάμα γίνονται υποχείρια της .


Οταν απειλείται η επιχείρηση της από κάποιους μεγαλολεφτάδες λευκούς που αγοράζουν τα πάντα σε φτηνές τιμές, η Madame Sling  αποφασίζει να κινηθεί δραστικά εναντίον του ανθρώπου που κινεί τα νήματα, του Sir Guy Charteris (Walter Huston). Για να μπορεί να τον εκβιάσει, παγιδεύει την κόρη του Victoria (την καταπληκτική και πανέμορφη Gene Tierney) στα δίχτυα του "μόνιμου" ζιγκολό του μαγαζιού, "Dr" Omar (Victor Mature).


Παραμονή της Κινέζικης Πρωτοχρονιάς, σε επίσημο δείπνο η Madame Sling έχει καλέσει όλους αυτούς που εκβιάζει, μισεί και σιχαίνεται για τον πόνο που τράβηξε στην ζωή της και ετοιμάζεται να δαγκώσει σαν φίδι, αφ` ενός για να σταματήσει τα σχέδια εκδίωξης της επιχείρησης της, αφ ετέρου για να ισοφαρίσει παλιές "οφειλές" εναντίον της...


Τότε, η μία ανατροπη ακολουθεί την άλλη και στο τέλος, σαν ελληνική τραγωδία, έρχεται η κάθαρση, βίαη, άτεγκτη, σκληρή...


Εκπληκτικό έργο θρίλερ, νουάρ αλλά και εξωτικό -με τα χρώματα της Κίνας- σε σκηνοθεσία του μεγάλου Josef von Sternberg. Υπέροχες ερμηνείες, τέλεια σκηνικά και ντυσίματα, λίγα εξωτερικά γυρίσματα, δυνατό σενάριο με δήθεν-αριστοκρατικούς χαρακτήρες (αλλά, βουτηγμένους στην βρώμα και την δυσωδία..) και ένα θέμα εκδίκησης που διαπερνά την διάρκεια του έργου..


Τι να πει κανείς για τό έργο αυτό, πέραν του ότι "δεν φτιάχνουν τέτοιες ταινίες πιά" (δηλ, 100 χρόνια μετά την κινηματογράφηση αυτού του τέλειου νουάρ...!)[Κώστας ΚΓΠ 01092015](10/10)

 
Αυτή τη στιγμή δεν είστε συνδεδεμένος. Συνδεθείτε ή κάντε εγγραφή για να σχολιάσετε.