• ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΙΕΣΤΗΡΙΟΥ...

  • Αριθμός ταινιών: 22307
  • Αριθμός συν/τών: 759912
  • Πρόγραμμα 300 Κινηματογράφων και 18 τηλεοπτικών σταθμών
Ταινίες - Γενικές Πληροφορίες


The Dawn Patrol (1930)

- Μεταφρασμένος Τίτλος:
Οι Αερομαχίες του Δυτικού Μετώπου
- Γνωστό και ως:
The Dawn Patrol (1930)
Flight Commander

Πολεμική | 108'
Χρώμα: Ασπρόμαυρο
Ήχος: Mono
Γλώσσα: Αγγλικά - Γερμανικά - Γαλλικά
Δημοτικότητα: 0.04 %
Αξιολόγηση: n/a (<3 ψήφοι)
- Υπότιτλος:

Το μεγαλύτερο αεροπορικό έπος που έγινε ποτέ!


- Συντελεστές :

John Monk SaundersΣυγγραφέας  Academy Award Winner

Richard BarthelmessΗθοποιός ....Dick Courtney 

Douglas Fairbanks Jr.Ηθοποιός ....Douglas Scott 

Neil HamiltonΗθοποιός ....στρατηγός Brand 

Frank McHughΗθοποιός ....Flaherty 

Clyde CookΗθοποιός ....Bott 

Howard HawksΣκηνοθετης   

Dan TotherohΣεναριογράφος   

Howard HawksΣεναριογράφος   

Seton I. MillerΣεναριογράφος    
The Dawn Patrol (ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΘΑΝΑΤΟΥ) (1938) - kprncs - Κυρ 19 Νοε 2017 - 20:35
ΣΧΟΛΙΟ του ΚΓΠ στο [http://www.cine.gr/film.asp?id=706743]
The Dawn Patrol (ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΘΑΝΑΤΟΥ) (1938)
ΠΛΟΚΗ: Το 1915, στην αυγή της χρησιμοποίησης των αεροσκαφών για πολεμικές επιχειρήσεις, κάπου στο Γαλλικό μέτωπο, οι Βρετανικές δυνάμεις μάχονται τους πολυπληθέστερους και καλύτερα εξοπλισμένους Γερμανούς, οι επίγειες δυνάμεις των οποίων υποστηρίζονται από την ριψοκίνδυνη μοίρα του αιμοβόρου σμηναγού Richter.
Αρχηγός των Βρετανικών αεροπορικών δυνάμεων είναι ο έμπειρος ταγματάρχης Brand (Basil Rathbone) και κορυφαίοι πιλότοι οι σμηναγός Courtney (Errol Flynn) και ο ανθυποσμηναγός Scott (David Niven).
Ο Brand υποχρεώνεται συνεχώς από τους ανώτερους του να παρέχει συνεχή κάλυψη στα στρατεύματα, χωρίς έμπειρους πιλότους, μόνο με την προσθήκη συνεχώς νεαρών πιλότων χωρίς καμία εμπειρία.
Αυτοί γίνονται "τροφή" για τα Γερμανικά κανόνια, οπότε και οι διαμάχες μεταξύ του Courtney και του Brand είναι συνεχείς.
Όταν ο Brand προάγεται και ο Courtney αναλαμβάνει την Διοίκηση του Σμήνους, αναγκάζεται να κάνει το ίδιο ακριβώς, στέλνοντας στην μάχη και τον θάνατο, τον άπειρο άδελφό του Scott. Ο Scott τότε διακόπτει κάθε φιλικό δεσμό με τον Courtney.
Στο πιο κρίσιμο σημείο των μαχών, ο Scott αυτοπροτείνεται για μία βομβιστική επιχείρηση με σίγουρη κατάρριψη και θάνατο, αλλά ενώ αναμένει το πρωί για να απογειωθεί, ο Courtney γεμάτος τύψεις και ενοχές, απογειώνεται με το αεροσκάφος του Scott και επιτίθεται κατα των Γερμανών....
ΚΡΙΤΙΚΗ: Ρομαντική, ιδεαλιστική αντιμετώπιση των νεαρών παράτολμων πιλότων του Α παγκοσμίου πολέμου.
Στο έργο ερμηνεύουν εξαιρετικά ο Basil Rathbone (που όπως θυμούνται ίσως οι παλιότεροι, δημιούργησε την καριέρα του ερμηνεύοντας αποκλειστικά τον Sherlock Holmes στην σειρά έργων της 20 Century Fox από το 1939 έως το 1946, γεγονός που του στέρησε κάθε άλλη ευκαιρία να αναδείξει το μεγάλο ταλέντο του...), ο Errol Flynn, αλλά και ο πρωτοεμφανιζόμενος David Niven, ο οποίος θα δημιουργούσε μία μεγαλειώδη καριέρα σε πολεμικά και ηρωικά έργα...
Το εργο περιέχει θαυμάσιες αερομαχίες με πρωτόγονα πολεμικά διπλάνα αεροσκάφη, κάθετες εφορμήσεις και αγωνιώδεις προσγειώσεις, καθώς και μία εξαιρετική διάσωση πιλότου (που καταρρίφθηκε εν ώρα μάχης) από συμπολεμιστή του!
Οι Γερμανοί στο έργο μιλάνε...Γερμανικά (και όχι Αγγλικά με καρτουνίστικες προφορές), η δράση είναι συνεχής, το αεροπορικό θέάμα ενδιαφέρον αλλά και οι αντιπολεμικές σκέψεις και συζητήσεις αρκετές στην διάρκεια του έργου.
Ενδιαφέρουσα ταινία εποχής, για την τεχνολογία, την εισαγωγή της αεροπορίας στα πεδία των μαχών και την παρουσίαση της αμείλικτης σφαγής των νεαρών Ευρωπαίων στους ουρανούς της Γαλλίας...[ΚώσταςΚΓΠ17112017](7/10)
 
Αυτή τη στιγμή δεν είστε συνδεδεμένος. Συνδεθείτε ή κάντε εγγραφή για να σχολιάσετε.