• ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΙΕΣΤΗΡΙΟΥ...

  • Αριθμός ταινιών: 22315
  • Αριθμός συν/τών: 759967
  • Πρόγραμμα 300 Κινηματογράφων και 18 τηλεοπτικών σταθμών
Ταινίες - Κριτική από το Cine.gr


The Visit (2015)

- Μεταφρασμένος Τίτλος:
Η Επίσκεψη

Μαύρη Κωμωδία | 94' | Απαραίτητη γονική συναίνεση
Ημερομηνία κυκλοφορίας DVD: 11/1/2016
Ημερομηνία κυκλοφορίας BluRay: 11/1/2016
Διανομή: Feelgood Entertainment
Χρώμα: Έγχρωμο
Ήχος: Dolby Digital
Γλώσσα: Αγγλικά
Δημοτικότητα: 0.08 %
Αξιολόγηση: 6.12/106.12/106.12/106.12/106.12/106.12/106.12/10   (6.12/10)
Aντιφατικότητα ψήφων: Μέση (Συμφωνία ψήφων μεταξύ 50 και 75%)
- Υπότιτλος:

Οι νόμοι της γιαγιάς: 1. Να περνάτε καλά. 2. Να τρώτε όσο θέλετε. 3. Μη βγείτε ποτέ από το δωμάτιο σας μετά τις 9.30 το βράδυ.

- Gallery: 

- Κριτική από το Cine.gr:


Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015

Απέχοντας αρκετά από τη σκηνοθετική λογική των ψυχολογικών θρίλερ που ακολουθούσε για χρόνια αλλά με την αγάπη στο ανατρεπτικό – λυτρωτικό χιτ των φινάλε να παραμένει ακέραια, ο M. Night Shyamalan αναμετράται με ένα σινεμά που γνωρίζει (;) και αποπειράται να ξορκίσει τους κακούς του δαίμονες. Μετά από μια σειρά αποτυχιών, που ξεκινούν με το Lady in the Water και καταλήγουν στο σήμερα, ο Shyamalan χρειαζόταν μία τονωτική καλλιτεχνική ένεση, η οποία έρχεται χωρίς αμφιβολία με το The Visit.

Το The Visit, λοιπόν, χωρίς ισχυρό συναισθηματικό πυρήνα, διαθέτει αρκετά στοιχεία της ιδιοσυγκρασίας του δημιουργού του, που μπλέκονται χαοτικά μεταξύ τους αλλά προσδίδουν μία γοητεία σε αυτό. Είναι ένα φιλμ πολιτικά ορθό, που ακολουθεί σκηνοθετικά την πεπατημένη των ημερών μας και αφουγκράζεται πλήρως τον παλμό ενός νεότερου κοινού το οποίο ο Ινδός δημιουργός συνήθιζε να βάζει σε δεύτερη μοίρα. Αυτό στον αντίποδα, θα μπορούσε να μετατραπεί στο μεγαλύτερο ελάττωμά του, γιατί από τη στιγμή που ξεπερνάει τη σκόπελο της καλλιτεχνικής αναγέννησης και πετυχαίνει να δηλώσει παρών, ρισκάρει να αναμετρηθεί και να ξεχωρίσει απ` οτιδήποτε παρόμοιο κυκλοφορεί σήμερα. Σε εκείνο το σημείο έρχεται να μπει εμφατικά η αφήγηση, η οπτικοποίηση του τρόμου κατά Shyamalan και η σεναριακή κλιμάκωση, με σκοπό να αποκλεισθεί ένα προαναφερόμενου τύπου δημιουργικό ολίσθημα. Ο Shyamalan χειριζόμενος τον τρόμο με μέτρο αν και ορισμένες φορές λίγο πάνω από τις σωστές του διαστάσεις, διασώζει την καλόβολη αλλά συνήθως βραχύβια ψευτοντοκιμαντερίστικη διάθεση, ενώ δεν φανερώνει τα μεγάλα του μυστικά παρά πλησίον του επιλόγου, φροντίζοντας παράλληλα να καλύψει και τυχόν κενά.

Σίγουρα πρόκειται για μια διαφορετική, αναφορικά με το βιογραφικό του δημιουργού της, ταινία. Εμφανώς εμπορική, με άνισες ερμηνείες και με μία έντονη κωμική διάθεση. Θολή ως προς το αν έγινε πομπώδης από επιλογή ή από αμέλεια, έχει μία καθαρή εισπρακτική στόχευση και μία διάθεση να απομυθοποιήσει, έστω και κεκαλυμμένα, το τρίπτυχο The Village, Sixth Sense και Psycho. Είναι παράξενη και χαοτικά συγκρουσιακή, ειδικά στα σημεία που επιχειρεί σοβαρή ενδοσκόπηση με ένα τόνο που ακροβατεί ανάμεσα στο αισθητικά γελοίο και το απολύτως σοβαρό. Παλεύει με το είναι της, αλλά είναι παράδοξα ελκυστική. Ακόμα και αν δεν πρόκειται για τη «μεγάλη» ταινία, προδίδει μία έντονη διάθεση του δημιουργού της προς αυτογνωσία και ως έναν βαθμό σε αυτολογοκρισία.

Βαθμολογία: 2.5/5 Stars2.5/5 Stars2,5/5 Stars (2.5/5)

(0 κακή | 1/5 Stars μέτρια | 2/5 Stars2/5 Stars ενδιαφέρουσα | 3/5 Stars3/5 Stars3/5 Stars καλή | 4/5 Stars4/5 Stars4/5 Stars4/5 Stars πολύ καλή | 5/5 Stars5/5 Stars5/5 Stars5/5 Stars5/5 Stars αριστούργημα)

Βασίλης Καγιογλίδης


 
The Visit (2015) - cinemaclub.gr - Σάβ 10 Ιουν 2017 - 16:23
Άλλο ένα θρίλερ από τον M. Night Shyamalan της Έκτης Αίσθησης. Εδώ εξερευνά την τεχνική "found footage" και στήνει με μια σχετικά παραγωγή κάτι απλό και μάλλον λειτουργικό. Ανήκει μάλιστα στο είδος όπου γίνεται χρήση δύο καμερών (όπως π.χ. στο Afflicted), μία για κάθε αδέρφι, ώστε να υπάρχει μεγαλύτερη άνεση και ποικιλία όσον αφορά τα πλάνα.

Υπάρχει ανατροπή αλλά όχι κάποια...

Συζήτηση και κριτική του The Visit στο cinemaclub.gr
 
<Χωρίς Τίτλο> - ioanna_tdbofs - Κυρ 26 Ιουν 2016 - 22:58
Πολύ ιδιαίτερο thriller. Από το εξώφυλλο , τον τίτλο 
και την αρχή του έργου υποθέτεις πως θα είναι ένα thriller
της σειράς όπως τόσα άλλα.  Όσο κυλάει όμως 
η ιστορία καταλαβαίνεις ότι παρακολουθείς κάτι όχι τόσο συνηθισμένο 
και αναμενόμενο όπως είχες πιστέψει αρχικά!Για μένα: 6,9/10
 
Αυτή τη στιγμή δεν είστε συνδεδεμένος. Συνδεθείτε ή κάντε εγγραφή για να σχολιάσετε.