• ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΙΕΣΤΗΡΙΟΥ...

  • Αριθμός ταινιών: 22315
  • Αριθμός συν/τών: 759967
  • Πρόγραμμα 300 Κινηματογράφων και 18 τηλεοπτικών σταθμών
Ταινίες - Κριτική από το Cine.gr


Il Racconto dei Racconti (2015)

- Μεταφρασμένος Τίτλος:
Το Παραμύθι των Παραμυθιών
- Γνωστό και ως:
The Tale of Tales

Φαντασίας | 125'
Πρεμιέρα στην Ελλάδα: Πεμ 19 Νοε 2015
Ημερομηνία κυκλοφορίας DVD: 7/4/2016
Διανομή: Odeon
Χρώμα: Έγχρωμο
Ήχος: Dolby Digital
Γλώσσα: Αγγλικά
Δημοτικότητα: 0.02 %
Αξιολόγηση: 5.87/105.87/105.87/105.87/105.87/105.87/10   (5.87/10)
Aντιφατικότητα ψήφων: Μέση (Συμφωνία ψήφων μεταξύ 50 και 75%)
- Gallery: 

- Κριτική από το Cine.gr:


Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015

Τρία παραμύθια από την ιταλική παράδοση μεταφέρονται από τον Ματέο Γκαρόνε του Γόμορρα στη μεγάλη οθόνη: Μια βασίλισσα χρειάζεται να φάει την καρδιά ενός θαλάσσιου τέρατος προκειμένου να αποκτήσει παιδί, ένας βασιλιάς αναθρέφει έναν ψύλλο ως κατοικίδιο, γεγονός που τον οδηγεί να δώσει την κόρη του για γάμο σε έναν παραμορφωμένο γίγαντα, και ένας τρίτος βασιλιάς με αδυναμία στις νεαρές κοπέλες, ερωτεύεται μία γριά, έχοντας ακούσει μόνο της φωνή της.

Οπτικά το αποτέλεσμα είναι μαγευτικό. Τα πλάνα μοιάζουν βγαλμένα μέσα από τα παραμύθια, εμπνευσμένα από ζωγραφικούς πίνακες, είναι απερίγραπτης ομορφιάς και μέσα σε δευτερόλεπτα μας απορροφούν πλήρως στον φανταστικό κόσμο όπου οι ιστορίες διαδραματίζονται.

Παρόλα αυτά, όταν η ταινία τελειώνει και εμείς παρακολουθούμε τους υπέροχους τίτλους τέλους που μοιάζουν με αληθινές σελίδες παραμυθιών, συνειδητοποιούμε ταυτόχρονα και τις σεναριακές αδυναμίες της ταινίας. Τα τρία παραμύθια πλέκονται, με μεταβάσεις από το ένα στο άλλο, θυμίζοντας λίγο τη δομή του Cloud Atlas (αν και οι μεταβάσεις εδώ είναι πολύ αραιότερες, μιας που ο ρυθμός είναι διαφορετικός). Η διαφορά είναι ότι εκεί υπήρχαν κοινές θεματικές που κρατούσαν τις ιστορίες άρρηκτα δεμένες μεταξύ τους, από τη στιγμή που η κάθε μία υπήρχε για να στηρίζει ένα ευρύ σύνολο και όχι για να παρακολουθείται ανεξάρτητα, με αποτέλεσμα η επιλογή της διαπλοκής των ιστοριών να είναι απόλυτα εύστοχη και εφευρετική. Εδώ, τα τρία παραμύθια δεν συνδέονται καθόλου μεταξύ τους θεματικά, με εξαίρεση το γεγονός ότι είναι υφολογικά παρόμοια και διαδραματίζονται στον ίδιο φανταστικό κόσμο. Η διαπλεκόμενη παρουσίασή τους (γενικότερα το μοντάζ δηλαδή) βλάπτει τη δυναμική του έργου από τη στιγμή που αποτρέπει οποιαδήποτε εστίαση.

Η Σάλμα Χάγιεκ και ο Βενσάν Κασέλ (όπως πάντα) προσπαθούν, ως βασικοί πρωταγωνιστές, αλλά το σενάριο δεν επιτρέπει βαθιά ανάπτυξη στους χαρακτήρες τους. Είναι, βέβαια, χαρακτήρες παραμυθιών, οπότε λογικό και να είναι προσχηματικοί. Σε κάθε περίπτωση, ο Γκαρόνε εδώ πατάει καθαρά την τεχνική υπεροχή της ταινίας, και από τη στιγμή που η εικόνα από μόνη της είναι αρκετή για να προκαλέσει το θαυμασμό μας και να μας μαγέψει παραμυθικά, τότε οφείλουμε να αναγνωρίσουμε την ευστοχία της ταινίας, αν μη τι άλλο, ως ένα παραμύθι φτιαγμένο από παραμύθια. Ακόμη κι αν δεν υπάρχει κάτι περισσότερο.

Βαθμολογία: 2.5/5 Stars2.5/5 Stars2,5/5 Stars (2.5/5)

(0 κακή | 1/5 Stars μέτρια | 2/5 Stars2/5 Stars ενδιαφέρουσα | 3/5 Stars3/5 Stars3/5 Stars καλή | 4/5 Stars4/5 Stars4/5 Stars4/5 Stars πολύ καλή | 5/5 Stars5/5 Stars5/5 Stars5/5 Stars5/5 Stars αριστούργημα)

Σπύρος Δούκας


 
"Tale of Tales" ("Il Racconto dei Racconti") Review by Movie Heat - AngelCyke - Σάβ 21 Νοε 2015 - 13:16
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 3.5/5

Για το Movie Heat,
Χριστίνα Ιωαννίδου

Για περισσότερες κριτικές ταινιών και κινηματογραφικά νέα, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο:
https://www.facebook.com/movieheat
 
"The Tale of Tales" ("Il Racconto dei Racconti") Review by Movie Heat - AngelCyke - Σάβ 21 Νοε 2015 - 13:15
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 3.5/5

Για το Movie Heat,
Χριστίνα Ιωαννίδου

Για περισσότερες κριτικές ταινιών και κινηματογραφικά νέα, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο:
https://www.facebook.com/movieheat
 
Αυτή τη στιγμή δεν είστε συνδεδεμένος. Συνδεθείτε ή κάντε εγγραφή για να σχολιάσετε.