• ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΙΕΣΤΗΡΙΟΥ...

  • Αριθμός ταινιών: 22315
  • Αριθμός συν/τών: 759967
  • Πρόγραμμα 300 Κινηματογράφων και 18 τηλεοπτικών σταθμών
Ταινίες - Κριτική από το Cine.gr


Bel Ami (2012)

- Μεταφρασμένος Τίτλος:
Επικίνδυνο Πάθος

Εποχής | 102' | Ακατάλληλο κάτω των 15
Πρεμιέρα στην Ελλάδα: Πεμ 30 Αυγ 2012
Ημερομηνία κυκλοφορίας DVD: 3/10/2012
Διανομή: Hollywood Entertainment
Χρώμα: Έγχρωμο
Ήχος: Dolby Digital
Γλώσσα: Αγγλικά
Δημοτικότητα: 0.03 %
Αξιολόγηση: 3.71/103.71/103.71/103.71/10   (3.71/10)
Aντιφατικότητα ψήφων: Μέση (Συμφωνία ψήφων μεταξύ 50 και 75%)
- Υπότιτλος:

Παθιασμένος για έρωτα… διψασμένος για εξουσία.

- Gallery: 

- Κριτική από το Cine.gr:


Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

Έξω από τα νερά του ο Pattinson, αλλά πλαισιωμένος από τρεις πιο έμπειρες ηθοποιούς, προσπαθεί να αποδείξει, σε έναν διαφορετικό αλλά όχι κόντρα ρόλο, ότι μπορεί να κάνει και κάτι άλλο πέρα από το Twilight. Δεν τον βοηθάει όμως ούτε το φυσίκ, αλλά ούτε και ο κακογραμμένος πρωταγωνιστικός ρόλος, τα κενά του οποίου αδυνατεί να καλύψει ο περιορισμένης ερμηνευτικής γκάμας νεαρός ηθοποιός. Τα εμφανή όρια σε δράση και πλοκή, δεν υποστηρίζουν τις αποχρώσεις του κεντρικού χαρακτήρα και τις σκέψεις αυτού σε κάθε καινούργιο δεδομένο που τυγχάνει αρωγός ή τροχοπέδη στην κοινωνική του ανάδειξη, αν και οι τριάδα των γυναικείων πρωταγωνιστριών καταφέρνει να πλαισιώσει με αξιοπρέπεια την αντρική φιγούρα και τελικά να προσδώσει, μέσα σε αυστηρώς περιορισμένα πλαίσια, όση γοητεία, χιούμορ και λάμψη χρειάζεται το φιλμ για να δικαιολογήσει τη θεματική του και να καταστεί υποφερτό.

Αυτοπροσδιοριζόμενο ως ερωτικό δράμα εποχής, δε θυμίζει σε τίποτα τις ένδοξες στιγμές του είδους (Επικίνδυνες Σχέσεις). Φτωχό και ελλιπές από πάθος και ερωτισμό, δοσμένο με ακαδημαϊκή οπτική και με μεγαλύτερο φάουλ τα ακάλυπτα σεναριακά άλματα που επιφέρουν μια αναμενόμενη ασυνέχεια, το Bel Ami έχει όλα τα φόντα να αποτύχει. Ελάχιστη αισθητική δύναμη, επιφανειακή προσέγγιση χαρακτήρων, ευκαιριακή και μάλλον εμπορική επιλογή του βασικού πρωταγωνιστή. Διασώζεται θαρρείς λιγάκι από την πειστική αποτύπωση της εποχής, την ενδυματολογία και τις μικρές ερμηνευτικές εξάρσεις των Thomas, Thurman, Ricci, αντίστοιχα, και με αυτή τη σειρά.

Βαθμολογία: 1.5/5 Stars1,5/5 Stars (1.5/5)

(0 κακή | 1/5 Stars μέτρια | 2/5 Stars2/5 Stars ενδιαφέρουσα | 3/5 Stars3/5 Stars3/5 Stars καλή | 4/5 Stars4/5 Stars4/5 Stars4/5 Stars πολύ καλή | 5/5 Stars5/5 Stars5/5 Stars5/5 Stars5/5 Stars αριστούργημα)

Βασίλης Καγιογλίδης
Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

Τα τελευταία χρόνια, όλο και πιο συχνά, συναντάμε ταινίες, βασισμένες σε κλασικά μυθιστορήματα, με αρκετές από αυτές, να έχουν σημειώσει τεράστια επιτυχία. Το μυστικό της επιτυχίας των ταινιών αυτών, μιας και το κοινό πολύ πιο δύσκολα θα ταυτιστεί με έναν ήρωα εκτός της εποχής του, βρίσκεται στην επεξεργασία της λεπτομέρειας. Όσο πιο λεπτομερώς δουλεμένη είναι μια ταινία εποχής (από την όσο το δυνατόν ρεαλιστικότερη αναπαράσταση της εποχής ως τις αληθοφανείς αντιδράσεις των ηθοποιών στους δευτερεύοντες ρόλους), τόσο μεγαλύτερη απήχηση θα έχει.

Το "Επικίνδυνο πάθος", αποτελεί μια πολύ καλή προσπάθεια δυο άπειρων, για ένα τέτοιο εγχείρημα, σκηνοθετών, με την απουσία πολλών μικρών λαθών, αλλά και με την παράλληλα "επικίνδυνη" επιλογή, ενός πρωταγωνιστή, στον οποίο δε λειτουργεί ο συγκεκριμένος ρόλος.

Η σκηνική πλαισίωση της ταινίας, με μια πρώτη ματιά, μοιάζει άψογα δουλεμένη, όπως ταυτόχρονα κι η υποκριτική πλαισίωση του πρωταγωνιστή. Οι Uma Thurman, Christina Ricci και Kristin Scott Thomas, υποστηρίζουν τόσο καλά τους ρόλους τους, που κάνουν τον Robert Pattinson, να μοιάζει ακόμα πιο ακατάλληλος για το ρόλο. Για να προλάβω όμως, όλους εσάς τους θαυμαστές του Pattinson, αυτό που γράφω παραπάνω, σε καμία περίπτωση δεν αποσκοπεί σε μείωση του ταλέντου ή των ικανοτήτων του νεαρού ηθοποιού.

Ο Pattinson, δυστυχώς, είναι ένας από τους ηθοποιούς που έκαναν πολύ γρήγορα καριέρα, μέσα από το franchise του "Λυκόφωτος" κι αναμενόμενο ήταν να ταυτιστεί με το ρόλο του (Edward Cullen) σ`αυτό. Αυτό που οφείλει να κάνει σε όποια άλλη ταινία επιλέξει να πρωταγωνιστήσει, μετά το "Λυκόφως", είναι να αποτινάξει από πάνω του, τον Edwart.

Το στοιχείο αυτό, είναι που οι σκηνοθέτες της ταινίας, πιστεύω έκριναν λανθασμένα. Θεωρώ πως στην προσπάθειά τους να βρουν τον κατάλληλο ηθοποιό να ενσαρκώσει τον γοητευτικό Georges, λειτούργησαν σκεπτόμενοι στο σήμερα κι όχι στο τότε. Η αλήθεια είναι πως ο Pattinson, φυσιογνωμικά, έχει τα χαρακτηριστικά ενός ατόμου του 1890, αλλά η σκηνοθετική οδηγία που φαίνεται να έχει λάβει, είναι ν`αναπαραστήσει κάποιον που έχει λειτουργήσει με μεγάλη επιτυχία, ως σύγχρονος χαρακτήρας, αλλά δεν ταιριάζει σε ταινία εποχής.

Με λίγα λόγια, θεωρώ πως όσοι επιλέξετε να δείτε το συγκεκριμένο έργο επειδή είστε θαυμαστές του πρωταγωνιστή, δε θ`απογοητευτείτε. Αντίθετα, όσοι περιμένετε να δείτε μια ταινία εποχής, πιστεύω ότι θα πρέπει να ρίξετε λίγο τις απαιτήσεις σας. Δε θα σας πω, να μην τη δείτε. Η ταινία δεν είναι άσχημη συνολικά κι οι πρωταγωνίστριες, είναι καταπληκτικές, απλώς δε συγκαταλέγεται στις ταινίες εποχής, που έχουν έρθει να μείνουν στην ιστορία.

Βαθμολογία: 2/5 Stars2/5 Stars (2/5)

(0 κακή | 1/5 Stars μέτρια | 2/5 Stars2/5 Stars ενδιαφέρουσα | 3/5 Stars3/5 Stars3/5 Stars καλή | 4/5 Stars4/5 Stars4/5 Stars4/5 Stars πολύ καλή | 5/5 Stars5/5 Stars5/5 Stars5/5 Stars5/5 Stars αριστούργημα)

Μαριλένα Ιωάννου


 
<Χωρίς Τίτλο> - ATREU73 - Πεμ 30 Αυγ 2012 - 12:15

Απλά μην το δείτε. Δεν αξίζει ούτε τα χρήματα που έδωσαν για τους τίτλους τέλους.

Θα απολαμβάνατε περισσότερο μια τρίωρη ταινία με τον Τζιμ Καρευ να κάνει γκριμάτσες μπροστά από ένα καθρέφτη.

Μακριά από αυτή την ταινία.  Εάν πάλι σας ζητηθεί επιτακτικά από το αμύητο και  ευεπηρέαστο ταίρι σας να αρνηθείτε με την ατάκα μιας άλλης ταινίας εποχής.

Αυτό που μου ζητάς δεν γίνεται. "Είναι πέρα από τον έλεγχό μου."

 
Edward Cullen does Paris - darknight77 - Κυρ 19 Αυγ 2012 - 18:29
Ανούσιο και άχρωμο, το Bel Ami θα μπορούσε ίσως να μνημονευτεί για την αξιοπρεπή απεικόνιση του Παρισιού της εποχής εκείνης. Αυτό όμως δεν αρκεί. Εξάλλου, οι συντελεστές του έσπευσαν να το πλασάρουν ,άκουσον άκουσον, ως αισθησιακό δράμα εποχής. Λυπάμαι πολύ. Αυτός ο κορσές του 18ου αιώνα παραείναι στενός για να φορεθεί

 
Αυτή τη στιγμή δεν είστε συνδεδεμένος. Συνδεθείτε ή κάντε εγγραφή για να σχολιάσετε.