• ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΙΕΣΤΗΡΙΟΥ...

  • Αριθμός ταινιών: 22315
  • Αριθμός συν/τών: 759967
  • Πρόγραμμα 300 Κινηματογράφων και 18 τηλεοπτικών σταθμών
Ταινίες - Υπόθεση & Παραλειπόμενα


Palais Royal! (2005)


Κωμωδία | 110'
Πρεμιέρα στην Ελλάδα: Πεμ 15 Ιουν 2006
Ημερομηνία κυκλοφορίας DVD: 21/11/2006
Διανομή: Odeon
Χρώμα: Έγχρωμο
Ήχος: Dolby Digital
Γλώσσα: Γαλλικά
Δημοτικότητα: 0.17 %
Αξιολόγηση: 5.80/105.80/105.80/105.80/105.80/105.80/10   (5.80/10)
Aντιφατικότητα ψήφων: Υψηλή (Συμφωνία ψήφων μεταξύ 15 και 50%)
- Gallery: 

- Πλοκή:


Μπροστά σε μια έκπληξη που θα αλλάξει ριζικά την ζωή της βρίσκεται η λογοθεραπεύτρια Αρμέλ, όταν πληροφορείται πως ο σύζυγός της, είναι ο χαμένος γιος της βασίλισσας της χώρας και πως από την στιγμή που ο βασιλιάς μόλις εγκατέλειψε τα εγκόσμια εκείνος είναι πλέον ο διάδοχος του θρόνου. Από τις πρώτες ημέρες κιόλας στο παλάτι θα αντιληφθεί πως δεν είναι αυτό ακριβώς που ονειρευόταν, αφού νιώθει παρείσακτη και απομονωμένη αλλά και μόνιμα στο στόχαστρο του κίτρινου τύπου.
Σε μία ανώνυμη, εντός γηραιάς ηπείρου, χώρα, μία απλή λογοθεραπεύτρια, η Armelle (Valérie Lemercier), είναι παντρεμένη με τον Arnaud (Lambert Wilson), δευτερότοκο γιο του βασιλιά Αndré και της βασίλισσας Εugénie (Catherine Deneuve). Όταν, όμως, ο βασιλιάς πεθαίνει, το ζεύγος παραδόξως αντικαθιστά τον πρωτότοκο Alban (Michel Vuillermoz) στα μοναρχικά καθήκοντα.


 
«Πάρ` την κόρη σου και μπρος, δε σε θέλει ο λαός»! - fetus - Κυρ 11 Οκτ 2015 - 23:04

Θυμάστε, οι μεγαλύτεροι, το γάμο του Κωνσταντίνου Γλίξμπουργκ με τη Δανέζα Αννα - Μαρία; Την ξεσκέπαστη περατζάδα στους δρόμους, τις σημαιούλες των δυο χωρών, τις χαζές φωτογραφίες στους κήπους των ανακτόρων; Τα σοβαρά, δήθεν, πρόσωπα των «εστεμμένων»; Θυμάστε τους αυλοκόλακες και τους κάθε λογής υπηρέτες και σφουγγοκωλάριους; Θυμάστε αυτό το «λαμπρό» πανηγύρι;

Ε, αυτό ακριβώς είναι η ταινία «Palais Royal»! Μια προσπάθεια νεκρανάστασης της βασιλείας. (Από καιρό σε καιρό κάτι παρόμοιο γίνεται και από τα δικά μας κανάλια, πότε με τον Κωνσταντίνο, πότε με τον Παύλο και πότε με την Αλεξία).

«Πάρ` την κόρη σου και μπρος, δε σε θέλει ο λαός»! Φυσικά η ταινία δεν είναι τόσο σοβαρή, όπως παριστάνουν ότι είναι οι πραγματικοί εστεμμένοι. Κάνει και τα αστειάκια της! Τη σάτιρά της! Ωστόσο, η αντίδραση, αντίδραση! Κυρίως, γιατί τα πρόσωπα των «εστεμμένων», πέρα από τις αδυναμίες τους, είναι πρόσωπα που αποσπούν τη συμπάθεια των υπανάπτυκτων, βέβαια, θεατών! Μην ξεχνάμε πως σε υπανάπτυκτους θεατές απευθύνεται η ταινία! Στο ρόλο της Φρειδερίκης, κύριε των δυνάμεων, η Κατρίν Ντενέβ! Τέτοιος ξεπεσμός της «Ωραίας της Ημέρας»; Τέτοιος!

"P" Πέμπτη 15 Ιούνη 2006

 
Αυτή τη στιγμή δεν είστε συνδεδεμένος. Συνδεθείτε ή κάντε εγγραφή για να σχολιάσετε.