• ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΙΕΣΤΗΡΙΟΥ...

  • Αριθμός ταινιών: 22315
  • Αριθμός συν/τών: 759967
  • Πρόγραμμα 300 Κινηματογράφων και 18 τηλεοπτικών σταθμών
Ταινίες - Κριτική από το Cine.gr


Into the Blue (2005)


Δράση | 110' | Απαραίτητη γονική συναίνεση
Ημερομηνία κυκλοφορίας DVD: 7/3/2006
Ημερομηνία κυκλοφορίας BluRay: 5/12/2006
Διανομή: Odeon
Χρώμα: Έγχρωμο
Ήχος: DTS (Digital Theater Sound)
Γλώσσα: Αγγλικά
Δημοτικότητα: 0.05 %
Αξιολόγηση: 6.47/106.47/106.47/106.47/106.47/106.47/106.47/10   (6.47/10)
Aντιφατικότητα ψήφων: Υψηλή (Συμφωνία ψήφων μεταξύ 15 και 50%)
- Υπότιτλος:

Κράτησε την αναπνοή σου.

 

- Κριτική από το Cine.gr:


Παρασκευή 24 Μαρτίου 2006

INTO THE BLUE


25 λέξεις – Στον πλούσιο βυθό της Καραιβικής, ο δεινός δύτης Γιάρεντ, μαζί με την πανέμορφη κοπέλα του Σαμ, αναζητούν ένα παλιό πειρατικό ναυάγιο, πιθανολογώντας πως στα αμπάρια του κρύβεται ένας αμύθητος θησαυρός. Για κακή τους τύχη όμως, πολύ κοντά στο σημείο που ψάχνουν έχει καταπέσει ένα αεροπλάνο, που μετέφερε ναρκωτικά, το οποίο επίσης αναζητούν τόσο οι έμποροι όσο και οι τοπικές αστυνομικές αρχές.

Στο Ράφι – Σίγουρα δεν πρόκειται για κανένα σπουδαίο φιλμ, που πιθανόν να προβληματίσει τον θεατή του, στην ουσία όμως είναι μια εύπεπτη και δροσερή νεανική ταινιούλα, που διαθέτει όλα εκείνα τα στοιχεία που θα την κάνουν να κυλήσει ευχάριστα στο home cinema δίωρο της. Η ιστορία είναι υπεραπλούστατη και υπερβολική, αφού δίνει την εντύπωση πως τα πάντα εκτυλίσσονται μέσα στα στενά όρια μιας πισίνας, ενώ στην πραγματικότητα μιλάμε για ένα ολόκληρο πέλαγος. Αλλά και τα όποια σεναριακά ευρήματα πέφτουν διαρκώς σε σκοπέλους, αφού τα ερωτηματικά που προκαλούνται για το γιατί (τέσσερις νεαροί αναλαμβάνουν τέτοιο ρίσκο), το που (ψάχνουν στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα) και το πώς (όταν οι χρηματικές τους πηγές είναι μηδενικές) δεν απαντώνται.

Τι είναι τότε αυτό που μπορεί κάποιον να θέλξει το Into The Blue, ώστε να το παρακολουθήσει στην μικρή του οθόνη (για την ιστορία του στην μεγάλη δεν συζητώ, υπήρξε στην χώρα μας απόλυτα μηδενική)? Το πρώτο είναι η όμορφη κινηματογράφηση του πολύχρωμου βυθού της τροπικής Κεντροαμερικάνικης θάλασσας των Μπαχάμας, ένα σημείο τουριστικού προορισμού, που πολλοί ανάμεσα μας έχουν ορίσει σαν όνειρο τους. Από τα μικρότερα – αλλά και εντυπωσιακότερα - πλάσματα του τού υγρού κόσμου, μέχρι τους τεράστιους – και σε πολλές περιπτώσεις CGI – καρχαρίες, το αποτέλεσμα συνδυασμένο με τα πρασινογάλαζα νερά είναι πολύ όμορφο. Αν σε αυτό το στοιχείο προσθέσετε και το γεγονός πως σε αυτά τα νερά βουτά σε όλην την διάρκεια του φιλμ, φορώντας ένα μικροσκοπικό μπανιερό, η ανερχόμενη καλλονή Jessica Alba (ίσως η πιο αξιόλογη εμφανισιακά ενζενί – αποκάλυψη του 2005, μετά τον αξέχαστο χορό στην πίστα του Sin City) τότε έχετε, οι άρρενες θεατές, ακόμη έναν σημαντικό λόγο να δείτε την ταινία. Από την άλλη μεριά το αρσενικό στοιχείο που υποτίθεται θα έπρεπε να κυριαρχεί στο θέμα, περνά πλήρως απαρατήρητο στο πρόσωπο του Paul Walker, που δεν είναι ικανός να κρατήσει ούτε μια τέτοια μέτριου επιπέδου παραγωγή, στα ηλιοκαμένα μπράτσα του.

Disc – Το Into The Blue, κυκλοφορεί σε ένα αξιοπρεπέστατο DVD από την Odeon, εισαγωγής με πλούσιο μενού και πρόσθετο υλικό που παρουσιάζει σχετικό ενδιαφέρον. Γνωρίζοντας εκ των προτέρων πως το καλύτερο στοιχείο της ταινίας είναι η εικόνες που κινηματογραφήθηκαν κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, περίμενα πως το οπτικό κομμάτι θα ήταν εκείνο που θα κέρδιζε τις εντυπώσεις και πραγματικά δεν διαψεύστηκα. Το κάδρο αναμορφικό widescreen, είναι υπέροχο, αναδεικνύοντας σε όλο το χρωματικό του εύρος το φόντο της Καραιβικής. Ηχητικά, η μπάντα Dolby Digital 5.1 αποδίδει απλά ικανοποιητικά στην περιφέρεια τους ήχους κάτω από το νερό, δίχως όμως να παρατηρούνται εξάρσεις.

Τα πρόσθετα του δίσκου συμπεριλαμβάνουν κομμένες σκηνές συνοδεία του σχολίου του σκηνοθέτη John Stockwell, που επίσης αναφέρεται σχολιαστικά και στην υπόλοιπη ταινία δίχως όμως να λέει κάτι το ιδιαίτερο. Επίσης υπάρχει ένα τυπικό making of με τον τίτλο Diving Deeper Into The Blue, που έχει μερικά πολύ εντυπωσιακά πλάνα τραβηγμένα μέσα στο νερό.

Μμμμ… - Περιπετειούλα με αρκετό ερωτικό στοιχείο κυρίως λόγω της παρουσίας των δύο όμορφων ομολογουμένως πρωταγωνιστριών του (της Alba και της Ashley Scott) που για το βίντεο είναι ότι πρέπει για μια χαλαρή βραδιά, που θα ξυπνήσει ταξιδιωτικά συναισθήματα με προορισμό την τροπική Καραιβική!

ΕΙΚΟΝΑ – 6/10 Stars6/10 Stars6/10 Stars6/10 Stars6/10 Stars6/10 Stars (6/10)
ΗΧΟΣ – 6/10 Stars6/10 Stars6/10 Stars6/10 Stars6/10 Stars6/10 Stars (6/10)
EXTRAS – 5/10 Stars5/10 Stars5/10 Stars5/10 Stars5/10 Stars (5/10)
ΙΝTO THE BLUE3/10 Stars3/10 Stars3/10 Stars (3/10)


Γιώργος Ζερβόπουλος (CineDVD)


 
<Χωρίς Τίτλο> - achrist - Σάβ 10 Μαϊ 2014 - 20:05
Το επεξεργάστηκε ο/η achrist συνολικά 7 φορές
 
Αυτή τη στιγμή δεν είστε συνδεδεμένος. Συνδεθείτε ή κάντε εγγραφή για να σχολιάσετε.