• ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΙΕΣΤΗΡΙΟΥ...

  • Αριθμός ταινιών: 22315
  • Αριθμός συν/τών: 759967
  • Πρόγραμμα 300 Κινηματογράφων και 18 τηλεοπτικών σταθμών
Ταινίες - Κριτική από το Cine.gr


The Lazarus Child (2005)

- Μεταφρασμένος Τίτλος:
Lazarus

Δραματική | 93' | Απαραίτητη γονική συναίνεση
Ημερομηνία κυκλοφορίας DVD: 13/6/2005
Διανομή: Audio Visual
Χρώμα: Έγχρωμο
Ήχος: Dolby Digital
Γλώσσα: Αγγλικά
Δημοτικότητα: 0.03 %
Αξιολόγηση: 5.00/105.00/105.00/105.00/105.00/10   (5.00/10)
Aντιφατικότητα ψήφων: Χαμηλή (Συμφωνία ψήφων > 75%)
- Υπότιτλος:

Η ζωή μιας οικογένειας μπορεί ν’ αλλάξει για πάντα. Σε μια στιγμή που διαρκεί όσο ο χτύπος της καρδιάς.

 

- Κριτική από το Cine.gr:


Τρίτη 21 Ιουνίου 2005

25 λέξεις – Η δεκάχρονη Φράνκι, πηγαίνοντας σχολείο της, θα πέσει θύμα δυστυχήματος μπροστά στα φοβισμένα μάτια του μεγάλου αδελφού της. Το αποτέλεσμα του τραυματισμού θα είναι η μικρούλα να πέσει σε κωματώδη κατάσταση γεγονός που θα αλλάξει ολόκληρο τον τρόπο σκέψης της οικογένειας της.

Στο Ράφι – Μια δραματική ταινία που κάνει πρεμιέρα κατευθείαν στο βίντεο και που μου κέντρισε το ενδιαφέρον κυρίως λόγω των αρκετά καλών ερμηνειών των πρωταγωνιστών της. Ουσιαστικά το φιλμ περιστρέφεται γύρω από τον τραυματισμό της μικρούλας Φράνκι, που την έχει καθηλώσει στο νοσοκομειακό κρεβάτι, οδηγώντας στην απόγνωση τον μέχρι τώρα αδιάφορο πατέρα της, την νευρωσική και αδύναμη ψυχικά μητέρα της και τον Μπεν, τον αδελφό της που υπήρξε και αυτόπτης μάρτυρας του δραματικού περιστατικού. Η ελπίδα που έρχεται από μια - κυνηγημένη από τον νόμο – γιατρό στον Καναδά, που μιλά για επαναφορά από το κώμα χρησιμοποιώντας ακραίες ηλεκτρομαγνητικές μεθόδους, θα αναπτερώσει την ελπίδα της σχεδόν διαλυμένης οικογένειας.

Μια ταινία που από ένα σημείο και μετά αναφέρεται σε ένα άλλο επίπεδο πειραματικής ιατρικής, όπου καμία βεβαίως από αυτές τις ριψοκίνδυνες μεθόδους ακόμη δεν έχει πρακτικά αποδειχτεί ωφέλιμη, αλλά που σε γενικές γραμμές βοηθά το καταρρακωμένο ηθικό των απελπισμένων συγγενών που πονάνε για την κατάσταση που έχει περιέλθει ένα τόσο αγαπημένο τους πρόσωπο. Το φιλμ που σκηνοθετεί ο Graham Theakston, διαθέτει πολύ όμορφες παρουσίες, με τον Andy Garcia, που εδώ και καιρό να κινείται εκτός κυκλώματος Χόλιγουντ, να ξεχωρίζει σε έναν ρόλο που στο παρελθόν έχει επαναλάβει στις «Απελπισμένες Κινήσεις». Οι κυρίες Frances O`Connor και Angela Bassett τον στηρίζουν επάξια ως σύζυγος και ιδιόμορφη γιατρός αντίστοιχα.

Disc – Προσεγμένη η έκδοση της Audiovisual, που προσφέρει μια επιπλέον ηχητική μπάντα, την DTS 5.1 τονίζοντας με δυναμικό τρόπο το σάουντρακ του φιλμ, ιδιαίτερα στις σκηνές που οι ταλαιπωρημένες ψυχές έχουν περάσει και συναντώνται σε μια άλλη διάσταση, όπου η περιφέρεια λειτουργεί με πολύ καλό τρόπο. Η εικόνα με προβλημάτισε, αφού είναι πασιφανής ο τηλεοπτικός κόκκος που την χαρακτηρίζει, ενώ στα ημιφωτισμένα υπήρχαν πολλές χρωματικές ατέλειες. Δεν υπάρχουν πρόσθετα, εκτός από το τρέιλερ και ένα μικρό αφιέρωμα στον Garcia

Μμμμ… - Καλή κι ευαίσθητη παραγωγή, που φέρνει στο μυαλό εκείνες τις – και καλά – αληθινές δραματικές ιστορίες που προσφέρουν τα τηλεοπτικά κανάλια τα Σαββατόβραδα. Μόνο που η συγκεκριμένη ξεχωρίζει από τον σωρό χάρη στις όμορφες ερμηνείες των πρωταγωνιστών της.

ΕΙΚΟΝΑ – 5/10 Stars5/10 Stars5/10 Stars5/10 Stars5/10 Stars (5/10)
ΗΧΟΣ – 6/10 Stars6/10 Stars6/10 Stars6/10 Stars6/10 Stars6/10 Stars (6/10)
EXTRAS – 2/10 Stars2/10 Stars (2/10)
THE LAZARUS CHILD – – 4/10 Stars4/10 Stars4/10 Stars4/10 Stars (4/10)


Γιώργος Ζερβόπουλος (CineDVD)


 
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια. Στείλτε το πρώτο!

Αυτή τη στιγμή δεν είστε συνδεδεμένος. Συνδεθείτε ή κάντε εγγραφή για να σχολιάσετε.