• ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΙΕΣΤΗΡΙΟΥ...

  • Αριθμός ταινιών: 22315
  • Αριθμός συν/τών: 759967
  • Πρόγραμμα 300 Κινηματογράφων και 18 τηλεοπτικών σταθμών
Editorial


Πεμ 12 Δεκ 2002

WWW.CINE.GR: THE RETURN OF THE KING


(ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΜΕΤΑ)12/12/2002 – Έχω γενέθλια. Γίνομαι… ενός (1) έτους! Σαν πέρυσι τέτοια μέρα έκανα την παρθενική μου επίσκεψη σ’ αυτόν τον κινηματογραφικό κήπο της Εδέμ του διαδικτύου που λέγεται cine.gr. Εντυπωσιάστηκα – «κινηματογραφική βάση δεδομένων σκέφτηκα», «η μόνη εν Ελλάδι, μάλιστα», έψαξα να βρω την άκρη, ποιος-ποιοι βρίσκονται πίσω από αυτήν την εκπληκτική και άλλο τόσο δονκιχωτική προσπάθεια στο χέρσο αυτό (ας μην κρυβόμαστε) χώρο. Δυο αδέρφια από Θεσσαλονίκη (αναμενόμενο), οι Χατζηαθανασσίου Bros. Το μελέτησα το πράγμα. «Δεν μπορεί», σκέφτηκα, «καλή και αγία σα βάση κινηματογραφικών δεδομένων, αλλά αυτή η ιστορία μπορεί να πάει τόσο, μα τόσο ΜΑΚΡΙΑ!». Όραμά μας έγινε μια ολοζώντανη κινηματογραφική διαδικτυακή κοινότητα, η περίφημη πλέον «CINEματική δημοκρατία», στηριζόμενη εξ’ ολοκλήρου στον αγνό, ανεξάρτητο, CINEφιλικό εθελοντισμό. Μπάλα (ταινίες) ούτως ή άλλως βλέπαμε, καιρός ήταν να παίξουμε κιόλας! Και κάναμε το μπαμ…

Οι cineργάτες πιστεύουν πως είμαι…εξωγήινος! Οι ιδέες τρέχουν σαν ένα… λυσσασμένο Πήγασο ξέφρενα προς τα εμπρός, με εμάς τους ίδιους ασθμαίνοντες να κυνηγάμε το άυλο αγαθό της ενημέρωσης, της κριτικής παράθεσης, της ουσιαστικής ψυχαγωγίας. Εγώ θα παραμείνω. Μου αρέσει σ’ αυτόν τον πλανήτη. Θέλω να τον κάνω καλύτερο. Μαζί σας. Να «βλέπουμε» τις ταινίες πολύ νωρίτερα από τότε που θα αποφασίσουν (χωρίς εμάς-για εμάς) οι εταιρίες διανομής. Να ψηφίζουμε μ’αυτόν τον πολύ χαριτωμένα…γελοίο τρόπο για το TOP100 μας, ξέροντας εκ των προτέρων το ανώφελο της μανιώδους (δια..κάθε μέσου) υποστήριξης της αγαπημένης μας ταινίας (δηλ. μετά από αυτό, θα σταματήσετε να διπλοψηφίζετε; - ΤΟ ΑΠΟΚΛΕΙΩ!). Να έχουμε την ταινία, το dvd, το soundtrack και to trailer (πλέον) μαζί με τις ΔΙΚΕΣ σας κριτικές. Η μάχη βέβαια δε σταματά εδώ…

Μέχρι τα Χριστούγεννα θα έχουν συμβεί τα εξής:

A. Το Cine θα έχει παρουσία σε κάθε VIDEO BLUE store.

B. Το Cine θα έχει εξασφαλίσει μόνιμα το μηνιαίο Box Office σε dvd και videotapes, για ενοικιάσεις και πωλήσεις, ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ.

Γ. Το Cine θα αλλάξει την κεντρική του σελίδα, για να γίνει πιο εύχρηστο, καλαίσθητο και ποιοτικό με 20 (ΕΙΚΟΣΙ) μόνιμες στήλες που καλύπτουν πλήρως θεματολογικά τις απαιτήσεις των φίλων του.

ΠΡΩΤΟΙ πανελληνίως σας παρουσιάσαμε το δεύτερο μέρος της τριλογίας του Jackson, το Two Towers (ανατριχιαστικός ως προς τους συνειρμούς που δημιουργεί τίτλος αλήθεια), ως ένα (το σπουδαιότερο) Preview από τα 35 και πλέον της κεντρικής σελίδας. Με μια τέτοια ταινία να ανοίγει την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου, τι να γράψει κανείς για ένα ψιλοενδιαφέρον αργεντίνικο… νουαράκι (sic) μιμούμενο τις γνωστές φόρμες (Nine Queens) ή τη χαζοκωμωδιούλα Sweet Home Alabama (Τ’ μ’ ς λες… μαρή Reese!); To Tuxedo του “ηθοποιού-πέραν-του-καλού-και-του-κακού-“Jackie Chan; Το αναμενόμενο (λόγω εποχής) για τα μικρά παιδιά Tresure Planet; Ενδιαφέρουσα αν και σχηματική η...αντι-Βατικανική Το Χαμόγελο της Μητέρας μου του αμετανόητου Marco Bellocchio, εν αναμονή του περισσότερο αποτελεσματικού και βραβευμένου The Magdalene Sisters.

Για την ώρα όμως, απολαύστε τη συμμετοχή σας στο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ TWO TOWERS TOY CINE ΠΟΥ ΑΡΧΙΖΕΙ ΣΤΙΣ 16 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ, κάντε τις κρατήσεις εισιτηρίων σας για τις 18 και ύστερα (την άλλη Πέμπτη δηλαδή…) θα τα πούμε ΟΛΑ!

Αγαπημένοι CINEφίλοι,

Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΑ των ελληνικών κινηματογραφικών ιστοσελίδων ένα χρόνο μετά είναι γεγονός: ONE CINE TO RULE THEM ALL!

ΥΓ: Προς cineργάτες ενταύθα: Ευχαριστίες απειράριθμες για τις ευχές σας – “Τα πρώτα –άντα είναι τα καλύτερα” δε λέτε άλλωστε εδώ στον πλανήτη σας; 
 
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια. Στείλτε το πρώτο!

Αυτή τη στιγμή δεν είστε συνδεδεμένος. Συνδεθείτε ή κάντε εγγραφή για να σχολιάσετε.