• ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΙΕΣΤΗΡΙΟΥ...

  • Αριθμός ταινιών: 22315
  • Αριθμός συν/τών: 759967
  • Πρόγραμμα 300 Κινηματογράφων και 18 τηλεοπτικών σταθμών
CinePolis


Παρ 22 Ιουν 2007

Καύσωνας ρατσισμού
Ναι ξέρω κάνει ζέστη για τα σοβαρά πράγματα που ίσως σας προδιαθέτει ο τίτλος του σημερινού άρθρου. Αλλά τελικά μερικά πράγματα είναι μετρημένα κουκιά (και ας μην τα τρώει κανείς μας αλλά όλοι απλά τα μετράμε). Ζέστη, αφόρητη ζέστη. Μια σταγόνα ιδρώτα ξεκινάει από το μέτωπό σου έτσι όπως μισοκλείνεις τα μάτια σου λόγω της καυτής αύρας που χτυπάει το πρόσωπό σου. Η σταγόνα αυτή κυλάει σιγά σιγά σχεδόν βασανιστικά στο μέτωπο και συνεχίζει τη βόλτα της στο φρύδι. Κυλάει δίπλα από το μάτι σου. Άλλη μια καυτή σταγόνα ιδρώτα που πολύ σε ενοχλεί αλλά συνεχίζει την πορεία της. Περίπτωση πρώτη: Με μια βιαστική κίνηση σκουπίζεις την σταγόνα του ιδρώτα, σιχτιρίζεις την ζέστη και το καλοκαίρι (που 9 μήνες το χρόνο παρακαλάς να έρθει) και με μια ασυναίσθητη κίνηση τινάζεις το χέρι σου στον αέρα διώχνοντας από πάνω σου και πετώντας μακριά την ενοχλητική σταγόνα που μπήκε σχεδόν μέσα στα μάτια σου. Περίπτωση δεύτερη: Με μια βιαστική κίνηση σκουπίζεις την σταγόνα του ιδρώτα, σιχτιρίζεις την ζέστη και το καλοκαίρι (που 9 μήνες το χρόνο παρακαλάς να έρθει) και με μια ασυναίσθητη κίνηση σκουπίζεις το χέρι σου στο παντελόνι σου αφήνοντας πάνω σου την ενοχλητική σταγόνα που μπήκε σχεδόν μέσα στα μάτια σου.

Η αναγωγή του ιδρώτα σε βίντεο από το youtube, επεισόδια που ακύρωσαν το eJeKt, ξενοφοβία, στερεότυπα στη καθημερινή ζωή μας για τις ευαίσθητα κοινωνικές ομάδες (πχ. πρώην φυλακισμένους, οροθετικούς κ.ά.), gay parade στην Αθήνα, κοινωνική ευθύνη για τη ψήφο, εργασιακά δικαιώματα, συναίσθημα ωχαδερφισμού ως προς την περιβαλλοντική μας ευαισθησία και όλα τα άλλα που θα συμπληρώσετε εσείς είναι δικιά σας. Ολοκληρωτικά δικιά σας όμως..... Στο ίδιο καζάνι βράζουμε όλοι και δεν εννοώ το καζάνι της Ελλάδος λόγω τον θερμοκρασιών.

Σχόλια και παρατηρήσεις πάντα ευπρόσδεκτα στο Duke@cine.gr.
CINEMA IS DIFFERENT

Η Fnac το cine.gr και το Μικρό Πολυτεχνείο σας προσκαλούν στο Forum για να ανακαλύψουμε μαζί διαφορετικές εκδοχές διαφορετικού σινεμά... Τρεις ταινίες, όλες καινοτόμες στην εποχή τους αμφισβητούν κι ανατρέπουν κινηματογραφικές συμβάσεις. Ξεκινάμε με το "Bonnie & Clyde" του Arthur Penn να κλείνει πονηρά το μάτι στα στερεότυπα της εποχής παρουσιάζοντας με συμπάθεια ένα ζευγάρι εναλλακτικών παρανόμων και συνεχίζουμε με το "Χαμένη Λεωφόρος" του David Lynch να ταρακουνά από τη θέση του το θεατή αναθέτοντάς του τη συμπλήρωση ή ερμηνεία όσων συμβαίνουν στην οθόνη για να φτάσουμε στο απολαυστικό "Memento" του Christopher Nolan που πειραματίζεται, όπως πολλοί άλλοι νωρίτερα, με τη δομή της αφήγησης και γυρίζει την ταινία από το τέλος προς την αρχή...! Τρεις μεγάλες ταινίες, εξαιρετικές κινηματογραφικές στιγμές που μας θυμίζουν ότι το cinema μπορεί να είναι – και το προτιμάμε- different. Προλογίζουν οι συντάκτες του cine.gr Τάκης Γκαρής και Γιώργος Ζερβόπουλος.

Την Τετάρτη 27/6 στις 18:00 θα προβληθεί η ταινία "Χαμένη Λεωφόρος" του David Lynch.

Που; The Mall Athens, Ανδρέα Παπανδρέου 35, Μαρούσι
Εισιτήριο; Είσοδος ελεύθερη
Δεν δίνεις και ένα τηλέφωνο; 210-6104100


Άλφαβιλ Αφιέρωμα στον Λουις Μπουνιουέλ

Ο θερινός κινηματογράφος Άλφαβιλ στην Μαυρομιχάλη μας καλεί να παρακολουθήσουμε την εβδομάδα που μας έρχεται ένα αφιέρωμα στον μεγάλο Λουίς Μπουνιουέλ. Δεν είναι και το πιο πρωτότυπο αφιέρωμα αλλά είναι καλό να γίνονται έστω και κάθε χρόνο τέτοια μικρά αφιερώματα ώστε να έχουν όλοι την δυνατότητα να δουν αυτές τις κλασσικές ταινίες. Μην το φοβάστε πάντως δεν είναι τόσο βαρύ όσο το φαντάζεστε....

Το Πρόγραμμα του Φεστιβάλ

Παρασκευή 22 Ιουνίου

21:00 Τριστάνα
23:00 Λος Ολβιδάδος

Σάββατο 23 Ιουνίου - Κυριακή 24 Ιουνίου
21:00 Βιριδιανα
23:00 Η ωραία της ημέρας

Δευτέρα 25 Ιουνίου - Τρίτη 26 Ιουνίου
21:00 Ο εξολοθρευτής άγγελος
23:00 Ναζαρεν

Τετάρτη 27 Ιουνίου
21:00 Λος Ολβιδάδος
23:00 Ανέβασμα στον ουρανό

Που; Μαυρομιχάλη 168
Εισιτήριο; € 7
Δεν δίνεις και ένα τηλέφωνο; 210-6460521


CINEMART 2007@TRIANON FILMCENTER

Ένα διαφορετικό μίνι αφιέρωμα θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι επισκεφθούν το Τριανόν στο Σαββατοκύριακο αυτό. 22-23 ΙΟΥΝΙΟΥ ένα μίνι φεστιβάλ αφιερωμένο στον David Lynch κάνει την εμφάνισή του το οποίο και σας προτείνουμε γιατί η διαφορετικότητα της προσέγγισης μας κάνει ένα κλικ και εμείς θα το τιμήσουμε. To πρόγραμμα λοιπόν:

Το Πρόγραμμα του Φεστιβάλ

1ST DAY - VIDEO SOUNDTRACKS

TRIPWIRE: alternative μελωδίες πάνω σε μικρού μήκους ταινίες του σύγχρονου ελληνικού κινηματογράφου
SOCOS AND THE LIVE PROJECT BAND: η παρουσίαση του νέου τους οπτικοακουστικού υλικού με τίτλο "Kafka".
UNIVERSE 217: το πιο ολοκληρωμένο σόου του συγκροτήματος έως τώρα με τα δικά του videos να προβάλλονται στην γιγαντοοθόνη...
OLD HOUSE PLAYGROUND: "the Singapore Sling Cover"

2ND DAY - GOING MENTAL ON DAVID LYNCH

Η θεατρική ομάδα "ΒΙΖΖARDOM" παρουσιάζει μία θεατρικομουσική performance πάνω στο έργο του david Lynch.
Προβολή ταινιών μικρού μήκους του David Lynch.
Ομιλία της Βαλέριας Χριστοδουλίδου πάνω στο έργο του David Lynch.
Oι Birthmark παρουσιάζουν ζωντανά το soundtrack της ταινίας "Lost Highway", ενώ αυτή προβάλλεται στην μεγάλη οθόνη...


20 Χρόνια Σινέ Κήπος – Πανόραμα Ελληνικού Κινηματογράφου – Καλοκαίρι 2007

Ο πρώτος δημοτικός θερινός κινηματογράφος «Σινέ Κήπος» του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Μοσχάτου, σε συνεργασία με μια ενεργή ομάδα της Πόλης του Μοσχάτου, την ινηματογραφική Λέσχη της Μεσοποταμίας, παρουσιάζουν ένα πανόραμα διακεκριμένων ταινιών του Ελληνικού Κινηματογράφου! Στο Πανόραμα Ελληνικού Κινηματογράφου του «Σινέ Κήπος» θα παρουσιαστούν με σειρά προβολής καθημερινά και οι ταινίες μικρού μήκους: «Να με προσέχεις», «see no evil», «το τραγούδι των πορτοκαλιών», «μικρές μέρες», «το φουστάνι», «όχι πια ιστορίες αγάπης», «Ισμαήλ» Το παράπονό μας είναι ότι μας άργησαν το δελτίο τύπου αλλά ευτυχώς που έχουμε το Internet…

Το Πρόγραμμα του Φεστιβάλ

Παρασκευή, 22/6:

ΗΝΙΟΧΟΣ, του Αλέξη Δαμιανού (1994)

Σάββατο, 23/6:
ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΔΡΟΜΟΣ, του Παντελή Βούλγαρη (1998)- Παρουσία του σκηνοθέτη

Κυριακή, 24/6:
ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΝΕΣ ΝΥΧΤΕΣ, της Τώνιας Μαρκετάκη (1991)

Δευτέρα, 25/6:
ΑΥΤΗ Η ΝΥΧΤΑ ΜΕΝΕΙ, του Νίκου Παναγιωτόπουλου (1999)- Παρουσία του σκηνοθέτη

Τρίτη, 26/6
ΜΙΑ ΑΙΩΝΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΜΕΡΑ, του Θόδωρου Αγγελόπουλου (1998) – Παρουσία του σκηνοθέτη

Μετά τις προβολές θα ακολουθεί συζήτηση με το κοινό.

Που;
Πλατεία Μεταμορφώσεως (πλησίον Ηλ. Σταθμού Μοσχάτου)
Εισιτήριο; €5
Δεν δίνεις και ένα τηλέφωνο; 210 4810790


Οι συναυλίες τις εβδομάδος – Γιορτή της μουσικής

Ta μάθατε τι έγινε στο Ejekt; Δεν τα μάθατε; Na σας τα πω εγώ. Κάποιοι αποφάσισαν όχι μόνο ότι ήθελαν να κάνουν ντου για να δουν τη συναυλία αλλά να διακόψουν τη συναυλία. Και μαντέψτε! Τα κατάφεραν! Καμένα αμάξια, ακυρωμένη συναυλία, φωτιές, χάος, ζούγκλα είναι μόνο λίγες από τις λέξεις κλειδιά. Και όλα αυτά ενώ βρισκόμαστε στο 2007. Είναι η αστυνόμευση λύση; Δεν ξέρω τι να πω; Να πηγαίνεις συναυλία λες και πηγαίνεις πορεία; Η λύση δυστυχώς είναι κάπου στη μέση. Και λέω δυστυχώς γιατί όποτε λέμε την ατάκα αυτή συνήθως δεν υπάρχει πρακτική λύση.

Αφήνοντας λοιπόν στην άκρη το προηγούμενο ας μιλήσουμε λίγο για την γιορτή της μουσικής που είναι μία από τις αγαπημένες μου συνήθειες. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος οι πόλεις γεμίζουν μουσικές (και λέω οι πόλεις γιατί φέτος συμμετέχουν και άλλες πολλές πόλεις που τις βλέπεις εδώ όπως και το τι γίνεται σε αυτές. Έτσι από το να γεμίζω σελίδες στο ίντερνετ κάνοντας ψυχρό (sic) copy paste καλύτερα να περιηγηθείς στο πρόγραμμα μόνος/μόνη σου στο http://www.musicday.gr/. Θα τα πούμε εκεί έξω.

Και όσο για το τι ξεχωρίζει από συναυλίες την εβδομάδα που μας έρχεται;
  • Σάββατο 23/6 DOLORES O` RIORDAN: η χαρακτηριστική φωνή των Cranberries έρχεται με σόλο άλμπουμ αλλά και τις παλιές αγαπημένες επιτυχίες του group στον ΛΥΚΑΒΗΤΤΟ. Εισιτήρια.: 35 € (προπώληση), 40 € (ταμείο). Πληροφορίες: 2107227209. Προπώληση: Ticket Point (Ακαδημίας & Γενναδίου 3, 2103840020), i-ticket.gr (801 11 60000).
  • Σάββατο 23/6 EVANESCENCE Ακόμα μια φορά στην Ελλάδα με εφηβικό ως επί το πλείστον dark rock στο ΣΤΑΔΙΟ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ με support Ευρυδίκη & Δ. Κοργιαλάς. Εισιτήρια.: 45€ (κερκίδα), 40€ (αρένα). Προπώληση: Virgin Megastores, Village Cinemas, Ticketquest.gr, καταστήματα ACS, Ελευθερουδάκης, Καραϊσκάκη.


Μικρά και Μεγάλα, Χρήσιμα ή Μη
  • ΉΡΘΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΝΥΧΤΕΣ ΠΡΕΜΙΕΡΑΣ!!! Αυτό μας δίνει μεγάλη χαρά αφενός γιατί ξέρουμε τις κοπέλες του γραφείου τύπου (που έσκασαν και τελείως ανανεωμένες (λέγε με κάνω εξόρμηση στην παραλία) τις προάλλες που τις είδα στην προβολή της LIFO στο Death Proof, αλλά λυπάμαι δεν μπορώ να σας δώσω τα τηλεφώνά τους – δεν ξέρω τα email τους αν μπορώ) αφετέρου γιατί αυτό σημαίνει πως το φεστιβάλ της Αθήνας όσο πάει γίνεται και καλύτερο. Μικρό teaser από το δελτίο τύπου : Ανταποδίδοντας την εμπιστοσύνη που έδειξε το κοινό από τη δημιουργία του τμήματος ΜΟΥΣΙΚΗ & ΦΙΛΜ με την ορμητική συμμετοχή του στις προβολές, οι ΝΥΧΤΕΣ ΠΡΕΜΙΕΡΑΣ CONN-X θα διοργανώσουν μια σειρά από open-air συναυλίες, πάρτι και μουσικές εκδηλώσεις σε μια συνεχή γιορτή μέσα και έξω από τις κινηματογραφικές αίθουσες. Σιγά σιγά θα δείτε και τα επόμενα...
  • Κυκλοφόρησαν τα εισητήρια για την πρώτη εμφάνιση των GROOVE ARMADA στην χώρα μας, με την πολυμελή τους μπάντα, την Δευτέρα 2 Ιουλίου, στο θέατρο του Λυκαβηττού. Τα εισιτήρια προπωλούνται στην τιμή των 42 ευρώ στα παρακάτω σημεία: σε όλα τα METROPOLIS, TICKET HOUSE, TICKET POINT, ACS, ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΔΑΚΗΣ και ηλεκτρονικά στα www.i-ticket.gr και www.ticketquest.gr. Επίσης , μερικά νέα ακόμα για τους GROOVE ARMADA : Νέο channel στο youtube, όπου μπορείτε να δείτε new live footage www.youtube.com/GrooveArmadaLive και να πάρετε μία ιδέα για το τι πρόκειται να παρακολουθήσετε και εδώ Και νέo site – www.groovearmada.com ,βασισμένο στην pixel art γραφιστική των eboy!
  • DASEIN CAFÉ : Προβολή δεν έχει προγραμματίσει για αυτή την εβδομάδα αλλά να κάτι που αξίζει να το αναφέρουμε για όλους όσοι τίμησαν το Dasein με τον έναν ή τον άλλον τρόπο και έβγαλαν την Dasein Card (υποθέτω θα μου τη στείλετε παιδιά στο σπίτι άμεσα ε:). Κάθε Δευτέρα- Τρίτη και Τετάρτη για όλο το καλοκαίρι, οι κάτοχοι της DaseinCard με την παρέα τους, μπορούν να πηγαίνουν στα θερινά σινεμά: Εκράν (Εξάρχεια), Αμίκο (Χαλάνδρι) & Γαλάτσι (Άλσος Βεϊκου) και να έχουν ένα ΔΩΡΕΑΝ εισιτήριο με την αγορά τουλάχιστον ενός εισιτηρίου aρκεί να δείξουν την κάρτα τους στο ταμείο του σινεμά. Μπράβο στα παιδιά για την πρωτοβουλία τους.
  • BONUS: URBAN LEGENDS στο θέατρο Επί Κολωνώ : Σε συνέχεια των εκθέσεων Κοινός Τόπος των δύο προηγούμενων ετών την Τρίτη 19 Ιουνίου και ώρα 8:30 μ.μ στο Θέατρο Επί Κολωνώ εγκαινιάστηκε η έκθεση Κοινός Τόπος ΙΙΙ, Urban Legends (Αστικοί Μύθοι). Διάρκεια έκθεσης: έως Δευτέρα 2 Ιουλίου Καθημερινά 8.00μμ – 12.00 μμ εκτός Σαββάτου & Κυριακής Είσοδος ελεύθερη Θα τη δούμε και από κοντά και θα σας πούμε και εντυπώσεις....


OI ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ

Ιούνιος

Τρίτη 26 Ιουνίου Ayo Λυκαβηττός (Εισιτήρια.: 30 €. Προπώληση: Ticket House, PMW, Ticketpro.gr.

Παρασκευή 29 Ιουνίου Buena Vista Social club Θέατρο Βράχων
Σάββατο 30 Ιουνίου George Clinton Θέατρο Βράχων


Ιούλιος

Κυριακή 1 Ιουλίου Heaven and Hell, Dream Theater, Iced Earth, Anathema, Kinetic Terra Vibe (Μαλακάσα)
Δευτέρα 2 Ιουλίου Groove Armada Λυκαβηττός
Τρίτη 3 Ιουλίου Metallica, Stone Sour, Mastodon, Dirt Spawn Disease Terra Vibe (Μαλακάσα)
Πέμπτη 5 Ιουλίου Iggy Pop and the Stooges Θέατρο Βράχων
Πέμπτη 5 Ιουλίου Saint Etienne, Stereo Total, Xaxakes, Cayetano Club Fix Θεσσαλονίκη
Παρασκευή 6 Ιουλίου Saint Etienne, Stereo Total, Mindwaltz Θέατρο Βράχων
Κυριακή 8 Ιουλίου Cesaria Evora Θέατρο Πέτρας
Δευτέρα 9 Ιουλίου Kaiser Chiefs Θέατρο Βράχων
Τρίτη 10 Ιουλίου Beirut, Calexico, Sophie Solomon Θέατρο Βράχων
Τρίτη 17 Ιουλίου Avril Lavigne, Rasmus ΟΑΚΑ (Fly BEEond FESTIVAL)
Τετάρτη 18 Ιουλίου James, Tori Amos, Air ΟΑΚΑ (Fly BEEond FESTIVAL)
Πέμπτη 19 Ιουλίου Pink, Sugarbabes ΟΑΚΑ (Fly BEEond FESTIVAL)
Τετάρτη 25 Ιουλίου Norah Jones Ηρώδειο
(ΝΕΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ) Τετάρτη 25 Ιουλίου Dee Dee Bridgewater Θέατρο Λυκαβηττού
Πέμπτη 26 Ιουλίου George Michael Ολυμπιακό Στάδιο

Εντυπώσεις, σχόλια, δελτία τύπου για κάτι που οργανώνετε,
και γενικά ότι θέλετε εδώ είμαστε
(και για την ακρίβεια είμαστε εκεί έξω ανάμεσά σας)

drop a line @ Duke@cine.gr 
 
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια. Στείλτε το πρώτο!

Αυτή τη στιγμή δεν είστε συνδεδεμένος. Συνδεθείτε ή κάντε εγγραφή για να σχολιάσετε.