• ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΙΕΣΤΗΡΙΟΥ...

  • Αριθμός ταινιών: 22315
  • Αριθμός συν/τών: 759967
  • Πρόγραμμα 300 Κινηματογράφων και 18 τηλεοπτικών σταθμών
Cine Festival


Δευ 29 Σεπ 2008

14ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας, "ΝΥΧΤΕΣ ΠΡΕΜΙΕΡΑΣ"
Η περίοδος που διανύουμε είναι για την χώρα μας άκρως φεστιβαλική. Οι Νύχτες Πρεμιέρας σηκώνουν την αυλαία τους στις 17 Σεπτέμβρη ενώ ακολουθούν το Πανόραμα Ευρώπαικού Κινηματογράφου και το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης. Μέχρι τέλος Νοέμβρη δεν θα πάρουμε ανάσα.

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και φέτος οι Νύχτες Πρεμιέρας, με ένα συμπαθές, αλλά τίποτε παραπάνω από αυτό, διαγωνιστικό, με ταινίες υψηλού προφίλ διάσπαρτες στο πρόγραμμά του (RocknRolla, Synecdoche, New York, Tropic Thunder, Vicky Cristina Barcelona κ.λ.π.) με το απαραίτητο άλλοθι που προσφέρει το πειραματικό σινεμά να ενσωματώνεται στο πρόγραμμα και κυρίως με δυνατά αφιερώματα που υπογραμμίζουν τον λόγο ύπαρξης ενός κινηματογραφικού φεστιβάλ, τουλάχιστον κατά το ήμισυ. Διότι αν δεχθούμε ότι ένα κινηματογραφικό Φεστιβάλ στήνεται για να δώσει βήμα και οθόνη στους νέους δημιουργούς και να αποτελέσει μία «αγορά» όπου επαναπροσδιορίζεται ο ρόλος και ο στόχος και το περιεχόμενο της κινηματογραφικής τέχνης, πρέπει να δεχθούμε ότι οφείλει σαφώς και να διδάσκει ιστορία. Jacques Tourneur λοιπόν, και οι Νύχτες Πρεμιέρας φέτος θα χαθούν στην μυστηριακή ατμόσφαιρα των έργων του ενώ εξίσου ελκυστικά φαίνονται και τα αφιερώματα στην Albertina Carri και στον Bill Plympton.

Το cine.gr και φέτος θα παρακολουθεί στενά όσα θα συμβούν στο πλαίσιο των Νυχτών Πρεμιέρας καθώς οι συντάκτες Γιώργος Ευθυμίου και Γιάννης Βασιλείου θα βρίσκονται στα πέριξ. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος θα διαπιστώσετε ότι όλες οι ταινίες που θα προβληθούν στις Νύχτες Πρεμιέρας έχουν περαστεί στην βάση του cine.gr και έτσι έχετε την ευκαιρία να πληροφορηθείτε για κάθε ταινία, τόσο την ταυτότητά της όσο και την υπόθεσή της και φυσικά μπορείτε να δείτε το τρέιλέρ της.

Καλή Cine-θέαση!!

ΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑΠρόγραμμα Προβολών
Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου
Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου
Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου
Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου
Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου
Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου
Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου
Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου
Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου
Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου
Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου
Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου


ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΕΙΣ


24/09/2008 - ΟΙ ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΕΣ ΜΑΣ ΝΥΧΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΝΥΧΤΕΣ ΠΡΕΜΙΕΡΑΣ

19/09/2008 - ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΤΟΣΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ

12/09/2008 - ΣΗΚΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΝΑΠΕΠΡΕΜΙΕΡΕΣ


Entre les murs - Ανάμεσα στους Τοίχους (ταινία έναρξης)
O François και οι συνάδελφοί του καθηγητές ετοιμάζονται για τη νέα σχολική χρονιά σε μία σκληρή γειτονιά. Η ειλικρίνειά του συχνά ξαφνιάζει τους μαθητές του. Η διδακτική του μέθοδος όμως αμφισβητείται όταν αρχίζουν τα ίδια τα παιδιά να τον προκαλούν.
Δείτε το trailer

Happy-Go-Lucky - Τυχερή κι Ευτυχισμένη (ταινία λήξης)
Η Poppy (Sally Hawkins) είναι μια αξιοσημείωτα χαρωπή δασκάλα που δεν αφήνει πότε κανέναν και τίποτα να της χαλάσει τη διάθεση. Ακόμα κι όταν της κλέψουν το ποδήλατο, η πρώτη της σκέψη ήταν "Δεν είχα την ευκαιρία να το αποχαιρετίσω". Όταν θα αρχίσει μαθήματα οδήγησης, με δάσκαλο τον Scott (Eddie Marsan) έναν σφιγμένο και νευρικό άνθρωπο, που φαίνεται να είναι το ακριβώς αντίθετο από αυτήν.
Δείτε το trailer

American Teen
Ένα ντοκιμαντέρ για τη ζωή των τελειοφοίτων μαθητών ενός λυκείου σε μια μικρή πόλη της Ιντιάνα των Ηνωμένων Πολιτειών.
Δείτε το trailer

Hamlet 2 - Hamlet 2: Η Ανάσταση
Ένας καθηγητής γυμνασίου που διδάσκει θέατρο, προσπαθεί να ανεβάσει το έργο Άμλετ 2 το οποίο έγραψε ο ίδιος, για να σώσει το τμήμα θεάτρου του σχολείου.
Δείτε το trailer

Vicky Cristina Barcelona
Δύο νεαρές αμερικανίδες η Vicky και η Cristina έρχονται στην Βαρκελώνη για καλοκαιρινές διακοπές. Η Vicky είναι ευαίσθητη και αρραβωνιασμένη. Η Cristina είναι συναισθηματικά και ερωτικά πιο περιπετειώδης. Στην Βαρκελώνη μπλέκονται συναισθηματικά με τον Juan Antonio, έναν ζωγράφο που ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει την σχέση του με την απρόβλεπτη πρώην γυναίκα του Maria Elena.
Δείτε το trailer

Choke
Ο Victor Mancini (Sam Rockwell) μεγάλωσε σε διάφορες ανάδοχες οικογένειες, καθώς η μητέρα του Ida (Anjelica Huston) δεν ήταν σε θέση να αναλάβει την ανατροφή του. Σήμερα πλέον, η Ida βρίσκεται στην κλινική, και ο Victor επιβαρύνεται με τα έξοδα νοσηλείας της. Στην προσπάθειά του να κερδίσει περισσότερα χρήαμτα, αποφασίζει να πηγαίνει σε ακριβά εστιατόρια, να παριστάνει ότι πνίγεται και στη συνέχεια να εκμεταλλεύται τις ευασθησίες των ανθρώπων που τον έσωσαν στέλνοντάς τους λυπητερά γράμματα και ζητώντας τους λεφτά..
Δείτε το trailer

Hunger
Οι τελευταίες έξι εβδομάδες ζωής του ιρλανδού απεργού πείνας Bobby Sands.
Δείτε το trailer / Διαβάστε την κριτική

Gomorra - Γόμορρα
Εξουσία, χρήμα και αίμα είναι οι αξίες που έχουν να αντιμετωπίσουν καθημερινά οι κάτοικοι της Νάπολης και της Caserta και σπανίως έχουν άλλη επιλογή από το να υπακούσουν στους κανόνες του "συστήματος", δηλ. της Camorra. Μόνο λίγοι μπορούν να σκεφτούν ότι θα ζήσουν μία φυσιολογική ζωή. Πέντε ιστορίες μπλέκονται μεταξύ τους σε ένα βίαιο σενάριο που ξετυλίγεται σε έναν σκληρό και προφανώς φανταστικό κόσμο που δεν παύει ωστόσο να έχει τις ρίζες του στην πραγματικότητα.
Δείτε το trailer

Il Divo
Η ταινία αφηγείται την ιστορία του πρωθυπουργού της Ιταλίας Giulio Andreotti, ο οποίος εκλέχθηκε στο Κοινοβούλιο επτά φορές από το 1946.
Δείτε το trailer

Die Welle - Το Κύμα
Όταν ένας καθηγητής γυμνασίου κάνει ένα ασυνήθιστο πείραμα για να μάθει στους μαθητές του πως είναι η ζωή σε συνθήκες δικτατορίας, τα πράγματα θα βγουν εκτός ελέγχου.
Δείτε το trailer

Religulous - Πίστευε... και γέλα!
Η τρέχουσα θρησκευτική κατάσταση στον κόσμο, με τα μάτια του Bill Maher.
Δείτε το trailer

Synecdoche, New York - Η Συνεκδοχή της Νέας Υόρκης
Ο θεατρικός σκηνοθέτης Caden Cotard ζει στη Νέα Υόρκη και η ζωή του είναι μάλλον άχαρη. Η γυναίκα του τον εγκατέλειψε για να ακολουθήσει το όνειρο της να ζωγραφίσει και πήγε στο Βερολίνο παίρνοντας μαζί της και την κόρη τους Olive. Καθώς αντιμετωπίζει αυτήν την κατάσταση στην προσωπική του ζωή προσπαθεί να φτιάξει μία ρέπλικα της Νέας Υόρκης μέσα σε μία αποθήκη που χρησιμοποιείται ως θεατρική σκηνή, για να λειτουργήσει ως στοιχείο της παράστασής του
Δείτε το trailer / Διαβάστε την κριτική

Pineapple Express
Ο τεμπέλης Dale Denton (Seth Rogen) επισκέπτεται τον προμηθευτή του για να αγοράσει χόρτο, και συγκεκριμένα ένα νέο και σπάνιο είδος που ονομάζεται Pineapple Express. Δυστυχώς γι`αυτόν θα βρεθεί στο λάθος μέρος τη λάθος στιγμή καθώς θα γίνει ο μοναδικός μάρτυρας μιας δολοφονίας ενός επικίνδυνου εμπόρου ναρκωτικών από έναν αστυνομικό. Πανικόβλητος, θα απομακρυνθεί από τη σκηνή του εγκλήματος αλλά θα αφήσει την ποσότητα του Pineapple Express. Όταν θα επιστρέψει στον προμηθευτή του θα ανακαλύψει ότι στα χνάρια του βρίσκονται δολοφόνοι που θέλουν να σκοτώσουν και τους δυο όσο το δυνατόν πιο σύντομα.
Δείτε το trailer

Faubourg 36 - Paris 36
Στο Παρίσι του 1936, με την επικράτηση του λαϊκού μετώπου στις εκλογές, μια ομάδα άνεργων καλλιτεχνών αποφασίζει να σώσει την μουσική σκηνή καταλαμβάνοντάς την.
Δείτε το trailer

Son of Rambow - Ο Γιος του Ράμπο
Στις αρχές της δεκαετίας του `80, στη καλοκαιρινή Αγγλία, δυο παιδιά διαφορετικά από τα άλλα, που αγαπούν το σινεμά, προσπαθούν να γυρίσουν τη δική τους ταινία δράσης.
Δείτε το trailer / Διαβάστε την κριτική

Comme Les Autres - Ο Μπαμπάς Μου, Ο Φίλος Του Πατέρα μου
Είναι σχεδόν το τέλειο ζευγάρι. Όμως ακόμη και αυτό έχει τα προβλήματά του. Ο Emmanuel θέλει ένα παιδί αλλά ο Philippe δεν θέλει. Μία μέρα ο Emmanuel αποφασίζει να κάνει το μεγάλο βήμα παρά την θέληση του Philippe και με κίνδυνο να τον χάσει. Πως όμως κάνεις ένα παιδί όταν είσαι gay?
Δείτε το trailer

Tropic Thunder - Τροπική Καταιγίδα
Μετά από μια σειρά γεγονότων, μια ομάδα ηθοποιών που γυρίζουν μια πολεμική ταινία-υπερπαραγωγή, αναγκάζονται να αναλάβουν τον πραγματικό ρόλο των στρατιωτών που υποδύονται.
Δείτε το trailer / Διαβάστε την κριτική

Rocknrolla
Όταν ένας Ρώσος γκάνγκστερ στήνει μια κομπίνα εκατομμυρίων δολαρίων, μέλη του υποκόσμου του Λονδίνου προσπαθούν να αρπάξουν μερίδιο από τα κέρδη.
Δείτε το trailer

Cherry Blossoms
Όταν η Trudi μαθαίνει ότι ο άντρας της Rudi έχει καρκίνο και δεν του μένουν πολλές μέρες ζωής, απόφασίζει να του κρύψει την αλήθεια για την κατάστασή του, και του προτείνει να επισκεφτούν τα παιδιά τους και τα εγγόνια τους στο Βερολίνο.
Δείτε το trailer

ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ


Sita Sings the Blues - Η Σίτα τραγουδάει τα μπλουζ
Η Sita είναι μία θεά που αποχωρίζεται τον αγαπημένο της Κύριο και σύζυγο Rama. Η Nina είναι μία σχεδιάστρια κινουμένων σχεδίων της οποίας ο σύζυγος μετακομίζει στην Ινδία και μετά την παρατάει μέσω e-mail. Σε ένα θέατρο σκιών τρείς κούκλες διηγούνται την αρχαία τραγωδία και την μοντέρνα κωμωδία σε μία εκπληκτική παρουσίαση με κινούμενα σχέδια, του ινδικού έπους Ramayana.
Δείτε το trailer

Afterschool
Ένας έφηβος ερασιτέχνης κινηματογραφιστής που πηγαίνει σε ένα πανάκριβο ιδιωτικό σχολείο, καθώς τραβάει βίντεο στους διαδρόμους του σχολείου κατά λάθος κινηματογραφεί τον θάνατο δύο κοριτσιών από υπερβολική δόση ναρκωτικών.
Δείτε το trailer

Absurdistan - Παραλογιστάν
Οι γυναίκες ενός απομονωμένου χωριού μεταξύ Ευρώπης και Ασίας αποφασίζουν να τιμωρήσουν τους άντρες τους με αποχή από το σεξ, επειδή αδιαφορούν για την επιδιόρθωση του συστήματος ύδρευσης.
Δείτε το trailer

Go with Peace Jamil
Ο αραβικής καταγωγής Jamil μένει με τη γυναίκα του και τον γιο του στη Δανία. Οι παραδόσεις, η ιστορία και ο πολιτισμός της καταγωγής του θα αποτελέσουν την έναρξη μιας οικογενειακής βεντέτας με πολύ πόνο, βία και θάνατο.
Δείτε το trailer

Versailles
Η Nina, μια άστεγη γυναίκα περιπλανιέται στους δρόμους του Παρισιού έχοντας μαζί της τον 5χρονο γιο της Enzo. Μετά από πολλές περιπλανήσεις θα καταλήξουν στο δάσος των Βερσαλλιών, όπου η μητέρα θα αποφασίσει να αφήσει το γιο της σε έναν άστεγο μυστηριώδη άντρα.
Δείτε το trailer

Dream Boy
Στον αγροτικό νότο της αμερικής, τη δεκαετία του `70, δύο έφηβοι ερωτεύονται, αλλά δεν μπορούν να ζήσουν όπως θέλουν τον έρωτά τους, καθώς η εποχή, αλλά και η μικρή κοινωνία στην οποία ζουν δεν τους το επιτρέπουν.
Δείτε το trailer

Just Another Love Story
Ο Jonas είναι ένας φωτογράφος εγκλημάτων που ζει μια ήρεμη οικογενειακή ζωή. Τα πάντα θα αλλάξουν όταν εμπλακεί σε ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα, όπου θα αναγκαστεί να πει ένα ψέμα.
Δείτε το trailer

Pingpongkingen - Ο Βασιλιάς του Πινγκ Πονγκ
Ο νεαρός Rille είναι ένα υπέρβαρο παιδί που δεν τα πηγαίνει καλά με τους συμμαθητές του, αλλά ούτε και με την δυσλειτουργική οικογένειά του. Το μοναδικό μέρος στο οποίο νιώθει όμορφα, ειναι το τοπικό κέντρο νεότητας, όπου μπορεί και επιβάλλεται στα νεότερα παιδιά, καθώς έχει χρηστεί ο βασιλιάς του πινγκ πονγκ.
Δείτε το trailer

Peacefire
O Colin McNally δε φαίνεται να νοιάζεται για την πολιτική κατάσταση που επικρατεί στη Β.Ιρλανδία, καθώς είναι απασχολημένος με τις κλοπές αυτοκινήτων που διαπράττει παρέα με τους φίλους του. Μια τυχαία συνάντηση με έναν αδίστακτο αστυνομικό θα τον αναγκάσει να γίνει πληροφοριοδότης οργάνων του νόμου, φέρνοντάς τον έτσι αντιμέτωπο με πρώην μέλη του IRA.
Δείτε το trailer

Left - Αριστερά
Η απόλυτα ελεγχόμενη ζωή του Dexter αναστατώνεται όταν εμφανίζεται στη δουλειά του μια γυναίκα που είναι ολόιδια με την φίλη του, τη Stella. Τα πράγματα θα πάνε από το κακό στο χειρότερο, όταν μια σειρά ανεξήγητων καταστάσεων, πέρα από τα όρια του φυσιολογικού κάνουν την εμφάνισή τους...
Δείτε το trailer

Rumba
Ένα αγαπημένο ζευγάρι, ο Dom και η Fiona, είναι δάσκαλοι σε ένα δημοτικό σχολείο στην επαρχία και τρέφουν το ίδιο πάθος για τους λάτιν χορούς, ενώ σαν χορευτικο ντούετο, έχουν κερδίσει πολλά βραβεία σε τοπικούς διαγωνισμούς. Ένα βράδυ, μετά από έναν ακόμη διαγωνισμό, θα έχουν ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα. Οι ζωές τους θα αλλάξουν πολύ, αλλά θα καταφέρουν να αντιμετωπίσουν τη ζωή με χιούμορ και σαρκασμό.
Δείτε το trailer

Better Things - Τα Καλύτερα Πράγματα
Ο Rob είναι έναν ηρωινομανής που μόλις έχασε την φιλενάδα του Tess από μία μοιραία δόση. Που όμως μπορεί να στραφεί για παρηγοριά όταν όλοι του οι φίλοι είναι ναρκομανείς;

Wonderful Town
Ο Ton ένας αρχιτέκτονας από την Μπανγκόκ φεύγει για λίγες μέρες σε μια παραθαλάσσια περιοχή της νότιας Ταϊλάνδης. Εκεί θα γνωρίσει την ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου όπου διαμένει και η γνωριμία τους θα περάσει από διάφορα στάδια, καθώς οι πληγές που άνοιξε το τσουνάμι το 2004 δεν έχουν κλείσει ακόμη.
Δείτε το trailer

ΠΑΝΟΡΑΜΑ


O`Horten - Η καινούργια Ζωή του κυρίου Ο`Χόρτεν
Ο 67χρονος μηχανοδηγός Odd Horten λίγο πριν βγει στη σύνταξη, είναι έτοιμος να πραγματοποιήσει το τελευταίο του δρομολόγιο από το Όσλο στο Μπέργκεν. Ο κύριος Ο`Χόρτεν, περιμένει καιρό να βγει στη σύνταξη γιατί είναι αποφασισμένος να ξεκινήσει μια νέα ζωή και να κάνει όλα αυτά που λαχταρούσε τόσα χρόνια.
Δείτε το trailer

The Wackness - Χυμαδιό
Η ταινία τοποθετείται χρονικά στο 1994 και αφηγείται την σχέση ενός προβληματικού νεαρού εμπόρου ναρκωτικών που πληρώνει ορισμένες συνεδρείες με έναν επίσης εξαρτημένο ψυχίατρο, με ναρκωτικά. Τα πράγματα περιπλέκονται όταν ο νεαρός ερωτεύεται την κόρη του ψυχιάτρου.
Δείτε το trailer

Poppy Shakespeare
Η "Ν" είναι εδώ και 13 χρόνια τρόφιμη ενός ψυχιατρείου που λειτουργεί μόνο κατά τη διάρκεια της ημέρας και δεν έχει σκοπό να φύγει ποτέ από εκεί. Η γνωριμία της με μια νέα ασθενή, την Poppy Shakespeare, ρεσεψιονίστ μιας διαφημιστικής εταιρείας, η οποία επιμένει ότι δεν έχει θεση εκεί, θα είναι η αρχή μιας απρόσμενης φιλίας που θα επηρεάσει τις ζωές των ίδιων αλλά και των γύρω τους.

De la guerre - Περί Πολέμου
Ένας μυστηριώδης άντρας προσεγγίζει τον Bertrand και τον πείθει να γίνει μέλος μιας απομονωμένης σέκτας, που πιστεύει ότι η απόλαυση αποκτιέται με κόπο.
Δείτε το trailer

Moscow, Belgium
Σε ένα προάστιο του Βελγίου που ονομάζεται Μόσχα, μια μητέρα τριών παιδιών, η Matty, πέφτει με το αυτοκίνητό της πάνω στο σταματημένο φορτηγό του Johnny, που βρίσκεται στο πάρκινγκ ενός σούπερ μάρκετ. Τότε ξεκινάει μεταξύ τους ένας απίστευτος καβγάς, ο οποίος για να σταματήσει θα χρειαστεί τη μεσολάβηση της αστυνομίας, ενώ σύντομα μέσα απ`αυτον θα γεννηθεί ένας μεγάλος έρωτας.
Δείτε το trailer

Everybody Dies But Me - Θα πεθάνετε όλοι εκτός από μένα
Μία Δευτέρα πρωί η Κatya, η Zhanna και η Vika μαθαίνουν ότι θα γίνει μία ντίσκο στο σχολείο και αυτή είναι η πρώτη τους ντίσκο....

Chiko
Σε μία γειτονιά του Αμβούργου ο Τσίκο και οι κολλητοί του ονειρεύονται τον σεβασμό των εχθρών και τον πλούτο που θα τους αποφέρει το εμπόριο ναρκωτικών. Ωστόσο μία λάθος κίνηση θα φέρει τον Τσίκο απέναντι στους παιδικούς του φίλους και θα τον αναγκάσει να αντιμετωπίσει τραγικά διλήμματα.
Δείτε το trailer

Dansen - Χορευτές
Η Ανίκα είναι διευθύντρια της Σχολής Χορού που ίδρυσε ο παππούς της κατά τη διάρκεια του Β` Παγκοσμίου Πολέμου. Κάποια στιγμή θα ερωτευτεί τον Λάσε, του οποίου το παρελθόν βαρύνει μία αμφιλεγόμενη υπόθεση βιασμού.
Δείτε το trailer

Filth and Wisdom - Ηθική Και Χυδαιότητα
Ο Andy Christian ή αλλιώς A.K. είναι ένας μετανάστης από την Ουκρανία που φιλοδοξεί να γίνει παγκοσμίως γνωστός με τη μπάντα του, τους Gogol Bordello. Μέχρι τότε εργάζεται ως περφόρμερ σε στριπ κλαμπ και συγκατοικεί με άλλες δύο εκκεντρικές καλλιτέχνιδες.
Δείτε το trailer

Ciao
Ένας άντρας πεθαίνει απρόσμενα και αφήνει πίσω του δύο άντρες: Τον Jeff τον καλύτερό του φίλο και τον Andrea, έναν ιταλο με τον οποίο επικοινωνούσε μέσω ίντερνετ. Ο Jeff ενημερώνει τον Andrea για το χαμό του φίλου του και ο Andrea επικοινωνεί μαζί του για να εκφράσει τη λύπη του. Η επικοινωνία μεταξύ τους συνεχίζεται και με αφορμή αυτό το τραγικό γεγονός μια στενή σχέση δημιουργείται μεταξύ των δύο ξένων που ίσως να τους αλλάξει για πάντα τη ζωή.
Δείτε το trailer

One Shot
Η εξέγερση μιας κόρης κατά της μητέρας της, η οποία δεν της αποκαλύπτει την ταυτότητα του πατέρα της.

Eleve Libre - Ιδιαίτερα Μαθήματα
Ο 16χρονος Zonas δεν είναι πολύ καλός μαθητής ενώ έχει επικεντρώσει όλες του τις δυνάμεις εκεί που έχει ταλέντο, στο τένις. Για να κυνηγήσει το στόχο του και έχοντας μεγάλη ελευθερία κινήσεων, καθώς οι γονείς του είναι σχεδόν απόντες, αποφασίζει να σταματήσει το σχολείο, και να ξεκινήσει ιδιαίτερα μαθήματα με τον 30χρονο Pierre.
Δείτε το trailer

Les Grandes Personnes - Οι Ενήλικες
Η κόρη του Albert, Jeanne, γίνεται 17 χρονών και ο πατέρας της διοργανώνει μια εκδρομή σε ένα σουηδικό νησί, ως δώρο γενεθλίων. Λόγω κακής συνεννοήσηης όμως, αναγκάζονται να μοιραστούν το δωμάτιό που νοίκιασαν με δύο εντελώς άγνωστες κυρίες...

The Stranger In Me - Ο Εχθρός μέσα μου
Η 32χρονη Rebecca και ο 34χρονος Julian έχουν παντρευτεί πρόσφατα και τώρα περιμένουν το πρώτο τους παιδί με μεγάλο ενθουσιασμό. Όταν όμως η Rebecca γεννήσει ένα υγιέστατο αγοράκι, το μητρικό της ένστικτο θα την εγκαταλείψει και στο πρόσωπο του μωρού που τόσο περίμενε, βλέπει πλέον έναν ξένο.
Δείτε το trailer

Boy A
Η ιστορία ενός ανθρώπου που βγήκε από τη φυλακή, αφού έκτισε την ποινή του για έναν φόνο που διέπραξε ως παιδί.
Δείτε το trailer / Διαβάστε την κριτική

Besieged City / Πολιορκημένη Πόλη
Ο Ling-kit είνα ένας άριστο μαθητής, που ονειρεύεται να φύγει σύντομα από τη πόλη. Κάτι τέτοιο όμως είναι πρακτικά αδύνατο, γιατί θα πρέπει πρώτα να τελειώσει το σχολείο, να εξακολουθεί να προσέχει την άρρωστη μητέρα του και να ανέχεται τον αλκοολικό πατέρα του. Μια μέρα θα μάθει πως ο μικρότερος αδερφός του κρατείται τραυματισμένος στο νοσοκομείο, γιατί έχει διαπράξει φόνο. Ο Ling-kit θα έρθει σε επαφή με την παρέα του αδερφού του, για να μπορέσει να κατανοήσει τι είναι αυτό που τον οδήγησε σε μια τέτοια πράξη.
Δείτε το trailer

Enfances / Παιδικές Ηλικίες
Η ταινία παρουσιάζει περιστατικά από την παιδική ηλικία των Orson Welles, Fritz Lang, Ingmar Bergman, Jacques Tati, Alfred Hitchcock και Jean Renoir και πώς τα παιδικά αυτά τραύματα επηρέασαν τις ζωές τους.
Δείτε το trailer

1 Journee - Αυτή τη Μέρα
Η ιστορία μιας εύθραστης οικογένειας που αποτελείται από έναν άπιστο σύζυγο, μια προδωμένη γυναίκα και έναν μπερδεμένο γιο.
Δείτε το trailer

ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ


The End Of Poverty? - Το Τέλος της Φτώχειας;
Ο σκηνοθέτης Philippe Diaz συναντά νομπελίστες, οικονομολόγους, ακτιβιστές και άλλους, και μαζί προσπαθούν να δώσουν μια απλή απάντηση στο ερώτημα: "Θα έρθει ποτέ το τέλος της φτώχειας;"
Δείτε το trailer

Roman Polanski: Wanted And Desired
Το ντοκιμαντέρ ερευνά το σκάνδαλο Polanski, το ασχημότερο ίσως κεφάλαιο της ζωής του πολωνοεβραίου σκηνοθέτη. Ο Roman Polanski κατηγορήθηκε τη δεκαετία του `70 από την πολιτεία του Λος Άντζελες για την αποπλάνηση ανηλικου και συγκεκριμένα της 13χρονης Σαμάνθα Γκάιμερ. Τότε ο σκηνοθέτης προκειμένου να αποφύγει τη ποινή φυλάκισης, έφυγε από την Αμερική και δεν επέστρεψε ποτέ, ούτε καν για να παραλάβει χρόνια αργότερα το όσκαρ σκηνοθεσίας για την ταινία Ο Πιανίστας.
Δείτε το trailer

Baghdad High - Λύκειο Βαγδάτη
Κατά τη διάρκεια του πολέμου στο Ιράκ, τέσσερις μαθητές, ένας σουνίτης, ένας σιίτης, ένας κούρδος κι ένας χριστιανός πέρνουν ο καθένας από μία κάμερα και καταγράφουν τη τελευταία τους χρονιά στο λύκειο της Βαγδάτης.

The Other Side Of Istanbul - Η άλλη Πλευρά της Κωνσταντινούπολης
Το φιλμ παρουσιάζει τα προβλήματα και τις αγωνίες που συναντά η γκέι κοινότητα της Κωνσταντινούπολης.

I Am Because We Are - Είμαι γιατί είμαστε
Στο Μαλάουι πάνω από 1 εκατομμύριο παιδιά έχουν μείνει ορφανά εξαιτίας του AIDS. Η Madonna που είναι παραγωγός του φιλμ φιλοδοξεί να αφυπνίσει τους πάντες σε σχέση με το πρόβλημα.
Δείτε το trailer

Gonzo: The Life and Work of Dr. Hunter S. Thompson
Το ντοκιμαντέρ παρουσιάζει τη ζωή του εκλιπόντος Hunter S. Thompson, του τελευταίου gonzo δημοσιογράφου.
Δείτε το trailer

Bigger Stronger Faster* - Πιο πολύ, πιο δυνατα, πιο μακριά
Η ιστορία του σκηνοθέτη Chris Bell και των 2 αδερφών του, οι οποίοι μεγάλωσαν έχοντας ώς πρότυπα, μυώδεις γίγαντες, όπως ο Hulk Hogan, ο Sylvester Stallone και ο Arnold Schwarzenegger. Τα 2 αδέλφια έγινα μέλη της υποκουλτούρας των στεροειδών για να μιμηθούν τα είδωλά τους. Όταν όμως ανακαλύψουν ότι οι ήρωές τους έχουν παραβεί όλους τους κανόνες, τι πρέπει να κάνουν; Να ακολουθήσουν τους κανόνες ή τον δρόμο που χάραξαν οι ήρωές τους;
Δείτε το trailer

Football Under Cover / Ποδόσφαιρο με Τσαντόρ
Η Marlene, μέλος της ποδοσφαιρικής ομάδας του Βερολίνου BSV AL-Dersimpspor, μαθαίνει ότι η εθνική ποδοσφαιρική ομάδα γυναικών του Ιράν, δεν είχε ποτέ μέχρι σήμερα την ευκαιρία να παίξει απέναντι σε καμία ομάδα. Η Marlene θα προτείνει στην ομάδα της συνεργασία για να αλλάξει αυτή η κατάσταση, ενώ όταν καταλάβει πως κανείς στη Γερμανία δε μπορεί να στηρίξει αυτή τη προσπάθεια, θα δοκιμάσει την τύχη της στη Τεχεράνη.
Δείτε το trailer

ΜΟΥΣΙΚΗ & ΦΙΛΜ / ΔΙΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ


Largo
Το φιλμ προσπαθεί να καταγράψει τον παλμό του θρυλικού κλαμπ "Largo" που άνοιξε στο Λος Άντζελες το `90 και έγινε στέκι σημαντικών μουσικών της εναλλακτικής σκηνής.
Δείτε το trailer

Public Enemy: Welcome to the Terrordome - Public Enemy: Καλωσήρθατε στο Θόλο
Το φιλμ παρουσιάζει την προσωπικότητα των μελών των Public Enemy, ενός συγκροτήματος που καθόρισε την εξέλιξη της μαύρης μουσικής τα τελευταία 20 χρόνια.
Δείτε το trailer

Trip to Asia - Περιοδεία στην Ασία
Το φιλμ παρακολουθεί μια από τις καλύτερες ορχήστρες του πλανήτης, την Φιλαρμονική Ορχήστρα του Βερολίνου ενώ περιοδεύει στην Ασία, και παρουσιάζει στον θεατή τι συμβαίνει πίσω από τη σκηνή.
Δείτε το trailer

Bananaz
Η πορεία των Gorillaz, του συγκροτήματος που κατάφερε με 2 μόνο άλμπουμ να αφήσει το στίγμα του, από το ξεκίνημά μέχρι την κορυφή.

Playing for Change: Peace Through Music - Ο Δρόμος για την Ειρήνη περνά από τη Μουσική
Το φιλμ ταξιδεύει στις μεγαλουπόλεις της Αμερικής και της Ευρώπης, στους προσφυγικούς καταυλισμούς στο Θιβέτ, σε κοινότητες ινδιάνων των ΗΠΑ και στη νότια Αφρική για να παρουσιάσει τη μοναδικότητα και τη δύναμη της μουσικής.

War Child - Τα Παιδιά του Πολέμου
Η ιστορία ενός ανθρώπου που ήταν παιδί-στρατιώτης και κατάφερε να επιβιώσει και να μετατρέψει τις εμπειρίες του σε τέχνη, στέλνοντας έτσι ένα μήνυμα για καλύτερες συνθήκες διαβίωσης, σε όλη την υφήλιο.
Δείτε το trailer

Velvet Bus
Ένα λεωφορείο με επιβάτες τους My Wet Calvin, τους Victory Collapse, τους The Boy, τους Callas, καθώς και ηχολήπτες, σκηνοθέτες και δημοσιογράφους, ξεκινάει ένα ταξίδι σε 8 πόλεις της Ελλάδας για 10 ημέρες. Το φιλμ αποτυπώνει πως όλοι αυτοί οι επιβάτες που ήταν άγνωστοι μεταξύ τους, κατέληξαν μια παρέα.
Δείτε το trailer

Hip Hop Ρυθμοί και Ρίμες - Hip Hop Rythmes And Rhymes
Το φιλμ παρουσιάζει τη ζωή μιας παρέας παιδιών που αγαπούν το χιπ χοπ και προσπαθουν να φτιάξουν ένα συγκρότημα.
Δείτε το trailer

ΜΟΥΣΙΚΗ & ΦΙΛΜ / ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΜΟΥ


Rainbow Around the Sun - Ουράνιο Τόξο γύρω από τον Ηλιο
Ο Zachary Blasto είναι έιναι ταλαντούχος μουσικός και συνθέτης που πίνει πολύ. Κάθε φορά που συναντά κατι δυσάρεστο στη ζωή του, η μεγάλη φαντασία του, τον οδηγεί σε έναν άλλο κόσμο όπου η μουσική είναι ο βασιλιάς και ο Blasto φοράει το στέμμα.
Δείτε το trailer

CSNY Deja Vu
Το φιλμ παρακολουθεί τέσσερις μουσικούς, ο David Crosby, ο Stephen Stills, ο Graham Nash και ο Neil Young που ενώνουν τις φωνές τους για μια αντιπολεμική περιοδεία με τίτλο Freedom of Speech.
Δείτε το trailer

The Upsetter - Ο Ταραχοποιός
Η ιστορία της ζωής του τζαμαϊκανού μουσικού θρύλου Lee Scratch Perry που θεωρείται ο "εφευρέτης" του dub.
Δείτε το trailer

The Eternity Man - Ο Ανθρωπος της Αιωνιότητας
Η ταινία παρακολουθεί τη ζωή του Arthur Stace, ενός άστεγου και βαθιά θρησκευόμενου Αυστραλού που θέλοντας να κηρύξει το δικό του ευαγγέλιο γράφει τη λέξη "αιωνότητα" με κιμωλία σε όλα τα πεζοδρόμια του Σίδνεϊ.
Δείτε το trailer

ΑΦΙΕΡΩΜΑ DIY (Do It Yourself)


Paper Covers Rock - Πέτρα Ψαλίδι Χαρτί
Η νεαρή Sam θα χάσει την επιμέλεια της 6χρονης κόρης της, μετά από μία αποτυχημένη απόπειρα αυτοκτονίας. Αφού περάσει ένα μικρό διάστημα σε ψυχιατρική κλινική, θα μετακομίσει στο σπίτι της αδερφής της, Ed, η οποία θα τη βοηθήσει να πάρει και πάλι τη ζωή της στα χέρια της.

Charly - Τσάρλι
Ο Nicolas είναι ένα αγόρι 14 ετών που ζει σε μία ανάδοχη οικογένεια. Οι δύο θετοί γονείς του είναι γέροι. Ο Nicolas τους κλέβει και φεύγει. Φεύγοντας παίρνει μαζί του ένα βιβλίο και μία καρτ ποστάλ. Το θλιμμένο 14χρονο αγόρι αναζητά την απεραντοσύνη της θάλασσας. Στο ταξίδι του γνωρίζει την Τσάρλι, μια ατίθαση μα συνάμα μανιακή με την τάξη, νεαρή που ζει σ’ ένα τροχόσπιτο.
Δείτε το trailer

Demi-Tarif - Μισοτιμής
Η ταινία αφηγείται τις περιπέτειες τριών αδελφιών του Romeo, Launa, Leo που βρίσκονται εγκαταλελειμμένα σε ένα διαμέρισμα στο Παρίσι. Ένα από αυτά αφηγείται το πως τα εγκατέλειψε η μητέρα τους που παίρνει μόνο ένα τηλέφωνο που και που για να τους πεις ότι τ` αγαπάει. Τα παιδιά κάνουν ό,τι θέλουν, πηγαίνουν σχολείο ότι ώρα θέλουν, κλέβουν από τις λαϊκές, εμφανίζονται με βρώμικα ρούχα και όλο αυτό το χρονικό διάστημα προσπαθούν να κρύψουν το γεγονός ότι είναι μόνα τους από τον ενήλικο κόσμο που τα περιτριγυρίζει.
Δείτε το trailer

Le Marais - Μαρέ, Παρίσι
Η Isild Le Besco μας ξεναγεί στην αγαπημένη της συνοικία του Παρισιού, Le Marais, παρουσιάζοντας τον εαυτό της στο ρόλο μιας τραγουδίστριας που αναζητά σε όλες τις γειτονιές του Marais το ντέμο της για να μην τα θαλασσώσει σε μια οντισιόν.

Medicine For Melancholy - Το Παυσίλυπον
Το απόγευμα δυο νεαρών αφρο-αμερικανών, του Micah και της Jo, που μετά από μια σύντομη γνωριμία, περπατούν στους δρόμους του Σαν Φρανσίσκο και αναρωτιούνται διάφορα πράγματα για τη ζωή και την πόλη που ζουν.
Δείτε το trailer

Nights And Weekends - Νύχτες και Σαββατοκύριακα
Η ιστορία ενός ζευγαριού που προσπαθεί να διατηρήσει τη σχέση του παρά την απόσταση Νέα Υόρκη - Σικάγο που τους χωρίζει. Με τον καιρό, τα προβλήματα διογκώνονται και οδηγούν στη σταδιακή κατάρρευση της σχέσης τους.
Δείτε το trailer

Woodpecker - Τρυποκάρυδος
Οι κάτοικοι μίας μικρής πόλης στο Αρκάνσας βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος εξαιτίας της ανακοίνωσης ότι στην περιοχή τους εντοπίστηκε ένα σπάνιο είδος τρυποκάρυδου. Αναστάτωση δημιουργείται στην πόλη τόσο εξαιτίας αυτών που που χαίρονται με το ξαφνικό ενδιαφέρον που προκαλεί εισροή χρημάτων όσο και των κυνηγών που κινδυνεύουν να χάσουν τα προνόμιά τους αν η περιοχή τους κηρυχθεί προστατευμένη.
Δείτε το trailer

Ecce Momo
Ο Momo βίωσε πρόσφατα την εμπειρία του κλινικού θανάτου μετά από μια αποτυχημένη απόπειρα αυτοκτονίας και εξιστορεί τη ζωή του.

Love Live Long
Ένας πλούσιος γόης, ο Darren σε ένα διάλειμμα του ράλι Gumball που λαμβάνει χώρα κατά μήκος της Ευρώπης, γνωρίζει την αυτοκαταστροφική Rachel στην Κωνσταντινούπολη και περνά μαζί της μία ερωτική βραδιά. Αμέσως μετά πετά για τον επόμενο σταθμό του ράλι μόνο που αυτή η επιπόλαιη βραδιά σύντομα θα εξελιχθεί σε ρομάντζο.

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ALBERTINA CARRI


uiero Volver A Casa - Δε θέλω να γυρίσω Σπίτι μου
Στην Αργεντινή δύο αδέλφια που ανηκουν στην μεσαία τάξη διαφωνούν για το αν πρέπει να πουλήσουν την πατρική επιχείρηση. Ο πιο σκληρά εργαζόμενος καταλήγει να είναι το θύμα του εγκλήματος. Σε μία άλλη οικογένεια ένας νεαρός φεύγει από το σπίτι του θυμωμένου πατέρα του και δημιουργεί μία σχέση με μία πόρνη. Ένας από τους πελάτες της τυχαίνει να είναι ο δεύτερο αδελφός την πρώτης οικογένειας και μέσα από την σχέση του με την πόρνη οδηγείται οριστικά στον φόνο.

Barbie tambien puede estar triste - Ακόμα και οι Μπάρμπι Μελαγχολούν
Η ταινία παρουσιάζει τη διασημότερη κούκλα του κόσμου ως transexual, σε πιο προσωπικές στιγμές με τον καταπιεστικό γάμο της με τον Κεν.

Geminis - Δίδυμοι
Η αιμομικτική σχέση δυο αδερφών μιας αριστοκρατικής οικογένειας της Αργεντινής θα οδηγήσει σε καταστροφικές αντιδράσεις.

La Rabia
Η ταινία λαμβάνει χώρα στην αγροτική ύπαιθρο της Αργεντινής όπου η παράνομη ερωτική σχέση της παντρεμένης Άλε και του Πισόν, ταράζει την μικρή Νάτι. Η κατάσταση ξεφεύγει από τον έλεγχο όταν ο απατημένος σύζυγος διαπιστώνει την απιστία της γυναίκας του μέσα από τα άσεμνα σχέδια που ζωγραφίζει η κόρη του.
Δείτε το trailer

Los Rubios - Οι Ξανθοί
Σ` αυτό το ημιβιογραφικό φιλμ η Albertina Carri οδηγεί το συνεργείο της σε μία αναζήτηση της Ana María Caruso και το Roberto Carri, δηλαδή των γονιών της, που εξαφανίστηκαν κατά την διάρκεια της δικτατορίας της Αργεντινής. Μέσα από συνεντεύξεις και αποσπάσματα του παρελθόντος η δημιουργός αναζητά απάντηση στο ερώτημα: μπορούμε να ανακαλύψουμε την αλήθεια για το παρελθόν ή μόνο αποσπάσματά της;
Δείτε το trailer

ΑΦΙΕΡΩΜΑ JACQUES TOURNEUR


Cat People - Οι Άνθρωποι Γάτε
Σε ζωολογικό κήπο του Σέντραλ Παρκ, ένας σχεδιαστής πλοίων συναντά μια σχεδιάστρια μόδας καθώς η τελευταία ζωγραφίζει έναν μαύρο πάνθηρα μέσα στο κλουβί του. Στη γνωριμία τους θα εμπλακεί η μαύρη μαγεία – για την ακρίβεια, ο φόβος της γυναίκας ότι αν του δοθεί ερωτικά, θα μεταμορφωθεί σε πάνθηρα και θα τον σκοτώσει.
Διαβάστε την κριτική

I Walked with a Zombie - Περπάτησα με ένα Ζόμπι
Η Μπέτσι φτάνει στις Δυτικές Ινδίες για να περιποιηθεί τη Τζέσικα Χόλαντ, που πάσχει από μια σπάνια μορφή εγκεφαλικής παράλυσης, αλλά θα ερωτευτεί το σύζυγό της Πολ.
Διαβάστε την κριτική

The Leopard Man - Ο Άνθρωπος Λεοπάρδαλη
Σε μια πόλη στο Νέο Μεξικό, ξεκινά μια σειρά άγριων δολοφονιών που αποδίδονται σε μια μαύρη λεοπάρδαλη.
Δείτε το trailer / Διαβάστε την κριτική

Experiment Perilous - Πείραμα στον Κίνδυνο
To 1903, o Dr. Bailey γνωρίζει μια παράξενη γυναίκα στο τρένο, κι έπειτα από λίγο καιρό μαθαίνει ότι πέθανε κάτω από περίεργες συνθήκες. Μέσω ενός φίλου, διεισδύει στην οικογένεια Bederaux, της οποίας τα μέλη φαίνονται νευρωτικά και μυστικοπαθή. ενώ η ομορφιά της Alida Bederaux τον οδηγεί σε αδιέξοδο, μεγαλύτερο απ`όσο θα μπορούσε να φανταστεί.

Out of the Past - Αμάρτημα του Παρελθόντος
Ο Τζεφ, ιδιοκτήτης βενζινάδικου, καλείται σε μια δουλειά από τον γκάνγκστερ Στέρλινγκ. Παλαιότερα ο Τζεφ είχε αναλάβειως ιδιωτικός αστυνομικός να βρει και να φέρει πίσω την φίλη του Στέρλινγκ, Κάθυ, η οποία εξαφανίστηκε κλέβοντάς του 40.000 δολάρια, αφού προηγουμένως τον πυροβόλησε. Τότε την είχε βρει στο Ακαπούλκο, αλλά δεν εξετέλεσε ποτέ την αποστολή του προς τον Στέρλινγκ. Η δουλειά που του προσφέρεται τώρα είναι ολοφάνερα παγίδα.
Διαβάστε την κριτική

Berlin Express - Το Εξπρές του Βερολίνου
O Πολ Λούκας ταξιδεύει με τρένο προς το Βερολίνο προκειμένου να παρουσιάσει ένα πλάνο ενότητας του γερμανικού έθνους. Κατά την διάρκεια της διαδρομής απάγεται και η γραμματέας του ζητά την βοήθεια όλων των επιβατών για να τον εντοπίσουν.

Nightfall - Μόλις Πέσει Η Νύχτα
Ενας άντρας και μία γυναίκα συναντιούνται και ερωτεύονται, ενώ παράλληλα προσπαθούν να ξεφύγουν από τους εγκληματίες που τους καταδιώκουν.

Night of the Demon - Η Νύχτα του Δαίμονα
Ο αμερικανός dr. John Holden πηγαίνει στο Λονδίνο για ένα παραεπιστημονικό συνέδριο. Εκεί θα πρέπει να ερευνήσει μια σειρά παράξενων φαινομένων που έχουν σχέση με μια περγαμηνή.

ΑΦΙΕΡΩΜΑ BILL PLYMPTON


Idiots and Angels - Άγγελοι και Ηλίθιοι
Ο Angel είναι ένας εγωιστής, βάναυσος και χωρίς καμία ηθική άντρας, που συχνάζει στο τοπικό μπαρ και μαλώνει κάθε βράδυ με τους πελάτες. Μια μέρα ο Angel ξυπνάει και βλέπει ότι έχει δυο φτερούγες στη πλάτη του. Οι φτερούγες τον αναγκάζουν να κάνει καλές πράξεις και να έρχεται έτσι σε αντίθεση με τη φύση του.
Δείτε το trailer

The Tune - Η Μελωδία
Ο Del είναι ένας συνθέτης που δουλεύει για τον Mr. Mega ενώ είναι ερωτευμένος με την γραμματέα του Mr. Mega, Didi. Όταν του ζητηθεί να γράψει μια μελωδία που να έχει βέβαιη επιτυχία μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα, θα πάει στο αγροτικό χωριό του Φλούμπι Ντούμπι όπου θα μάθει να γράφει μουσική μέσα από την καρδιά του.

I married a strange person! - Παντρεύτηκα έναν Περίεργο!
Ένας νιόπαντρος βγάζει έναν περίεργο όγκο στο λαιμό του που του δίνει την ικανότητα να μεταμορφώνει κατά βούληση ανθρώπους και αντικείμενα. Η γυναίκα του είναι ταραγμένη από το γεγονός ενώ ο διεθύνων σύμβουλος της Smilecorp σχεδιάζει την κατάκτηση του κόσμου με αυτόν τον άνθρωπο ως εργαλείο. Όμως πρώτα πρέπει να τον πιάσει ζωντανό!
Δείτε το trailer

ΜΕΤΑ ΤΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ


The Auteurς
Ένα mockumentary για τη ζωή του Arturo Domingo, του γνωστού σκηνοθέτη ταινιών πορνό.
Δείτε το trailer

The Wild Man of the Navidad - Ο Αγριάνθρωπος του Ναβιδάδ
Η ταινία βασίζεται στα ημερολόγια του Τεξανού Dale S. Rogers και αφηγείται την ιστορία μίας πόλης στο Τέξας της οποίας τους κατοίκους επί σειρά ετών τρομοκρατούσε ένα τέρας που ζούσε στο κοντινό δάσος.
Δείτε το trailer

MindFlesh
Ο Chris Jackson είναι ένας οδηγός ταξί που εξαιτίας ενός τραύματος της παιδικής του ηλικίας, οδηγήθηκε σε έναν άλλο κόσμο, όταν οι φοβίες και οι εμμονές του πήραν σάρκα και οστά.
Δείτε το trailer

From Within - Εκ των Έσω
Οι κάτοικοι μιας μικρής αμερικανικής πόλης πεθαίνουν ένας ένας, ενώ η αιτία του θανάτου τους φαίνεται πως είναι η αυτοκτονία.
Δείτε το trailer / Διαβάστε τη κριτική

The Chaser
Ο Joong-ho είναι ένας ντετέκτιβ που έχει γίνει νταβατζής και τον τελευταίο καιρό βρίσκεται σε οικονομικό αδιέξοδο, όταν πολλά από τα κορίτσια του έχουν εξαφανιστεί αφήνοντάς τον στα χρέη. Στην προσπάθειά του να τις βρει, ανακαλύπτει ότι όλες οι κοπέλες πριν εξαφανιστούν είχαν ραντεβού με έναν συγκεκριμένο πελάτη.
Δείτε το trailer

Jack Brooks: Monster Slayer - Τζακ Μπρουκς: Σφαγέας Τεράτων
Όταν ο Jack Brooks ήταν παιδί, είχε την ατυχία να δει τη βίαιη δολοφονία της οικογένειάς του. Μεγάλος άντρας πλέον, προσπαθεί να ανεχτεί τη φορτική κοπέλα του, να συνεχίσει τη θεραπεία σε ψυχολόγο, η οποία όμως δε φαίνεται να τον βοηθάει και πολύ, ενώ τα βραδινά μαθήματα που παρακολουθεί του είναι αδιάφορα και σίγουρα δεν βελτιώνουν την κατάστασή του. Τα πράγματα θα πάρουν ανεξέλεγκτη τροπή, όταν ένας καθηγητής του λύσει μια αρχαία κατάρα, η οποία θα μεταμορφώσει τον Jack σε αιμοβόρο τέρας.
Δείτε το trailer

ΣΙΝΕΜΑ ΣΤΑ ΟΡΙΑ


My Winnipeg - Το δικό μου Γουίνιπεγκ
Ο σκηνοθέτης Guy Maddin δημιουργεί το δικό του Γουίνιπεγκ και μας το παρουσιάζει όπως μόνο αυτος ξέρει.
Δείτε το trailer

Las Meninas
Η ιστορία μιας δυσλειτουργικής οικογένειας που ζει σε ένα μεγάλο σπίτι, όπου ο άρρωστος γιος εκμεταλλεύεται την κατάστασή στην οποία βρίσκεται, για να τρομοκρατεί τον πατέρα, τη μητέρα και την αδερφή του.

Μικρές Ελευθερίες - Minor Freedoms
Ένας αυταρχικός πατέρας μετά το θάνατο της γυναίκας του, εκπορνεύει τη μικρή του κόρη, τη Φανή, ενώ επιθυμεί να κάνει το ίδιο και για τον μικρό του γιο, τον Χρήστο. Ανάμεσα στα δύο αδέλφια δημιουργείται μια περίεργη σχέση, καθώς βλέπουν ότι μαζί πρέπει να το αντιμετωπίσουν αυτό, αφού έχουν μόνο ο ένας τον άλλον. Όταν η τραγική αλήθεια για το θάνατο της μητέρας τους αποκαλυφθεί τα δυο παιδιά καταρρέουν ενώ ο πατέρας φαίνεται να έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο...

A Nocturne - Νυχτωδία
O Z και η Χ είναι ένα ζευγάρι βαμπίρ που ζούν σε μία παλιά αποθήκη στην Μελβούρνη. Κατά την διάρκεια μίας νύχτα που βγαίνουν για την γνωστή τους βόλτα συναντούν τον ποιητή/κανίβαλο Seers και ένα ακόμη βαμπίρ την Vee. Μετά από μία περίεργη επαφή με την μυστηριώδη Rola ο κόσμος του Z και της X αρχίζει να αλλάζει.

ΕΙΔΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ


Petulia
Ο Archie βρίσκεται στα πρόθυρα διαζυγίου με τη γυναίκα του, όταν γνωρίζει την Petulia, μια νεαρή, επίσης παντρεμένη και μυστηριώδη γυναίκα η οποία τον πολιορκεί. Μια θυελλώδης σχέση ξεκινά, με την Petulia από τη μια να εξαφανίζεται, από την άλλη να εμφανίζεται με σπασμένο πλευρό και να του κάνει προτάσεις γάμου.
Δείτε το trailer

Spoorloos - Χωρίς Ίχνος
Ένα ερωτευμένο ζευγάρι, ο Rex και η Saskia, κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού κάνουν στάση σε ένα πολυσύχναστο σταθμό εξυπηρέτησης. Εκεί η Saskia εξαφανίζεται και ξεκινάει για τον Rex μια περιπέτεια αναζήτησης. Ο Rex ψάχνει παντού να βρει τα ίχνη της, ώσπου μια μέρα μετά από τρία χρόνια λαμβάνει μια κάρτα από έναν άνθρωπο που ξέρει τι απέγινε η γυναίκα του.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

13ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας 12ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας 11ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας 10ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας 9ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας 8ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας

Αρχή της σελίδας
 
 
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια. Στείλτε το πρώτο!

Αυτή τη στιγμή δεν είστε συνδεδεμένος. Συνδεθείτε ή κάντε εγγραφή για να σχολιάσετε.