• ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΙΕΣΤΗΡΙΟΥ...

  • Αριθμός ταινιών: 22315
  • Αριθμός συν/τών: 759967
  • Πρόγραμμα 300 Κινηματογράφων και 18 τηλεοπτικών σταθμών
Cine Festival


Παρ 12 Οκτ 2007

20ο Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου
Από τις 11 έως τις 21 Οκτωβρίου θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε παλιές και νέες ταινίες στον πλαίσιο του 20ου Πανοράματος Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου. Μην παραλείψετε να δείτε παλαιότερες cult ταινίες όπως και διάσημα νουάρ και μην ξεχαστείτε: το Πανόραμα έχει και πρεμιέρες σημαντικών επερχόμενων ταινιών. Το cine.gr πιστό στο ραντεβού του με κάθε σημαντικό Φεστιβάλ, σας προσφέρει την δυνατότητα να διαβάσετε υποθέσεις και κριτικές των ταινιών που θα προβληθούν στους κινηματογράφους Τριανόν, Ιντεάλ και Μικρόκοσμος και σας δίνει μία πρόγευση μέσα από τα trailers των ταινιών. Ωστόσο, θυμηθείτε ότι η ολοκληρωμένη γεύση προσφέρεται πάντα στην σκοτεινή αίθουσα με την μεγάλη οθόνη…Tελετή Λήξης - Τα Βραβεία του 20ου ΠανοράματοςΠρόγραμμα Προβολών
Πέμπτη 11 Οκτωβρίου
Παρασκευή 12 Οκτωβρίου
Σάββατο 13 Οκτωβρίου
Κυριακή 14 Οκτωβρίου
Δευτέρα 15 Οκτωβρίου
Τρίτη 16 Οκτωβρίου
Τετάρτη 17 Οκτωβρίου
Πέμπτη 18 Οκτωβρίου έως Κυριακή 21 Οκτωβρίου


Διαγωνιστικό


Reprise
Ο Philip και ο Erik είναι φίλοι και έχουν γράψει και οι δύο από ένα μυθιστόρημα. Και οι δύο είναι εξαιρετικά νέοι και προσδοκούν την αναγνώριση. Το βιβλίο του Philip γίνεται δεκτό και του Erik όχι, και αυτό κανονικά θα έπρεπε να ζημιώσει την φιλία τους. Όμως αυτό δεν γίνεται καθώς ο Erik είναι ένας καλοπροαίρετος άνθρωπος που σκέπτεται μόνο καλά πράγματα για τους ανταγωνιστές του. Ο Philip από την άλλη δείχνει να μην μπορεί να διαχειριστεί την επιτυχία του.
Δείτε το trailer

A Casa nostra - Στο Σπίτι μας
Ο Ugo είναι ένας τραπεζίτης που επιδίδεται σε παράνομες συναλλαγές. Η Rita είναι η δυναμική αρχηγός της αστυνομίας που ερευνά τον τραπεζίτη. Γύρω τους αναπτύσσεται ένα ετερόκλητο ανθρώπινο μωσαϊκό: ένα νέο τοπ μόντελ, ένα υπάλληλος σούπερ μάρκετ, ένας φαρμακοποιός, μία πόρνη... Όλοι τους έχουν την ίδια εμμονή: το χρήμα.
Δείτε το trailer

Dies d`agost - Ημέρες Αυγούστου
Κουρασμένος μετά από μήνες δουλειάς ο Marc παίρνει τον αδερφό του David και ξεκινούν για ολιγοήμερες διακοπές. Οι μέρες όμως περνούν και οι διακοπές τους γίνονται μεγαλύτερες, ενώ τα δυο αδέρφια κατευθύνονται στην άγνωστη γι`αυτούς επαρχία του νότου, όπου οι ζωές τους διασταυρώνονται με διάφορους χαρακτήρες.
Δείτε το trailer

The Colour of Water
Στις παγωμένες στέππες της Μογγολίας μία νεαρή νομάδα δοκιμάζεται από την μοίρα καθώς τα ζώα πέφτουν θύματα μίας μεταδοτικής αρρώστειας που απειλεί το νομαδισμό.
Δείτε το trailer

Daratt - Εποχή Ξηρασίας
Με τις μνήμες νωπές από τα σημάδια που άφησε η εμφύλια σύρραξη στο φτωχικό Τσαντ, ο δεκαεξάχρονος Ατίμ, προκειμένου να εκδικηθεί τον θάνατο τους πατέρα του, διατάσσεται από τον παππού του να ταξιδέψει στην πρωτεύουσα Τζαμένα, οπλισμένος με ένα περίστροφο για να δολοφονήσει τον Νασάρα, έναν εγκληματία πολέμου που μόλις πήρε αμνηστία. Γεμάτος μίσος για τον χαμό του γονιού του, ο Ατίμ, θα φτάσει στην μεγαλούπολη, καταφέρνοντας να συναντήσει τελικά τον δήμιο του, που πλέον ζει γερασμένος και κτυπημένος από αρρώστιες και κακουχίες, μαζί με την πολύ νεότερη γυναίκα του, με μοναδική πηγή εσόδων έναν μικρό συνοικιακό φούρνο. Ο νεαρός θα καταφέρει να αποσπάσει την εμπιστοσύνη του δύστροπου γέρου, που μη γνωρίζοντας περί τίνος πρόκειται θα τον προσλάβει σαν βοηθό του.
Δείτε το trailer / Διαβάστε την κριτική

Le Pressentiment - Το Προαίσθημα
Ένας γάλλος δικηγόρος μετακομίζει σε μία εργατική γειτονιά σε μία προσπάθεια να αποδεσμευτεί από τα κοινωνικό του στάτους και να αποτινάξει τις μικροαστικές του αξίες.
Δείτε το trailer

Centochiodi - Τα Εκατό Καρφιά
Ένας ιταλός καθηγητής βρίσκει καταφύγιο στα ερείπια ενός παλιού κτιρίου.
Δείτε το trailer

Pravidla Izi
Ο 33χρονος Roman είναι ένας από τους 12 ανθρώπους που αποφάσισαν να συμμετέχουν σε ομαδική θεραπεία σε μία απομονωμένη κοινότητα προκειμένου να αντιμετωπίσει την εξάρτησή του από τα ναρκωτικά. Όπως και οι υπόλοιποι, κουβαλά ένα ενοχλητικό παρελθόν με το οποίο θέλει να συμφιλιωθεί για να ξεκινήσει μία νέα ζωή.
Δείτε το trailer

Mio Fratello e Figlio Unico - Ο Αδερφός μου είναι Μοναχογιός
Ο Accio δεν θέλει να ολοκληρώσει την περίοδο μαθητείας του μοναχού και επιστρέφει στο σπίτι των γονιών του καταστρέφοντας τα όνειρά τους για αυτόν. Ο ίδιο εμπλέκεται σε καυγάδες παρέα με τον μεγάλο του αδελφό Manrico που είναι κομμουνιστής. Λίγα χρόνια αργότερα βλέπουμε τον Accio να υποστηρίζει το φασιστικό κόμμα.
Δείτε το trailer

The Mark of Cain - Το Σημάδι του Κάιν
Τα γεγονότα που αφηγείται η ταινία εν πολλοίς βασίζονται σε αληθινές μαρτυρίες στρατιωτών που επέστρεψαν από το Ιράκ. Δύο δεκαοκτάχρονοι βρετανοί υπηρετούν στον Ιράκ την άνοιξη του 2003 όταν η κατάσταση στο Ιράκ είναι έκρυθμη. Όταν ο δημοφιλής αρχηγός τους σκοτώνεται σε φονική ενέδρα οι στρατιώτες πηγαίνουν από σπίτι σε σπίτι και συγκεντρώνουν υπόπτους τους οποίους οδηγούν στο στρατόπεδό τους όπου και τους φυλακίζουν. Θα ακολουθήσει μία νύχτα γεμάτη θηριωδίες εις βάρος των αιχμαλώτων οι οποίες όταν έρθουν στην επιφάνεια θα οδηγήσουν τα δύο νεαρά παιδιά στο στρατοδικείο.

Rokonok
Ο Istvan Kopjass αναλαμβάνει την θέση του εισαγγελέα σε μία ουγγρική πολη της δεκαετίας του 30. Ο προηγούμενος εισαγγελέας ήταν διεφθαρμένος και ενώ ο Kopjass θεωρεί ότι η θέση αυτή θα του δώσει την ευκαιρία να κάνει κάτι καλό για την πόλη διαπιστώνει γρήγορα ότι και αυτός είναι βαθιά βουτηγμένος στον κόσμο αυτός της διαπλοκής και της διαφθοράς.

Actrices - Οι Θεατρίνες
Η Marcelline είναι μία ηθοποιός που βρίσκεται στην ηλικία των σαράντα, ανύπαντη και χωρίς παιδιά. Κατά την διάρκεια των προβών του καινούριου θεατρικού που θα ανεβάσει, ο σκηνοθέτης της την συστήνει στην βοηθό του Nathalie. Η Marcelline αναγνωρίζει στο πρόσωπο της Nathalie την παλιά της συμμαθήτρια στην δραματική σχολή που αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την καριέρα της γιατί έκανε οικογένεια. Οι δύο γυναίκες κοιτιούνται και βλέπουν η μία στην άλλη την ζωή που θα επιθυμούσε και δεν έχει και τα όνειρα που δεν μπορούν να εγκαταλείψουν.

Someone Else
Ο David ένας φωτογράφος σε ένα υψηλού προφίλ photo studio στρεσάρεται από τις συνθήκες της προσωπικής του ζωής, την οποία μοιράζει μεταξύ της ευχάριστης συντρόφου του Lisa και της συναρπαστικής Nina. Όταν καλείται να διαλέξει οι επιλογές του τον οδηγούν στην απώλεια και των δύο. Τώρα πρέπει να αρχίσει πάλι από την αρχή.

Warden of the Dead
Ένα δεκατριάχρονο αγόρι εργάζεται και ζει στα κοιμητήρια. Το κοιμητήριο είναι όλη του η ζωή και αυτό του έχει δημιουργήσει μία περίεργη οικειότητα με τον θάνατο. Kάθε μέρα κάνει ό,τι μπορεί για να βοηθήσει μία ομάδα αναξιοπαθούντων που εξαρτώνται συναισθηματικά από αυτόν.

Avant Premieres


Elizabeth: The Golden Age - Ελισάβετ: Η Χρυσή Εποχή
H ταινία καταπιάνεται με την περίοδο της ωριμότητας της Μεγάλης Ελισάβετ και αφηγείται την σχέση της με τον Sir Walter Raleigh.
Δείτε το trailer

Factory Girl
Μία όμορφη και εύπορη κοπέλα, που αγαπά την καλοπέραση και τα πάρτι φεύγει από το Ράντκλιφ το 1965 και πηγαίνει στη Νέα Υόρκη όπου γνωρίζει έναν φτωχό νεαρό καλλιτένχη με το όνομα Andy Warhol. Αυτός της υπόσχεται ότι θα την κάνει σταρ και κρατά την υπόσχεση του. Η νεαρή κοπέλα προσγειώνεται στην σκηνή της Νέας Υόρκης σα βόμβα, τα πράγματα όμως εξελίσσονται με τέτοια ταχύτητα που σε λίγο χάνει την γη κάτω από τα ποδια της...
Δείτε το trailer

Taxidermia - Ταρίχευση
Οι ιστορίες τριών ανθρώπων. Παππούς, πατέρας και γιος. Ο ένας αναζητά την αγάπη, ο άλλος είναι παχύσαρκος που συμμετέχει σε αγώνες ταχύτητας φαγητού και αναζητά την επιτυχία και ο τρίτος είναι ταχιρευτής και αναζητά την αθανασία.
Δείτε το trailer

We Own the Night - Η Νύχτα είναι δική μας
O Bobby, ο manager του δημοφιλούς κλαμπ El Caribe, έχει αλλάξει το όνομά του προκειμένου να αποκρύψει τη συγγενική του σχέση με ξεχωριστούς για την δράση τους αστυνομικούς της Νέας Υόρκης.Για τον Bobby κάθε νύχτα είναι ένα πάρτι. Ο Bobby προσπαθεί να κρατήσει φιλικές αποστάσεις από τη Ρωσική Μαφία η οποία δρα εκτός του κλαμπ και έχει βάλει στο μάτι τον αδελφό του Bobby, Joseph, ανερχόμενο αστυνομικό στο αστυνομικό τμήμα της Νέας Υόρκης και τον πατέρα τους τον θρυλικό διοικητή της αστυνομίας.
Δείτε το trailer

Se jie - Προσοχή Πόθος
Στη Σαγκάη του 1940, ένα σχέδιο δολοφονίας στήνεται με υποψήφιο θύμα μια ισχυρή πολιτική προσωπικότητα, τον Mr. Yee. Η φοιτήτρια Wei Tang είναι το δόλωμα που θα ανάλαβει να αποπλανήσει τον πολιτικό και να οδηγήσει τους δολοφόνους στο θύμα.
Δείτε το trailer

Salvador
Το προφίλ του αναρχικού και ληστή τραπεζών Salvador Puig Antich, του οποίου η εκτέλεση το 1974, κατά τη διάρκεια της δικτατορίας του Franco οδήγησε σε μια περίοδο αναταραχής, και βοήθησε στη μετάβαση της Ισπανίας στη δημοκρατία.
Δείτε το trailer

4 Luni, 3 Saptamiini si 2 Zile - 4 Μήνες, 3 Εβδομάδες και 2 μέρες
Βρισκόμαστε στη Ρουμανία λίγο πριν την πτώση του κομμουνισμού. Δύο φοιτήτριες που συγκατοικούν καλούνται να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα της εγκυμοσύνης της μίας από τις δύο. Τα κορίτσια κανονίζουν να συναντήσουν σε ένα ξενοδοχείο τον κύριο Bebe, ο οποίος θα προβεί στην διαδικασία της έκτρωσης. Ωστόσο ο γιατρός αυτός που γνωρίζει ότι θα πραγματοποιήσει μία παράνομη έκτρωση ζητά κάτι παραπάνω από λεφτά...
Δείτε το trailer

Import/Export
Μια νοσοκόμα από την Ουκρανία ψάχνει μια καλύτερη τύχη στη ζωή και κατευθύνεται Δυτικά, ενώ την ίδια στιγμή ένας φύλακας από την Αυστρία κατευθύνεται ανατολικά για τους ίδιους λόγους.
Δείτε το trailer

Izgnanie - Η Εξορία
Το ταξίδι μιας οικογένειας από την πόλη στην ειδυλιακή εξοχή θα σταθεί αφορμή να αποκαλυφθεί ένα σκοτεινό μυστικό της οικογενείας.
Δείτε το trailer

Miehen tyo - Δουλειά για Αντρες
Ο Juda έχασε πρόσφατα τη δουλειά του γεγονός που κρύβει από τη διανοητικά άρρωστη γυναίκα του. Απεγνωσμένος θα βρεθεί στη θέση να πουλάει το κορμί του έναντι αδρής αμοιβής, ενώ τα ψέματα απέναντι στην οικογένειά του όλο και πληθαίνουν.
Δείτε το trailer

Zavet - Να μου το Υποσχεθείς
Η ταινία αφηγείται την ιστορία του Tsane, ενός χωριατόπαιδου το οποίο στέλνει ο παππούς του στην πόλη να πουλήσει μία αγελάδα, να αγοράσει μία θρησκευτική εικόνα και να βρεί μία σύζυγο παρά το νεαρό της ηλικίας του.
Δείτε το trailer

Feed
Ένας αστυνομικός δίωξης εγκλημάτων στο ίντερνετ (Patrick Thompson) βρίσκει ένα site στο οποίο ένας γυμνασμένος νεαρός ταΐζει υπέρβαρες γυναίκες μέχρι να σκάσουν από το φαγητό και βγάζει χρήματα από τους συνδρομητές του καναλιού του. Καθώς τα αφεντικά του δεν λαμβάνουν υπόψη τις ανησυχίες του ο Phillip ταξιδεύει στην Αμερική από την Αυστραλία να καταδιώξει τον τύπο αφήνοντας πίσω τα δικά του σεξουαλικοαισθηματικά προβλήματα.
Δείτε το trailer / Διαβάστε την κριτική

Der Unbekannte Soldat - Ο Αγνωστος Στρατιώτης
Το ντοκιμαντέρ εκθέτει την μαζική άρνηση των Γερμανών να αποδεχθούν τα εγκλήματα των πατεράδων τους στον Β` Παγκόσμιο Πόλεμο και τον ρόλο που έπαιξαν στα σχέδια του Χίτλερ.
Δείτε το trailer

Mavi gozlu dev - Ναζιμ Χικμετ: Γαλανομάτης Γίγαντας
Η ταινία αφηγείται την ιστορία του μεγάλου Τούρκου ποιητή Ναζίμ Χικμέτ. Κυνηγημένος όλη του την ζωή από την αστυνομία εξαιτίας των πολιτικών του πεποιθήσεων, κατά την διάρκεια του Β` Παγκοσμίου Πολέμου συνελήφθη λόγω των επαφών του με κομμουνιστές και καταδικάστηκε σε 28 χρόνια φυλάκισης. Ο ποιητής μετέτρεψε την φυλακή σε σχολείο δίνοντας κουράγιο και στους άλλους κρατούμενους και παροτρύνοντάς τους να αξιοποιήσουν τον χρόνο της φυλάκισής τους. Καθ` όλη την διάρκεια του εγκλεισμού του διατήρησε το κουράγιο του και συνέγραψε αθάνατα έργα, οραματιζόμενος πάντοτε ένα κόσμο όπου η ελευθερία της σκέψης θα είναι αυτονόητη.
Δείτε το trailer

Αφιέρωμα Orson Welles


Citizen Kane - Πολίτης Κέιν
Ο Charles Foster Kane, αυτοδημιούργητος μεγαλοεκδότης, επιχειρηματίας και πολιτικός, πεθαίνει στη μυθική του έπαυλη και ένας δημοσιογράφος αναλαμβάνει να εξηγήσει την τελευταία του φράση: "Rosebud". Παρακολουθώντας την προσπάθεια του δημοσιογράφου παρακολουθούμε ολόκληρη τη ζωή του μεγάλου και αινιγματικού άντρα.
Δείτε το trailer / Διαβάστε την κριτική

The Lady from Shanghai - Η Κυρία της Σανγκάης
Ο Michael O`Hara προσλαμβάνεται σαν μέλος του πληρώματος του γιώτ του Arthur Bannister. Ξεκινούν ένα ταξίδι και στον δρόμο παίρνουν και τον Grisby που είναι ο συνέταιρος του Bannister. Μαζί τους είναι και η γυναίκα του Bannister, Rosalie που μοιάζει να συμπαθεί τον Michael περισσότερο απ` ότι τον σύζυγό της. Ο Michael θα δεχθεί μία πρόταση από τον συνέταιρο του αφεντικού του να τον βοηθήσει να σκηνοθετήσει τον θανάτό του έναντι 5000 δολαρίων, καθώς αυτά τα χρήματα θα του προσφέρουν την δυνατότητα να το σκάσει μαζί με τον Rosalie. Τα πράγματα μπερδεύονται καθώς ο Grisby καταλήγει στ` αλήθεια νεκρός και ο Michael είναι ο βασικός ύποπτος...
Δείτε το trailer / Διαβάστε την κριτική

Mr. Arkadin - Ο Κυριος Αρκαντιν
Η ταινία ξεκινά με μια μάχη πυροβόλων όπλων κατά μήκος της αποβάθρας στο λιμάνι της Νάπολης, όπου ένας ετοιμοθάνατος άνδρας αναφέρεται λίγο πριν πεθάνει στον κύριο Αρκάντιν και τη σύζυγό του, Σοφί. Ο ήρωας μας, αυτόπτης μάρτυρας του συμβάντος, που γνωρίζει ότι ο κύριος Αρκάντιν είναι ένα από τα πλουσιότερα άτομα στον κόσμο, θεωρεί ότι ανακάλυψε έναν τρόπο να αποσπάσει κι αυτός μερικά χρήματα από τον πλούσιο βιομήχανο.
Διαβάστε την κριτική

Touch of Evil - Το Άγγιγμα του Κακού
Ο Μάικ Βάργκας είναι ένας Μεξικάνος αστυνομικός, που έχει διακριθεί κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας του, στο τμήμα δίωξης ναρκωτικών. Έχει μόλις παντρευτεί τη Σούζαν, μία γοητευτική Αμερικανίδα και ξεκινούν το μήνα του μέλιτος στην πόλη Los Robles, που βρίσκεται στο Μεξικό, ακριβώς δίπλα στα σύνορα με τις ΗΠΑ. Η ηρεμία τους όμως, διακόπτεται απότομα, όταν δολοφονείται με βόμβα που τοποθετήθηκε στο αυτοκίνητο του, ο αρχιμαφιόζος της πόλης. Την υπόθεση αναλαμβάνει ο αμερικάνος αστυνομικός Χανκ Κουίνλαν. Ο Κουίνλαν είναι διαβόητος για το ότι βρίσκει πάντα το στόχο του και εξιχνιάζει όλες τις υποθέσεις, αλλά, χωρίς να φαίνεται, αν και κατά πόσο, τις χειρίζεται πάντα με καθαρό τρόπο. Επειδή όλα συμβαίνουν στα σύνορα, αλλά κυρίως σε μεξικάνικο έδαφος, ο Βάργκας επιστρατεύεται στην υπόθεση. Ο Κουίνλαν αγανακτά γρήγορα βλέποντας πως θα έχει τον επίμονο Βάργκας μέσα στα πόδια του και «μαγειρεύει» τα πειστήρια, για να βρει ένα ένοχο και να κλείσει την υπόθεση. Για να πετύχει το στόχο του, ο Κουίνλαν συνεργάζεται με έναν δευτεροκλασάτο μαφιόζο, τον Τζο Γκράντι, ο οποίος θέλει να τρομοκρατήσει τον Βάρκγας, που είναι ο κύριος μάρτυρας κατηγορίας στη δίκη του αδελφού του, σπιλώνοντας τη τιμή της συζύγου του Σούζαν.
Δείτε το trailer / Διαβάστε την κριτική

Campanadas a Medianoche - Falstaff Οι Καμπάνες του Μεσονυχτίου
Ο γιος του Ερρίκου Δ`, πρίγκιπας Hal συναναστρέφεται με τον Sir John Falstaff, έναν γέρο μπεκρή, με τον οποίον συχνάζουν μαζί σε καταγώγια και πορνεία και ζουν άσωτη ζωή. Μετά από διάφορα γεγονότα ο Hal θα συγκρουστεί με τον Falstaff και όταν ανέβει στο θρόνο, θα τον απαρνηθεί και θα τον εξορίσει.

The Magnificent Ambersons - Οι Υπέροχοι Αμπερσον
Ο Eugene Morgan μετά από χρόνια ζητάει για δεύτερη φορά από την Isabel Amberson, να γίνει γυναίκα του. Αυτή έχοντας ήδη ένα γιο από προηγούμενο γάμο, δέχεται την πρότασή του. Ο γιος της όμως, θα τραβήξει όλη την προσοχή της μητέρας του, και μαζί με την θεία του Fanny προσπαθούν να σαμποτάρουν το ειδύλλιο.
Δείτε το trailer

Le Proces - Η Δίκη
O Josef ξυπνά ένα πρωί και βρίσκει την αστυνομία στο δωμάτιό του. ΤΟυ λένε ότι θα δικαστεί αλλά κανείς δεν του λέει για ποιό πράγμα κατηγορείται. Σε μία προσπάθεια να ανακαλύψει τον λόγο για τον οποίο δικάζεται και να αποδείξει την αθωότητά του προσπαθεί να δει τι κρύβεται πίσω από την πρόσοψη του δικαστικού συστήματος. Η προσπάθειά του δεν αποφέρει και αυτός μοιάζει να παραμένει εγκλωβισμένος στον καφκικό του εφιάλτη.
Δείτε το trailer

Verites et Mensonges - Αλήθειες και Ψέματα
Το τρέιλερ αποτελεί μια σύντομη βερσιόν του 9λεπτου τρέιλερ που έφτιαξε ο Orson Welles για τη ταινία του F for Fake, για το οποίο χρησιμοποίησε υλικό που δεν υπάρχει στη ταινία. Τα πρώτα 30 δευτερόλεπτα μεταγλωτίστηκαν για τη γερμανική τηλεόραση.
Δείτε το trailer

The Tragedy of Othello: The Moor of Venice – Οθέλλο
Ο Μαυριτανός στρατιώτης Οθέλλος ερωτεύεται την πανέμορφη Δεσδαιμόνα που ανήκει σε αριστοκρατική οικογένεια της Βενετίας. Ο βοηθός του Ιάγος, εποφθαλμιώντας τη θέση του Οθέλλου, προσπαθεί να τον αποδυναμώσει σκαρφίζοντας διάφορα τεχνάσματα και δημιουργώντας συνέχεια προβλήματα.

It`s all True - Είναι όλα Αλήθεια
To ντοκιμαντέρ αφηγείται τα γεγονότα που σχετίζονται με το φιλμ για την Λατινική Αμερική που είχε σκοπό να ολοκληρώσει ο Orson Welles σε τρία μέρη. Το φιλμ έμεινε ατελείωτο...

Αφιέρωμα Ken Loach


It`s a Free World...
Η Angie απολύεται από τη δουλειά της λόγω κακής συμπεριφοράς και προσπαθεί να πείσει τη συγκάτοικό της Rose, να ξεκινήσουν μαζι μια νέα εταιρεία.

Riff-Raff
Η ταινία αφηγείται την ιστορία του Stevie που είναι εργάτης σε οικοδομές και της φιλενάδας του που είναι άνεργη τραγουδίστρια και μέσα από την δική τους καθημερινότητα διαπιστώνουμε τις συνθήκες διαβίωσης της εργατικής τάξης στη Μεγάλη Βρετανία στα τέλη της δεκαετίας του 80.

Looks and Smiles
Ο Mick δεν μπορεί να βρει δουλειά και σπαταλά τον χρόνο του σε καυγάδες. Συναντά την Karen και αρχίζει να αναπτύσσεται ένα ενδιαφέρον μεταξύ τους. Εμπόδιο στη σχέση τους είναι η ανεργία του αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει με τους γονείς του που είναι χωρισμένοι.

Family Life - Οικογενειακή Ζωή
Ένα 19χρονο κορίτσι από το Λονδίνο βρίσκεται κάτω από έντονη ψυχιατρική παρακολούθηση καθώς έχει διαγνωσθεί με σχιζοφρένεια. Ο ψυχίατρός της συνεργάζεται με την οικογένεια και επιμένει, ο στενός της περίγυρος να την προσέχει ιδιαιτέρως, παραβλέποντας το γεγονός ότι η ίδια της η οικογένεια κάνει την κατάστασή της ακόμη χειρότερη.

Αφιέρωμα Monte Hellman


The Shooting
Μία μυστηριώδης γυναίκα πείθει δύο καουμπόυ να αναμειχθούν σε μία ιστορία εκδίκησης. Η αναζήτηση στην οποία θα επιδοθούν θα οδηγήσει σε μία αιματηρή αντιπαράθεση.
Δείτε το trailer

Ride in the Whirlwind
Τρεις περιπλανώμενοι καουμπόι αποφασίζουν να διανυκτερεύσουν σε μία καλύβα όπου διαμένει μία συμμορία. Αυτό στην πράξη αποδεικνύεται τεράστιο λάθος καθώς μία οργισμένη περίπολος που κυνηγά την συμμορία των παρανόμων θεωρεί τους τρείς τραξιδευτές είναι μέλη της. Οι καουμπόι παλεύουν να ξεφύγουν από τους άγριους κυνηγούς παρανόμων οι οποίοι αδιαφορούν για τους ισχυρισμούς τους περι αθωότητας.
Δείτε το trailer

Two-Lane Blacktop
Ο Driver και ο Mechanic είναι΄δύο ψυχωτικοί με τα αυτοκίνητα που οδηγούν μιά Chevy του 55 και οργώνουν τις νοτιοδυτικές πολιτείες ψάχνοντας άλλους οδηγούς πρόθυμους να λάβουν μέρος σε διαγωνισμό ταχύτητας. Και οι δύο είναι εντελώς αφοσιωμένοι στο Αυτοκίνητο και αλλάζουν θέσεις μόνο όταν είναι απαραίτητο. Θα συμμετέχουν σε μία κούρσα στην οποία ο νικητής θα πάρει το αυτοκίνητο του χαμένου...
Δείτε το trailer

Cult Movies


Eraserhead
Ο Henry είναι ο μοναχικός πρωταγωνιστής της ταινίας, η προσωποποίηση της εργατικής τάξης της Αμερικής του ’70. Τη φαινομενικά ανούσια ζωή του στοιχειώνουν εφιάλτες, απόδραση από τους οποίους βρίσκει μόνο στο καλοριφέρ του ασφυκτικού διαμερίσματός του, όπου τραγουδά η «Κυρία του Καλοριφέρ». Στη ζωή του όμως υπάρχει και μια κοπέλα, η Mary X η οποία σκιαγραφεί το είδωλο των νεκρών συναισθημάτων και των ανούσιων διαπροσωπικών σχέσεων.
Δείτε το trailer / Διαβάστε την κριτική

Psycho - Ψυχώ
Μια νεαρή κοπελα, η Marion, έχοντας βαρεθεί τη ζωή που κάνει κλέβει 40.000$ από το αφεντικό της και κατευθύνεται προς την Καλιφόρνια, όπου μένει ο εραστής της, Sam. Κουρασμένη καταλήγει στα μισά του δρόμου σε ένα motel. Ιδιοκτήτης και διευθυντής είναι ένας ήσυχος νεαρός ο Norman Bates...
Δείτε το trailer / Διαβάστε την κριτική

Reservoir Dogs
Ο Henry είναι ο μοναχικός πρωταγωνιστής της ταινίας, η προσωποποίηση της εργατικής τάξης της Αμερικής του ’70. Τη φαινομενικά ανούσια ζωή του στοιχειώνουν εφιάλτες, απόδραση από τους οποίους βρίσκει μόνο στο καλοριφέρ του ασφυκτικού διαμερίσματός του, όπου τραγουδά η «Κυρία του Καλοριφέρ». Στη ζωή του όμως υπάρχει και μια κοπέλα, η Mary X η οποία σκιαγραφεί το είδωλο των νεκρών συναισθημάτων και των ανούσιων διαπροσωπικών σχέσεων.
Δείτε το trailer / Διαβάστε την κριτική

Don`t Look Now - Μετά τα Μεσάνυχτα
Ο Τζον Μπάξτερ, η γυναίκα του Λόρα και τα δυο τους παιδιά ζουν μια ήρεμη ζωή σε μία έπαυλη έξω από το Λονδίνο. Όταν όμως χάνουν από πνιγμό το μικρό τους κοριτσάκι μπροστά στα μάτια τους, ο πόνος αλλάζει τα πάντα στη ζωή τους. Το ζευγάρι μετακομίζει προσωρινά στη Βενετία όπου ο Τζον έχει αναλάβει το έργο της αναστήλωσης ενός ναού. Εκεί, μια τυχαία γνωριμία της Λόρα με δύο ηλικιωμένες αδερφές καθώς και μια σειρά από περίεργες συμπτώσεις, θα τους φέρουν σε επαφή με έναν εφιαλτικό κόσμο, πέρα από τα όρια της πραγματικότητας.
Δείτε το trailer / Διαβάστε την κριτική

Invasion of the Body Snatchers - Οι Ανθρωποι του Τρόμου
Ο γιατρός Miles Bennel επιστρέφει σε μία μικρή πόλη για να εξασκήσει το επάγγελμά του και διαπιστώνει ότι πολλοί από τους κατοίκους της πόλης υπέφεραν από την παρανοϊκή ψευδαίθηση ότι φίλοι και συγγενείς τους είναι άλλοι από αυτούς που ισχυρίζονται ότι είναι. Αρχικώς είναι επιφυλακτικός καθώς αυτοί οι σωσίες είναι σε θέση να απαντήσουν όλες τις ερωτήσεις που αφορούν τα υποτιθέμενα θύματά τους όμως γρήγορα και ο γιατρός αρχίζει να αντιλαμβάνεται ότι κάτι περίεργο συμβαίνει.
Δείτε το trailer

Freaks
Μια όμορφη καλλιτέχνις του τσίρκου, η Cleopatra συμφωνεί να παντρευτεί τον Hans έναν νάνο που δουλεύει μαζί της. Η Frieda όμως, η αρραβωνιαστικιά του Hans τον προειδοποιεί ότι η Cleopatra δεν ενδιαφέρεται γι`αυτόν, καθώς δέχτηκε την πρότασή του για να κερδίσει λεφτά.
Διαβάστε την κριτική

Ο Δράκουλας των Εξαρχείων
Βρισκόμαστε στα καταραμένα χρόνια της δεκαετίας του 1980 και, συγκεκριμένα, στο κολασμένο 1983. Στο εφιαλτικό τοπίο των, ξεχασμένων από το Θεό, αλλά διωκόμενων από τον κυνηγό βρικολάκων Δροσογιάννη, Εξαρχείων, ανάμεσα σε φρικιά και διάφορες οντότητες που τρέφονται μόνο με ωμά σουβλάκια, καταφθάνει ένας μαύρος ταξιδιώτης. Η αριστοκρατική μορφή που θα μετοικήσει σε ένα από τα γοτθικά κτίρια της πλατείας, έχει μόλις αφιχθεί από την οροσειρά των Καρπαθίων. Πρόκειται για τον Βίκτορα Παπαδόπουλο, έναν σατανικό επιστήμονα με εκλεπτυσμένες διατροφικές συνήθειες που θεωρεί ότι η απόλαυση του ύπνου κορυφώνεται, αν αντί για κρεβάτι χρησιμοποιείται φέρετρο. Ο Παπαδόπουλος έχει ειδικευτεί σε θέματα μουσικοβιοτεχνολογίας και έχει έλθει στην Ελλάδα προκειμένου να επιδοθεί σε πειράματα που θα εξυγιάνουν την μουσική παραγωγή. Το φιλόδοξο, όσο και αποτρόπαιο, σχέδιό του είναι να χρησιμοποιήσει μέλη φημισμένων νεκρών μουσικών και, συρράπτοντάς τα, να δημιουργήσει τις τέλειες μουσικές οντότητες, το ιδανικό group. Από το σώμα του Μάνου Χατζιδάκι, τα δάχτυλα του Τζίμι Χέντριξ και λοιπά μέλη, κατασκευάζεται ένα γκρουπ, με αρχηγό τον… Τζίμη Πανούση. Είναι οι Μουσικές Ταξιαρχίες, η τότε μπάντα του Τζίμη, με αλησμόνητα σουξέ («…Disco,disco,disco τσουτσούυυνι…») . Τα ζόμπι απελευθερώνονται και διοργανώνουν μία συναυλία που θυμίζει συνδικαλισμένα στελέχη από το Thriller του Michael Jackson!
Διαβάστε την κριτική

C`est arrivι pres de chez vous - Άνθρωπος δαγκώνει Σκύλο
Ένα κινηματογραφικό συνεργείο ακολουθεί κατά πόδας έναν κατά συρροή δολοφόνο καθώς εξασκεί την "τέχνη" του. Αυτός σιγά σιγά αρχίζει να εμπλέκει τα μέλη του συνεργείου στις δραστηριότητές του και αυτά αρχίζουν να αναρωτιούνται αν αυτή είναι μία καλή ιδέα ιδιαιτέρως όταν απειλείται και η δική τους ζωή.
Δείτε το trailer

Suna no onna - Η Γυναίκα της Άμμου
Ο Henry είναι ο μοναχικός πρωταγωνιστής της ταινίας, η προσωποποίηση της εργατικής τάξης της Αμερικής του ’70. Τη φαινομενικά ανούσια ζωή του στοιχειώνουν εφιάλτες, απόδραση από τους οποίους βρίσκει μόνο στο καλοριφέρ του ασφυκτικού διαμερίσματός του, όπου τραγουδά η «Κυρία του Καλοριφέρ». Στη ζωή του όμως υπάρχει και μια κοπέλα, η Mary X η οποία σκιαγραφεί το είδωλο των νεκρών συναισθημάτων και των ανούσιων διαπροσωπικών σχέσεων.
Δείτε το trailer

A Bucket of Blood
Ο Walter Paisley ζηλεύει το ταλέντο συγχρόνων του καλλιτεχνών. Όταν κατά λάθος σκοτώνει την γάτα της γειτόνισσάς του για να καλύψει την πράξη του καλύπτει το πτώμα της με γύψο ταχείας πήξεως, του αναγνωρίζουν ταλέντο στην γλυπτική. Οι νέοι του φίλοι όμως θέλουν να δουν και νέα δουλειά του. Καθώς ο Walter δεν έχει ούτε ταλέντο ούτε έμπνευση πρέπει να σκεφτεί μεθόδους παρόμοιες με αυτή της γάτας για να φτιάξει γλυπτά και ξαφνικά αρχίζουν να εξαφανίζονται μυστηριωδώς άνθρωποι...
Δείτε το trailer

The Devil is a Woman - Ο Διάβολος είναι Γυναίκα
Ένας άντρας, περιγράφει την εμμονή του για μια γυναίκα, μέσα από αναδρομές στο παρελθόν, η οποία δεν μπορεί να ανήκει σε κανέναν, αλλά μπορεί να αναστατώσει τους πάντες.

Laura - Λόρα
Ο ντετέκτιβ McPherson ερευνά την δολοφονία της Laura η οποία βρίσκεται νεκρή στο διαμέρισμά της. Ο ντετέκτιβ αναπλάθει μία εικόνα της Laura μέσα από τα λεγόμενα του περιβάλλοντός της και με την βοήθεια ενός εκπληκτικού πορτρέτου και σύντομα ανακαλύπτει ότι αρχίζει να την ερωτεύεται. Ενα βράδυ θα βρεθεί προ αποκαλύψεων που θα τον κάνουν να αναθεωρήσει τις μέχρι τότε υποθέσεις του για την δολοφονία της Laura.
Δείτε το trailer / Διαβάστε την κριτική

Deadly Is the Female - Ο Πόλεμος του Εγκλήματος
Ο Bart Tare αγαπούσε τα όπλα από τότε που ήταν παιδί. Όταν θα γνωρίσει την Annie θα βρει την ιδανική σύζυγο, καθώς κι αυτή αγαπάει τα όπλα όσο κι αυτός. Η Annie όμως δεν είναι ικανοποιημένη από την οικονομική τους κατάσταση κι από απληστεία, παρασέρνει τον Bart σε ένα μπαράζ ληστειών.

Tarzan and His Mate - Ο Ταρζάν και η Σύντροφός του
Η ειδυλλιακή ζωή του Tarzan και της Jane στη ζούγκλα απειλείται από κάποιους άντρες που κάνουν σαφάρι και ψάχνουν ελεφαντόδοντα.
Διαβάστε την κριτική

Carnival of Souls
Μετά από ένα ατύχημα, μια γυναίκα βρίσκει τον εαυτό της σε ένα μυστηριώδες εγκαταλειμένο καρναβάλι.
Δείτε το trailer

Performance
Ο Chas ένας βίαιος και ψυχωτικός λονδρέζος γκάγκστερ ψάχνει να βρει ένα μέρος για να κρυφτεί μετά από μία επιχείρηση που δεν πήγε όπως είχε σχεδιαστεί. Βρίσκει λοιπόν καταφύγιο στον σπιτάκι των ξένων του σπιτιού του Mr. Turner, ενός μυστηριώδους τύπου που υπήρξε για ένα σύντομο χρονικό διάστημα rock star και τώρα ψάχνει την ευκαιρία να αναβιώσει την δόξα του.
Δείτε το trailer

Forty Guns
Η Barbara Stanwyck είναι μια αυταρχική ιδιοκτήτρια ράντσου, η οποία κυβερνά την πολιτεία της Αριζόνα με τον προσωπικό της στόλο που αποτελείται από οπλισμένους άντρες. Όταν ένας νέος αστυνόμος καταφτάνει στην πολιτεία με σκοπό να βάλει τα πράγματα στη θέση τους, η Barbara βρίσκει τον εαυτό της γοητεύμένο από αυτόν τον πολιτισμένο άντρα.

My Little Chickadee
Η Flower Belle εγκαταλείπει το Little Bend μετά που γίνεται γνωστή η σχέση της με τον μασκοφόρο κλέφτη. Στο τρένο συναντά έναν απατεώνα τον Twillie, τον οποίο προσποιείται ότι παντρεύεται για να αποκατασταθεί. Όταν φτάνουν στο Greasewood City ανατίθεται στον Twillie η θέση του σερίφη...

Make Love Not War


America: Freedom to Fascism - Αμερική: Από την Ελευθερία στο Φασισμό
Η ταινία ερευνά τη σχέση μεταξύ της συλλογής του φόρου εισοδήματος και της διάβρωσης των πολιτικών ελευθεριών στην Αμερική.
Δείτε το trailer

WMD: Weapons of Mass Deception - Όπλα Μαζικής Εξαπάτησης
Έγιναν δύο πόλεμοι στο Ιράκ, ο στρατιωτικός και ο πόλεμος των media. Το φιλμ δείχνει πως το Πεντάγωνο με τη συνοχή των μέσων μαζικής επικοινωνίας, παραπλάνησε τον αμερικανικό λαό γι`αυτόν τον πόλεμο.
Δείτε το trailer

Les Carabiniers - Οι Καραμπινιέροι
Κατά τη διάρκεια του πολέμου σε μια φανταστική χώρα, αδίστακτοι στρατιώτες στρατολογούν φτωχούς αγρότες ενώ τους υπόσχονται μια εύκολη κι ευτυχισμένη ζωή. Δύο από αυτόυς τους αγρότες γράφουν στις γυναίκες τους τα κατορθώματά τους.
Δείτε το trailer

Zabriskie Point
Ο Αντονιόνι σκιαγραφεί ένα πορτραίτο της Αμερικής της πρωτοπόρας και ταραχώδους δεκαετίας του 60 μέσα από την ερωτική σχέση που ανέπτυξε η Ντάρια που είναι φοιτήτρια ανθρωπολογίας με τον Μαρκ ένα νεαρό που καταζητείται για τον φόνο ενός αστυνομικού που έλαβε χώρα κατά την διάρκεια μίας φοιτητικής διαδήλωσης.
Δείτε το trailer

MASH
Το Νοέμβρη του 1951 η ηρεμία της 4077 κινητής στρατιωτικής χειρουργικής ομάδας διαταράσσεται απο την άφιξη δύο χειρουργών που είναι μεν καλοί γιατροί αλλά φριχτοί στρατιώτες. Οι χειρουργοί καλούνται να αντιμετωπίσουν την καθημερινότητα ενός πολέμου και την φρίκη του και το κάνουν με χιούμορ.
Δείτε το trailer / Διαβάστε την κριτική

Allonsanfan
Ένας αρχηγός αναρχικών ο Φούλβιο, θέλει να αποσυρθεί από την ενεργό δράση καθώς νιώθει απηυδισμένος, γέρος και κουρασμένος. Προσπαθεί να κρυφτεί αλλά οι φίλοι του γρήγορα τον εντοπίζουν και επιμένου ναν συνεχίσει να τους βοηθά.
Διαβάστε την κριτική

Gimme Shelter
Το φιλμ παρουσιάζει την περιοδεία των Rolling Stones το 1969 στις ΗΠΑ, και εστιάζει στα γεγονότα που οδήγησαν στην πιο σκοτεινή στιγμή της ιστορία του ροκ εν ρολ, την αιματοβαμμένη αρένα του Altamont.
Δείτε το trailer

War and Truth - Πόλεμος και Αλήθεια
Για δεκαετίες, δημοσιογράφοι του πολεμικού ρεπορτάζ βρίσκονται δίπλα στους στρατιώτες και διακινδυνεύουν τη ζωή τους ακόμα και κατά τη διάρκεια συγκρούσεων, έχοντας ως μοναδικό όπλο τις φωτογραφικές μηχανές και τα σημειωματάριά τους. Δυστυχώς όμως, πολύ συχνά η είδηση δεν μεταφέρεται ολόκληρη στους θεατές και στους αναγνώστες. Μέσα από συνεντεύξεις δημοσιογράφων, εκδοτών και στρατιωτικών, η ταινία επιχειρεί να αποκαλύψει τι έμεινε κρυφό από τον κόσμο.
Δείτε το trailer

Sympathy for the Devil
Το ντοκιμαντέρ του Godard εξετάζει την δυτική κουλτούρα των τελών της δεκαετίας του 60.
Δείτε το trailer

Easy Rider - Ξένοιαστος Καβαλάρης
Το ντοκιμαντέρ του Godard εξετάζει την δυτική κουλτούρα των τελών της δεκαετίας του 60.
Δείτε το trailer / Διαβάστε την κριτική

Nashville
Με φόντο τις προεδρικές εκλογές, λίγο μετά το πόλεμο του Βιετνάμ και το σκάνδαλο Watergate, η ταινία ακολουθεί τις ζωές 24 ανθρώπων στο Nashville, οι οποίες διασταύρωνονται και οδηγούνται στην κορύφωση.

Alice`s Restaurant - Το Εστιατόριο της Αλίκης
Ο νεαρός χίππης, Arlo Guthrie επισκέπτεται τον πατέρα του, τον διάσημο αριστερό ακτιβιστή και τραγουδιστή Woody Guthrie που ζει τις τελευταίες του ημέρες στο νοσοκομείο. Την ημέρα των Ευχαριστιών την περνάει μαζί με τη φίλη του Alice και τον άντρα της, ενώ φεύγοντας από το σπίτι, συλλαμβάνεται από τον έντιμο αστυνομικό obie Obanheim. Η σύλληψή του, τον βοηθάει να αποφύγει την επιστράτευση για τον πόλεμο του Βιετνάμ.
Δείτε το trailer

Monterey Pop
Το ντοκιμαντέρ επικεντρώνεται στο Monterey Pop Festival του 1967, του θρυλικού φεστιβάλ που προηγήθηκε του Woodstock και κάνει focus σε καλλιτέχνες όπως η Janis Joplin και οι Who.

Loin du Vietnam - Μακριά από το Βιετνάμ
Οι Godard, Klein, Lelouch, Marker, Resnais και Varda μέσα απο΄τα επτά μέρη αυτού του ντοκιμαντέρ δείχνουν την συμπάθειά τους στους Βόρειο - Βιετναμέζους κατά την διάρκεια του πολέμου του Βιετνάμ.

Freedom Fries
Το ντοκιμαντέρ ρίχνει μία σκωπτική ματιά στο πως ο αμερικανικός πατριωτισμός επηρεάζεται από το φαινόμενο του καταναλωτισμού στην Αμερική και αντίστροφα.

Attica - Φυλακές Αττικα
Το 1971 τρόφιμοι της φυλακής Attica εξεγέρθηκαν και κατέλαβαν μία πτέρυγα κρατώντας 35 όμηρους. Το ντοκιμαντέρ διερευνά την αιματηρή καταστολή της εξέγερσης αποκαλύπτοντας τις αδικίες και και τις καταχρήσεις εξουσίας.

The Peace!
Το φιλμ αποτελεί φόρο τιμής στο Κίνημα Ειρήνης του 21ου αιώνα, το οποίο χαρακτηρίζει τους φιλοσόφους, τους ακτιβιστές και τους ηγέτες, οι οποίοι δουλεύουν για να εξασφαλίσουν ένα ειρηνικό μέλλον.

Επίμαχος Ελληνικός Κινηματογράφος


Ντανίλο Τρέλες
Ο φημισμένος ανδαλουσιανός μουσικός Ντανίλο Τρέλες έχει εξαφανιστεί. Ένας τραγουδιστής τον αναζητάει στην ελληνική ύπαιθρο ενώ στο δρόμο του θα συναντήσει διάφορα παράξενα πλάσματα.

Μητροπόλεις - Mitropolis
Η ταινία παρουσιάζει την εξαθλίωση της σύγχρονης κοινωνίας, μέσα από σπάνιο φωτογραφικό υλικό, δεμένο με το λόγο του Προυστ και την ποίηση του Ρίλκε.

Τα Χρώματα της Ίριδος
Για τα γυρισματα ενος διαφημιστικου σποτ ενα κινηματογραφικο συνεργειο βρισκεται σε μια παραλια. Ξαφνικα εμφανιζεται μπροστα τους ενας κυριος με ομπρελα και εξαφανιζεται στη θαλασσα. Η καμερα εχει καταγραψει τα παντα. Η εταιρια προς αποφυγην σκανδαλου γνωστοποιει πως οτι εγινε αποτελει μερος της διαφημισης. Ο ηχοληπτης και συνθετης του σποτ, ομως, παρα τις αντιρρησεις των συναδελφων του προσπαθει να λυσει το μυστηριο.

Βοσκοί
Η ιστορία ενός βοσκού που αμφισβητεί τις παραδοσιακές αξίες ενός τσέλιγκα, λίγο πριν τη χούντα.

Κρανίου Τόπος
Λυρική αναπαράσταση των Παθών στη σύγχρονη Μάνη, όπου το Θείο Δράμα παραλληλίζεται με εκείνο των κατοίκων της περιοχής.

Ευριδίκη Β.Α. 2037
Η Ευριδίκη περιμένει πέντε μέρες τώρα ένα φορτηγό για να μετακομίσει. Παρόλα αυτά το τμήμα μεταφορών υποστηρίζει πως το φορτηγό θα έχει φτάσει μέσα στη μέρα. Εν τω μεταξύ ο φίλος της φεύγει και την αφήνει μόνη.
Διαβάστε την κριτική

Η Μνήμη
Η μνήμη ανέσυρε δυο διοαφορετικές ιστορίες, μιας ηθοποιού και ενός ποιητή, τις οποίες τις ένωσε ένας δυνατός έρωτας. Οι δυο νέοι εραστές, ζούσαν μόνο για τον έρωτα, χωρίς να τους ενδιαφέρει τίπότα άλλο...
Διαβάστε την κριτική

Κοσμικό Ανατομείο
Ο αβάντ γκαρτν ζωγράφος Γρηγόρης Σεμιτέκολος αποφασίζει να οργανώσει μια ολιγόλεπτη εκδήλωση στο λιμάνι της Σάμου όπου θα προβάλει τη δουλειά του. Την ίδια στιγμή μια κάμερα καταγράφει το έργο του Σεμιτέκολο αλλά και τις αντιδράσεις των ανθρώπων του νησιού απέναντι στη σύνθετη τέχνη.

Αντίο Βερολίνο
Ο Αλεξ είναι ένας Έλληνας που ζει στο Βερολίνο και προσπαθεί να γυρίσει την πρώτη του ταινία. Καθώς όλοι απορρίπτουν τη ταινία του, με χαρά πληροφορείται ότι ένας παραγωγός στην Αθήνα ενδιαφέρεται γι`αυτήν. Ταξιδεύει λοιπόν στην Ελλάδα για να τον συναντήσει, αλλά ο εκκεντρικός παραγωγός τον αποφεύγει, ενώ μια σπείρα τον μπερδεύει με κάποιον άλλο και τα προβλήματα ξεκινούν.

Ιωάννης ο Βίαιος
Η ταινία βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα της δεκαετίας του `60, όπου η έρευνα για τη δολοφονία μιας νεαρής γυναίκας καταλήγει σε προσβολή της μνήμης της, καθώς όλοι οι μάρτυρες ενδιαφέρονται για την προβολή τους στα μέσα μαζικής επικοινωνίας.

Special Screenings


Persona - Περσονα
Μία νέα νοσοκόμα αναλαμβάνει τη φροντίδα της Elisabeth Vogler, η οποία φαίνεται αρκετά υγιής, αλλά δε μιλάει. Καθώς περνούν χρόνο μαζί, η Alma μιλάει στην Elisabeth συνεχώς, χωρίς να παίρνει κάποια απάντηση. Της εξομολογείται τα μυστικά της και εντέλει ανακαλύπτει ότι τις συνδέουν πολλά όμοια στοιχεία των χαρακτήρων τους.
Δείτε το trailer / Διαβάστε την κριτική

Saraband
Ύστερα από τριάντα χρόνια χωρίς επικοινωνία η Marianne νιώθει την ανάγκη να επισκεφθεί τον πρώην σύζυγό της, Johan που ζει σε ένα απομονωμένο σπίτι. Σε γειτονικό σπίτι ζει ο γιός του Johan από άλλο γάμο, Henrik, μαζί με την κόρη του Karin. Η γυναίκα του Anna έχει πεθάνει πριν από δύο χρόνια και δεν έχουν ακόμη ξεπεράσει τον θάνατό της. Ο Henrik μαθαίνει τσέλο στην Karin ώστε να γίνει δεκτή σε μία ευρωπαϊκή μουσική σχολή. Η Marianne εμπλέκεται στην σχέση του Johan με τον γιό του και την εγγονή του.
Δείτε το trailer / Διαβάστε την κριτική

Il Deserto rosso - Κόκκινη Έρημος
H Τζουλιάνα περιφέρεται άσκοπα με το μικρό της γιό, Βαλέριο στους δρόμους γύρω από ένα εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, του οποίου οι εργάτες απεργούν. Είναι παντρεμένη με τον Ούγκο, που είναι ο διευθυντής του εργοστασίου. Η Τζουλιάνα αντιμετωπίζει προβλήματα, που μοιάζουν να σχετίζονται με την ψυχική της υγεία. Ο σύζυγος της δεν την πιέζει, αλλά δεν ασχολείται και πολύ μαζί της. Ο ίδιος εξομολογείται στον Κορράντο Ζέλλερ, έναν συνάδελφο του μηχανικό, ότι ανησυχεί για τη σύζυγο του. O Κορράντο αναπτύσσει ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την παράξενη και κυρίως πανέμορφη σύζυγο, του συναδέλφου του. Εκείνη ανταποκρίνεται στο ενδιαφέρον του με μιάν αδιάφορη ευγένεια.
Διαβάστε την κριτική

Queen Kelly
Στο Kronberg πρωτεύουσα της Ruritania, η τρελή βασίλισσα Regina V ετοιμάζεται να παντρευτεί τον ξάδελφό της Πρίγκιπα Wolfram. Κατά την διάρκεια στρατιωτικής άσκησης ο πρίγκιπας συναντά σε ένα καθολικό ορφανοτροφείο μιά πανέμορφη ιρλανδή ορφανή και παθιάζεται μαζί της. Στην προσπάθειά του να την αποκτήσει βάζει φωτιά στο μοναστήρι, την απαγάγει και την οδηγεί στον πύργο του.

Αρχή της σελίδας
 
 
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια. Στείλτε το πρώτο!

Αυτή τη στιγμή δεν είστε συνδεδεμένος. Συνδεθείτε ή κάντε εγγραφή για να σχολιάσετε.