• ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΙΕΣΤΗΡΙΟΥ...

  • Αριθμός ταινιών: 22307
  • Αριθμός συν/τών: 759912
  • Πρόγραμμα 300 Κινηματογράφων και 18 τηλεοπτικών σταθμών
Cine Festival


Δευ 24 Σεπ 2007

Λαμπρή Πρεμιέρα με Persepolis
Λαμπερή πρεμιέρα για το 13ο Φεστιβάλ της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας Conn-X στο Αττικόν και στο Αππόλων στις 19 του Σεπτέμβρη με την ταινία Persepolis. Το παρευρισκόμενο και φιλοθεάμον κοινό συνέθεσαν ηθοποιοί, σκηνοθέτες, παραγωγοί και διοργανωτές που για πρώτη φορά συναντήθηκαν στις προαναφερθείσες αίθουσες για την πρεμιέρα και όχι στο Κολέγιο Αθηνών όπως κάθε χρόνο.

Οι πρώτοι προσκεκλημένοι άρχισαν να φτάνουν γύρω στις οκτώ. Ήταν εκεί η Θεμις Μπαζακα, ο Μηνάς Χατζησάββας, η Πεγκυ Τρικαλιώτη, ο Νίκος Περάκης και πολλοί άλλοι. Πριν αρχίσει η προβολή, μίλησαν οι Ορέστης Ανδρεαδάκης Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ και Διευθυντής του περιοδικού Σινεμά , Πέτρος Αντωνιάδης Γενικός Διευθυντής του Φεστιβάλ και Νικήτας Κακλαμάνης Δήμαρχος του Δήμου Αθηναίων που κήρυξε την έναρξη του φεστιβάλ, καθώς φέτος για πρώτη φορά ο δήμος είναι συνδιοργανωτής. Όλοι τους παρακολούθησαν την ταινία κινουμένων σχεδίων Persepolis (Βραβείο της επιτροπής του φεστιβάλ των Καννών) της Ιρανής Μαρζάν Σατραπί η οποία είναι απαγορευμένη στο Ιράν. Το Persepolis δεν είναι τίποτα άλλο από μια πλούσια αυτοβιογραφία της δημιουργού που αντανακλά την ανάγκη της αναζήτησης της προσωπικότητας της ίδιας αλλά και της ταυτότητας ενός ολόκληρου λαού, όντας περικυκλωμένοι (και οι δύο) από το φόβο των πολεμικών συγκρούσεων και του θρησκευτικού καθωσπρεπισμού. Η ταινία έδιωξε όποιες αμφιβολίες μπορεί να δημιουργήθηκαν σε οποιονδήποτε για την επιλογή ταινίας κινουμένων σχεδίων για την πρεμιέρα και αντεπεξήλθε, και με το παραπάνω, στις προσδοκίες που γεννά μια τέτοια τολμηρή επιλογή.

Τα Αττικόν και Απόλλων είναι ανακαινισμένα και δίνουν και αυτά με τον τρόπο τους ένα τόνο φρεσκάδας στο φετινό φεστιβάλ.

Τελικά οι πυρετώδεις προετοιμασίες των ανθρώπων του περιοδικού Σινεμά και των εθελοντών, που φέτος ξεπέρασαν σε αριθμό κάθε προηγούμενο, για την πρεμιέρα, απέδωσαν μια βραδιά εξαιρετική που ξεκίνησε μέσα στο ωραιότερο σινεμά της Αθήνας και κατέληξε στο γειτονικό Pasaji στο αίθριο του Citylink όπου εκλεκτοί προσκεκλημένοι και διοργανωτές συνέχισαν τη βραδιά.

Αλλαγή και φρεσκάδα λοιπόν για τις φετινές Νύχτες Πρεμιέρας και μοναδική παραφωνία ως τώρα είναι η είδηση πως ο William Friedkin δεν θα παρευρεθεί τελικά στο φεστιβάλ όπως αναμενόταν.


 
 
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια. Στείλτε το πρώτο!

Αυτή τη στιγμή δεν είστε συνδεδεμένος. Συνδεθείτε ή κάντε εγγραφή για να σχολιάσετε.