• ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΙΕΣΤΗΡΙΟΥ...

  • Αριθμός ταινιών: 22315
  • Αριθμός συν/τών: 759967
  • Πρόγραμμα 300 Κινηματογράφων και 18 τηλεοπτικών σταθμών
Cine Festival


Δευ 06 Νοε 2006

Big bang στην Πάτρα!
Το περιοδικό ΤΟ ΔΟΝΤΙ εγκαινιάζει τον κύκλο των φετινών εκδηλώσεων ψηφιακού κινηματογράφου με ένα τριήμερο αφιέρωμα στο φεστιβάλ Big Bang το οποίο θα πραγματοποιηθεί σε κεντρικά σημεία της Πάτρας από 11 – 13 Νοεμβρίου. Ψηφιακές ταινίες μικρού μήκους από νέους δημιουργούς θα προβληθούν κατά τη διάρκεια του τριημέρου στα καφέ-μπαρ Τραμ, Rocky Racoon και Si Doux, συστήνοντας σε όλους μας ένα διαφορετικό τρόπο κινηματογραφικής δημιουργίας. Το big bang Online Short Film Festival είναι Φεστιβάλ Ψηφιακών Ταινιών Μικρού Μήκους που διεξάγεται στο διαδίκτυο. Είναι το πρώτο διαδικτυακό φεστιβάλ ψηφιακού κινηματογράφου στην Ελλάδα και η πρώτη παρουσία του στο internet έγινε τον Ιανουάριο του 2004. Λειτουργεί σε συνδυασμό με τον συμμετέχοντα σκηνοθέτη - παραγωγό ο οποίος μπορεί να υποβάλει την συμμετοχή του και τον θεατή ο οποίος μπορεί να δει ταινίες, να τις ψηφίσει και να τις σχολιάσει. Οι στόχοι του Φεστιβάλ είναι εξαιρετικά φιλόδοξοι:

  • Η συμμετοχή των νέων κινηματογραφιστών σε μια διαδικασία γρήγορου, ευέλικτου μικρού κινηματογράφου με συμπυκνωμένες ιδέες, σκηνοθεσίες αλλά και διαδικασίες παραγωγής.
  • Η συγκρότηση (δεδομένου του φθηνότερου τρόπου παραγωγής) όλου του νέου δυναμικού κινηματογραφιστών σε μια ετήσια και διαφορετική internet...ική, φεστιβαλική διοργάνωση.
  • Η σταθερή ετήσια και συνεχώς εξελισσόμενη εκδήλωση ενδιαφέροντος των «ψηφιακών» κινηματογραφιστών.
Το big bang βγαίνει για πρώτη φορά εκτός των τειχών της Αθήνας και έρχεται στην Πάτρα με στόχο να δημιουργηθεί στην πόλη ένα σταθερό ετήσιο σημείο αναφοράς του Φεστιβάλ και να προκαλέσει το ενδιαφέρον των νέων δημιουργών της Πάτρας για μια διαφορετική κινηματογραφική δημιουργία.
Κατά τη διάρκεια του φετινού χειμώνα το ΔΟΝΤΙ θα παρουσιάσει κι άλλες εναλλακτικές μορφές κινηματογραφικής δημιουργίας, με τη συνεργασία αναγνωρισμένων φορέων και δημιουργών.
Κάθε σετ προβολών διαρκεί περίπου 105 λεπτά και περιλαμβάνει ταινίες μυθοπλασίας, κινουμένων σχεδίων και video art, διαφορετικές για κάθε βραδιά προβολών. Το πρόγραμμα έχει ως εξής:
  • Σάββατο 11 Νοεμβρίου: Καφέ «Τραμ», 21.00
  • Κυριακή 12 Νοεμβρίου: Καφέ – μπαρ: «Rocky Racoon», 20.00
  • Δευτέρα 13 Νοεμβρίου: Καφέ - μπαρ «Si Doux», 22.00
Οι προβολές του Big Bang στην Πάτρα πραγματοποιούνται με τη συνεργασία της εταιρείας ταινιών μικρού μήκους «T-short».
 
 
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια. Στείλτε το πρώτο!

Αυτή τη στιγμή δεν είστε συνδεδεμένος. Συνδεθείτε ή κάντε εγγραφή για να σχολιάσετε.