• ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΙΕΣΤΗΡΙΟΥ...

 • Αριθμός ταινιών: 22315
 • Αριθμός συν/τών: 759967
 • Πρόγραμμα 300 Κινηματογράφων και 18 τηλεοπτικών σταθμών
Cine Festival


Τετ 21 Σεπ 2005

7ο Διεθνές Πανόραμα Ανεξάρτητων Δημιουργών
24/9 έως 1/10
Αθήνα-Ρέντης, φθινόπωρο 2005


«…για ανθρώπους που δεν κάνουν οικονομία στα όνειρα»Κιτρινισμένα θα στροβιλίζονται τα φύλλα και θα στήνουν χορό. Ένα χορό μελαγχολικό που θα συνοδεύονται από του λυγμούς της εποχής, θα απλώνονται στη πόλη περιμένοντας το φύσημα του αγέρα να τους δώσει πνοή. Γιόμισε η πόλη τρυφερότητα, τα βλέμματα των ανθρώπων προσμονή. Τις ημέρες ετούτες είναι που θ’ ανάψει μια ονείρου φωτιά. Και συνεχώς θα ορθώνεται και θα φτάσει στον ουρανό. Κι η πόλη θα φωτιστεί απ’ την λάμψη της, θα γουργουρίσει στη ζεστασιά της και θα νοιώσει τη λαχτάρα να μεταφέρει το μήνυμα!!!

Το 7ο Διεθνές Πανόραμα Ανεξαρτήτων Δημιουργών (www.independent.gr) θ’ απλώσει τις φτερούγες του πάνω από την πόλη σιγοψιθυρίζοντας πόσο σημαντικός είναι ο πολιτισμός όταν ξέρουμε να σεβόμαστε την κουλτούρα και τις αξίες κάθε λαού και του κάθε δημιουργού μοναδικά! Ο κινηματογράφος είναι και αυτός μέσο. Μέσο συζήτησης, ανταλλαγής οπτικής, μεταφοράς ιδεών. Κομμάτι πολιτισμού, που υπερπηδά τα ιδεατά σύνορα που δεν σταματά σε συρματοπλέγματα, δεν στριμώχνεται σε γραφειοκρατικές νομενκλατούρες, δεν είναι εξουσιαστής ούτε εξουσιαζόμενος.

Στο 7ο Διεθνές Πανόραμα, τα χέρια θα ανταμώσουν το ένα το άλλο, τα δάχτυλα θα πλεχτούν, οι λέξεις θα αρμενίσουν, οι εικόνες θα αγκαλιάσουν, και για μια ακόμη φορά ένα πολυπολιτισμικό γεγονός θα δώσει το παρόν στη πόλη που της αξίζει μακριά από το πλαστό star system, σε μια εποχή που τα μηνύματα της παγκοσμιοποίησης ηχούν μέσα από τις πολεμικές μηχανές και των δακρυγόνων των «προστατών» μας, σε μια εποχή που η ελευθερία της έκφρασης δεν είναι αυτονόητη.

Η οργανωτική επιτροπή με χαρά διαπίστωσε το μεγάλο αριθμό συμμετεχόντων (κάτι που δεν έχει καταφέρει κανένας άλλος φορέας ποτέ) από την Ελλάδα και το εξωτερικό καθώς οι συμμετοχές ξεπέρασαν κάθε προσδοκία.

45 χώρες 144 συνολικά ταινίες

Ιράκ, Αγγλία, Ιράν, Η.Π.Α, Συρία, Λίβανο, Ιορδανία, Παλαιστίνη, Ισραήλ, Αίγυπτος, Ινδία, Μπαγκλαντές, Σιγκαπούρη, Κορέα (Νότιος), Κίνα, Ταιβάν, Χιλή, Καναδάς, Αυστραλία, Ιαπωνία, Γαλλία, Γερμανία, Ισπανία, Ιταλία, Ελβετία, Ολλανδία, Πορτογαλία, Σουηδία, Δανία, Αυστρία, Πολωνία, Βέλγιο, Φινλανδία, Γεωργία, Αρμενία, Ρωσία, Σλοβακία, Σερβία-Μαυροβούνιο, F.Y.R.O.M, Αλβανία, Βουλγαρία, Ουγγαρία, Κύπρος.

Η άοκνη προσπάθεια των εθελοντών της Οργανωτικής Επιτροπής που πίστεψαν στο ταξίδι του Ονείρου, κατέθεσαν την ψυχή τους σ’ αυτήν την διοργάνωση, μας κάνει να ελπίζουμε πως θα έρθουν ακόμη καλύτερες μέρες στο Διεθνή και Ελληνικό κινηματογράφο.

Η οργανωτική επιτροπή έχει γνώση ότι έχει να κάνει με ένα κοινό που έχει προβληματιστεί από τη φθηνή μαζική υποκουλτούρα και αποζητά ποιοτικό πολιτισμό και ιδιαίτερα κινηματογράφο. Κατά την διάρκεια του πανοράματος , νέοι δημιουργοί από όλο τον κόσμο θα παρουσιάσουν τα έργα τους, χωρίς αποκλεισμούς και μικροσυντεχνιακές σκοπιμότητες σεβόμενοι την κουλτούρα και τις άξιες κάθε λαού και του κάθε δημιουργού ξεχωριστά., οι παραγωγές είναι όλες ανεξάρτητες που σημαίνει ότι δεν υποστηρίχτηκαν οικονομικά από κρατικούς φορείς και μεγάλα studio και θεωρείται ο κινηματογράφος του «δημιουργού» Σημαντικό στοιχείο, που οφείλουμε να παραθέσουμε, είναι ότι στην επιλογή των ταινιών δεν υπήρξε προκριματική επιτροπή που θα επέλεγε η θα απέρριπτε κάποια από τα φιλμ.

Όσον αφορά τις παράλληλες εκδηλώσεις:
 1. Στην gallery του Δημοτικού κινηματογράφου θα εκτίθενται οι βραβευμένες φωτογραφίες του 2ου Διεθνούς Διαγωνισμού Φωτογραφίας με θέμα «Σημεία συνάντησης» που διοργανώθηκε σε συνεργασία με το FOTO ART MAGAZINE - διαδικτυακό περιοδικό για τη φωτογραφία και την τέχνη (www.fotoartmagazine.gr),
 2. Τη Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2005 στις 20.30 θα υπάρξει workshop με θέμα «ιστορία του animation», από την Ελένη Μούρη καθηγήτρια Τ.Ε.Ι Αθηνών (Σχολή γραφικών τεχνών, κινούμενο σχέδιο και γραφιστική κιν/φου).
 3. Με το σκεπτικό ότι ο πολιτισμός δεν είναι ξεκομμένος από το κοινωνικό γίγνεσθαι κλήθηκαν κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις να παρουσιάσουν τη δράση και τους στόχους τους, και είναι:
  1. Το Ελληνικό τμήμα της Y.R.E (Youth against Racism in Europe)
  2. Η Κεντρική Ένωση Δημοτικών και Νομαρχιακών Συμβουλίων Νεολαίας Ελλάδας
  3. Σύλλογος Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες το «Εργαστήρι»
  4. Δίκτυο Γυναικών Ευρώπης (Πρόγραμμα κατά της βίας στις γυναίκες)
  5. Διεθνής Αμνηστία
  6. ΜΟm, Εταιρία για τη Μελέτη και Προστασία της Μεσογειακής Φώκιας
  7. "ΑΡΧΕΛΩΝ" – Σύλλογος για την Προστασία της Θαλάσσιας Χελώνας
Το Σάββατο 1/10/ 2005 στη Τελετή βράβευσης των ταινιών του Ελληνικού και Διεθνούς Διαγωνιστικού τμήματος και του 2ου Διεθνούς Διαγωνισμού Φωτογραφίας τα βραβεία θα απονείμουν:
η κ. Νόρα Κατσέλλη βουλευτής ΠΑ.ΣΟ.Κ Β’ Αθήνας
η κ. Συλβάνα Ράπτη βουλευτής ΠΑ.ΣΟ.Κ Α’ Αθήνας
ο Δήμαρχος του Ρέντη κ. Γιώργος Ιωακειμίδης
και ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δημοτικών και Νομαρχιακών Συμβουλίων Νεολαίας Ελλάδας κ. Κώστας Τριαντάφυλλος


Κλείνοντας, σας καλούμε να παρακολουθήσετε από κοντά το 7ο Πανόραμα (Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου έως 1 Οκτωβρίου, ώρα έναρξης προβολών 17.00 μ.μ), οι προβολές θα γίνονται στον κινηματογράφο «Σινε-Όνειρο» του Δήμου Ρέντη, Χρυσοστόμου Σμύρνης και Μπαλτατζή στο πάρκο βυρσοδεψείου, (η Χρυσοστόμου Σμύρνης είναι κάθετη στη Πειραιώς 125 απέναντι από το Factory outlet.) και η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Διαβάστε εδώ το πρόγραμμα προβολών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


7ο Διεθνές Πανόραμα Ανεξάρτητων Δημιουργών - Villy

144 ανάσες ελευθερίας…

Πρώτη προφεστιβαλική εκδήλωση του 7ου Διεθνούς Πανοράματος

«...εγώ Χριστό και συ Αλλάχ»

«…συνεργασία για το όνειρο…»


 
 
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια. Στείλτε το πρώτο!

Αυτή τη στιγμή δεν είστε συνδεδεμένος. Συνδεθείτε ή κάντε εγγραφή για να σχολιάσετε.