• ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΙΕΣΤΗΡΙΟΥ...

  • Αριθμός ταινιών: 22315
  • Αριθμός συν/τών: 759967
  • Πρόγραμμα 300 Κινηματογράφων και 18 τηλεοπτικών σταθμών
Cine Festival


Παρ 15 Απρ 2005

5ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου & Video Πνευματικής Αναζήτησης
Μετά τη μεγάλη επιτυχία και την ενθουσιώδη υποδοχή από το κοινό των τεσσάρων προηγούμενων διοργανώσεων, το περιοδικό ΑΒΑΤΟΝ διοργανώνει το 5ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου & Video Πνευματικής Αναζήτησης το Σάββατο 16 & την Κυριακή 17 Απριλίου 2005 στον Πολυχώρο ΑΥΛΑΙΑ (Τσιμισκή 136, Μέγαρο ΧΑΝΘ).

Στο διήμερο του Φεστιβάλ θα προβληθούν 18 ταινίες -οι περισσότερες για πρώτη φορά στην Ελλάδα- με θέμα την αυτογνωσία και τη σύγχρονη πνευματική αναζήτηση, τις ιερές παραδόσεις των λαών, την ιστορία, τους αρχαίους μύθους, τη φιλοσοφία, τη θρησκεία:
Γιακοάνα: η Φωνή των Προγόνων, Οι Μάσκες της Αιωνιότητας, Η Πεντάμορφη και το Τέρας, Σαμουράι, Σατόρι, Ο Δρόμος των Σούφι, Γ. Ι. Γκουρτζίεφ: Ταξίδι στην Ανατολή, Αναζητώντας τον Κόσμο του Θαυμαστού, Η Ζωή της Έλενας Πέτροβνα Μπλαβάτσκι, Σιντάρτα, Οι Γιόγκι του Θιβέτ, Ανάσταση, Κρισναμούρτι: Το Μέλλον της Ανθρωπότητας, Ο Τροχός του Χρόνου, Ο Θρύλος του Βασιλιά Αρθούρου, Οι Ναΐτες Ιππότες, Μαχαμπαράτα, Στα Πρόσωπα της Ανατολής κοιμάται ο Χρόνος.

Εκτός από τις προβολές των ταινιών, το 5ο Φεστιβάλ θα πλαισιωθεί με παράλληλες εκδηλώσεις που θα προσφέρουν στο κοινό την ευκαιρία να προσεγγίσει τα θέματα και μέσα από άλλες μορφές έκφρασης, όπως ανοιχτές συζητήσεις, εκθέσεις φωτογραφίας και βιβλίου, συναυλία παραδοσιακής ινδικής μουσικής, δρώμενα κ.ά. 
 
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια. Στείλτε το πρώτο!

Αυτή τη στιγμή δεν είστε συνδεδεμένος. Συνδεθείτε ή κάντε εγγραφή για να σχολιάσετε.