• ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΙΕΣΤΗΡΙΟΥ...

 • Αριθμός ταινιών: 22315
 • Αριθμός συν/τών: 759967
 • Πρόγραμμα 300 Κινηματογράφων και 18 τηλεοπτικών σταθμών
Cine Festival


Πεμ 02 Δεκ 2004

7ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους


ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΝΕΟΥΣ ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΙΣ ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟ CAMERA ZIZANIO ’04Το 7ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους άνοιξε τις πύλες του στις 27 Νοεμβρίου με μία από τις παράλληλες δραστηριότητές του το Camera Zizanio ’04, την 4η Ευρωπαϊκή Συνάντηση Νεανικής Οπτικοακουστικής Δημιουργίας. Στο «Camera Zizanio» θα προβληθούν συνολικά 203 ταινίες παιδιών (ηλικίας 3-20 ετών) από 27 χώρες και θα διαρκέσει έως και τις 11 Δεκεμβρίου.

Στο Ευρωπαϊκό Διαγωνιστικό και Πληροφοριακό Tμήμα υποβλήθηκαν 180 ταινίες. Από αυτές οι 130 συμμετέχουν στο διαγωνιστικό και οι 50 στο πληροφοριακό. Oι ταινίες του τμήματος προέρχονται από τις εξής χώρες: Αγγλία, Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Δανία, Ελλάδα, Ισπανία, Ιρλανδία, Ιταλία, Κροατία, Λετονία, Νορβηγία, Ολλανδία, Ουγγαρία, Ουκρανία, Σερβία- Μαυροβούνιο, Σκωτία, Σουηδία, Φιλανδία.

Στο Ελληνικό Διαγωνιστικό και Πληροφοριακό τμήμα υποβλήθηκαν 23 ταινίες. Από αυτές οι 18 συμμετέχουν στο διαγωνιστικό και οι 6 στο πληροφοριακό.
 • Κατηγορία Α (ταινίες παιδιών έως 12 ετών): 6 ταινίες
 • Κατηγορία Β (ταινίες παιδιών 13-16 ετών): 7 ταινίες
 • Κατηγορία Γ (ταινίες παιδιών 17-20 ετών) 9 ταινίες

  Στο Διεθνές Πληροφοριακό Τμήμα συμμετέχουν 23 ταινίες από Aρμενία, HΠA και από το κινηματογραφικό εργαστήριο που πραγματοποιήθηκε στην Κορέα τον Αύγουστο του 2004 και συμμετείχαν παιδιά από Κορέα, Ελλάδα, Ταιβάν, Καναδά και Ουγγαρία (επιλογή 5 ταινιών) καθώς και από το κινηματογραφικό εργαστήριο που πραγματοποιήθηκε στη Σερβία τον Αύγουστο του 2004 και συμμετείχαν παιδιά από: Σερβία-Μαυροβούνιο, FYROM, Αλβανία, Πολωνία, Ισπανία (επιλογή 5 ταινιών).

  Μέχρι αυτή τη στιγμή έχουν δηλώσει ότι θα παρακολουθήσουν το 4o Camera Zizanio περίπου 100 άτομα (μαθητές και εκπαιδευτικοί) από Αγγλία, Αρμενία, Βέλγιο, Δανία, Ισπανία, Ιταλία, Κροατία, Λετονία, Oλλανδία, Ουγγαρία, Ουκρανία, Σερβία-Μαυροβούνιο, Σουηδία.


  «Πρέπει να θυμίσουμε ότι το Camera Zizanio δεν είναι απλά ένα Φεστιβάλ. Είναι ένα σύνολο δραστηριοτήτων για την ανάπτυξη και προώθηση της οπτικοαουστικής έκφρασης και δημιουργίας των νέων ανθρώπων, ένα μεγάλο εργαστήριο ιδεών και πρακτικών. Κι αυτό δεν περιορίζεται στα χρονικά όρια της διοργάνωσης. Απλώνεται στο χρόνο. Απλώνεται στον κόσμο.
  Κι εδώ οι πρώτες διαπιστώσεις είναι ενθαρρυντικές. Όλο και περισσότεροι φορείς, κρατικοί, δημοτικοί ή ιδιωτικοί αλλά και μεμονωμένα άτομα σε όλα τα μήκη του πλανήτη εμπλέκονται σε αυτή τη διαδικασία. Πολύ σημαντικά προγράμματα υλοποιούνται σε αρκετές χώρες προωθώντας την οπτικοακουστική εκπαίδευση σε όλο και μικρότερες ηλικίες. Από την Ιταλία και το Τορίνο μας έρχεται η δουλειά που έγινε σε παιδικούς σταθμούς με παιδιά 3 έως 6 χρόνων!
  » Νίκος Θεοδοσίου, Καλλιτεχνικός Υπεύθυνος του Camera Zizanio.

  Το 7ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για παιδιά και νέους, διοργανώνεται από το ΝΕΑΝΙΚΟ ΠΛΑΝΟ κι επιχορηγείται από το Υπουργείο Πολιτισμού, τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ηλείας και τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς. Υποστηρίζεται από την Τοπική Ένωση Δήμων & Κοινοτήτων Ηλείας, συνεργάζεται με το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, το Ινστιτούτο Οπτικοακουστικών Μέσων και το Media Desk Hellas. •  
   
  Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια. Στείλτε το πρώτο!

  Αυτή τη στιγμή δεν είστε συνδεδεμένος. Συνδεθείτε ή κάντε εγγραφή για να σχολιάσετε.