• ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΙΕΣΤΗΡΙΟΥ...

  • Αριθμός ταινιών: 22307
  • Αριθμός συν/τών: 759912
  • Πρόγραμμα 300 Κινηματογράφων και 18 τηλεοπτικών σταθμών
Cine Festival


Τρί 23 Μαϊ 2017

Κάνες 2017: Ο διεθνής τύπος γράφει για τη Θυσία του Ιερού Ελαφιού

Έχει περάσει μόλις ένα 24ωρο από την πρώτη παγκόσμια προβολή της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου, Η Θυσία του Ιερού Ελαφιού στο Φεστιβάλ των Κανών, όπου διαγωνίζεται για τον Χρυσό Φοίνικα και ο διεθνής τύπος ήδη εξυμνεί την ταινία του Έλληνα σκηνοθέτη. Το Cine.gr δεν κατάφερε φέτος να βρεθεί στο φεστιβάλ και δεδομένου ότι η ταινία δεν θα προβληθεί στις αίθουσες άμεσα (λογικά μετά τον Οκτώβριο), συγκεντρώσαμε για εσάς τα σχόλια που γράφτηκαν στα διεθνή μέσα για να σας μεταφέρουμε τις πρώτες εντυπώσεις, αφαιρώντας με προσοχή τα ανεπιθύμητα spoilers.


Ένα αδίστακτα ελεγχόμενο δράμα που επιτυγχάνει την ισχυρή επίδρασή του, κάνοντας πίσω στις πιο έντονες δραματικές στιγμές του.
Ένα ενοχλητικό μελόδραμα με ίχνη από θρίλερ, ή από ταινία τρόμου, που είναι λιγότερο ασυνήθιστο απ`ότι έχουμε μάθει να περιμένουμε από τον σκηνοθέτη.
Ένα ισχυρό και ενοχλητικό φιλμ που διευρύνει σημαντικά το ρεπερτόριο ενός από τους πιο ξεχωριστούς και ιδιαίτερους auteurs της Ευρώπης.

Jonathan Romney, Screen

Μια ακόμη μετωπική επίθεση στην πατριαρχία, όπου ένας τσαλακωμένος πατέρας έρχεται αντιμέτωπος με μια δική του ύβρη. Να είστε βέβαιοι, ότι ο Λάνθιμος δεν θα του το κάνει εύκολο.
Ο Λάνθιμος εκμεταλλεύεται το γεγονός ότι δεν γνωρίζουμε πού θα μας οδηγήσει η ιστορία και μας επιφυλάσσει εκπλήξεις, μέσα από μια σειρά σκληρών ανατροπών. Ακόμα και οι ερμηνείες μπορεί να είναι παραπλανητικές, καθώς ο σκηνοθέτης προσφέρει στο καστ ατάκες που σπάνια μεταδίδουν την πραγματική ψυχολογία των ηρώων.

Peter Debruge, Variety


Η ταινία του Λάνθιμου προχωράει με τη βεβαιότητα του υπνοβάτη στο φάσμα του παράξενου. Έχει μία ενδιαφέρουσα, ενοχλητική και διασκεδαστική τροπή, η οποία διαφορετικά θα μπορούσε να προέρχεται από ένα συμβατικό θρίλερ τρόμου περασμένης δεκαετίας.
Όπως και σε όλες τις δουλειές του, ο Λάνθιμος καταφέρνει λαμπρά να δημιουργήσει έναν άλλον κόσμο και να μας βυθίσει σε αυτόν.

Peter Bradshaw, Guardian


Το ενοχλητικό σκοτάδι και η ψυχολογική ανησυχία δρουν παραπλανητικά κάτω από το παράλογο χιούμορ του έργου του Λάνθιμου, το οποίο εξελίσσεται σε ένα ρέκβιεμ τρόμου σ`αυτή την αριστοτεχνικά υλοποιημένη πέμπτη ταινία του.
Ο Έλληνας σκηνοθέτης συνεχίζει να εδραιώνει τη θέση του ανάμεσα στους πιο ενδιαφέροντες σύγχρονους κινηματογραφιστές του κόσμου, δημιουργώντας ανυπομονησία για την επόμενη αγγλόφωνη ταινία του.

David Rooney, Hollywwood Reporter


Μία αγρίως άβολη και δηλητηριωδώς αστεία ελληνική τραγωδία.
Ο Λάνθιμος εμπνέεται από την κωμική δύναμη του παράξενου και της στενής σχέσης του με τον φόβο, με τις δυο αυτές αισθήσεις να βρίσκονται σε συνεχή ροή και να ενισχύονται από δυο αγαπημένους κιουμπρικούς ελιγμούς: σταθερή κάμερα που γλιστράει στους διαδρόμους και ορχηστρική μουσική επένδυση.

Robbie Collin, The Telegraph

Το σπάνιο χάρισμα του σκηνοθέτη για βίαιο παραλογισμό παραμένει άθικτο και το "The Killing of a Sacred Deer" καθώς σκοτεινιάζει γίνεται ολοένα και πιο αστείο.
David Ehrlich, IndieWire


Ο Λάνθιμος έχει ξεχωρίσει στο παρελθόν για τον συνδυασμό της παράξενης βίας με την αθωότητα, αλλά εδώ απλώνει το ταλέντο του στον πραγματικό τρόμο και απ`ότι φαίνεται είναι καλός σε αυτό.
Emily Yoshida, Vulture


Δείτε τα δυο clip που κυκλοφόρησαν 
 
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια. Στείλτε το πρώτο!

Αυτή τη στιγμή δεν είστε συνδεδεμένος. Συνδεθείτε ή κάντε εγγραφή για να σχολιάσετε.