• ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΙΕΣΤΗΡΙΟΥ...

  • Αριθμός ταινιών: 22315
  • Αριθμός συν/τών: 759967
  • Πρόγραμμα 300 Κινηματογράφων και 18 τηλεοπτικών σταθμών
Cine Festival


Σάβ 12 Νοε 2016

57ο ΦΚΘ: Οι προτάσεις μας για το Σάββατο 12 Νοεμβρίου

Και αυτή τη χρονιά είμαστε εδώ για να σας προτείνουμε ποιες από τις ταινίες του 57ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου δεν πρέπει να χάσετε. Η επιλογή γίνεται είτε βάση των σκηνοθετών και λοιπών συντελεστών που εμπιστευόμαστε από παλαιότερες δουλειές τους, είτε από διακρίσεις σε φεστιβάλ του κόσμου, είτε από τα trailer και την υπόθεση που προκάλεσαν το ενδιαφέρον μας καθώς προλάβαμε να τα μελετήσουμε όλα ένα προς ένα, είτε από ταινίες που ήδη παρακολουθήσαμε στα διεθνή φεστιβάλ. Να σημειώσουμε ότι στο πρόγραμμα του φεστιβάλ υπάρχουν και ταινίες πρωτοεμφανιζόμενων δημιουργών που μπορούν να αποδειχθούν αριστουργήματα, ενώ η πλειοψηφία των ταινιών - πλην αυτών που παρουσιάζονται στα πλαίσια αφιερώματος - προβάλλονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Οι λάτρεις του ανεξάρτητου κινηματογράφου θα βρουν τον παράδεισό τους στο τμήμα των Ανοιχτών Οριζόντων, στην ενότητα >>Film Forward καθώς και στο τμήμα Ματιές στα Βαλκάνια. Ελπίζουμε να σας κατατοπίσουμε και αυτή τη χρονιά, ωστόσο αν κάποια από τις προτάσεις μας δεν σας ικανοποιήσει, μην ξεχνάτε ότι η επιλογή ταινιών στα φεστιβάλ, επιφυλάσσει πάντα ένα ρίσκο!Voir du Pays - Γυρίζοντας τον Κόσμο
Σκηνοθεσία: Delphine Coulin, Muriel Coulin
Πρωταγωνιστούν: Soko, Ariane Labed, Ginger Roman, Karim Leklou, Μάκης Παπαδημητρίου
Δύο φίλες, οι στρατιωτίνες Ορόρ και Μαρίν, επιστρέφοντας από το Αφγανιστάν, προσπαθούν να ξεχάσουν τον πόλεμο κατά τη διάρκεια ενός τριημέρου που περνάνε στο «στρατιωτικό κέντρο αποκατάστασης» σε ένα πολυτελές ξενοδοχείο στην Κύπρο.Αλλά δεν είναι εύκολο να ξεχάσεις τον πόλεμο και τη βία του, παρόλες τις ανέσεις.
trailer | φωτογραφίες | κριτική | συνέντευξη
OΛYMΠION: Σάββατο, 12 Νοεμβρίου 2016 - 17:45
ΦPINTA ΛIAΠΠA: Κυριακή, 13 Νοεμβρίου 2016 - 15:30

γιατί: το να κατακτάς το βραβείο σεναρίου στο τμήμα "Ένα Κάποιο Βλέμμα" του φεστιβάλ των Καννών, δεν είναι λίγο.
γιατί: από τη Soko και την Ariane Labed μέχρι τον Μάκη Παπαδημητρίου και τον Ανδρέα Κωνσταντίνου, το φιλμ μετράει ένα αξιόλογο καστ.


Personal Shopper - Personal shopper: Προσωπική βοηθός
Σκηνοθεσία: Olivier Assayas
Πρωταγωνιστούν: Kristen Stewart, Sigrid Bouaziz, Lars Eidinger
Η Μορίν είναι μια Αμερικάνα στο Παρίσι, η οποία βγάζει τα προς το ζην κάνοντας τα ψώνια της Κίρα, μιας διάσημης. Η Μορίν, όμως, ίσως έχει και την ψυχική δύναμη να επικοινωνεί με τα πνεύματα, όπως ο δίδυμος αδελφός της, Λούις, ο οποίος πέθανε μόλις πρόσφατα. Σύντομα, θα αρχίσει να λαμβάνει ασαφή μηνύματα από μια άγνωστη πηγή.
trailer | φωτογραφίες | κριτική
OΛYMΠION: Σάββατο, 12 Νοεμβρίου 2016 - 22:30

γιατί: η ταινία του Olivier Assayas απέσπασε το βραβείο σκηνοθεσίας στο φεστιβάλ των Καννών κι αυτό όπως και να το κάνουμε, είναι μέγα κατόρθωμα.


Fuchi ni Tatsu - Harmonium
Σκηνοθεσία: Koji Fukada
Πρωταγωνιστούν: Tadanobu Asano, Kanji Furutachi, Mariko Tsutsui
Ο Τόσιο προσλαμβάνει τον Γιασάκα στο εργαστήριο του. Ο Γιασάκα είναι παλιός του γνώριμος, ενώ μόλις πρόσφατα βγήκε από τη φυλακή. Το πρόβλημα ξεκινάει από το γεγονός ότι ο Γιασάκα αρχίζει να ανακατεύεται με την οικογενειακή ζωή του Τόσιο.
trailer | φωτογραφίες
ΦPINTA ΛIAΠΠA: Σάββατο, 12 Νοεμβρίου 2016 - 20:30

γιατί: η ταινία του Koji Fukada κέρδισε το βραβείο της Κριτικής Επιτροπής στο τμήμα "Ένα Κάποιο Βλέμμα" του φεστιβάλ των Καννών.


Album - Άλμπουμ
Σκηνοθεσία: Mehmet Can Mertoglu
Πρωταγωνιστούν: Sebnem Bozoklu, Murat Kilic, Muttalip Mujdeci
Το ζεύγος Μπαχάρ και Κουνέιτ Μπαχτιγιάρογλου πλησιάζουν τα 40 τους και δεν έχουν κάνει ποτέ παιδί. Η απόφαση τους είναι να υιοθετήσουν ένα, αλλά ο κόσμος δίπλα τους ανήκει σε μια μερίδα της τουρκικής κοινωνίας που δεν επιδέχεται κάτι το μοντέρνο. Έτσι, το ζευγάρι προσποιείται ότι διάγει μιας κανονικής εγκυμοσύνης και μάλιστα ανοίγουν ένα φωτογραφικό άλμπουμ όπου παραθέτουν κάθε της στάδιο.
clip | φωτογραφίες
ΣTAYPOΣ TOPNEΣ: Κυριακή, 6 Νοεμβρίου 2016 - 20:30
ΣTAYPOΣ TOPNEΣ: Σάββατο, 12 Νοεμβρίου 2016 - 23:00

γιατί: η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του η πρώτη του Mehmet Can Mertoglu ταξίδεψε μέχρι τις Κάννες στα πλαίσια του τμήματος "Εβδομάδα Κριτικής", φεύγοντας με το Βραβείο France 4 Visionary, κι αυτό είναι ένα κατόρθωμα.Επιστροφή στον Οδηγό του Cine.gr
 
 
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια. Στείλτε το πρώτο!

Αυτή τη στιγμή δεν είστε συνδεδεμένος. Συνδεθείτε ή κάντε εγγραφή για να σχολιάσετε.