• ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΙΕΣΤΗΡΙΟΥ...

  • Αριθμός ταινιών: 22315
  • Αριθμός συν/τών: 759967
  • Πρόγραμμα 300 Κινηματογράφων και 18 τηλεοπτικών σταθμών
Cine Festival


Παρ 01 Απρ 2016

Οδηγός για το 17ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου
Το 17ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου ξεκινά το ταξίδι του την Πέμπτη 7 Απριλίου έως και την Τετάρτη 13 Απριλίου στις αίθουσες Δαναός, Embassy Nova Cinema Odeon και στο Γαλλικό Ινστιτούτο της Ελλάδος, ενώ από τις 14 έως και τις 20 Απριλίου θα προσφέρει τον πλούτο του και στην Θεσσαλονίκη, στην αίθουσα Ολύμπιον. Το φετινό πρόγραμμα μετράει συνολικά 39 ταινίες, από τις οποίες οι 13 συμμετέχουν στο διαγωνιστικό τμήμα. Το φεστιβάλ θα απονείμει δυο βραβεία, αυτό της κριτικής επιτροπής, που αποτελεί προσφορά του τηλεοπτικού σταθμού TV5 Monde και του Οργανισμού Πολιτισμού, Νεολαίας και Αθλητισμού του Δήμου Αθηναίων, με το οποίο πρόκειται να υποστηρίξουν ως χορηγοί επικοινωνίας την προώθηση της ταινίας όταν αυτή προβληθεί στις ελληνικές αίθουσες, καθώς και το Βραβείο Κοινού, το οποίο θα απονεμηθεί σύμφωνα με τις ψήφους των θεατών κατά την έξοδό τους από τις προβολές των ταινιών που συμμετέχουν στο διαγωνιστικό τμήμα. Το βραβείο κοινού είναι προσφορά της εταιρείας Fischer και θα απονεμηθεί στον Έλληνα διανομέα της βραβευμένης ταινίας, με σκοπό την προώθησή της, όταν αυτή προβληθεί στις ελληνικές αίθουσες. Η πενταμελής κριτική επιτροπή αποτελείται από τις Delphine & Muriel Coulin (πρόεδροι) καθώς και τα μέλη: Λήδα Γαλανού (δημοσιογράφος, συνιδρύτρια του flix.gr), Σπύρος Γιανναράς (συγγραφέας, μεταφραστής), Στεφανία Γουλιώτη (ηθοποιός) και Παναγιώτης Ευαγγελίδης (συγγραφέας, μεταφραστής, σεναριογράφος και σκηνοθέτης).

Η ταινία Ο Βασιλιάς μου (Mon Roi) της Maiwenn που παρακολουθήσαμε στο περσινό φεστιβάλ των Καννών είναι αυτή που θα ανοίξει το φεστιβάλ, με το Μαμά, Γύρισα! του Eric Lavaine να σηματοδοτεί τη λήξη. Πλούσιο αποδεικνύεται για άλλη μια φορά το τμήμα του Πανοράματος, που μετρά 21 ταινίες, ανάμεσα στις οποίες το Valley of Love του Guillaume Nicloux, το Άφεριμ! του Radu Jude, το Maryland της Alice Winocour και το Je Suis un Soldat του Laurent Lariviere, τον οποίο επίσης συναντήσαμε στο περσινό φεστιβάλ των Καννών και μιλήσαμε μαζί του στα πλαίσια προγραμματισμένης συνέντευξης.

Το γαλλόφωνο φεστιβάλ φέτος δίνει "λευκή κάρτα" στο Διεθνές φεστιβάλ + Αγορά Κινουμένων Σχεδίων Αnimasyros, προβάλλοντας 12 ταινίες μικρού μήκους για πολύ μικρά παιδιά 8 ταινίες μικρού μήκους για όλες τις ηλικίες, συνολικής διάρκειας 74 και 72 λεπτών αντιστοίχως, ενώ παράλληλα πραγματοποιεί αφιέρωμα και masterclass πάνω στην θεματική, "Το Βιβλίο στην Οθόνη", στα πλαίσια του οποίου θα προβληθούν 4 κινηματογραφικές μεταφορές. Στα highlights του φεστιβάλ βρίσκεται και το καθιερωμένο πλέον Σινέ-Κονσέρτο, που αυτή τη φορά φιλοξενεί το πρότζεκτ "Έσχατον", του Πάνου Αλεξιάδη και του Στάθη Τσεμπερλίδη. "Επηρεασμένο από τα μυθιστορήματα επιστημονικής φαντασίας Tau-zero και Starmaker το Έσχατον είναι μια αλχημιστική προσέγγιση στα σημεία συγκλήσεων και αποκλίσεων μεταξύ τεχνολογίας και συνείδησης. Αποτελεί μια απόπειρα σύνδεσης του ανθρώπινου στοιχείου με την κβαντική συμμετρία του σύμπαντος, μέσα από μια ολιστική ματιά της πραγματικότητας", αναφέρει το δελτίο τύπου.

Καλές προβολές.

ΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ

Βραβείο Κριτικής Επιτροπής: Comme un Avion - Γλυκιά Απόδραση
Βραβείο Κοινού Fischer: Mon Roi - Ο Βασιλιάς μου

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΒΟΛΩΝ
Πέμπτη 7 Απριλίου
Παρασκευή 8 Απριλίου
Σάββατο 9 Απριλίου
Κυριακή 10 Απριλίου
Δευτέρα 11 Απριλίου
Τρίτη 12 Απριλίου
Τετάρτη 13 Απριλίου
Όλες οι μέρες μαζί

Πρόγραμμα Θεσσαλονίκης

Εισιτήρια - Αίθουσες
ΤΜΗΜΑΤΑ

ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΠΙΛΟΓΗ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ
ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΓΑΛΛΟΦΩΝΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ
ΛΕΥΚΗ ΚΑΡΤΑ: ΦΕΣΤΙΒΑΛ ANIMASYROS
ΕΙΔΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ & ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
ΣΙΝΕ-ΚΟΝΤΣΕΡΤΟ
ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ
Συνέντευξη

Λοράν Λαριβιέρ (Je Suis un Soldat) - Συνέντευξη στην Πόπη Παπαδοπούλου
Κριτικές

Mon Roi - Ο Βασιλιάς μου (Ταινία Έναρξης)
Valley of Love
Aferim! - Αφεριμ!
Je Suis un Soldat - Η Ανυπότακτη
Maryland
Το trailer


Loading Player...


ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

16ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου 15ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου 14ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου 13ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου 12ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου 11ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου 10ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου 9ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου 8ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου 7ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου 6ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου 5ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου 4ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου 3ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου


Αρχή της σελίδας
 
 
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια. Στείλτε το πρώτο!

Αυτή τη στιγμή δεν είστε συνδεδεμένος. Συνδεθείτε ή κάντε εγγραφή για να σχολιάσετε.