• ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΙΕΣΤΗΡΙΟΥ...

  • Αριθμός ταινιών: 22315
  • Αριθμός συν/τών: 759967
  • Πρόγραμμα 300 Κινηματογράφων και 18 τηλεοπτικών σταθμών
Cine Festival


Δευ 16 Μαρ 2015

16ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου




Το 16ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου ετοιμάζεται να ανοίξει την αυλαία του την Πέμπτη 19 έως και την Τετάρτη 25 Μαρτίου στην πρωτεύουσα, συνεχίζοντας το ταξίδι του στην Θεσσαλονίκη από τις 26 Μαρτίου έως την 1η Απριλίου. Το φετινό πρόγραμμα μετράει συνολικά 43 ταινίες, από τις οποίες οι 11 συμμετέχουν στο διαγωνιστικό τμήμα. Το φεστιβάλ θα απονείμει δυο βραβεία, αυτό της κριτικής επιτροπής, που αποτελεί προσφορά του τηλεοπτικού σταθμού TV5 Monde και του Οργανισμού Πολιτισμού, Νεολαίας και Αθλητισμού του Δήμου Αθηναίων, με το οποίο πρόκειται να υποστηρίξουν ως χορηγοί επικοινωνίας την προώθηση της ταινίας όταν αυτή προβληθεί στις ελληνικές αίθουσες, καθώς και το Βραβείο Κοινού, το οποίο θα απονεμηθεί στον Έλληνα διανομέα της βραβευμένης ταινίας, με σκοπό την προώθησή της, όταν αυτή προβληθεί στις ελληνικές αίθουσες. Η πενταμελής κριτική επιτροπή αποτελείται από τον Πάνο Χ. Κούτρα (πρόεδρος) και τους Βασίλης Δογάνης (σκηνοθέτης, ηθοποιός), Stephane Foenkinos (σκηνοθέτης), Μαρία Καλλιμάνη (ηθοποιός) και Έρση Σωτηροπούλου (συγγραφέας).

Η Οικογένεια Μπελιέ του Eric Lartigau είναι η ταινία που θα ανοίξει το φεστιβάλ, ενώ πλούσιο αποδεικνύεται το τμήμα του Πανοράματος. Φέτος το Γαλλόφωνο φεστιβάλ δίνει "λευκή κάρτα" στο Εθνοκογραφικό Φεστιβάλ Εθνογραφικού Κινηματογράφου της Αθήνας προβάλλοντας 6 ταινίες που επιλέχθηκαν από αυτο, ενώ αφιέρωμα πραγματοποιεί και για τη γυναικεία κινηματογραφική ματιά μέσα από το τμήμα "Focus Bande de Filles". Στα highlights του φεστιβάλ και το Σινέ-Κονσέρτο, όπου η βωβή ταινία "Αστέρω" του Δημήτρη Γαζιάδη (1929) θα προβληθεί με τη μουσική της Μαριλένας Ορφανού και τη νέα της μπάντα S.W.I.M.

H Καινούργια Φιλενάδα του Francois Ozon είναι η ταινία που θα κλείσει το φεστιβάλ. Μέχρι τότε πάρτε θέση στις αίθουσες Δαναός, Embassy Nova Odeon και στο auditorium του Γαλλικού Ινστιτούτου (είσοδος 6 ευρώ, μειωμένο εισιτήριο 5 ευρώ, εισιτήριο στο Γαλλικό Ινστιτούτο: 5 ευρώ). Στη Θεσσαλονίκη οι προβολές θα γίνουν στους κινηματογράφους Ολύμπιον και Παύλος Ζάννας.



Καλές προβολές.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΒΟΛΩΝ
Πέμπτη 19 Μαρτίου
Παρασκευή 20 Μαρτίου
Σάββατο 21 Μαρτίου
Κυριακή 22 Μαρτίου
Δευτέρα 23 Μαρτίου
Τρίτη 24 Μαρτίου
Τετάρτη 25 Μαρτίου
Συνολικό Πρόγραμμα

Πρόγραμμα Θεσσαλονίκης





Βραβεία
Βραβείο κριτικής επιτροπής: Les Combattants
Βραβείο Κοινού Fischer 2015 : Οικογένεια Μπελιέ
Τιμητική διάκριση: Loin des Hommes - Μακριά από τους Ανθρώπους




ΤΜΗΜΑΤΑ

ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΠΙΛΟΓΗ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ
ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΓΑΛΛΟΦΩΝΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ
ΛΕΥΚΗ ΚΑΡΤΑ ΣΤO ΕΘΝΟΓΡΑΦΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ
ΕΙΔΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ & ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
ΣΙΝΕ-ΚΟΝΤΣΕΡΤΟ
FOCUS BANDE DES FILLES




ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

15ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου 14ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου 13ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου 12ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου 11ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου 10ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου 9ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου 8ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου 7ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου 6ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου


Αρχή της σελίδας



 
 
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια. Στείλτε το πρώτο!

Αυτή τη στιγμή δεν είστε συνδεδεμένος. Συνδεθείτε ή κάντε εγγραφή για να σχολιάσετε.