• ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΙΕΣΤΗΡΙΟΥ...

  • Αριθμός ταινιών: 22315
  • Αριθμός συν/τών: 759967
  • Πρόγραμμα 300 Κινηματογράφων και 18 τηλεοπτικών σταθμών
Cine Festival


Τρί 12 Νοε 2013

26ο Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου


από 14 έως και 27 Νοεμβρίου 2013Το 26ο Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου, πιστό στο ετήσιο φθινοπωρινό ραντεβού του με τους Έλληνες σινεφίλ, θα διεξαχθεί από τις 14 έως και τις 27 Νοεμβρίου 2013 στους κινηματογράφους ΛΑΪΣ - Ταινιοθήκη της Ελλάδος, Ιντεάλ και Capitol 3D Cinema. Στις 14 ημέρες της διάρκειας του φεστιβάλ θα προβληθούν περισσότερες από 70 ταινίες από την ευρωπαϊκή και την παγκόσμια κινηματογραφία.

Όπως κάθε χρόνο, στο Διαγωνιστικό Τμήμα του φεστιβάλ, πρόσφατες ευρωπαϊκές παραγωγές που δεν έχουν αγοραστεί από Έλληνα διανομέα θα διαγωνιστούν για το βραβείο του Πανοράματος. Tο βραβείο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Κινηματογράφου (FIPRESCI) θα απονείμουν τρία μέλη της: Από τη Ρουμανία, η Giulia Dobre (κριτικός κινηματογράφου στο Romanian National Radio και τα περιοδικά Omagiu και Cultura ), από τη Νορβηγία ο Aleksander Huser (κριτικός κινηματογράφου στο περιοδικό Cinema και τη διαδικτυακή εφημερίδα Side 3 Nettavisen) και από την Ελλάδα, ο Ρόμπι Εκσιέλ (κριτικός κινηματογράφου στην εφημερίδα ΕΘΝΟΣ). Τέλος, τα τελευταία χρόνια το Πανόραμα έχει θεσπίσει και το βραβείο κοινού που απονέμει 5μελής επιτροπή αναγνωστών του περιοδικού Αθηνόραμα.

Ανάμεσα στις ταινίες του Διαγωνιστικού ξεχωρίζουν το Viva la Liberta (καλύτερο σενάριο και πρώτος ανδρικός ρόλος στα Βραβεία της Ένωσης Ιταλών Κριτικών Κινηματογράφου), μια ευρηματική σάτιρα για την ιταλική πολιτική σκηνή και όχι μόνο, το Class enemy (υποψήφιο για Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας, και για Luigi De Laurentiis Award στο Φεστιβάλ της Βενετίας), ένα συγκλονιστικό δράμα που εκτυλίσσεται σε ένα γυμνάσιο με φόντο μια αυτοκτονία, το The priest`s children (υποψήφιο για Crystal Globe στο φεστιβάλ του Karlovy Vary), μία ευφυέστατη κωμωδία για τη θρησκεία και το ταμπού της αντισύλληψης, και το In bloom (υποψήφιο για καλύτερη ταινία στην Ευρωπαϊκή Ακαδημία Κινηματογράφου), ένα κινηματογραφικό δοκίμιο για την αντρική βία και την αναζήτηση της γυναικείας ταυτότητας.

Tο τμήμα «H Διεθνής Εικόνα Σε Πρώτη Προβολή», φιλοξενεί όπως κάθε χρόνο άπαικτες ταινίες στο αθηναϊκό κοινό, από την παγκόσμια κινηματογραφία. Ανάμεσά τους, η πολυαναμενόμενη ταινία του Alejandro Jodorowsky, La Danza de la Realidad, ένα φίλμ το οποίο απέσπασε ενθουσιώδεις κριτικές κατά την προβολή του στο Φεστιβάλ των Καννών, το Post Tenebras Lux (Βραβείο σκηνοθεσίας στο Φεστιβάλ των Καννών το 2012) μια ακροβασία μεταξύ ονείρων και πραγματικότητας από τον αμφιλεγόμενο Carlos Reygadas, η αγγλική The Invisible Woman με σκηνοθέτη και πρωταγωνιστή τον Ρέιφ Φάινς, γύρω από τον κρυφό έρωτα του διάσημου Βρετανού συγγραφέα Καρόλου Ντίκενς για μια πολύ νεότερη του γυναίκα, και το Wild Duck, η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του σκηνοθέτη Γιάννη Σακαρίδη, ένα φιλμ για τις επιλογές που κάνουμε όταν ερχόμαστε αντιμέτωποι με ηθικά διλήμματα και οικονομικά συμφέροντα.

Το φετινό πρόγραμμα του Πανοράματος περιλαμβάνει επίσης τα αφιερώματα:

Διαγωνιστικό Τμήμα
Avant Premieres
American Indie Go!
Alejandro Jodorowsky
Giallo
Ελληνικός Κινηματογράφος 60s
EFA shorts
Ειδική προβολή
Έλληνες Συγγραφείς προτείνουν 8 ευρωπαϊκές ταινίες


Παράλληλα το φετινό πρόγραμμα φιλοξενεί ένα 5λεπτο work in progress της πολυαναμενόμενης ταινίας του Γιάννη Οικονομίδη, Το Μικρό Ψάρι.

Ο Γιώργος Δαβίτος θα βρίσκεται εκεί για να παρακολουθήσει τις ταινίες του φεστιβάλ και να μας μεταφέρει τις εντυπώσεις τους. Στο μεταξύ εσείς μείνετε συντονισμένοι γιατί καθημερινά θα δίνουμε προσκλήσεις για προβολές του Πανοράματος.

Καλή Cineθέαση!
Κερδίστε διπλές προσκλήσεις για προβολές του 26ου Πανοράματος Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΒΟΛΩΝ


Πέμπτη 14 Νοεμβρίου
Παρασκευή 15 Νοεμβρίου
Σάββατο 16 Νοεμβρίου
Κυριακή 17 Νοεμβρίου
Δευτέρα 18 Νοεμβρίου
Τρίτη 19 Νοεμβρίου
Τετάρτη 20 Νοεμβρίου
Πέμπτη 21 Νοεμβρίου
Παρασκευή 22 Νοεμβρίου
Σάββατο 23 Νοεμβρίου
Κυριακή 24 Νοεμβρίου
Δευτέρα 25 Νοεμβρίου
Τρίτη 26 Νοεμβρίου
Τετάρτη 27 Νοεμβρίου
Όλες οι μέρες μαζί

Κατεβάστε το πρόγραμμα σε pdf

Αίθουσες - Εισιτήρια

ΤΑΙΝΙΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Ιερά Οδός 48 & Μεγ. Αλεξάνδρου 134-136 (ΜΕΤΡΟ Κεραμεικός)
Τηλέφωνο: 210 3609695
Προπώληση εισιτηρίων: καθημερινά από τις 5.30 μ.μ. μέχρι τις 11.30 μ.μ.

CAPITOL 3D CINEMA
Ιουλιανού 33-35 & 3ης Σεπτεμβρίου 74-78 (εμπ. κέντρο Capitol Mall, 3oς όροφος) σταθμός Βικτώρια
Τηλέφωνο: 210 8210038
Προπώληση εισιτηρίων: στις 9-13/11 από 10.00 π.μ. έως 22.00 μ.μ. και στις 14-20/11 από 10.00 π.μ ως 23.00 μ.μ.

ΙΝΤΕΑΛ
Πανεπιστημίου 46 (στάση μετρό Πανεπιστήμιο)
Τηλέφωνο: 210 3826720
Προπώληση εισιτηρίων: καθημερινά στις 11-27/11 από 2.00 μ.μ. έως 10.30 μ.μ, πλην Σαββάτου 23/11 από τις 2.00 μ.μ. μέχρι 11.30 μ.μ.

Δωρεάν εισιτήρια για ανέργους
Το 26ο Πανόραμα προσφέρει για κάθε προβολή, 10 δωρεάν εισιτήρια, τα οποία οι ενδιαφερόμενοι θα προμηθεύονται από τα ταμεία των κινηματογράφων, 45 λεπτά πριν την έναρξη της προβολής, με σειρά προσέλευσης, μέχρι και εξαντλήσεώς τους. Για την ελεύθερη είσοδο, είναι απαραίτητη η φυσική παρουσία του ενδιαφερομένου (και όχι δι` αντιπροσώπου), η επίδειξη της επικυρωμένης και σε ισχύ κάρτα ανεργίας, καθώς και η αστυνομική ταυτότητά του.

Γενική Είσοδος: 5 ευρώ
Διαρκείας 10 προβολών: 30 ευρώ


ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

54ο Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου 24ο Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου 23ο Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου22ο Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου 21ο Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου 20ο Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου 19ο Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου 18ο Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου 17ο Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου 16ο Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου


Αρχή της σελίδας
 
 
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια. Στείλτε το πρώτο!

Αυτή τη στιγμή δεν είστε συνδεδεμένος. Συνδεθείτε ή κάντε εγγραφή για να σχολιάσετε.