• ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΙΕΣΤΗΡΙΟΥ...

  • Αριθμός ταινιών: 22315
  • Αριθμός συν/τών: 759967
  • Πρόγραμμα 300 Κινηματογράφων και 18 τηλεοπτικών σταθμών
Cine Festival


Τρί 09 Ιουλ 2013

Το Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Πάτμου επιστρέφει : 24 έως 31 Ιουλίου 2013

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι προετοιμασίες για τη διοργάνωση του 3ου Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ της Πάτμου (International Film Festival of Patmos – IFFP), που θα διεξαχθεί από τις 24 έως τις 31 Ιουλίου 2013.

Κατά τη διάρκεια των 8 ημερών θα προβληθούν 12 βραβευμένες ταινίες, 13 ντοκιμαντέρ και 50 ταινίες μικρού μήκους, σε 2 χώρους: τον θερινό κινηματογράφο που δημιουργείται εξ` αρχής, χωρητικότητας 400 ατόμων, και την αίθουσα για την προβολή των ντοκιμαντέρ, στον γραφικό κόλπο του Γροίκου στο ξενοδοχείο Patmos Aktis.

Η φετινή διοργάνωση παραμένει σταθερή στους βασικούς, διαχρονικούς στόχους του Φεστιβάλ: την ανάδειξή του ως «τόπου» συνάντησης για κινηματογραφιστές, καλλιτέχνες και φίλους του σινεμά απ΄ όλον τον κόσμο και την καθιέρωσή του ως δημιουργική πλατφόρμα, μέσα από την οποία γεννιούνται καινούργια έργα.

Το Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Πάτμου (www.iffp.gr), που ξεκίνησε το 2010, αποτελεί πρωτοβουλία μιας ομάδας Ελλήνων και ξένων κινηματογραφιστών.

Εμπνεόμενοι από τη μαγική ατμόσφαιρα της Πάτμου, συνεχίζουν δυναμικά να εργάζονται για αυτόν τον ενεργό, διαρκώς εξελισσόμενο θεσμό, σε πείσμα των δύσκολων καιρών.

Ιδιαίτερη σημασία για την επιτυχία του Φεστιβάλ έχει και η οικονομική στήριξη όλων των φίλων του κινηματογράφου, οι οποίοι, μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας www.kickstarter.com, μπορούν να συνεισφέρουν στο πλαίσιο των δυνατοτήτων τους.

Μεταξύ των ταινιών που θα προβληθούν περιλαμβάνονται και οι εξής:
- Before Midnight
- The Angels` Share
- Chinese takeaway
- Sideways
- Tabu
- Beasts of the Southern Wild
- California Solo
- Waiting for the sea
- No
- Blancanieves

To πρόγραμμα συμπληρώνεται από μια σειρά ιδιαίτερα αξιόλογων ντοκυμαντέρ, μεταξύ των οποίων και τα πιο κάτω:
- Among giants
- Trashed
- To the wolf
- Pad Yatra
- More than honey
- Little land
- Hummingbirds
- Food for love
- Ντίκος Βυζάντιος – Το χρονικό των μορφών
- Boxing in Cuba
- Are you listening?

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει το πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεων και live events, στο οποίο ξεχωρίζουν:
- To Workshop Κινηματογραφίας, κατά τη διάρκεια του οποίου θα παραχθεί ένα μεγάλου μήκους ντοκιμαντέρ, αποτελούμενο από 9 μικρότερα, με τίτλο “Life in the Borderlands” σε συμπαραγωγή του OTE TV.
- Τα 4 masterclasses από μεγάλες διεθνείς προσωπικότητες του σινεμά: Ο σκηνοθέτης Alexander Payne και ο διευθυντής φωτογραφίας Phedon Papamichael – αμφότεροι Ελληνικής καταγωγής – έχουν ήδη επιβεβαιώσει την παρουσία τους.
 
 
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια. Στείλτε το πρώτο!

Αυτή τη στιγμή δεν είστε συνδεδεμένος. Συνδεθείτε ή κάντε εγγραφή για να σχολιάσετε.