• ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΙΕΣΤΗΡΙΟΥ...

  • Αριθμός ταινιών: 22315
  • Αριθμός συν/τών: 759967
  • Πρόγραμμα 300 Κινηματογράφων και 18 τηλεοπτικών σταθμών
Cine Festival


Τρί 12 Μαρ 2013

Η συνέντευξη τύπου του 15ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης
Πραγματοποιήθηκε σήμερα στις 12 το μεσημέρι στην αίθουσα Παύλος Ζάννας του κινηματογράφου Ολύμπιον η συνέντευξη τύπου του 15ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, την οποία συντόνισε η Τίνα Αντωνάκου και προλόγισε συντόμως ο αντιδήμαρχος πολιτισμού και τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης, Σπύρος Πέγκας, καθώς ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης δεν κατάφερε να παρευρεθεί. Την σκυτάλη πήρε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ, Δημήτρης Εϊπίδης για να προχωρήσει στην παρουσίαση της φετινής διοργάνωσης που κόστισε και φέτος 700.000 ευρώ, τα οποία συγκεντρώθηκαν αποκλειστικά από τα ευρωπαϊκά προγραμματα χρηματοδότησης ΕΣΠΑ και MEDIA. 196 ταινίες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν φέτος οι θεατές από τις οποίες οι 58 είναι ελληνικές. Πριν όμως ξεκινήσει στην αναλυτική παρουσίαση ο διευθυντής του φεστιβάλ, έδωσε το έναυσμα για να παρακολουθήσουμε το διαφημιστικό σποτ της φετινής διοργάνωσης:

Loading Player...Στόχος της φετινής διοργάνωσης είναι να ξεπεράσει τους 45.000 θεατές, ενώ παράλληλα έχουν προστεθεί νέοι προορισμοί, νέες στάσεις, αγκαλιάζοντας και προορισμούς που οι εικόνες και τα μηνύματα φτάνουν πιο δύσκολα όπως σε σωφρονιστικά καταστήματα και ιδρύματα αγωγής, ξεκινώντας από τη Βόρεια Ελλάδα, τη Μακεδονία και τη Θράκη και φτάνοντας μέχρι την Πελοπόννησο και την Κρήτη. Παράλληλα, και για 3η χρονιά το 15ο ΦΝΘ θα «ταξιδέψει» σε 5 πόλεις της Ελλάδας - Κέρκυρα, Μυτιλήνη, Πάτρα, Ξάνθη και Ρέθυμνο – καθώς και στη Λευκωσία της Κύπρου, σε συνεργασία με τα κατά τόπους Πανεπιστημιακά Ιδρύματα (Ιόνιο Πανεπιστήμιο, Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Πανεπιστήμιο Πατρών, Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Ξάνθης, ΤΕΙ Κρήτης και Frederick University). Πιο συγκεκριμένα, θα μεταδοθούν ταυτόχρονα σε live streaming οι προβολές του Φεστιβάλ οι οποίες θα πραγματοποιηθούν στο Ολύμπιον, από τη Δευτέρα 18 Μαρτίου έως και την Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013 στη ζώνη των 20.30, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα σε κάθε φίλο του ντοκιμαντέρ να το παρακολουθήσει χωρίς να χρειαστεί να επισκεφθεί τη Θεσσαλονίκη.

Για δεύτερη χρονιά φέτος θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της "Αγοράς" η σειρά συζητήσεων "Market Talks", που σκοπό έχει να φέρει σε επαφή διακεκριμένους επαγγελματίες του κινηματογραφικού χώρου με Έλληνες και ξένουν ντοκιμαντερίστες. Ειδικότερα, στα φετινά «Market Talks» θα μιλήσουν, μεταξύ άλλων, η υπεύθυνη προγράμματος του καναλιού ARTE, Μadeleine Avramoussis (Παρασκευή 22/3/2013), η οποία θα εστιάσει στις δυνατότητες για συμπαραγωγές, η σύμβουλος ευρωπαϊκών χρηματοδοτικών προγραμμάτων Ελένη Χανδρινού (Τετάρτη 20/3/2013), καθώς και ο Luke Moody, υπεύθυνος επιχορηγήσεων του Britdoc Foundation, ο οποίος θα επικεντρωθεί στις χρηματοδοτήσεις (Πέμπτη 21/3/2013).

Τέλος, ο Πατρίσιο Γκουσμάν για τον οποίο το φεστιβάλ πραγματοποιεί φέτος αφιέρωμα, δεν θα καταφέρει να παρευρεθεί για λόγους υγείας (έσπασε το πόδι του), αλλά θα είναι διαδικτυακά παρόν στην ανοιχτή συζήτηση που έχει προγραμματιστεί την Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013, ώρα 10.30-13.00 στην αίθουσα Τζον Κασσαβέτης με τίτλο "Από τη Μάχη της Χιλής στην Ευρώπη της κρίσης: Λάθη, διδάγματα και ελπίδες".


 
 
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια. Στείλτε το πρώτο!

Αυτή τη στιγμή δεν είστε συνδεδεμένος. Συνδεθείτε ή κάντε εγγραφή για να σχολιάσετε.