• ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΙΕΣΤΗΡΙΟΥ...

  • Αριθμός ταινιών: 22315
  • Αριθμός συν/τών: 759967
  • Πρόγραμμα 300 Κινηματογράφων και 18 τηλεοπτικών σταθμών
Cine Festival


Τρί 08 Μαρ 2011

DIALOG , το πρώτο ΕλληνοΤουρκικό Κινηματογραφικό Φεστιβάλ ξεκινάει την Τετάρτη στον Αλέξανδρο


Για περισσότερες πληροφορίες και για το πρόγραμμα προβολών πατήστε εδώΣτον κινηματογράφο Αλέξανδρο, στις 9 & 10 Μαρτίου, 17:00-22:00, πέντε ώρες σημαντικού σινεμά από το πρώτο ελληνοτουρκικό κινηματογραφικό φεστιβάλ μικρού μήκους ταινιών μυθοπλασίας.
Το DIALOG δημιουργήθηκε από το TISFF, THESS International Short Film Festival και τη Κινηματογραφική Σχολή του τουρκικού πανεπιστημίου ANADOLU, όπου και έκανε την πρεμιέρα του τον Νοέμβρη του 2010.
Ένας κινηματογραφικός πολιτιστικός ΔΙΑΛΟΓΟΣ με στόχο όχι μόνο να προωθήσει την τέχνη τού σινεμά και τούς νέους δημιουργούς αλλά και παράλληλα να δημιουργήσει μια ουσιαστική γέφυρα φιλίας και πολιτισμού ανάμεσα στους νέους σκηνοθέτες και σινεφίλ της Ελλάδας και της Τουρκίας.
Η παγκοσμίως γνωστή σχολή κινηματογράφου τού Πανεπιστημίου ANADOLU φιλοξένησε φοιτητές τού ΑΠΘ και νέους έλληνες σκηνοθέτες. Η υποδοχή και φιλοξενία των φοιτητών και καθηγητών τού ANADOLU ήταν συγκινητική και χωρίς υπερβολή, απερίγραπτος ο ενθουσιασμός τους για το φεστιβάλ. Ελπίζουμε να την ανταποδώσουμε στην 50μελή τουρκική αποστολή τών καθηγητών, φοιτητών και σινεφίλ πού έρχονται γιά το DIALOG !
H επιτροπή του THESS INTERNATIONAL SHORT FILM FESTIVAL έχει επιλέξει τα 20 μ.μ. έργα πού θεωρεί ότι αντιπροσωπεύουν το μέλλον του ελληνικού σινεμά, μεταξύ τους και τα βραβευμένα ΚΙ ΕΓΩ ΓΙΑ ΜΕΝΑ, CASUS BELLI, 13 ½, REVERSE, ο ΜΑΡΙΟΣ και το ΚΟΡΑΚΙ, THE DOG, MESECINA, FEVER, ΑΡΙΣΤΕΡΑ-ΔΕΞΙΑ, Ο Κυριος Π. και άλλα, αντάξια του σύγχρονου τουρκικού κινηματογράφου.
Μια σινεφίλ εμπειρία πού δεν πρέπει να χάσετε. Ελεύθερη Είσοδος! 
 
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια. Στείλτε το πρώτο!

Αυτή τη στιγμή δεν είστε συνδεδεμένος. Συνδεθείτε ή κάντε εγγραφή για να σχολιάσετε.