• ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΙΕΣΤΗΡΙΟΥ...

  • Αριθμός ταινιών: 22307
  • Αριθμός συν/τών: 759912
  • Πρόγραμμα 300 Κινηματογράφων και 18 τηλεοπτικών σταθμών
Οι λίστες του cine


Σάβ 24 Δεκ 2016

Top-20: Χριστουγεννιάτικες ταινίες
Με τι άλλο θα ασχολούμασταν τέτοιες ημέρες, παρά με μια εικοσάδα ταινιών που θα μύριζαν έλατο. Η κατάταξή τους έγινε με βάση δύο κριτήρια: το ένα, όπως πάντα, είναι η ποιότητα των ταινιών, ενώ το δεύτερο, επετειακά, με το κατά πόσο μας βοηθούν να ζήσουμε κι επί της οθόνης το θαύμα των ημερών. Λόγω του δεύτερου, θα δείτε κάποιες ταινίες καλύτερες από άλλες που βρίσκονται ψηλότερα, χωρίς αυτό να καταφέρει να εκθρονίσει από το νούμερο ένα την ταινία που προσωπικά δεν αφήνω Χριστούγεννα που να μη τη χαρώ. Η συγκεκριμένη δεν είναι ολόκληρη αφοσιωμένη στις εν λόγω εορτές, αλλά είναι χτισμένη στο να αποδίδει τέλεια το κλίμα τους. Πάμε λοιπόν αντίστροφα, και δείτε μέσα στις επόμενες ημέρες όσες περισσότερες μπορείτε...

20. Σάντα Κλάους, ο Αϊ Βασίλης (Santa Claus, 1985)
Σκηνοθεσία:
Jeannot Szwarc
Πρωταγωνιστούν: Dudley Moore, John Lithgow, David Huddleston
Μαντέψτε ποιος έρχεται στην πόλη!
Στο πρώτο μισό παρακολουθούμε την ιστορία ενός γέρου άντρα που γίνεται ο Αϊ Βασίλης. Στο δεύτερο, στην μοντέρνα εποχή, ο Πατς το ελαφάκι πέφτει στα νύχια ενός δαιμόνιου κατασκευαστή παιχνιδιών που απειλεί τις γιορτές.
trailer | φωτογραφίες


19. Χριστουγεννιάτικη Ιστορία (A Christmas Carol, 2009)
Σκηνοθεσία:
Robert Zemeckis
Πρωταγωνιστούν: Jim Carrey (φωνή), Gary Oldman (φωνή), Robin Wright (φωνή)
Κατά την Βικτωριανή περίοδο στη Βρετανία, ζει ο Ebenezer Scrooge, ένας άνθρωπος που πέρασε τη ζωή του δουλεύοντας σκληρά, μαζεύοντας χρήματα τα οποία όμως ποτέ δεν τα μοιράστηκε γιατί μισεί τους ανθρώπους. Το βράδυ της παραμονής των Χριστουγέννων, τον επισκέπτεται το φάντασμα του συνεταίρου του, που έχει πεθάνει εδώ και χρόνια, το οποίο τον προειδοποιεί ότι θα τον επισκεφτούν τρία πνεύματα τα οποία θα του δώσουν την ευκαιρία να αλλάξει στάση ζωής.
trailer | φωτογραφίες | κριτική


18. Καλά Χριστούγεννα (Joyeux Noel, 2005)
Σκηνοθεσία:
Christian Carion
Πρωταγωνιστούν: Daniel Bruhl, Guillaume Canet, Alex Ferns
Χωρίς εχθρό δεν μπορεί να γίνει πόλεμος.
Παραμονή Χριστουγέννων, 1914. Ο Α` Παγκόσμιος Πόλεμος μαίνεται με ιδιαίτερη σφοδρότητα. Οι στρατοί της Γαλλίας, της Γερμανίας και της Μεγάλης Βρετανίας βρίσκονται στα γαλλο-ελβετικά σύνορα, καθηλωμένοι, μετά από πολύμηνες μάχες. Έχουν εγκλωβιστεί στα χαρακώματα, μέσα στη λάσπη, χωρίς να μπορούν να ξεφύγουν και να περάσουν τα Χριστούγεννα με τις οικογένειές τους. Όμως, σε κάποιο από τα χαρακώματα ακούγεται μουσική. Οι τρεις αρχηγοί των στρατών έρχονται σε επαφή και αποφασίζουν να κάνουν ανακωχή για τη γιορτή των Χριστουγέννων. Την επόμενη ημέρα, οι στρατιώτες αρνούνται να συνεχίσουν τον πόλεμο, προκαλώντας την οργή των διοικητών τους...
trailer | φωτογραφίες | κριτική


17. Λευκά Χριστούγεννα (White Christmas, 1954)
Σκηνοθεσία:
Michael Curtiz
Πρωταγωνιστούν: Bing Crosby, Danny Kaye, Rosemary Clooney
Πρώτη κι αξέχαστη ταινία σε Vistavision.
Δύο φιλαράκια από τον στρατό γίνονται ένα πολύ πετυχημένο δίδυμο τραγουδιού και χορού. Θα γνωρίσουν δύο όμορφες κοπέλες που έχουν κι αυτές ταλέντο στην ίδια τέχνη και θα τις ακολουθήσουν ως το Βερμόντ που έχουν κλείσει παράσταση. Μόνο που θα ανακαλύψουν ότι ο χρηματοδότης είναι ο παλιός τους διοικητής.
trailer | φωτογραφίες | κριτική


16. Αγάπη Είναι... (Love Actually, 2003)
Σκηνοθεσία:
Richard Curtis
Πρωταγωνιστούν: Laura Linney, Liam Neeson, Chiwetel Ejiofor, Colin Firth, Hugh Grant, Keira Knightley, Bill Nighy, Alan Rickman, Emma Thompson, Billy Bob Thornton
Η αγάπη στην πραγματικότητα είναι ολόγυρα.
Δέκα διαφορετικές ιστορίες καθημερινών ανθρώπων με θέμα την αγάπη και τον έρωτα συναντώνται στο Λονδίνο λίγο πριν τον ερχομό των Χριστουγέννων. Στο παιχνίδι αυτό της αγάπης συμμετέχουν πρωθυπουργοί, ροκ σταρ, επιχειρηματίες, υπάλληλοι, συγγραφείς και αλλοδαποί αποδεικνύοντας ότι η αγάπη και ο έρωτας βρίσκονται παντού.
trailer | φωτογραφίες | κριτική


15. Μια Νύχτα Χριστουγέννων (Un Conte de Noel, 2008)
Σκηνοθεσία:
Arnaud Desplechin
Πρωταγωνιστούν: Catherine Deneuve, Jean-Paul Roussillon, Mathieu Amalric, Emile Berling
Ο Abel και η Junon έχουν δύο παιδιά τον Joseph και την Elizabeth. Ο γιός του είναι θύμα μία βαριάς γενετικής κατάστασης και η μόνη του ελπίδα είναι μία μεταμόσχευση. Καθώς οι γονείς δεν είναι συμβατοί αποφασίζουν να κάνουν ένα τρίτο παιδί προκειμένου να σώσουν τον γιό τους. Αλλά και ο μικρός αδελφός δεν μπορεί να βοηθήσει και ο Joseph πεθαίνει σε ηλικία 7 ετών. Η οικογένεια δεν ανάρρωσε ποτέ. Πέρασαν πολλά χρόνια και οι σχέσεις στην οικογένεια είναι ακόμη τεταμένες. Ιδιαιτέρως μεταξύ της Elizabeth που είναι αυταρχική και του Henri, που έχει εξελιχθεί σε έναν κυνικό γυναικά. Μετά από μία βίαιη διαφωνία η Elizabeth αποφασίζει να ξεκόψει τον αδελφό της από τον γιό της που έχει βαριά νοητικά προβλήματα.
trailer | φωτογραφίες | κριτική


14. Καλά Χριστούγεννα, Κύριε Λώρενς (Merry Christmas Mr. Lawrence, 1983)
Σκηνοθεσία:
Nagisa Oshima
Πρωταγωνιστούν: David Bowie, Tom Conti, Ryuichi Sakamoto, Takeshi Kitano, Jack Thompson
Ιάβα, 1942. Μια σύγκρουση πολιτισμών, μια δοκιμασία για το ανθρώπινο πνεύμα.
Το 1942 ο Βρετανός στρατιώτης Jack Celliers βρίσκεται σε ένα ιαπωνικό σωφρονιστικό ίδρυμα. Το ίδρυμα διοικείται από τον Yonoi, έναν αυστηρό άντρα με αρχές. Στα μάτια του, οι φυλακισμένοι είναι δειλοί άντρες που προτίμησαν να παραδοθούν παρά να αυτοκτονήσουν. Ένας φυλακισμένος, ο διερμηνέας John Lawrence, προσπαθεί να εξηγήσει τον ιαπωνικό τρόπο σκέψης, γεγονός που τελικά τον χαρακτηρίζει ως προδότη.
trailer | φωτογραφίες | κριτική


13. Τα Χριστούγεννα του Τρελού Θηριοτροφείου (Christmas Vacation, 1989)
Σκηνοθεσία:
Jeremiah S. Chechik
Πρωταγωνιστούν: Chevy Chase, Beverly D`Angelo, Juliette Lewis, Johnny Galecki
Δεν υπάρχει μέρος σαν το σπίτι για διακοπές!
Η οικογένεια Γκρίζγουολντ φορτώνει το σπίτι για τις διακοπές των Χριστουγέννων. Τα πρώτα μηνύματα με τα λαμπάκια είναι μάλλον αρνητικά, αλλά κι όταν καταφθάνουν οι συγγενείς η κατάσταση χειροτερεύει.
trailer | φωτογραφίες | κριτική


12. Γκρέμλινς (Gremlins, 1984)
Σκηνοθεσία:
Joe Dante
Πρωταγωνιστούν: Zach Galligan, Phoebe Cates, Hoyt Axton
Χαριτωμένα. Έξυπνα. Σκανδαλιάρικα. Ευφυή. Επικίνδυνα.
Το δώρο του νεαρού Billy για τα Χριστούγεννα είναι ένα mogwai, ένα παράξενο κατοικίδιο που παραμένει άκακο όσο ο ιδιοκτήτης του τηρεί τρεις βασικούς κανόνες: όχι νερό, όχι δυνατό φως και ποτέ φαγητό μετά τα μεσάνυχτα. Ο Billy θα αποδειχθεί απρόσεκτος, με ολέθριες συνέπειες για τον ίδιο, την οικογένειά του και ολόκληρη την πόλη.
trailer | φωτογραφίες | κριτική


11. Οι Καμπάνες της Αγίας Μαρίας (The Bells of St. Mary`s, 1945)
Σκηνοθεσία:
Leo McCarey
Πρωταγωνιστούν: Bing Crosby, Ingrid Bergman, Henry Travers, William Gargan
Η καρδιά σας θα φοράει ένα χαμόγελο!
Ο πάτερ Ο’Μάλεϊ πηγαίνει στο ενοριακό σχολείο της Αγίας Μαρίας για να διδάξει τα παιδιά. Το σχολείο είναι παλιό και χρεωμένο και η προσπάθεια του να το σώσει ξεπερνάει το σύνηθες. Ο πάτερ Ο’Μάλεϊ δεν είναι ένας συνηθισμένος ιερέας.
trailer | φωτογραφίες | κριτική


10. Μόνος στο Σπίτι (Home Alone, 1990)
Σκηνοθεσία:
Chris Columbus
Πρωταγωνιστούν: Macaulay Culkin, Joe Pesci, Daniel Stern, Catherine O`Hara
Μια οικογενειακή κωμωδία χωρίς την οικογένεια.
Ο 8χρονος Kevin αναγκάζεται τα περάσει μόνος του τις άγιες μέρες των Χριστουγέννων μετά από μια τραγική αμέλεια των γονιών του, ενώ καλείται ταυτόχρονα να υπερασπιστεί την οικογενειακή ιδιοκτησία από τα χέρια δύο κακόμοιρων διαρρηκτών που περνούν τα πάνδεινα.
trailer | φωτογραφίες | κριτική


9. Το Πολικό Εξπρές (The Polar Express, 2004)
Σκηνοθεσία:
Robert Zemeckis
Πρωταγωνιστούν: Tom Hanks (φωνή), Leslie Zemeckis (φωνή), Eddie Deezen (φωνή)
Φέτος τα Χριστούγεννα... Ζήστε τη μαγεία!
Το να είσαι ένα μικρό αγόρι και να πιστεύεις στον Άη Βασίλη τη στιγμή που η οικογένειά σου και οι φίλοι σου επιμένουν ότι δεν υπάρχει, είναι αληθινά δύσκολο. Η ανταμοιβή όμως δε θα αργήσει, όταν την Παραμονή Χριστουγέννων, ένα τρένο περνάει από το σπίτι του μικρού αγοριού, για να τον οδηγήσει μαζί με άλλα παιδιά στον Βόρειο Πόλο όπου θα έχουν την ευκαιρία να συναντήσουν τον Άγιο Βασίλη.
trailer | φωτογραφίες | κριτική


8. Ένας Άγγελος στη Γη (The Bishop`s Wife, 1947)
Σκηνοθεσία:
Henry Koster
Πρωταγωνιστούν: Cary Grant, David Niven, Loretta Young, Monty Woolley
Έχετε ακούσει για τον Κάρι και το Bishop`s Wife;
Ο επίσκοπος Χένρι Μπρόγκαν εργάζεται για μήνες πάνω στα σχέδια του για έναν νέο καθεδρικό ναό κι έχει βασική ελπίδα εσόδων μια χήρα. Προς βοήθεια του, κατεβαίνει ένας άγγελος, ο Ντάντλεϊ, αλλά ενώ όλοι τον συμπαθούν, ο Χένρι τον λοξοκοιτάει νομίζοντας πως ήρθε να τον αντικαταστήσει.
trailer | φωτογραφίες | κριτική


7. Το Τραγούδι της Αγάπης (Meet Me in St. Louis, 1944)
Σκηνοθεσία:
Vincente Minnelli
Πρωταγωνιστούν: Judy Garland, Margaret O`Brien, Mary Astor, Lucille Bremer
Η ένδοξη ιστορία αγάπης με μουσική της MGM.
Σεντ Λούις, 1903. Οι Σμιθ ανατρέφουν τέσσερις όμορφες κόρες κι ανάμεσα τους είναι η 17χρονη Έσθερ. Η Έσθερ έχει τσιμπηθεί με τον νέο γείτονα, ο οποίος ίσα που την προσέχει. Όμως, το νέο που συνταράσσει την φαμίλια είναι πως ο Κος Σμιθ μετατέθηκε στη Νέα Υόρκη και πρέπει να μετακομίσουν.
trailer | φωτογραφίες | κριτική


6. Χριστουγεννιάτικη Μπαλάντα (Scrooge, 1970)
Σκηνοθεσία:
Ronald Neame
Πρωταγωνιστούν: Albert Finney, Alec Guinness, Edith Evans, Kenneth More
Τι στον Ντίκενς έχουν κάνει στον Σκρουτζ;
Η ιστορία του τσιγκούνη Εμπενίζερ Σκρουτζ που τη νύχτα των Χριστουγέννων τον επισκέπτονται τα φαντάσματα του πριν, του τώρα και του μετά για να του μεταλλάξουν τον χαρακτήρα.
trailer | φωτογραφίες


5. Το Θαύμα της 34ης Οδού (Miracle on 34th Street, 1947)
Σκηνοθεσία:
George Seaton
Πρωταγωνιστούν: Edmund Gwenn, Maureen O`Hara, John Payne, Gene Lockhart, Natalie Wood
Πιάστε το πνεύμα των Χριστουγέννων με αυτό το διαχρονικό κλασσικό!
Το κατάστημα Macy διοργανώνει την ετήσια χριστουγεννιάτικη παρέλαση, αλλά ο Αϊ Βασίλης είναι μεθύστακας. Τη θέση του παίρνει από μόνος του ένας από το πλήθος, που όμως δηλώνει παντού πως είναι ο αληθινός άγιος των εορτών. Η Ντόρις Γουόκερ, διευθύντρια της εκδήλωσης και του καταστήματος, δεν θέλει να το πιστέψει με κανέναν τρόπο, αλλά η μικρή της κόρη είναι ανοιχτή σε κάθε ενδεχόμενο.
trailer | φωτογραφίες | κριτική


4. Μια Χριστουγεννιάτικη Ιστορία (A Christmas Story, 1983)
Σκηνοθεσία:
George Seaton
Πρωταγωνιστούν: Edmund Gwenn, Maureen O`Hara, John Payne, Gene Lockhart, Natalie Wood
Ειρήνη. Αρμονία. Χουζούρι και χαρά…. Του χρόνου ίσως.
Ιντιάνα, τέλη των 1940. Ο Ράλφι είναι ένας πιτσιρικάς που αν δεν του πάρουν το όπλο του Red Rider για τα Χριστούγεννα θα σκάσει. Εκείνοι τον απειλούν πως θα βγάλει το μάτι του, αλλά και η κόντρα μεταξύ τους, με τον δάσκαλο και τον Αϊ Βασίλη επιδεινώνουν τα πράγματα.
trailer | φωτογραφίες


3. Σκρουτζ (Scrooge, 1951)
Σκηνοθεσία:
Brian Desmond Hurst
Πρωταγωνιστούν: Alastair Sim, Kathleen Harrison, Mervyn Johns, Hermione Baddeley
Η χριστουγεννιάτικη ταινία όλων των εποχών! Το χαρμόσυνο κλασικό του Κάρολου Ντίκενς!
Η ιστορία του τσιγκούνη Εμπενίζερ Σκρουτζ που τη νύχτα των Χριστουγέννων τον επισκέπτονται τα φαντάσματα του πριν, του τώρα και του μετά για να του μεταλλάξουν τον χαρακτήρα.
trailer | φωτογραφίες


2. Χριστουγεννιάτικος Εφιάλτης (The Nightmare Before Christmas, 1993)
Σκηνοθεσία:
Henry Selick
Πρωταγωνιστούν: Chris Sarandon (φωνή), Catherine O`Hara (φωνή), William Hickey (φωνή)
Μια μακάβρια ιστορία με σκοτεινό χιούμορ και φανταχτερό κινούμενο σχέδιο.
Ο Jack Skellington είναι ο Βασιλιάς του Halloween, όπου αυτός και οι υπόλοιποι κάτοικοι, όλο το χρόνο προετοιμάζονται για την ετήσια γιορτή του Halloween. Η δουλειά του επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο και κοντεύει να γίνει ρουτίνα, γι`αυτό ο Jack νιώθει μια έντονη ανάγκη για ανανέωση. Όταν θα βρεθεί ξαφνικά στο χωριό του Αϊ Βασίλη, θα έρθει για πρώτη φορά με το κλίμα των Χριστουγέννων το οποίο θα προσπαθήσει να μεταφέρει στη γιορτή του Halloween. Οι συμπολίτες του όμως δεν θα ενθουσιαστούν με αυτή την ιδέα.
trailer | φωτογραφίες | κριτική


1. Μια Υπέροχη Ζωή (It`s a Wonderful Life, 1946)
Σκηνοθεσία:
Frank Capra
Πρωταγωνιστούν: James Stewart, Lionel Barrymore, Donna Reed, Henry Travers, Thomas Mitchell
Φτιάχνουν μνήμες απόψε.
Ο Τζώρτζ Μπέιλι έχει αφιερώσει όλη του τη ζωη και έχει θυσιάσει τα όνειρά του προς το όφελος της μικρής πόλης στην οποία ζει και των κατοίκων της. Όταν όμως τα πράγματα γί`αυτόν πάνε άσχημα, αποφασίζει να βάλει τέλος στη ζωή του. Ένας όμως άγγελος τον αποτρέπει και του δείχνει την τύχη της πόλης του και των κατοίκων της αν αυτός δεν είχε ποτέ γεννηθεί.
trailer | φωτογραφίες
 
 
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια. Στείλτε το πρώτο!

Αυτή τη στιγμή δεν είστε συνδεδεμένος. Συνδεθείτε ή κάντε εγγραφή για να σχολιάσετε.