• ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΙΕΣΤΗΡΙΟΥ...

  • Αριθμός ταινιών: 22315
  • Αριθμός συν/τών: 759967
  • Πρόγραμμα 300 Κινηματογράφων και 18 τηλεοπτικών σταθμών


Τετ 07 Νοε 2012

53ο ΦΚΘ: Οι προτάσεις μας για την Πέμπτη 8 Νοεμβρίου
Και αυτή τη χρονιά είμαστε εδώ για να σας προτείνουμε ποιες από τις ταινίες του 53ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου δεν πρέπει να χάσετε. Η επιλογή γίνεται είτε βάση των σκηνοθετών και συντελεστών που εμπιστευόμαστε από παλαιότερες δουλειές τους, είτε από διακρίσεις σε φεστιβάλ του κόσμου, είτε από τα trailer και την υπόθεση που προκάλεσαν το ενδιαφέρον μας καθώς προλάβαμε να τα μελετήσουμε όλα ένα προς ένα. Να σημειώσουμε ότι στο πρόγραμμα του φεστιβάλ υπάρχουν και ταινίες πρωτοεμφανιζόμενων δημιουργών που μπορούν να αποδειχθούν αριστουργήματα, ενώ η πλειοψηφία των ταινιών - πλην αυτών που παρουσιάζονται στα πλαίσια αφιερώματος - προβάλλονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Οι λάτρεις του ανεξάρτητου κινηματογράφου θα βρουν τον παράδεισό τους στο τμήμα των Ανοιχτών Οριζόντων καθώς και στο τμήμα Ματιές στα Βαλκάνια. Ελπίζουμε να σας κατατοπίσουμε και αυτή τη χρονιά, ωστόσο αν κάποια από τις προτάσεις μας δεν σας ικανοποιήσει, μην ξεχνάτε ότι η επιλογή ταινιών στα φεστιβάλ, επιφυλάσσει πάντα ένα ρίσκο!

Πριν αποφασίσετε καλό θα ήταν να ελέγξετε ΕΔΩ την διαθεσιμότητα των εισιτηρίων


Το Αγόρι Τρώει το Φαγητό του Πουλιού - Boy Eating the Bird`s Food
Τρεις μέρες από τη ζωή ενός αγοριού στην Αθήνα, χωρίς δουλειά, χωρίς κορίτσι και χωρίς να έχει τίποτα να φάει. Το μόνο που του έμεινε είναι το καναρίνι του, με το οποίο πραγματικά θα μοιραστεί ότι του έχει απομείνει.
trailer | φωτογραφίες | κριτική
OΛYMΠION: Πέμπτη, 8 Νοεμβρίου 2012 - 18:00
TΩNIA MAPKETAKH: Παρασκευή, 9 Νοεμβρίου 2012 - 22:00

γιατί: είναι μια από τις δυο ελληνικές ταινίες του διεθνούς διαγωνιστικού και γιατί την παρακολούθησε ο Βασίλης μας και μας την συστήνει ανεπιφύλακτα.


Leningrad Cowboys Go America - Λένινγκραντ Καου-μπόυς Πάνε Αμέρικα
Ένα γκρουπ Φιλανδών μουσικών, οι Leningrad Cowboys, ταξιδεύουν ως τις ΗΠΑ αναζητώντας πλούτη και δόξα. Διασχίζουν την χώρα με προορισμό έναν γάμο στο Μεξικό κι ενώ ένας ηλίθιος τους ακολουθεί παρακαλώντας να τον κάνουν μέλος τους.
clip | φωτογραφίες
ΦPINTA ΛIAΠΠA: Παρασκευή, 2 Νοεμβρίου 2012 - 22:30
ΠΑΥΛΟΣ ΖΑΝΝΑΣ: Κυριακή, 4 Νοεμβρίου 2012 - 15:15
ΠΑΥΛΟΣ ΖΑΝΝΑΣ: Πέμπτη, 8 Νοεμβρίου 2012 - 15:00

γιατί: δεν μπορούμε να τις προτείνουμε όλες, μιας και η πρώτη μέρα του φεστιβάλ αποτελεί από μόνη της ένα μίνι αφιέρωμα στον Άκι Καουρισμάκι - σήμερα προβάλλονται 7 ταινίες του! - και δεδομένου ότι το ουμανιστικό σινεμά του Φιλανδού σκηνοθέτη είναι ιδιαίτερα αγαπητό στο ελληνικό κοινό, σας προτείνουμε χωρίς φόβο και πάθος αυτή την ασυνήθιστη σουρεαλιστική κωμωδία.
The Capsule
Επτά νέες γυναίκες. Μια βίλα χτισμένη σε ένα βράχο στις Κυκλάδες. Μια σειρά από μαθήματα πειθαρχίας, επιθυμίας, ανακάλυψης και εξαφάνισης. Ένας μελαγχολικός, αναπόδραστος κύκλος στα όρια της θηλυκότητας… στο άπειρο.
φωτογραφίες
+

Χιγκίτα - Higuita
Μια ομάδα ανθρώπων αυτοεξορίζεται στην Μακρόνησο για να προστατευτεί απο τους Μολυσμένους. 37 χρόνια μετά, παρακολουθούμε το αποτέλεσμα αυτής της απόφασης. Έξι άνθρωποι δίπλα σε απολιθώματα πολιτισμού, κουβαλάνε άσκοπα τους ρόλους που τους έχουν επιβληθεί αφήνοντας την τρέλα να τους συντροφεύσει στον αφανισμό τους.
trailer | φωτογραφίες
TΩNIA MAPKETAKH: Τετάρτη, 7 Νοεμβρίου 2012 - 22:00
TΩNIA MAPKETAKH: Πέμπτη, 8 Νοεμβρίου 2012 - 17:00

γιατί: αν είστε ανεκτικοί σε γερές δόσεις πρωτοποριακού ελληνικού κινηματογράφου, θα μείνετε ικανοποιημένοι από δυο εκπροσώπους του, τον Αλέξανδρο Βούλγαρη και την Αθηνά Ραχήλ Τσαγγάρη.
Χαρά - Joy
Μια μεσήλικη γυναίκα αρπάζει ένα μωρό από τη μαιευτική κλινική και διαφεύγει. Η αστυνομία κινητοποιείται, αλλά περνούν δύο ημέρες με το μωρό στην αγκαλιά της. Ένα μωρό που αισθάνεται ως δικό της. Όταν κάποιος προσπαθεί να της το κλέψει για το πουλήσει, η Χαρά τον σκοτώνει και συλλαμβάνεται. Η ποινή που αντιμετωπίζει είναι τα ισόβια, αλλά αυτή παραμένει ερμητικά βωβή.
trailer | φωτογραφίες
OΛYMΠION: Τετάρτη, 7 Νοεμβρίου 2012 - 18:00
TΩNIA MAPKETAKH: Πέμπτη, 8 Νοεμβρίου 2012 - 22:00

γιατί: πρόκειται για μία από τις 2 ελληνικές ταινίες που διαγωνίζονται για το βραβείο του φεστιβάλ.
γιατί: Αμαλία Μουτούση


A Low Life Mythology - Μυθολογία του Περιθωρίου
Ένα μπουρλέσκ για διανοουμένους: μια ιστορία αγάπης με φόντο το Βερολίνο, ανάμεσα σε δύο καλλιτέχνες της video art που ψάχνουν τη θέση τους σ’ αυτόν τον κόσμο, αλλά αδυνατούν να «ζήσουν τη στιγμή», καθώς η αντίληψή τους για την πραγματικότητα διαμεσολαβείται από τις ταινίες τους.
trailer | φωτογραφίες
TΩNIA MAPKETAKH: Πέμπτη, 8 Νοεμβρίου 2012 - 24:00

γιατί: είναι μια καλή ευκαιρία να γνωρίσετε τον κινηματογράφο του avant garde Ισραηλινού δημιουργού Λιόρ Σαμρίζ, για τον οποίο το φεστιβάλ πραγματοποιεί αφιέρωμα.


The Color of the Chameleon - Το Χρώμα του Χαμαιλέοντα
Ο Μπάτκο, ένας ευφυής, γοητευτικός νεαρός, προσλαμβάνεται από τη μυστική αστυνομία στην κομμουνιστική Βουλγαρία ως πληροφοριοδότης. Εξαιτίας ενός λάθους απολύεται, αλλά, πεπεισμένος πως έχει ταλέντο στην κατασκοπία, σκαρφίζεται ένα πονηρό σχέδιο: παραπλανεί μια ομάδα νέων και οργισμένων διανοούμενων και δημιουργεί το δικό του εναλλακτικό δίκτυο κατασκόπων, το οποίο αργότερα θα χρησιμοποιήσει για να αναστατώσει το νέο καθεστώς. Στο μεταξύ, ερωτεύεται ένα πανέμορφο κορίτσι που ονειρεύεται να αυτομολήσει.
trailer | φωτογραφίες
OΛYMΠION: Τετάρτη, 7 Νοεμβρίου 2012 - 15:30
ΦPINTA ΛIAΠΠA: Πέμπτη, 8 Νοεμβρίου 2012 - 20:30

γιατί: θέλουμε να δούμε το τελικό αποτέλεσμα μιας προσπάθειας που ξεκίνησε από το 7ο Balkan Fund του 50ου ΦΚΘ, όπου ξεχώρισε για το σχέδιο σεναρίου.


Beijing Flickers - Αναλαμπές στο Πεκίνο
Πεκίνο 2012: ο Σαν Μπάο μαθαίνει την ίδια μέρα πως το κορίτσι του τον χωρίζει και ο εργοδότης του τον απολύει. Και σαν να μην έφταναν όλ’ αυτά, ο σπιτονοικοκύρης της τρώγλης που μετά βίας καταφέρνει να νοικιάζει τού κάνει έξωση, ενώ ακόμα κι ο σκύλος του, ο «Τυχερός», τον εγκαταλείπει. Σε βαριά κατάθλιψη, προσπαθεί να βάλει τέλος στη ζωή του, πρώτα ξαπλώνοντας στις ράγες του τρένου κι έπειτα τρώγοντας γυαλί, αλλά και τις δύο φορές επιβιώνει. Καταλήγει στο νοσοκομείο όπου μοιράζεται ένα δωμάτιο μ’ έναν τραβεστί ποιητή χορευτή, που έχει μανία με τις πλαστικές επεμβάσεις. Αργότερα, αφού πάρει εξιτήριο, θα συνειδητοποιήσει πως και οι κοντινοί του φίλοι βρίσκονται σε εξίσου δύσκολη θέση μ’ αυτόν – όλοι έχουν πάρει την κάτω βόλτα, και μάλιστα από ένα ήδη χαμηλό σημείο εκκίνησης. Σ’ αυτόν τον κύκλο των περιθωριακών του Πεκίνου ανήκουν ο καλύτερός του φίλος, ένας παρκαδόρος ξενοδοχείου που η κοπέλα του τον άφησε για κάποιον πλούσιο, μία τραγουδοποιός που παίζει σε παμπ και είχε μια μπάντα που την παράτησε για κάποιαν με περισσότερα «κονέ», και ο φίλος του, ο τραβεστί ποιητής, του οποίου το ταλέντο «δεν αναγνωρίζεται στην πατρίδα του». Καθώς παλεύουν, ο καθένας με τα δικά του προβλήματα σ’ αυτήν τη λαμπερή, πλούσια, σύγχρονη μητρόπολη που λέγεται Πεκίνο, βρίσκουν παρηγοριά και υποστήριξη ο ένας στον άλλο.
trailer | φωτογραφίες
ΦPINTA ΛIAΠΠA: Πέμπτη, 8 Νοεμβρίου 2012 - 23:00
TZON KAΣΣABETHΣ: Σάββατο, 10 Νοεμβρίου 2012 - 15:00

γιατί: οι προηγούμενες ταινίες του δημιουργού έχουν αναγνωριστεί σε πολλά φεστιβάλ του κόσμου.


Like Someone in Love - Κάτι σαν έρωτας
Η Ακίκο είναι μια όμορφη φοιτήτρια που εκπορνεύεται για να πληρώνει τα δίδακτρα της. Όλα στη ζωή της αλλάζουν όταν πέφτει πάνω σε έναν γηραιό πολυμαθή πελάτη. Μια ιδιαίτερη σχέση αναπτύσσεται ανάμεσα στους δύο.
trailer | φωτογραφίες
TZON KAΣΣABETHΣ: Πέμπτη, 8 Νοεμβρίου 2012 - 17:15

γιατί: ο σκηνοθέτης Abbas Kiarostami δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις... Η ταινία έχει βρει διανομή και θα κυκλοφορήσει σύντομα στις αίθουσες.


Despues de Lucia - Μετά τη Λουτσία
Η Αλεχάντρα κι ο πατέρας της, Ρομπέρτο, μόλις μετακόμισαν στην πόλη. Αυτή είναι καινούργια στο σχολείο, αυτός νέος στη δουλειά του. Το να ξεκινάς, όμως, από το μηδέν είναι κάτι περίπλοκο όταν έχεις αφήσει πίσω σου τόσα πολλά.
trailer | φωτογραφίες
TZON KAΣΣABETHΣ: Πέμπτη, 8 Νοεμβρίου 2012 - 19:30

γιατί: η ταινία έχει ήδη αποσπάσει βραβεία στο φεστιβάλ των Κανών (Ένα κάποιο βλέμμα), του Λονδίνου, του Λοκάρνο και του Σαν Σεμπαστιάν. Έχει βρει διανομή και θα κυκλοφορήσει τον Φεβρουάριο στις αίθουσες.


Der Glanz des Tages - Το φως της μέρας
Ο Φίλιπ Χόχμαϊρ είναι ένας νέος, επιτυχημένος ηθοποιός που συνεργάζεται με μεγάλους θεατρικούς οργανισμούς στη Βιέννη και στο Αμβούργο. Περνά τη ζωή του αποστηθίζοντας καινούργιους ρόλους, με πρόβες και παραστάσεις, ώσπου σταδιακά χάνει την επαφή με την καθημερινή πραγματικότητα. Μόνο όταν γνωρίζει τον περιπλανώμενο Ουώλτερ, με τον οποίο αναπτύσσει μια αμφιλεγόμενη φιλική σχέση, κι όταν αντιμετωπίζει το πεπρωμένο του γείτονά του, Βίκτορ, θυμάται πως η ζωή δεν βρίσκεται μόνο στο σανίδι.
trailer | φωτογραφίες
TZON KAΣΣABETHΣ: Τετάρτη, 7 Νοεμβρίου 2012 - 15:00
TZON KAΣΣABETHΣ: Πέμπτη, 8 Νοεμβρίου 2012 - 22:00

γιατί: το βραβείο πρώτου ανδρικού ρόλου και η ειδική μνεία της οικουμενικής επιτροπής στο φεστιβάλ του Λοκάρνο, σίγουρα δεν δόθηκαν τυχαία...


When Day Breaks - Με το φως της μέρας
Λίγο πριν τη συνταξιοδότηση, ο Μπράνκοβ δέχεται ένα μεταλλικό κουτί, το οποίο ανεγέρθηκε από ανασκαφή εκεί που ήταν στρατόπεδο συγκέντρωσης των ναζί. Ερευνώντας το περιεχόμενο, κάνει μια μεγάλη ανακάλυψη. Το όνομα του δεν είναι Μπράνκοβ, αλλά Βάις. Είναι ο γιος ενός Εβραίου μουσικού, που έδωσε τον γιο του πριν φύγει για την αιχμαλωσία. Το κουτί περιέχει ακόμη μια ανακάλυψη, που θα βοηθήσει τον Μπράνκοβ να αναζητήσει την ταυτότητα του.
trailer | φωτογραφίες
ΣTAYPOΣ TOPNEΣ: Πέμπτη, 8 Νοεμβρίου 2012 - 23:00
ΣTAYPOΣ TOPNEΣ: Σάββατο, 10 Νοεμβρίου 2012 - 20:30

γιατί: θέλουμε να δούμε τη νέα δουλειά του Γκόραν Πασκάλιεβιτς.
 
 
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια. Στείλτε το πρώτο!

Αυτή τη στιγμή δεν είστε συνδεδεμένος. Συνδεθείτε ή κάντε εγγραφή για να σχολιάσετε.