• ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΙΕΣΤΗΡΙΟΥ...

  • Αριθμός ταινιών: 22120
  • Αριθμός συν/τών: 758598
  • Πρόγραμμα 278 Κινηματογράφων και 18 τηλεοπτικών σταθμών
Οι λίστες του cine


Παρ 01 Αυγ 2014

Οι 100 Καλύτερες Κωμωδίες της Έβδομης Τέχνης: Μέρος 4ο


[25-01]Κάποιοι λένε ότι το χιούμορ είναι δείγμα ευφυΐας. Άλλοι θα σου πουν ότι η κωμωδία είναι ένα κατώτερο είδος σινεμά. Η αλήθεια είναι περίπου στη μέση. Μπορεί η κωμωδία στην έβδομη τέχνη να μην έχει γράψει την ιστορία των σινεφίλ ταινιών ή των δραμάτων, αλλά ίσως είναι πιο δύσκολη να δημιουργηθεί κι από αυτά. Το γέλιο είναι μια μυστήρια λειτουργία του εγκεφάλου, που για να ενεργοποιηθεί χρειάζεται διάνοια. Το χιούμορ μπορεί να ποικίλει από μια απλή πτώση αντικειμένου στο κεφάλι ενός ήρωα, ως την πλέον περίτεχνη ατάκα. Αγγίζει από τη χοντροκοπιά ως τον σουρεαλισμό κι από τον πλέον λαϊκό θεατή ως τον νομπελίστα. Ο κινηματογράφος το υπηρέτησε πιστά, παράλληλα με το δράμα είναι τα δύο είδη που αριθμούν τον μεγαλύτερο όγκο ταινιών. Εγώ εδώ θα σας παρουσιάσω τα 100 στιγμιότυπα που, πάντα υπό το πρίσμα μου, υπηρέτησαν καλύτερα τα αισθητήρια του χιούμορ του θεατή, από τις αυγές του κινηματογράφου έως σήμερα. 100 ταινίες που ίσως έχετε ήδη δει, 100 ταινίες παυσίπονο στη μιζέρια. Ας δούμε και τους «official-rules» του αφιερώματος...
Κεντρικός και κύριος γνώμονας στην κατάταξη των ταινιών είναι το γέλιο. Άφησα έξω ταινίες που δεν είναι καθαρές κωμωδίες, όπως οι δραμεντί ή οι δραματικές σάτιρες ή οι ελαφριές κομεντί, όλες οι ακόλουθες ταινίες έχουν ξεκάθαρα τα κωμικά τους στοιχεία. Μην περιμένετε κινούμενα σχέδια, μικρού μήκους ή ντοκιμαντέρ, μπορεί κάποιες δημιουργίες να με έβαλαν σε μεγάλο πειρασμό, αλλά πάντα θέλω να να τηρούνται ίσοι όροι στον «ανταγωνισμό». Φυσικά, εδώ εμπλέκεται το ύψος της ποιότητας της κάθε ταινίας, αφού υπάρχουν μεγάλες κωμικές δημιουργίες που ομολογουμένως αφορούν λίγους. Δεν μπορούσα όμως να κάνω μια τέτοια λίστα ευνοώντας έναν τύπο χιούμορ. Τουτέστιν, πολλοί από εσάς ίσως πείτε για κάποιες από τις ταινίες ότι δεν σας έκαναν να γελάσετε και αυτό δεν θα σημαίνει ότι δεν έχετε αίσθηση του χιούμορ, απλά κάποιοι τύποι του είναι για αυτούς που μπόρεσαν να τους «πιάσουν». Ειδικά στη σάτιρα ή στο σουρεαλιστικό χιούμορ, υπάρχει αυτή η ιδιαιτερότητα. Η αλήθεια, βέβαια, είναι πως επηρεάστηκα από το κατά πόσο ο δημιουργός της ταινίας έχει σκοπό να σε κάνει να γελάσεις, σε σχέση με μια κωμική δουλειά που περισσότερο θέλει να σε προβληματίσει με νοήματα ή συμβολισμούς. Μη δείτε λοιπόν αυτή τη λίστα ως μια κατάταξη καθαρών ποιοτικών κριτηρίων γενικώς, αλλά ως μια λίστα της κωμωδίας στην ουσία της.
Το ότι έμειναν εκτός ταινίες στις οποίες έχω ιδιαίτερη αδυναμία, έμειναν και μάλιστα πολλές. Μάλιστα, μπήκα στον πειρασμό να ανεβάσω τη λίστα στις 150 ή ακόμα και στις 200 ταινίες, αλλά αυτό λογικά περισσότερο θα σας κούραζε, παρά θα έβρισκε τον στόχο του. Από την άλλη, η ισχνή παρουσία ταινιών των τελευταίων χρόνων δεν θα ήθελα να εκθλιφθεί ως σνομπάρισμα του σύγχρονου σινεμά. Το ότι βλέπω μια πτώση ποιότητας στην έβδομη τέχνη δεν αφορά κριτήρια του στυλ «παλιά τα έκαναν καλύτερα», αλλά απλή κριτική παρατήρηση. Δεν το φτιάχνω εγώ το σινεμά, ως προς αυτό είμαι ένας κοινός θεατής του, απλά το κρίνω. Πάμε λοιπόν κάθε Παρασκευή ανά 25άδα και από το νούμερο 100 έως το 1 (1η Αυγούστου θα είναι το τελικό μέρος), ελπίζοντας πως οι μνήμες σας θα δροσίσουν με στιγμιότυπα που θα σας έρχονται ανά παρουσίαση ταινίας. Και φυσικά, κάντε τον κόπο να «μπαίνετε» σε κάθε μία από αυτές, για μια ακόμα πιο ζωντανή επαφή με ανθρώπους και πράγματα που ίσως κάποτε σας έκαναν να πέσετε από την καρέκλα σας...

[76-100]
[51-75]
[50-26]


25. Το Ποντίκι που Βρυχάται (The Mouse That Roared, 1959)
Σκηνοθεσία:
Jack Arnold
Πρωταγωνιστούν: Peter Sellers, Jean Seberg, Timothy Bateson
Καταλαμβάνουν την χώρα με μια εισβολή γέλιων!
Το δουκάτο του Φενούκιου στην Νότια Γαλλία είναι γνωστό για το εξαιρετικό του κρασί, το οποίο εξάγει στην Αμερική και ζει από τα έσοδα. Όταν η συνταγή του κρασιού αντιγράφεται στην Αμερική, οι εξαγωγές του δουκάτου πέφτουν κατακόρυφα και κηρύσσει πτώχευση. Μετά από συνεδριάσεις καταλήγουν στην καλύτερη λύση: θα κηρύξουν πόλεμο στην Αμερική, θα χάσουν και θα επωφεληθούν από την οικονομική βοήθεια που η Αμερική πάντα προσφέρει στις ηττημένες από αυτή χώρες. Το στράτευμα των 15 ατόμων ξεκινά να ηττηθεί, αλλά τελικά όχι μόνο νικούν τις Η.Π.Α., αλλά κλέβουν και το υπερόπλο Q-Bomb.
trailer | φωτογραφίες | κριτική


24. Μπότες, Σπιρούνια και Καυτές Σέλες (Blazing Saddles, 1974)
Σκηνοθεσία:
Mel Brooks
Πρωταγωνιστούν: Cleavon Little, Gene Wilder, Slim Pickens, Harvey Korman, Madeline Kahn
Ποτέ μη δίνετε στην περιπέτεια ίσες ευκαιρίες!
Ένας μαύρος σερίφης και ένας μεθύστακας πιστολέρο τα βάζουν εναντίον ενός διεφθαρμένου πολιτικού και του υπεύθυνου μιας σιδηροδρομικής εταιρείας, οι οποίοι θέλουν να εκδιώξουν τους κατοίκους μιας πόλης του Φαρ Ουέστ από τη γη τους.
trailer | φωτογραφίες


23. Οι Ατσίδες με τα Μπλε (The Blues Brothers, 1980)
Σκηνοθεσία:
John Landis
Πρωταγωνιστούν: John Belushi, Dan Aykroyd, Carrie Fisher, James Brown
Ποτέ δεν θα πιαστούν. Είναι σε αποστολή από τον Θεό.
Οι Τζέικ και Έλγουντ Μπλουζ επανασυνδέονται με τα υπόλοιπα μέλη του προηγούμενου μουσικού συγκροτήματός τους, για μια συναυλία που θα σώσει την εκκλησία της γειτονιάς τους.
trailer | φωτογραφίες | κριτική


22. Φτερά Αλόγου (Horse Feathers, 1932)
Σκηνοθεσία:
Norman Z. McLeod
Πρωταγωνιστούν: Groucho Marx, Harpo Marx, Chico Marx, Zeppo Marx, Thelma Todd
Ο Κουίνσι Άνταμς Γουάγκσταφ, ο νέος πρύτανης ενός πανεπιστημίου, βάζει δύο στόχους. Αφενός να ενθαρρύνει την ομάδα ράγκμπι του ιδρύματος, ούτως ώστε να κερδίσει τον αγώνα με τους αντιπάλους, και αφετέρου να κερδίσει την εκλεκτή της καρδιάς του.
trailer | φωτογραφίες


21. Ζητείται Εγκέφαλος για Ληστεία (Take the Money and Run, 1969)
Σκηνοθεσία:
Woody Allen
Πρωταγωνιστούν: Woody Allen, Janet Margolin, Marcel Hillaire, Jacquelyn Hyde
Το έγκλημα ζει!
Στιγμές από τη ζωή του Virgil Starkwell, ενός αδέξιου ληστή τραπεζών.
trailer | φωτογραφίες | κριτική


20. Η Γυναίκα με τη Λεοπάρδαλη (Bringing Up Baby, 1938)
Σκηνοθεσία:
Howard Hawks
Πρωταγωνιστούν: Katharine Hepburn, Cary Grant, Charles Ruggles, Walter Catlett
Ο Δρ Χάξλεϊ περιμένει εναγωνίως ένα κόκαλο για να συμπληρωθεί ο σκελετός του δεινόσαυρου στο μουσείο του. Αντί για αυτό, πέφτει πάνω στην κακομαθημένη Σούζαν, κόρη πλούσιου κι μισότρελη.
trailer | φωτογραφίες | κριτική


19. Μερικοί το Προτιμούν Καυτό (Some Like it Hot, 1959)
Σκηνοθεσία:
Billy Wilder
Πρωταγωνιστούν: Marilyn Monroe, Tony Curtis, Jack Lemmon
Ταινία πολύ καυτή για λέξεις!
Ο Jerry και ο Joe άφραγκοι μουσικοί στο Σικάγο του 1929 γίνονται από καθαρή σύμπτωση μάρτυρες ενός ξεκαθαρίσματος λογαριασμών της Μαφίας γνωστό στην ιστορία του εγκλήματος ως St. Valentine`s Day Massacre. Η φυγή τους από το Σικάγο μοιάζει επιτακτική και καθώς δεν έχουν καθόλου χρήματα αποφασίζουν να πιάσουν δουλειά σε μια μουσική ορχήστρα που θα τους εξασφάλιζε τουλάχιστον την ασφαλή- και δωρεάν- μετάβαση στην Φλόριντα. Το μόνο πρόβλημα ήταν ότι η ορχήστρα ήταν γυναίκεια και - όπως κι έγινε- έπρεπε να μεταμφιεστούν σε γυναίκες. Μέλος της μπάντας είναι και η Sugar της οποίας τα θέλγητρα θα περιπλέξουν κάπως την κατάσταση καθώς ο Joe θα την ερωτευτεί. Παράλληλα ένας εκατομμυριούχος θα ερωτευτεί τον Jerry - Daphne...
trailer | φωτογραφίες | κριτική


18. Ο Κλέψας του Κλέψαντος (I Soliti Ignoti, 1958)
Σκηνοθεσία:
Mario Monicelli
Πρωταγωνιστούν: Vittorio Gassman, Renato Salvatori, Memmo Carotenuto, Marcello Mastroianni
Μια συμμορία μικροαπατεώνων, που δρα στα λαϊκά περίχωρα της Ρώμης, οργανώνει τη ληστεία ενός ενεχυροδανειστηρίου. Παρόλο που συμβουλεύονται έναν πρώην μεγάλο ληστή, τα πράγματα θα πάνε στραβά και ο στόχος τους δεν θα επιτευχθεί!
trailer | φωτογραφίες | κριτική


17. Ο Θείος μου (Mon Oncle, 1958)
Σκηνοθεσία:
Jacques Tati
Πρωταγωνιστούν: Jacques Tati, Jean-Pierre Zola, Adrienne Servantie, Lucien Fregis
Τέτοιον θείο... δεν τον ξεχνάς ποτέ!
Για πρώτη (και τελευταία) φορά ο Ιλό έχει ένα σπίτι, μια αδελφή, έναν ανιψιό κι ένα γαμπρό, τον κ. Αρπέλ. Το υπερμοντέρνο σπίτι των Αρπέλ είναι το "εργοστάσιο" της κυρίας, που φέρνει τις φίλες της να το επισκεφτούν, όπως ο κύριος ξεναγεί τους πελάτες στο δικό του εργοστάσιο, το Plastac, όπου μάταια ο Ιλό προσπαθεί να προσληφθεί («Θα σας γράψουμε κύριε. Προς το παρόν, δε χρειαζόμαστε ακροβάτες»).
trailer | φωτογραφίες | κριτική


16. Άκρως... Τρελό και Απόρρητο (Top Secret!, 1984)
Σκηνοθεσία:
Jim Abrahams, Jerry Zucker, David Zucker
Πρωταγωνιστούν: Val Kilmer, Lucy Gutteridge, Omar Sharif, Jeremy Kemp, Warren Clarke
Ταινία; Ποια ταινία;
Ο Nick Rivers εκπροσωπεί την Αμερική σε ένα πολιτιστικό πανηγύρι που ετοιμάζουν τα ναζιστικά γουρούνια της Ανατολικής Γερμανίας. Όταν ο Nick όμως ανακαλύπτει ότι η διοργάνωση είναι παραπέτασμα καπνού με σκοπό να κρύψει τις προετοιμασίες των Γερμανών για επίθεση σε ΝΑΤΟϊκό στόλο υποβρυχίων, συμμαχεί με τη γαλλική αντίσταση για να τους αποτρέψει.
trailer | φωτογραφίες | κριτική


15. Μπανάνες (Bananas, 1971)
Σκηνοθεσία:
Woody Allen
Πρωταγωνιστούν: Woody Allen, Louise Lasser, Carlos Montalban, Nati Abascal
O Fielding Mellish ερωτεύεται τη Nancy μία πολιτική ακτιβίστρια. Ο Fielding προσπαθεί με κάθε τρόπο να της αποδείξει οτι αξίζει της προσοχής της αλλά η Nancy θέλει κάποιον με ηγετικές ικανότητες. Τότε αυτός φεύγει για το San Marcos όπου αγωνίζεται στο πλάι των επαναστατών και τελικά γίνεται πρόεδρος της χώρας. Κατά την διάρκεια ενός ταξιδιού του στις Ηνωμένες Πολιτείες ως πρόεδρος πλέον, συναντά τη Nancy ξανά η οποία τον ερωτεύεται ακριβώς λόγω της θέσης του και της εξουσίας του.
trailer | φωτογραφίες | κριτική


14. Ο Στρατηγός (The General, 1926)
Σκηνοθεσία:
Clyde Bruckman, Buster Keaton
Πρωταγωνιστούν: Buster Keaton, Marion Mack, Charles Henry Smith, Glen Cavender
Αγάπη, ατμομηχανές και γέλια.
Ο Τζόνι Γκρέι, μηχανικός τρένου στον αμερικανικό Νότο, αγαπά με πάθος την Αναμπέλ και την ατμομηχανή του. Όταν ξεσπά ο Εμφύλιος, ένας κατάσκοπος των γιάνκηδων κλέβει το τρένο του, όπου επιβαίνει η Αναμπέλ. Ο ήρωάς μας θα τον καταδιώξει στο εχθρικό έδαφος για να ξανακερδίσει τις δυο "αγάπες" του.
trailer | φωτογραφίες | κριτική


13. Ο Νευρικός Εραστής (Annie Hall, 1977)
Σκηνοθεσία:
Woody Allen
Πρωταγωνιστούν: Woody Allen, Diane Keaton, Carol Kane, Tony Roberts
Ένα νευρικό ρομάντζο.
Ο Άλβι κι η Άννι έχουν διαφορετικούς χαρακτήρες, αλλά είναι κι οι δυο διασκεδαστικοί και ιδιαίτεροι. Ο Άλβι είναι κωμικός ηθοποιός, νευρωτικός, απαισιόδοξος, εμμονοληπτικός με την ιδέα του θανάτου και με κυνική συμπεριφορά απέναντι σε όλους όσους τον περιβάλλουν, ενώ η Άννι είναι μια αδέξια αλλά ταλαντούχα κι εγκάρδια τραγουδίστρια και φωτογράφος. Οι δυο τους ερωτεύτηκαν κεραυνοβόλα μετά την πρώτη τους συνάντηση, αλλά τα πρώτα σύννεφα στη σχέση τους παρουσιάστηκαν όταν η Άννι μετακόμισε στο σπίτι του.
trailer | φωτογραφίες | κριτική


12. Λαγωνικό 24 Καρατίων (A Shot in the Dark, 1964)
Σκηνοθεσία:
Blake Edwards
Πρωταγωνιστούν: Peter Sellers, Elke Sommer, George Sanders, Herbert Lom
Η ταινία που την γλυτώνει από φόνο!
Ο επιθεωρητής Κλουζώ αναλαμβάνει να εξιχνιάσει μια υπόθεση δολοφονίας. Κι ενώ όλα τα στοιχεία δείχνουν την ενοχή της ερωμένης του θύματος, της όμορφης Maria, ο Κλουζώ τα προσπερνάει οδηγώντας στην τρέλα τον προϊστάμενό του.
trailer | φωτογραφίες


11. Ο Ειρηνοποιός (Love and Death, 1975)
Σκηνοθεσία:
Woody Allen
Πρωταγωνιστούν: Woody Allen, Diane Keaton, Georges Adet, Edmond Ardisson
Η κωμική αίσθηση της χρονιάς.
Στη Ρωσία του 19ου αιώνα, ένας δειλός άντρας υποχρεώνεται να στρατολογηθεί μετά την εισβολή του Ναπολέοντα στην πατρίδα του και άθελά του ανακηρύσσεται ήρωας. Ενώ αυτός επιθυμεί όσο τίποτα άλλο την λήξη του πολέμου, η νεαρή και παράτολμη αγαπημένη του θα τον μπλέξει σε ένα σχέδιο δολοφονίας του Γάλλου στρατηγού!
trailer | φωτογραφίες | κριτική


10. Αρσενικό και Παλιά Δαντέλα (Arsenic and Old Lace, 1944)
Σκηνοθεσία:
Frank Capra
Πρωταγωνιστούν: Priscilla Lane, Jack Carson, Peter Lorre James Gleason
Λιποθύμησε πάνω στον Κάρι! Σιγά το θαύμα… Μόλις ανακάλυψε πως οι αγαπημένες θείες του έχουν δηλητηριάσει τον 13ο φίλο τους!
Ο Μόρτιμερ Μπρούστερ έχει μόλις παντρευτεί κι επισκέπτεται τις δύο αξιαγάπητες θείες του, για να ανακαλύψει κάτι το αδιανόητο. Οι δύο γριούλες έχουν το συνήθειο να δηλητηριάζουν καλεσμένους τους και να τους θάβουν στο υπόγειο…
trailer | φωτογραφίες | κριτική


9. Σούπα Πάπιας (Duck Soup, 1933)
Σκηνοθεσία:
Leo McCarey
Πρωταγωνιστούν: Groucho Marx, Harpo Marx, Chico Marx, Zeppo Marx, Margaret Dumont
Κανείς δεν θα μπορούσε να αντισταθεί σε τέτοια μαγειρική!
Η ταινία ξεκινάει στη Freedonia, μία υποθετική χώρα της οποίας ουσιαστικά ηγείται η πλούσια και αυταρχική κυρία Τσίζντεηλ, η οποία έχει χρήσει ηγέτη τον … Groucho Marx! Την κυρία Τσίζντεηλ προσπαθούν να προσεγγίσουν ερωτικά διάφοροι μεγαλόσχημοι προικοθήρες, ανάμεσα στους οποίους και ο πρεβευτής του γειτονικού κράτους της Sylvania, προς τον οποίο, όμως, ο Groucho δεν θα φανεί ιδιαίτερα ευγενικός με αποτέλεσμα η Sylvania να κηρύξει πόλεμο στη Freedonia.
trailer | φωτογραφίες | κριτική


8. Φρανκενστάιν Τζούνιορ (Young Frankenstein, 1974)
Σκηνοθεσία:
Mel Brooks
Πρωταγωνιστούν: Gene Wilder, Peter Boyle, Madeline Kahn, Marty Feldman
Η πιο τρομακτική κωμωδία όλων των εποχών!
Ο Δρ. Φρέντερικ Φρανκενστάιν έρχεται στην Τρανσυλβανία για να κληρονομήσει τον πύργο του παππού του. Μαζί με τον πύργο κληρονομεί τον καμπούρη υπηρέτη και την παρανοϊκή οικονόμο, που του δίνουν την έμπνευση να κάνει αυτό που έκανε κι ο παππούς του, να δημιουργήσει ζωή. Θα προχωρήσει στα πειράματά του και θα πετύχει. Μόνο που το τέρας που θα προκύψει δεν είναι σαν τα άλλα.
trailer | φωτογραφίες


7. Αυτοί οι Τρελοί Τρελοί Παραγωγοί (The Producers, 1968)
Σκηνοθεσία:
Mel Brooks
Πρωταγωνιστούν: Gene Wilder, Zero Mostel, Kenneth Mars, Estelle Winwood
Το Χόλιγουντ ποτέ δεν αντιμετώπισε μια τρελότερη ώρα μηδέν!
Οι θεατρικοί παραγωγοί Max Bialystock και Leo Bloom νιώθουν τα χρέη να τους πνίγουν το λαιμό, καθώς ανεβάζουν τη μία αποτυχία μετά την άλλη. Ώσπου, σκαρφίζονται μια φαεινή ιδέα που θα τους κάνει πλούσιους. Να δημιουργήσουν μια σίγουρη αποτυχία, ώστε να κατέβει από την πρώτη μέρα, έχοντας στο μεταξύ πουλήσει τα δικαίωματα σε χρηματοδότες. Τα πράγματα όμως δεν θα πάνε σύμφωνα με το σχέδιο...
trailer | φωτογραφίες


6. Ο Μεγάλος Δικτάτωρ (The Great Dictator, 1940)
Σκηνοθεσία:
Charlie Chaplin
Πρωταγωνιστούν: Charlie Chaplin, Jack Oakie, Reginald Gardiner, Henry Daniell, Billy Gilbert
Ο Τσάπλιν μιλάει… ενώ εσείς γελάτε!
Ύστερα από είκοσι χρόνια σε ένα νοσοκομείο, υποφέροντας από αμνησία, ένας εβραίος κουρέας επιστρέφει στην πατρίδα του. Εκεί όμως πολλά έχουν αλλάξει, καθώς ο παρανοϊκός δικτάτορας της Τομανίας, Αντενόιντ Χίνκελ, ο οποίος είναι ολόιδιος με αυτόν, σχεδιάζει να κατακτήσει τον κόσμο ξεκινώντας ταυτόχρονα μια μεγάλη εκστρατεία αντισημιτισμού. Όμως η ομοιότητα του ντροπαλού κουρέα με το μεγαλομανή δικτάτορα θα γίνει αιτία τρομερών παρεξηγήσεων…
trailer | φωτογραφίες | κριτική


5. Το Αδελφάτο των Ιπποτών της Ελεεινής Τραπέζης (Monty Python and The Holy Grail, 1940)
Σκηνοθεσία:
Terry Gilliam, Terry Jones
Πρωταγωνιστούν: Graham Chapman, John Cleese, Eric Idle, Terry Gilliam, Terry Jones
Κάνει το Μπεν-Χουρ να μοιάζει με έπος.
Ο Βασιλιάς Αρθούρος μαζεύει ανά την Αγγλία τους καλύτερους ιππότες. Παρά το αντίξοο των συνθηκών, θα προσπαθήσει να ανακαλύψει το Ιερό Δισκοπότηρο.
trailer | φωτογραφίες | κριτική


4. S.O.S Πεντάγωνο Καλεί Μόσχα (Dr. Strangelove or: How I Learned to Stop Worrying and Love the Bomb, 1964)
Σκηνοθεσία:
Stanley Kubrick
Πρωταγωνιστούν: Peter Sellers, George C. Scott, Sterling Hayden, Keenan Wynn
Η θριλερική κωμωδία της καυτής γραμμής.
Ένας παράφρων αμερικανός στρατηγός ξεκινά μια επίθεση με πυρηνικά όπλα στην πρώην Σοβιετική Ένωση. Ο πρόεδρος και μια ομάδα πολιτικών και στρατιωτικών ηγετών προσπαθεί να αποτρέψει το γεγονός και να ηρεμήσει τους Ρώσους, ενώ την ίδια στιγμή βρίσκεται σε συζητήσεις με τους συμβούλους του και έναν τρελό επιστήμονα.
trailer | φωτογραφίες | κριτική


3. Ο Χρυσοθήρας (The Gold Rush, 1925)
Σκηνοθεσία:
Charlie Chaplin
Πρωταγωνιστούν: Charlie Chaplin, Mack Swain, Tom Murray, Henry Bergman
Ο αλητάκος βρίσκεται στο παγωμένο Κλοντάικ της Αλάσκας, προς αναζήτηση χρυσού. Όμως, τα πράγματα δεν είναι καθόλου εύκολα για έναν ευγενικό άνθρωπο σε τόσο άγριες συνθήκες.
trailer | φωτογραφίες | κριτική


2. Ένας Προφήτης... Μα Τι Προφήτης! (Life of Brian, 1979)
Σκηνοθεσία:
Terry Jones
Πρωταγωνιστούν: Graham Chapman, John Cleese, Eric Idle, Terry Gilliam, Terry Jones
Μια ταινία με πεπρωμένο να προσβάλει σχεδόν τα δύο τρίτα του πολιτισμένου κόσμου. Και σοβαρά να ενοχλήσει το άλλο τρίτο.
Ο Μπράιαν είχε την ατυχία να γεννηθεί δίπλα στην φάτνη που γεννήθηκε ο Χριστός. Ατυχία, αφού θα σημαδέψει την ζωή του κι από επαναστάτης θα ανακηρυχτεί σωτήρας. Αυτός δεν αρέσει στους Ρωμαίους, αλλά η μάνα του το εκμεταλλεύεται…
trailer | φωτογραφίες | κριτική


1. Μοντέρνοι Καιροί (Modern Times, 1936)
Σκηνοθεσία:
Charlie Chaplin
Πρωταγωνιστούν: Charlie Chaplin, Paulette Goddard, Henry Bergman, Tiny Sandford
Ο Σαρλό εργαζεται σε ένα εργοστάσιο με μηχανές, όπου προσπαθεί μανιωδως να κρατηθεί στο γρήγορο ρυθμό τους. Τον επιλέγουν να συμμετέχει σε ένα πείραμα με ένα αυτοτροφοδοτούμενο μηχάνημα. Εκεί όμως του συμβαίνουν διάφορες αναποδιές, που οδηγούν το αφεντικό του στο συμπέρασμα ότι έχει τρελαθεί! Έτσι ο Σαρλό καταλήγει σε ψυχιατρικό ίδρυμα και όταν βγαίνει από εκεί, οδηγείται στη φυλακή - επειδή παρεξηγείται για κομμουνιστής - αλλά αποφυλακίζεται χαριστικά αφού καταφέρνει να αποτρέψει μια εξέγερση...
trailer | φωτογραφίες | κριτική
 
 
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια. Στείλτε το πρώτο!

Αυτή τη στιγμή δεν είστε συνδεδεμένος. Συνδεθείτε ή κάντε εγγραφή για να σχολιάσετε.