• ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΙΕΣΤΗΡΙΟΥ...

  • Αριθμός ταινιών: 22120
  • Αριθμός συν/τών: 758598
  • Πρόγραμμα 278 Κινηματογράφων και 18 τηλεοπτικών σταθμών
Οι λίστες του cine


Παρ 27 Ιουν 2014

«Top-20» Files: Πειρατικές ταινίες
Οι θάλασσες δεν ήταν ποτέ ένας ήρεμος γαλήνιος τόπος. Ανάμεσα σε κινδύνους της φύσης και μακάβριες αρρώστιες, δέσποζαν οι διαβόητοι πειρατές. Με τη νεκροκεφαλή για λάβαρο, ήταν οι άντρες που δεν υπηρετούσαν κανένα κράτος, παρά την ακόρεστη όρεξη τους για λύτρα, ρούμι και αίμα. Φυσικά, στον κινηματογράφο δεν φάνηκε ποτέ η κατάμαυρη πλευρά τους, μια κι εκφράζονταν από το είδος της καθαρής περιπέτειας, ένα είδος ανοιχτό και σε πολύ μικρής ηλικίας θεατές. Αυτό δεν σημαίνει ότι είχαμε και κακές ταινίες, αφού γενικά το swashbuckler (περιπέτειες με κοστούμια), τα οποία κατά κύριο λόγο υπηρέτησαν, είχαν έναν γουστόζικο πήχη ψυχαγωγίας. Έχουμε ταινίες από τον βωβό κινηματογράφο ως την πρόσφατη τετραλογία (θα πάει βέβαια για εξάδα ταινιών) των Πειρατών της Καραϊβικής, η οποία εδώ εκπροσωπείται από το καλύτερο της μέρος. Δεν πιάσαμε τους σύγχρονους πειρατές, όχι πως δεν έχουν όλα τα βασικά στοιχεία συγγένειας με τους παλιούς, απλά χάνεται η όλη λογική της καθεαυτού πειρατικής ταινίας. Αντ`αυτού, υπάρχουν κωμωδίες, μα κι ένα μιούζικαλ. Πάμε αντιστρόφως, λοιπόν, και καλύτερα με το αεροπλάνο...

20. Το Νησί των Κουρσάρων (Cutthroat Island, 1995)
Σκηνοθεσία:
Renny Harlin
Πρωταγωνιστούν: Geena Davis, Matthew Modine, Frank Langella, Maury Chaykin
Η πορεία έχει τεθεί. Δεν υπάρχει επιστροφή. Ετοιμάστε τα όλα σας. Συγκαλέστε το κουράγιο σας. Ανακαλύψτε την περιπέτεια μιας ολόκληρης ζωής!
Η Μόργκαν Άνταμς κληρονόμησε από τον πατέρα της ένα πειρατικό πλοίο και το ένα τρίτο ενός χάρτη θησαυρού. Για να διαβάσει τα λατινικά του χάρτη αγοράζει ως σκλάβο τον τυχοδιώκτη Γουίλιαμ Σόου και ανοίγει πανιά για να βρει το χρυσάφι. Όμως, ο Σόου κάνει τα δικά του σχέδια και γίνεται κάτοχος του δεύτερου μισού.
trailer | φωτογραφίες


19. Ο Ματωμένος Κουρσάρος (Captain Kidd, 1945)
Σκηνοθεσία:
Rowland V. Lee
Πρωταγωνιστούν: Eddie Laughton, Randolph Scott, Barbara Britton, John Carradine
Του αλλουνού ο χρυσός... Του αλλουνού η γυναίκα... Του καθενός η ζωή...
1699. Ο καπετάνιος Γουίλιαμ Κιντ, ένας ραδιούργος κι έξυπνος πειρατής, ξεγελάει τον βασιλιά ώστε να του δώσει συνοδεία για ένα πλοίο με θησαυρό από την Ινδία. Γι πλήρωμα θα βρει πειρατές που έχουν πάρει αμνηστία, αλλά και τον Όραντζ Πόβεϊ, τον οποίο κάποτε είχε εγκαταλείψει σε ένα ύφαλο και έλπιζε να μην ξαναδεί ποτέ του. Παρότι οι προθέσεις του Κιντ είναι πλέον ύπουλες, η παρουσία στο πλοίο του πυροβολητή Άνταμ Μέρσι θα αλλάξει τις ισορροπίες.
trailer | φωτογραφίες


18. Λαφίτ, ο Πειρατής (The Buccaneer, 1958)
Σκηνοθεσία:
Anthony Quinn
Πρωταγωνιστούν: Yul Brynner, Claire Bloom, Charles Boyer, Inger Stevens
Άντρας ή δαίμονας;
Αμερικανο-βρετανικός πόλεμος, 1812. Ο στρατηγός Τζάκσον έχει απομείνει με 1.200 άντρες για να υπερασπιστεί τη Νέα Ορλεάνη, όταν μαθαίνει ότι οι Εγγλέζοι έρχονται με στόλο 60 πλοίων και 16.000 άντρες. Υπό αυτές τις συνθήκες, ένα κοντινό νησί αποκτά στρατηγική σημασία, αλλά είναι η κατοικία του τελευταίου των μεγάλων πειρατών, του Ζαν Λαφίτ. Παρότι ο Λαφίτ δεν επιτίθεται ποτέ σε αμερικανικά πλοία, ο στρατηγός τον μισεί επειδή δεν αποδίδει ποτέ φόρους, κάτι που τον έχει κάνει αγαπητό στους κάτοικους του νησιού. Όταν ξεσπάει η μάχη, ο Λαφίτ βρίσκεται στο επίκεντρο, διχασμένος στην καρδιά του που ανήκει στην Αμερική και στους άντρες του που τον πιέζουν να πάρει την πλευρά που φαίνεται ότι θα νικήσει.
trailer | φωτογραφίες


17. Το Αδελφάτο των 7 Θαλασσών (Yellowbeard, 1983)
Σκηνοθεσία:
Mel Damski
Πρωταγωνιστούν: Graham Chapman, Peter Boyle, Cheech Marin
Ένα καράβι φορτωμένο γέλιο!
Όταν οι αρχές μαθαίνουν ότι ο φυλακισμένος πειρατής Γέλοουμπιρντ (κιτρινογενιάδας) έχει κρύψει κάπου έναν θησαυρό, τον απελευθερώνουν για να τους οδηγήσει σε αυτόν. Το πρώτο που μαθαίνει είναι ότι η σύζυγος του αμέλησε να του πει ότι έχει έναν γιο 20 ετών, την ντροπή της οικογένειας, αφού βγήκε γραμματιζούμενος. Με το βρετανικό ναυτικό κατά πόδας, ο Γέλοουμπιρντ, ο γιος του και μέλη του παλιού πληρώματος του πειρατή ξεκινούν για την ανεύρεση του χρυσού.
trailer | φωτογραφίες


16. Ο Τζέντλεμαν του Υποκόσμου (Moonfleet, 1955)
Σκηνοθεσία:
Fritz Lang
Πρωταγωνιστούν: Stewart Granger, Jon Whiteley, George Sanders, Joan Greenwood
Μεγάλη Βρετανία, 18ος αιώνας. Ο ευγενής αλλά απένταρος νεαρός Τζον Μόχαν στέλνεται από την ετοιμοθάνατη μητέρα του στο χωριό Μούνφλιτ, για να βρει τον παλιό της εραστή Τζέρεμι Φοξ, κι αυτός να τον φροντίσει. Όμως, ο μικρός δεν γνωρίζει ότι ο Φοξ είναι ένα κομψός κύριος που ηγείται μιας συμμορίας λαθρέμπορων πειρατών. Μεταξύ τους αναπτύσσεται μια περίεργη φιλία, που τους βοηθάει στο κυνήγι ενός επί χρόνια κρυμμένου διαμαντιού.
trailer | φωτογραφίες


15. Ο Πειρατής (The Buccaneer, 1938)
Σκηνοθεσία:
Cecil B. DeMille
Πρωταγωνιστούν: Fredric March, Franciska Gaal, Akim Tamiroff, Margot Grahame
Για τον κόσμο ήταν ένας αδίστακτος άντρας της περιπέτειας! Για αυτήν ο πιο ρομαντικός άνθρωπος που γεννήθηκε ποτέ! Κι όμως, άθελα της κατάστρεψε τον ήρωα που αγαπούσε!
Μεγάλη Βρετανία, 18ος αιώνας. Ο ευγενής αλλά απένταρος νεαρός Τζον Μόχαν στέλνεται από την ετοιμοθάνατη μητέρα του στο χωριό Μούνφλιτ, για να βρει τον παλιό της εραστή Τζέρεμι Φοξ, κι αυτός να τον φροντίσει. Όμως, ο μικρός δεν γνωρίζει ότι ο Φοξ είναι ένα κομψός κύριος που ηγείται μιας συμμορίας λαθρέμπορων πειρατών. Μεταξύ τους αναπτύσσεται μια περίεργη φιλία, που τους βοηθάει στο κυνήγι ενός επί χρόνια κρυμμένου διαμαντιού.
φωτογραφίες


14. Η Νήσος των Θησαυρών (Treasure Island, 1934)
Σκηνοθεσία:
Victor Fleming
Πρωταγωνιστούν: Wallace Beery, Jackie Cooper, Lionel Barrymore, Otto Kruger
Ο νεαρός Τζιμ Χόουκινς εργάζεται στην ταβέρνα της μητέρας του στο Μπρίστολ. Μια νύχτα, μπαίνει ένας άγνωστος και μεθυσμένος μιλάει για έναν θησαυρό. Σύντομα, στα χέρια του μικρού θα βρεθεί ο χάρτης που φαίνεται ότι οδηγεί στο κρυμμένο χρυσάφι του θρυλικού καπετάνιου Φλιντ. Γρήγορα ανδρώνεται ένα πλοίο για την ανεύρεση του χρυσού, στο οποίο όμως επιβάτης είναι ο Λονγκ Τζον Σίλβερ, ένας ραδιούργος άντρας με ένα πόδι.
clip | φωτογραφίες


13. Ματωμένοι Πειρατές (Reap the Wild Wind, 1942)
Σκηνοθεσία:
Cecil B. DeMille
Πρωταγωνιστούν: Ray Milland, John Wayne, Paulette Goddard, Raymond Massey
Το μεγαλύτερο του Σεσίλ Μπ. ΝτεΜιλ.
Στα 1840, δύο «εταιρίες» διεκδικούν τα λάφυρα των ναυαγισμένων πλοίων στο λιμάνι του Κι Γουέστ. Η μία είναι έντιμη και η άλλη αποτελείται από πειρατές. Η Λόξι, που ηγείται της έντιμης, διασώσει έναν καπετάνιο από ναυάγιο και τον ερωτεύεται. Θα ταξιδέψει ως το Τσάρλεστον για να τον υπερασπιστεί, αλλά εκεί την ερωτεύεται ο ισχυρός δικηγόρος της εταιρίας.
trailer | φωτογραφίες


12. Οι Θάλασσες της Κίνας (China Seas, 1935)
Σκηνοθεσία:
Tay Garnett
Πρωταγωνιστούν: Clark Gable, Jean Harlow, Wallace Beery, Rosalind Russell
Ο δυναμικός καπετάνιος Άλαν Γκάσκελ έχει βάλει πλώρη από το Χονγκ-Κονγκ στην Σιγκαπούρη. Μετά τη συνάντηση του με μια πρωτοκλασάτη Εγγλέζα, προσπαθεί να ξεπεράσει το ποτό. Η πρώην του φίλη, όμως, η πανέμορφη αλλά ατίθαση Ντολ, αισθάνεται ζήλεια και θέλει τον καπετάνιο πίσω. Μετά από μια επίθεση πειρατών, ο καπετάνιος συνειδητοποιεί πως πίσω από αυτούς κρύβεται η Ντολ κι ο φίλος της.
clip | φωτογραφίες | κριτική


11. Ο Πειρατής (The Pirate, 1948)
Σκηνοθεσία:
Vincente Minnelli
Πρωταγωνιστούν: Judy Garland, Gene Kelly, Walter Slezak, Gladys Cooper
Το μεγάλο μιούζικαλ ρομάντζο της MGM.
Μια κοπέλα έχει αναγκαστικά αρραβωνιαστεί έναν πλούσιο, αλλά συνεχίζει να κάνει όνειρα με πρωταγωνιστή τον πειρατή Μακόκο. Ένας περιοδεύων τραγουδιστής την ερωτεύεται και για να έχει τύχη, προσποιείται πως είναι ο Μακόκο.
trailer | φωτογραφίες


10. Η Πριγκίπισσα και ο Πειρατής (The Princess and the Pirate, 1944)
Σκηνοθεσία:
David Butler, Sidney Lanfield
Πρωταγωνιστούν: Bob Hope, Virginia Mayo, Walter Brennan, Walter Slezak
Η πριγκίπισσα Μάργκαρετ ταξιδεύει ινκόγκνιτο για να βρει την αληθινή της αγάπη, παρά να παντρευτεί αυτόν που της όρισε ο πατέρας της. Βρισκόμενη στις ανοιχτές θάλασσες, το πλοίο της δέχεται επίθεση από πειρατές που γνωρίζουν την αληθινή της ταυτότητα και σκοπεύουν να την απαγάγουν για λύτρα από τον βασιλιά. Αυτό που δεν υπολόγιζαν είναι η εμφάνιση του γκαφατζή Μέγα Σιλβέστερ, που θα βοηθήσει την πριγκίπισσα να ξεφύγει.
clip | φωτογραφίες


9. Ταν ή Επί Τας (Old Ironsides, 1926)
Σκηνοθεσία:
James Cruze
Πρωταγωνιστούν: Charles Farrell, Esther Ralston, Wallace Beery, George Bancroft
Ένας αγρότης αποπλέει για την περιπέτεια. Και την βρίσκει. Και το ρομάντζο επίσης. Στα αιματοκυλισμένα καταστρώματα του Old Ironsides!
Αρχές του 19ου αιώνα. Το πολεμικό πλοίο Κονστιτούσιον πλέει στην Μεσόγειο για να σταματήσει τους διαβόητους πειρατές. Σε ένα άλλο, εμπορικό, πλοίο επιβιβάζεται ένας ικανός νεαρός και καταλήγει να παλεύει κι αυτός με την τρομερή πειρατεία.
φωτογραφίες


8. Ο Μαύρος Πειρατής (The Black Swan, 1942)
Σκηνοθεσία:
Henry King
Πρωταγωνιστούν: Tyrone Power, Maureen O`Hara, Laird Cregar, Thomas Mitchell
Όταν ο διαβόητος πειρατής Χένρι Μόργκαν γίνεται κυβερνήτης της Τζαμάικας, ζητάει τη βοήθεια παλιών του συμπολεμιστών πειρατών για να ανδρώσει το πλοίο Carribean of Buccaneers. Η μάχη ξεκινάει όταν ένας από αυτούς απαγάγει την όμορφη κόρη του πρώην κυβερνήτη και ενώνει τις δυνάμεις του με τους επαναστάτες.
trailer | φωτογραφίες


7. Ο Μαύρος Πειρατής (The Black Pirate, 1926)
Σκηνοθεσία:
Albert Parker
Πρωταγωνιστούν: Douglas Fairbanks, Billie Dove, Anders Randolf, Donald Crisp
Ένας δυνατός και νέος ευγενής αναζητά εκδίκηση για τη δολοφονία του πατέρα του από ομάδα πειρατών. Ο δρόμος που του φαίνεται πιο εύκολος είναι να ενωθεί με τους τρομερούς πειρατές.
trailer | φωτογραφίες


6. Το Νησί των Θησαυρών (Treasure Island, 1950)
Σκηνοθεσία:
Byron Haskin
Πρωταγωνιστούν: Robert Newton, Bobby Driscoll, Basil Sydney, Walter Fitzgerald
Η μεγαλύτερη περιπέτεια όλων!
Ο νεαρός Τζιμ Χόουκινς εργάζεται στην ταβέρνα της μητέρας του στο Μπρίστολ. Μια νύχτα, μπαίνει ένας άγνωστος και μεθυσμένος μιλάει για έναν θησαυρό. Σύντομα, στα χέρια του μικρού θα βρεθεί ο χάρτης που φαίνεται ότι οδηγεί στο κρυμμένο χρυσάφι του θρυλικού καπετάνιου Φλιντ. Γρήγορα ανδρώνεται ένα πλοίο για την ανεύρεση του χρυσού, στο οποίο όμως επιβάτης είναι ο Λονγκ Τζον Σίλβερ, ένας ραδιούργος άντρας με ένα πόδι.
trailer | φωτογραφίες


5. TΟ Κόκκινος Κουρσάρος (The Crimson Pirate, 1952)
Σκηνοθεσία:
Byron Haskin
Πρωταγωνιστούν: Robert Newton, Bobby Driscoll, Basil Sydney, Walter Fitzgerald
Άντρας εννιά ζωών και χιλιάδων εκπλήξεων!
Ο καπετάνιος Βάλο είναι ο Κόκκινος Κουρσάρος και βρίσκεται διαμέσου της επανάστασης στην Καραϊβική στα τέλη του 18ου αιώνα. Μαζί με το πλήρωμα του, θα κουρσέψουν ένα πλοίο του βασιλιά, στο οποίο βρίσκεται ο βαρόνος Γκρουντά που όδευε προς το νησί Κόμπρα για να καταπνίξει την τοπική επανάσταση. Όμως, ο Βάλο έχει κατά νου να βγάλει χρήματα από την κατάσταση και πηγαίνει στο νησί για να πουλήσει όπλα στους ντόπιους.
trailer | φωτογραφίες | κριτική


4. Οι Πειρατές της Καραϊβικής: Στο Τέλος του Κόσμου (Pirates of the Caribbean: At World`s End, 2007)
Σκηνοθεσία:
Gore Verbinski
Πρωταγωνιστούν: Johnny Depp, Orlando Bloom, Keira Knightley, Geoffrey Rush, Jonathan Pryce
Στο τέλος του κόσμου, η περιπέτεια ξεκινά.
O Will και η Elizabeth συνεργάζονται με τον Captain Barbossa για να ελευθερώσουν τον Captain Jack Sparrow από την παγίδα του Davy Jones. Την ίδια στιγμή, ο Davy Jones με τον Ιπτάμενο Ολλανδό ταξιδεύει στη Σιγκαπούρη για να αντιμετωπίσει τον κινέζο Πειρατή Sao Feng.
trailer | φωτογραφίες | κριτική


3. Οι Πειρατές (Pirates, 1986)
Σκηνοθεσία:
Roman Polanski
Πρωταγωνιστούν: Walter Matthau, Cris Campion, Charlotte Lewis, Damien Thomas
Ο πειρατής καπετάνιος Ρεντ διοικεί ένα πλοίο, με τη βοήθεια ενός Γάλλου ναύτη, του Φρογκ. Όταν μπλέκει με το ισπανικό ναυτικό, πιάνεται αιχμάλωτος σε ισπανική γαλέρα, αλλά πετυχαίνει να ξεσηκώσει ανταρσία και να απαγάγει την όμορφη ανιψιά του κυβερνήτη του Μαρακαΐμπο. Ο Φρογκ την ερωτεύεται, αλλά η κατάσταση γενικώς πάει από το κακό στο χειρότερο.
trailer | φωτογραφίες


2. Κάπταιν Μπλουντ (Captain Blood, 1935)
Σκηνοθεσία:
Michael Curtiz
Πρωταγωνιστούν: Errol Flynn, Olivia de Havilland, Lionel Atwill, Basil Rathbone
Το σπαθί του λάξευε το όνομα του δια των ηπείρων. Και η δόξα του δια τους ωκεανούς!
Ένας Ιρλανδός γιατρός καταδικάζεται άδικα και εξορίζεται ως σκλάβος στην Καραϊβική. Αποδρά κι αποζητά εκδίκηση, συνάπτοντας συμμαχία με πειρατές.
trailer | φωτογραφίες | κριτική


1. Ο Αετός των Θαλασσών (The Sea Hawk, 1940)
Σκηνοθεσία:
Michael Curtiz
Πρωταγωνιστούν: Errol Flynn, Brenda Marshall, Claude Rains, Donald Crisp
Τολμηρό… ρομαντικό… Ο Έρολ Φλιν στα συγκλονιστικότερα του!
Ο Τζέφρι Θορπ είναι ένας θαρραλέος πειρατής που κουρσεύει τα ισπανικά πλοία για λογαριασμό της Αγγλίας. Σε μια από τις μάχες, θα πιάσει αιχμάλωτη μια Σπανιόλα πριγκίπισσα, την Δόνα Μαρία, η οποία αρχικά δεν θέλει καμία σχέση με έναν πειρατή.
trailer | φωτογραφίες


----------

Διαβάστε επίσης:
«Top-20» Files: Υδάτινα πλάσματα
«Top-20» Files: Κινηματογράφος και Ποδόσφαιρο
«Top-20» Files: Παραμυθένιες ταινίες
«Top-20» Files: Χρυσοί Φοίνικες
«Top-20» Files: Σύγχρονος Ελληνικός Κινηματογράφος
«Top-20» Files: Sci-fi Επαφές Τρίτου Τύπου
«Top-20» Files: Ταινίες Καταστροφής
«Top-20» Files: Θρησκευτικές ταινίες
«Top-20» Files: Τα ζώα στον κινηματογράφο
«Top-20» Files: Ταινίες από βιντεο-παιχνίδια
«Top-20» Files: Παλαιά Διαθήκη
«Top-20» Files: Ταινίες Αυτοκινήτων
«Top-20» Files: Ταινίες Δρόμου
«Top-20» Files: Αρχαία Ελλάδα
«Top-20» Files: Οσκαρικοί θριαμβευτές
«Top-20» Files: Ο έρωτας στο σινεμά - Μέρος 2ο
«Top-20» Files: Ο έρωτας στο σινεμά - Μέρος 1ο
«Top-20» Files: η τεχνητή νοημοσύνη στο σινεμά
«Top-20» Files: Found-footage ταινίες
«Top-20» Files: Η ζωγραφική στον κινηματογράφο
«Top-20» Files: Τα Βαμπίρ στη μεγάλη οθόνη
«Top-20» Files: Οι καλύτερες ταινίες του 2013!
«Top-20» Files: Χριστουγεννιάτικες ταινίες
«Top-20» Files: Ταινίες Φαντασίας
«Top-20» Files: Ριμέικ 21ου αιώνα
«Top-20» Files: Δυστοπία
«Top-20» Files: Ντοκιμαντέρ
«Top-20» Files: Σύγχρονος Χορός
«Top-20» Files: Αληθινά Εγκλήματα
«Top-20» Files: Ταξίδια στον Χρόνο
«Top-20» Files: Ντοκιμαντέρ
«Top-20» Files: Ιρανικός Κινηματογράφος
«Top-20» Files: Αστυνομικές Buddy-movies
«Top-20» Files: Σύγχρονος Τρόμος
«Top-20» Files: Σύγχρονες Βιογραφίες
«Top-20» Files: Τέρατα και Καϊτζού
«Top-20» Files: Ζωντανά Καρτούν
«Top-20» Files: Rockumentary
«Top-20» Files: Ελληνική 80’s Κωμωδία
«Top-20» Files: Κωμική Περιπέτεια
«Top-20» Files: Πολιτικό θρίλερ
«Top-20» Files: Συγκίνηση
«Top-20» Files: Φιλμ Νουάρ
«Top-20» Files: Σούπερ Ήρωες
«Top-20» Files: Σύγχρονα Γουέστερν
«Top-20» Files: Post-apocalyptic Sci-fi
«Top-20» Files: Παρωδίες


 
 
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια. Στείλτε το πρώτο!

Αυτή τη στιγμή δεν είστε συνδεδεμένος. Συνδεθείτε ή κάντε εγγραφή για να σχολιάσετε.