• ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΙΕΣΤΗΡΙΟΥ...

  • Αριθμός ταινιών: 22118
  • Αριθμός συν/τών: 758596
  • Πρόγραμμα 278 Κινηματογράφων και 18 τηλεοπτικών σταθμών
Οι λίστες του cine


Παρ 30 Μαϊ 2014

«Top-20» Files: Παραμυθένιες ταινίες
Κακώς σας απευθύνομαι, προωθήστε το άρθρο στα μικρά σας και θα πιάσει πιότερο τόπο. Τα παραμύθια είναι, όπως τα μυθιστορήματα φαντασίας, ένα γραπτό που φωνάζει ότι θέλει και να οπτικοποιηθεί. Το πρόβλημα είναι πως λίγα στην ουσία από αυτά, πάντα σχετικώς, χαίρουν προσοχής από τον κινηματογράφο, παρότι το καθένα από όσα προτιμήθηκαν έχει και καμιά πενηνταριά διασκευές. Βασιλιάδες, φυσικά, οι αδελφοί Γκριμ κι ο Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, με τα ονόματα τους να φιγουράρουν ουκ ολίγες φορές σε τίτλους ταινιών. Εμείς πήραμε ως έγκυρα και κάποια διηγήματα/μυθιστορήματα που έχουν επί της ουσίας τον χαρακτήρα παραμυθιού. Δεν συγκαταλέγουμε όμως τις μακρινές διασκευές, όχι πως αυτό θα ήταν εσφαλμένο, αλλά για να διατηρήσουμε τον παραμυθένιο και μάλλον παιδικό χαρακτήρα του άρθρου. Πάμε λοιπόν αντίστροφα και μία φορά κι έναν καιρό...

20. Ο Θαυμαστός Κόσμος των Αδελφών Γκριμ (The Wonderful World of the Brothers Grimm, 1962)
Σκηνοθεσία:
Henry Levin, George Pal
Πρωταγωνιστούν: Laurence Harvey, Karlheinz Bohm, Claire Bloom
Η πρώτη ταινία αφήγησης σε θαυμαστό CINERAMA.
19ος αιώνας. Οι αδελφοί Βίλχελμ και Τζέικομπ Γκριμ αναλαμβάνουν να γράψουν την ιστορία της οικογένειας ενός τοπικού δούκα. Αντί αυτού, γράφουν την Πριγκίπισσα που Χορεύει, τον Τσαγκάρη και τα Ξωτικά και τον Νεκρό Τραγουδιστή.
trailer | φωτογραφίες


19. Ψυχρά κι Ανάποδα (Frozen, 2013)
Σκηνοθεσία:
Jennifer Lee, Chris Buck
Πρωταγωνιστούν: Kristen Bell (φωνή), Idina Menzel (φωνή), Jonathan Groff (φωνή)
Σφιχτά τον άνθρωπο θα κρατάει πάντα με τα παγωμένα της ξόρκια.
Η θαρραλέα και υπεραισιόδοξη πριγκίπισσα Άννα πρέπει να συνεργαστεί με τον Κριστόφ, έναν απότομο βουνίσιο τύπο, για να ξεκινήσουν μαζί ένα μεγάλο ταξίδι. Σκοπός τους είναι να βρουν την Παγωμένη Βασίλισσα που δεν είναι άλλη από την αδελφή της Άννα, και να λύσουν επιτέλους τα παγωμένα μάγια που ταλαιπωρούν ένα ολόκληρο βασίλειο. Η Άννα κι ο Κριστόφ θα έρθουν αντιμέτωποι με οριακές τύπου Έβερεστ συνθήκες, θα συναντήσουν μυθικά πλάσματα και μαγικά φαινόμενα σε κάθε γωνία. Πολύτιμοι σύμμαχοί τους στον αγώνα θα είναι ο ξεκαρδιστικός χιονάνθρωπος Όλαφ και ένας ψωριάρικος τάρανδος που ακούει στο όνομα Σβεν..
trailer | φωτογραφίες | κριτική


18. Τα Παραμύθια του Αντερσεν (Hans Christian Andersen, 1952)
Σκηνοθεσία:
Charles Vidor
Πρωταγωνιστούν: Danny Kaye, Farley Granger, Zizi Jeanmaire
Η ένδοξη ιστορία του μεγαλύτερου παραμυθά όλων!
Βιογραφία του διάσημου Δανού παραμυθά Χανς Κρίστιαν Άντερσεν. Παράλληλα, παρουσία ιστοριών του και εκδοχή μπαλέτου της Μικρής Γοργόνας.
trailer | φωτογραφίες


17. Η Μικρή Γοργόνα (The Little Mermaid, 1989)
Σκηνοθεσία:
Ron Clements, John Musker
Πρωταγωνιστούν: Jodi Benson (φωνή), Christopher Daniel Barnes (φωνή), Rene Auberjonois (φωνή), Pat Carroll (φωνή)
Η αγάπη δεν έχει σύνορα.
Η Αριέλ, μια μικρή γοργόνα που ζει στον ωκεανό, ερωτεύεται τον πρίγκιπα Έρικ και αποφασίζει να μεταμορφωθεί σε άνθρωπο για να ζήσει μαζί του.
trailer | φωτογραφίες


16. Μαλλιά Κουβάρια (Tangled, 2010)
Σκηνοθεσία:
Nathan Greno, Byron Howard
Πρωταγωνιστούν: Mandy Moore (φωνή), Zachary Levi (φωνή), Donna Murphy (φωνή)
Θα δώσουν στην περιπέτεια νέες διαστάσεις.
Ένας καταζητούμενος αλλά και γοητευτικός ληστής, ο Φλιν Ράιντερ, κρύβεται σε ένα μυστηριώδη πύργο και γίνεται όμηρος της Ραπουνζέλ, μιας όμορφης και δυναμικής κοπέλας με 20 μέτρα μαγικά μαλλιά. Η χρυσομαλλούσα δεσμοφύλακας του Φλιν ψάχνει τρόπο να βγει από τον Πύργο που είναι απομονωμένη για χρόνια και κάνει μια συμφωνία με τον όμορφο κλέφτη. Το απίθανο δίδυμο οργανώνει μια συναρπαστική απόδραση με τη βοήθεια ενός ξεχωριστού αλόγου, ενός υπερπροστατευτικού χαμαιλέοντα και μιας άξεστης συμμορίας!
trailer | φωτογραφίες | κριτική


15. Σταχτοπούτα (Cinderella, 1950)
Σκηνοθεσία:
Clyde Geronimi, Wilfred Jackson, Hamilton Luske
Πρωταγωνιστούν: Ilene Woods (φωνή), Eleanor Audley (φωνή), Verna Felton (φωνή)
Τα μεσάνυχτα ποτέ δεν έρχονται όταν αγαπάς.
Η φτωχή Σταχτοπούτα έχει γίνει σκλάβα της μητριάς της και των τριών της κόρων. Όταν επιθυμεί να παραστεί στον χορό του πρίγκιπα, παίρνει αρνητική απάντηση. Η καλή της νεράιδα, όμως, εμφανίζεται και της δίνει ότι χρειάζεται για να κάνει την πιο εντυπωσιακή εμφάνιση από όλες.
trailer | φωτογραφίες


14. Ο Βασιλιάς και το Πουλί (Le Roi et l`Oiseau, 1980)
Σκηνοθεσία:
Paul Grimault
Πρωταγωνιστούν: Jean Martin (φωνή), Pascal Mazzotti (φωνή), Raymond Bussieres (φωνή)
Το πελώριο βασίλειο της Τακικάρντια διοικείται από τον βασιλιά Κάρολο V + III = VIII + VIII = XVI. Είναι τόσο άκαρδος που τον μισεί όλος ο λαός. Παρότι αγαπάει το κυνήγι, είναι αλλήθωρος, κάτι που δεν τολμά κανείς να του πει. Καμιά φορά είναι κι εύστοχος, όπως με τη σύζυγο του Πουλιού. Στα μυστικά του δωμάτια, ο βασιλιάς ονειρεύεται τη βοσκοπούλα, την οποία έχει σε πίνακα από πάνω του. Αυτή, όμως, αγαπάει τον καπνοδοχοκαθαριστή, του οποίου το πορτρέτο είναι ακριβώς απέναντι. Τα βράδια, τα πορτρέτα ζωντανεύουν και προσπαθούν να δραπετεύσουν από το παλάτι, αλλά μαζί ζωντανεύει κι αυτό του βασιλιά. Αυτό διατάζει να συλλάβουν τους δύο νέους, αλλά το Πουλί είναι έτοιμο να βοηθήσει όταν το καλέσουν.
trailer | φωτογραφίες


13. Ο Κοντορεβιθούλης (tom thumb, 1958)
Σκηνοθεσία:
George Pal
Πρωταγωνιστούν: Russ Tamblyn, Alan Young, June Thorburn
Ο ξυλοκόπος Τζόναθαν και η σύζυγος του, Άννα, δεν μπορούν να κάνουν παιδιά, παρότι το ποθούν διακαώς. Η βασίλισσα του δάσους τους εισακούει και τους στέλνει τον Κοντορεβιθούλη. Βέβαια, ο νέος τους γιος χωράει κυριολεκτικά μέσα στην παλάμη τους, κάτι που δεν τους σταματά από το να τον αγαπάνε. Λιγάκι αφελής, πέφτει στα δίχτυα δύο απατεώνων που θέλουν να εκμεταλλευτούν την ιδιαιτερότητα του.
trailer | φωτογραφίες


12. Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων (Alice in Wonderland , 1951)
Σκηνοθεσία:
Clyde Geronimi, Wilfred Jackson, Hamilton Luske
Πρωταγωνιστούν: Kathryn Beaumont (φωνή), Ed Wynn (φωνή), Richard Haydn (φωνή)
Ένας κόσμος θαυμάτων σε μία μεγάλη ταινία!
Η μικρή Αλίκη ακολουθεί έναν λευκό κούνελο και πέφτει μέσα στην Χώρα των Θαυμάτων. Αυτά που θα δει εκεί ξεπερνούν την φαντασία.
trailer | φωτογραφίες


11. Η Σταχτοπούτα και το Τριαντάφυλλο (The Slipper and the Rose: The Story of Cinderella, 1976)
Σκηνοθεσία:
Bryan Forbes
Πρωταγωνιστούν: Richard Chamberlain, Gemma Craven, Annette Crosbie
Θα ξεχάσετε οποιαδήποτε άλλη ιστορία αγάπης που είδατε ποτέ… ή τραγουδήσατε!
Στο μικροσκοπικό βασίλειο της Εφράνια, ο βασιλιάς και οι αυλικοί του αγωνιούν να παντρέψουν τον πρίγκιπα Έντουαρντ. Αλλά ο πρίγκιπας θέλει να παντρευτεί από αγάπη. Την ίδια ώρα, η Σταχτοπούτα αναγκάζεται να δουλέψει ως υπηρέτρια στο ίδιο της το σπίτι, όταν ο πατέρας της πεθαίνει. Μια καλή νεράιδα, όμως, της δίνει την ευκαιρία να πάει στον βασιλικό χορό και να περάσει μια όμορφη βραδιά με τον πρίγκιπα. Τα μάγια όμως λύνονται τα μεσάνυχτα και το μόνο που απομένει είναι το γοβάκι της.
trailer | φωτογραφίες


10. Οι Περιπέτειες του Πρίγκιπα Αχμέντ (Die Abenteuer des Prinzen Achmed, 1926)
Σκηνοθεσία:
Lotte Reiniger
Ένας κακός μάγος ξεγελάει τον πρίγκιπα Αχμέντ και αυτός πετάει με ένα μαγικό άλογο. Η μεγαλύτερη περιπέτεια όλων είναι το να κερδίσει το χέρι της πριγκίπισσας Περί Μπανού, πολεμώντας με ένα στρατό από δαίμονες.
trailer | φωτογραφίες


9. Ωραία Κοιμωμένη (Sleeping Beauty, 1959)
Σκηνοθεσία:
Clyde Geronimi
Πρωταγωνιστούν: Mary Costa (φωνή), Bill Shirley (φωνή), Eleanor Audley (φωνή), Barbara Luddy (φωνή)
Ξυπνώντας σε έναν κόσμο θαυμάτων!
Η κακή μάγισσα Μαλέφισεντ καταριέται την πριγκίπισσα Ορόρα ώστε να πεθάνει από βελόνα στα 16α της γενέθλια. Η καλή Μέριγουεδερ αναστέλλει την κατάρα ώστε ο θάνατος να γίνει ύπνος κι αν κάποιος της δώσει το αληθινό φιλί αγάπης, να ξυπνήσει. Τα γενέθλια έφτασαν κι όλη η χώρα κρύβει τις βελόνες.
trailer | φωτογραφίες


8. Ο Κιρίκου και η Μάγισσα (Kirikou et la Sorciere, 1998)
Σκηνοθεσία:
Michel Ocelot
Πρωταγωνιστούν: Maimouna N`Diaye (φωνή), Awa Sene Sarr (φωνή), William Nadylam (φωνή)
Όσο μικρός κι αν είσαι, μπορείς να φτάσεις πάντα στην αλήθεια...
Ο Kirikou είναι ένα παράξενο παιδί με υπερφυσικές δυνάμεις και ικανότητες. Από τη στιγμή που έρχεται στον κόσμο γίνεται φανερό τόσο στην ίδια τη μητέρα του όσο και στους υπόλοιπους τις φυλής του η ιδιαιτερότητα της φύσης του και τα πολύπλευρα ταλέντα του. Έτσι λοιπόν ο Kirikou διακρίνεται για την ευστροφία του, την ταχύτητά του στο τρέξιμο, την γρήγορη αντιληπτικότητά του αλλά και την αγνή αθωότητα της παιδικής του ψυχής. Έχοντας όλα αυτά τα εφόδια ,με τα οποία τον έχει προικίσει η φύση, και τη συμπαράσταση της μητέρας του ο μικροσκοπικός Kirikou ξεκινά για τη μεγαλύτερη περιπέτεια της ζωής του. Ξέρει πως οι κίνδυνοι είναι πολλοί αλλά αυτό δεν είναι ικανό να τον αποτρέψει από το σχέδιό του να αποκαταστήσει την τάξη. Πρέπει να αντιμετωπίσει την μάγισσα Karaba που καταδυναστεύει το μικρό χωριό στο οποίο ζουν ο Kirikou και η φυλή του, προκαλεί ξηρασία και καταπίνει (όπως τουλάχιστον νομίζουν όλοι) όσους προσπαθούν να την σκοτώσουν ξαναδίνοντας ζωή στον τόπο τους.
trailer | φωτογραφίες | κριτική


7. Η Πεντάμορφη και το Τέρας (Beauty and the Beast, 1991)
Σκηνοθεσία:
Gary Trousdale, Kirk Wise
Πρωταγωνιστούν: Paige O`Hara (φωνή), Robby Benson (φωνή), Richard White (φωνή)
Η πιο όμορφη ερωτική ιστορία που ειπώθηκε ποτέ.
Ένας φτωχός έμπορος βρίσκεται σε δάσος και κόβει ένα τριαντάφυλλο για την μικρή και πιο αγαπημένη κόρη του. Έξαφνα, εμφανίζεται ένα τέρας και απαιτεί ότι θα πάρει την ζωή του αν δεν του χαρίσει μία από τις κόρες του. Η μικρή Μπελ θυσιάζεται και πάει στο παλάτι του τέρατος.
trailer | φωτογραφίες | κριτική


6. Πήτερ Παν (Peter Pan, 1953)
Σκηνοθεσία:
Clyde Geronimi, Wilfred Jackson, Hamilton Luske
Πρωταγωνιστούν: Bobby Driscoll (φωνή), Kathryn Beaumont (φωνή), Hans Conried, Heather Angel (φωνή)
Θα ζει στην καρδιά σας για πάντα!
Τρία μικρά αδέλφια δέχονται επίσκεψη από τον Πήτερ Παν, ένα παιδί που δεν μπορεί να μεγαλώσει και… πετάει. Αυτό τους παίρνει στην χώρα του Ποτέ που εκεί ζουν τα χαμένα παιδιά, κακοί πειρατές, η νεράιδα Τίνκερμπελ, ο κροκόδειλος κι άλλα πλάσματα της φαντασίας.
trailer | φωτογραφίες | κριτική


5. Η Χιονάτη και οι Επτά Νάνοι (Snow White and the Seven Dwarfs, 1937)
Σκηνοθεσία:
David Hand
Πρωταγωνιστούν: Adriana Caselotti (φωνή), Lucille La Verne (φωνή), Pinto Colvig (φωνή)
Η πιο χαρούμενη, διεγερτική, κατσούφικη, φταρνισιάρικη ταινία της χρονιάς!
Η Χιονάτη κυνηγημένη από την κακιά μητριά της βρίσκει καταφύγιο στο σπίτι των επτά νάνων. Η μητριά της όμως την ανακαλύπτει και την ρίχνει σε αιώνιο ύπνο με ένα δηλητηριασμένο μήλο. Θα καταφέρει άραγε ο πρίγκιπας της καρδιάς της να την ξυπνήσει με το φιλί της αγάπης του;
trailer | φωτογραφίες | κριτική


4. Πινόκιο (Pinocchio, 1940)
Σκηνοθεσία:
Ben Sharpsteen, Hamilton Luske
Πρωταγωνιστούν: Mel Blanc (φωνή), Don Brodie (φωνή), Walter Catlett (φωνή)
Για τους νέους στην καρδιά κάθε ηλικίας.
Ο Τζεπέτο είναι ένας μοναχικός μαραγκός σε προχωρημένη ηλικία. Ποτέ δεν είχε παιδιά και φτοιάχνει μια ξύλινη κούκλα, τον Πινόκιο, για να ξεγελάσει αυτόν του τον καημό. Όμως, μια καλή νεράιδα ζωντανεύει την κούκλα.
trailer | φωτογραφίες | κριτική


3. Η Πεντάμορφη και το Τέρας (La Belle et la Bete, 1946)
Σκηνοθεσία:
Jean Cocteau, Rene Clement (δεύτερος)
Πρωταγωνιστούν: Jean Marais, Josette Day, Marcel Andre
Ένας φτωχός έμπορος βρίσκεται σε δάσος και κόβει ένα τριαντάφυλλο για την μικρή και πιο αγαπημένη κόρη του. Έξαφνα, εμφανίζεται ένα τέρας και απαιτεί ότι θα πάρει την ζωή του αν δεν του χαρίσει μία από τις κόρες του. Η μικρή Μπελ θυσιάζεται και πάει στο παλάτι του τέρατος.
trailer | φωτογραφίες | κριτική


2. Ο Μάγος του Οζ (The Wizard of Oz, 1939)
Σκηνοθεσία:
Victor Fleming, Mervyn LeRoy (δεύτερος), Richard Thorpe (δεύτερος), King Vidor (δεύτερος)
Πρωταγωνιστούν: Judy Garland, Frank Morgan, Ray Bolger, Bert Lahr, Jack Haley
Το πανίσχυρο θέαμα θαυμάτων των 1.000 απολαύσεων!
Η μικρή Ντόροθι Γκέιλ συνεπαίρνεται μαζί με ολόκληρο το σπίτι της από ανεμοστρόβιλο και βρίσκεται σε μια μαγική χώρα. Εκεί θα γνωρίσει το σκιάχτρο, το δειλό λιοντάρι και τον τενεκεδένιο και μαζί θα πάρουν το μονοπάτι που οδηγεί στον περιβόητο μάγο του Οζ. Αυτός είναι ο μόνος που μπορεί να δείξει στην Ντόροθι τον δρόμο για πίσω κι ενώ η κακή μάγισσα της Δύσης έχει διαφορετική γνώμη.
trailer | φωτογραφίες


1. Τα Κόκκινα Παπούτσια (The Red Shoes, 1948)
Σκηνοθεσία:
Michael Powell, Emeric Pressburger
Πρωταγωνιστούν: Moira Shearer, Anton Walbrook, Marius Goring
Χόρεψε και να χορέψει έπρεπε, ανάμεσα στις δύο τις αγάπες.
Ο αυταρχικός ιμπρεσάριος Μπόρις Λερμοντόφ απαιτεί από τους συνεργάτες του απόλυτη αφοσίωση στην τέχνη τους αλλά και στον ίδιο. Κάτω από αυτήν την σχεδόν βασανιστικής καθοδήγηση, η νεαρή αριστοκρατικής καταγωγής μπαλαρίνα Βικτόρια Πέιτζ βρίσκεται ξαφνικά με την πρώτη της μόλις πρωταγωνιστική εμφάνιση στο μεταίχμιο να εκτοξευθεί σε δυσθεώρητα ύψη επιτυχίας . Η Βίκυ χορεύει στον κεντρικό ρόλο στη μεταφορά του παραμυθιού του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν Τα Κόκκινα Παπούτσια, στην παράσταση των Μπαλέτων Λερμεντόφ η οποία κάνει πρεμιέρα στο Μόντε Κάρλο με εξαιρετική ανταπόκριση. Υπό την μέθη της επιτυχίας και της ειδυλλιακού τοπίου, η Βίκυ ερωτεύεται τον Τζούλιαν Κράστερ, τον νεαρό συνθέτη της μουσικής των Κόκκινων Παπουτσιών. Όταν ο Λερμοντόφ πληροφορείται τη σχέση των δύο νέων, οργισμένος τους απομακρύνει από το μπαλέτο και ματαιώνει τις παραστάσεις των Κόκκινων Παπουτσιών. Η Βίκυ και ο Τζούλιαν επιστρέφουν στο Λονδίνο και παντρεύονται. Ο Τζούλιαν συνεχίζει να ασχολείται με επιτυχία με τη σύνθεση αντλώντας έμπνευση από τον έρωτά τους, όμως η Βίκυ δεν καταφέρνει να έχει ανάλογη συνέχεια στην καριέρα της. Περνώντας ο καιρός βρίσκει τον εαυτό της όλο και περισσότερο διχασμένο ανάμεσα στις απαιτήσεις του Λερμοντόφ για να την δεχτεί ξανά κοντά του και εκείνων της καρδιάς της...
trailer | φωτογραφίες | κριτική


----------

Διαβάστε επίσης:
«Top-20» Files: Χρυσοί Φοίνικες
«Top-20» Files: Σύγχρονος Ελληνικός Κινηματογράφος
«Top-20» Files: Sci-fi Επαφές Τρίτου Τύπου
«Top-20» Files: Ταινίες Καταστροφής
«Top-20» Files: Θρησκευτικές ταινίες
«Top-20» Files: Τα ζώα στον κινηματογράφο
«Top-20» Files: Ταινίες από βιντεο-παιχνίδια
«Top-20» Files: Παλαιά Διαθήκη
«Top-20» Files: Ταινίες Αυτοκινήτων
«Top-20» Files: Ταινίες Δρόμου
«Top-20» Files: Αρχαία Ελλάδα
«Top-20» Files: Οσκαρικοί θριαμβευτές
«Top-20» Files: Ο έρωτας στο σινεμά - Μέρος 2ο
«Top-20» Files: Ο έρωτας στο σινεμά - Μέρος 1ο
«Top-20» Files: η τεχνητή νοημοσύνη στο σινεμά
«Top-20» Files: Found-footage ταινίες
«Top-20» Files: Η ζωγραφική στον κινηματογράφο
«Top-20» Files: Τα Βαμπίρ στη μεγάλη οθόνη
«Top-20» Files: Οι καλύτερες ταινίες του 2013!
«Top-20» Files: Χριστουγεννιάτικες ταινίες
«Top-20» Files: Ταινίες Φαντασίας
«Top-20» Files: Ριμέικ 21ου αιώνα
«Top-20» Files: Δυστοπία
«Top-20» Files: Ντοκιμαντέρ
«Top-20» Files: Σύγχρονος Χορός
«Top-20» Files: Αληθινά Εγκλήματα
«Top-20» Files: Ταξίδια στον Χρόνο
«Top-20» Files: Ντοκιμαντέρ
«Top-20» Files: Ιρανικός Κινηματογράφος
«Top-20» Files: Αστυνομικές Buddy-movies
«Top-20» Files: Σύγχρονος Τρόμος
«Top-20» Files: Σύγχρονες Βιογραφίες
«Top-20» Files: Τέρατα και Καϊτζού
«Top-20» Files: Ζωντανά Καρτούν
«Top-20» Files: Rockumentary
«Top-20» Files: Ελληνική 80’s Κωμωδία
«Top-20» Files: Κωμική Περιπέτεια
«Top-20» Files: Πολιτικό θρίλερ
«Top-20» Files: Συγκίνηση
«Top-20» Files: Φιλμ Νουάρ
«Top-20» Files: Σούπερ Ήρωες
«Top-20» Files: Σύγχρονα Γουέστερν
«Top-20» Files: Post-apocalyptic Sci-fi
«Top-20» Files: Παρωδίες


 
 
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια. Στείλτε το πρώτο!

Αυτή τη στιγμή δεν είστε συνδεδεμένος. Συνδεθείτε ή κάντε εγγραφή για να σχολιάσετε.