• ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΙΕΣΤΗΡΙΟΥ...

  • Αριθμός ταινιών: 22120
  • Αριθμός συν/τών: 758598
  • Πρόγραμμα 278 Κινηματογράφων και 18 τηλεοπτικών σταθμών
Οι λίστες του cine


Παρ 02 Μαϊ 2014

«Top-20» Files: Sci-fi Επαφές Τρίτου Τύπου
Και μια ωραία ημέρα, να σου και οι εξωγήινοι. Λύνεται με τη μία το αιώνιο ερώτημα αν υπάρχει ζωή εκεί έξω και απομένει το αν είναι φιλικοί ή θα κάνουν τον πλανήτη μας ρημαδιό. Ο κινηματογράφος αγκάλιασε πρώτα τη δεύτερη εκδοχή, μια και προηγήθηκε η τρέλα με τα ούφο τη δεκαετία του 1940. Αλλά με την έλευση του Spielberg στα πράγματα, οι διαστημικοί επισκέπτες άρχισαν να γίνονται από φιλικοί ως και σωτήριοι για την ανθρωπότητα. Στο σημερινό τοπίο, κατοικούν εξίσου και οι δύο εκδοχές, μια και δεν βρισκόμαστε σε περίοδο είτε πανικού, είτε χιπισμού και το box-office είναι αυτό που λέει την πρώτη και την τελευταία κουβέντα. Όχι πως δεν υπάρχουν και ανάλογες ταινίες με πενιχρό προϋπολογισμό, ή κι άλλες που παίρνουν το θέμα στην πλάκα. Εμείς εδώ, πάλι, δεν βλέπουμε ταινίες που έχουν πλάσει πρώτα έναν εξωπραγματικό μύθο περί πραγματικότητας, ούτε φουτουριστική Γη με άλλες λογικές, αλλά καθεαυτού επισκέψεις τύπου X-Files. Μην ψάξετε λοιπόν για σούπερ-ήρωες, είναι άλλο κεφάλαιο αυτοί, ούτε για τέρατα από το διάστημα, που από σεναριακό βόλεμα κατάγονται από εκεί έξω. Με μάτια προς τον ουρανό, πάμε αντιστρόφως και ονειρευόμαστε...

20. Η Λάμψη που Σκοτώνει (Repo Man, 1984)
Σκηνοθεσία:
Alex Cox
Πρωταγωνιστούν: Harry Dean Stanton, Emilio Estevez, Tracey Walter
Είναι 4 π.μ., ξέρεις που είναι το αυτοκίνητο σου;
Ο πάνκης Ότο χτυπάει έναν συνάδελφο του και χάνει τη δουλειά του, την ίδια μέρα που θα φύγει και η κοπέλα του. Αφού θα ανακαλύψει και ότι οι γονείς του έκαναν δωρεά τα δίδακτρα για το κολέγιο του, θα στρατολογηθεί από έναν περίεργο πράκτορα αυτοκινήτων. Μαζί θα μπει και στον κόσμο του εγκλήματος.
trailer | φωτογραφίες | κριτική


19. Από Αλλον Πλανήτη (The Brother from Another Planet, 1984)
Σκηνοθεσία:
John Sayles
Πρωταγωνιστούν: Joe Morton, Daryl Edwards, Steve James
Είναι ακόμα ένας επαρχιώτης.
Ένα διαστημόπλοιο προσγειώνεται στο Έλις Άιλαντ με επιβάτη έναν μαύρο εξωγήινο που ξεχωρίζει από τον άνθρωπο εξαιτίας των τριών μυτερών δαχτύλων των ποδιών του. Ο εξωγήινος κολυμπά φτάνει στο Harlem συναντά μαύρους σαν και αυτόν και φοβισμένος μπαίνει σε ένα μπαρ. Οι θαμώνες βαφτίζουν τον βουβό ξένο «Αδελφό» και τον βοηθούν να νοικιάζει ένα δωμάτιο στο σπίτι της Ράντι. Εκεί συνδέεται με τον μικρό της γιό ο οποίο τον κάνει να συνειδητοποιήσει ότι έχει θεραπευτικές ιδιότητες. Τον αδελφό όμως καταδιώκουν δύο λευκοί μαυροφορεμένοι εξωγήινοι.
trailer | φωτογραφίες | κριτική


18. Μέρα Ανεξαρτησίας (Independence Day, 1996)
Σκηνοθεσία:
Roland Emmerich
Πρωταγωνιστούν: Will Smith, Bill Pullman, Jeff Goldblum
Πάντοτε πιστεύαμε πως δεν είμαστε μόνοι. Σύντομα, θα ευχόμαστε να ήμασταν.
Στις 2 Ιουλίου, τα επικοινωνιακά συστήματα παγκοσμίως τέθηκαν εκτός λειτουργίας από παράξενες ατμοσφαιρικές παρεμβολές. Λίγο αργότερα, ανακοινώθηκε από τον στρατό ότι μια σειρά από τεράστια αντικείμενα βρισκόταν σε τροχιά σύγκρουσης με τη Γη. Αν και αρχικά πίστευαν πως ήταν μετεωρίτες, γρήγορα αποκαλύφθηκε ότι τελικά επρόκειτο για ένα γιγαντιαίο διαστημόπλοιο που μεταφέρει ένα μυστηριώδες ξένο είδος. Μετά από μια σειρά αποτυχημένων προσπαθειών να επικοινωνήσουν με τους εξωγήινους, ο Ντέιβιντ Λέβινσον, ένας πρώην επιστήμονας, ανακαλύπτει ότι οι εξωγήινοι πρόκειται να επιτεθούν σε καίρια σημεία σε όλο τον κόσμο σε λιγότερο από μία ημέρα. Στις 3 Ιουλίου, οι εξωγήινοι έχουν καταστρέψει τη Νέα Υόρκη, το Λος Άντζελες και την Ουάσιγκτον. Στις 4 Ιουλίου ξημερώνει η μέρα όπου η ανθρωπότητα θα αγωνιστεί για την ελευθερία.
trailer | φωτογραφίες | κριτική


17. K-PAX (2001)
Σκηνοθεσία:
Iain Softley
Πρωταγωνιστούν: Kevin Spacey, Jeff Bridges, Mary McCormack
Αλλάξτε τον τρόπο που βλέπετε τον κόσμο.
Ο Prot είναι ένας ασθενής σε μια ψυχιατρική κλινική που ισχυρίζεται ότι είναι από άλλο πλανήτη. Ο γιατρός του προσπαθεί να τον βοηθήσει, αλλά από ένα σημείο και μετά θα αρχίσει κι αυτός να έχει τις αμφιβολίες του.
trailer | φωτογραφίες | κριτική


16. District 9 (2009)
Σκηνοθεσία:
Neill Blomkamp
Πρωταγωνιστούν: Sharlto Copley, David James, Vanessa Haywood
Δεν είστε καλοδεχούμενοι εδώ.
Μια εξωγήινη φυλή βρίσκεται στη γη και ζει κάτω από άθλιες συνθήκες στη Νότια Αφρική. Οι εξωγήινοι, που καλούνται "Μη Γήινοι", αναγκάζονται να δουλέυουν για την MNU, μια εταιρεία πολυεθνικών συμφερόντων, από την οποία προσπαθούν να ελευθερωθούν.
trailer | φωτογραφίες | κριτική


15. Το Μαγαζάκι του Τρόμου (Little Shop of Horrors, 1986)
Σκηνοθεσία:
Frank Oz
Πρωταγωνιστούν: Rick Moranis, Ellen Greene, Vincent Gardenia
Μην ταΐζετε τα φυτά
Το ανθοπωλείο του Μούσνικ δεν περνάει την καλύτερη του φάση. Σε αυτό εργάζεται ο Σίμορ, ένας ντροπαλός νεαρός που είναι ερωτευμένος με την Όντρι, που κι αυτή εργάζεται στο ίδιο μαγαζί. Τα αστρικά φαινόμενα κάνουν τον Σίμορ να βρει ένα περίεργο μικρό φυτό και το φέρνει στο μαγαζί. Γρήγορα θα καταλάβει πως αυτό ταΐζεται με αίμα κι ο Σίμορ αναγκάζεται να του κάνει τις χάρες. Το φυτό, όμως, αρχίζει να μεγαλώνει επικίνδυνα, μαζί με την επιτυχία του και δεν του φτάνουν πια λίγες σταγόνες.
trailer | φωτογραφίες


14. Ζουν Ανάμεσα μας (They Live, 1988)
Σκηνοθεσία:
John Carpenter
Πρωταγωνιστούν: Roddy Piper, Keith David, Meg Foster
Τους βλέπεις στους δρόμους. Τους παρακολουθείς στην TV. Μπορείς και να ψήφισες κάποιον αυτό το Φθινόπωρο. Νομίζεις ότι είναι άνθρωποι όπως εσύ. Είσαι λάθος. Θανάσιμα λάθος.
Ο Nada, ένας αλητάκος που τριγυρίζει σε μια αμερικάνικη μεγαλούπολη ψάχνοντας για δουλειά, βρίσκει τυχαία ένα ζευγάρι γυαλία ηλίου τα οποία τον κάνουν να δει μια καινούρια πραγματικότητα: Τρομακτικοί εξωγήινοι έχουν αναλάβει τα ηνία του πλανήτη και με τη βοήθεια υποσυνείδητων μηνυμάτων (Submit, Stay Asleep, Watch TV) που κρύβονται πίσω από κάθε είδους διαφήμιση έχουν σκοπό να μετατρέψουν το ανθρώπινο γένος σε σκλάβους. O Nada, προσπαθώντας να αποκαλύψει τη συνωμοσία ανακαλύπτει έναν πυρήνα ανθρώπινης αντίστασης, αλλά τελικά η απελευθέρωση των ανθρώπων θα εξαρτηθεί από τα χέρια του.
trailer | φωτογραφίες | κριτική


13. Επαφή (Contact, 1997)
Σκηνοθεσία:
Robert Zemeckis
Πρωταγωνιστούν: Jodie Foster, Matthew McConaughey, James Woods
Ένα μήνυμα από τα βάθη του διαστήματος. Ποιος θα είναι ο πρώτος που θα πάει; Ένα ταξίδι στην καρδιά του σύμπαντος.
Η νεαρή αστρονόμος Ellie Arroway εντοπίζει ραδιοσήματα από το μακρινό διάστημα, τα οποία φαίνεται να είναι σημάδια κάποιας άγνωστης αλλά ευφυούς εξωγήινης ύπαρξης. Αποφασισμένη η Arroway ξεκινάει ένα ταξίδι προς το διάστημα, ως εκπρόσωπος της γης, για να έρθει σε επαφή με εξωγήινα όντα, γεγονός που προκαλεί αντιδράσεις σε όλο το πλανήτη.
trailer | φωτογραφίες | κριτική


12. Ο Κυνηγός (Predator, 1987)
Σκηνοθεσία:
John McTiernan
Πρωταγωνιστούν: Arnold Schwarzenegger, Carl Weathers, Elpidia Carrillo
Σύντομα, το κυνήγι θα αρχίσει!
Μια ομάδα κομάντο, ενώ βρίσκεται σε αποστολή στην ζούγκλα της κεντρικής αμερικής, καταδιώκεται από έναν εξωγήινο πολεμιστή.
trailer | φωτογραφίες


11. Ο Πόλεμος των Κόσμων (War of the Worlds , 2005)
Σκηνοθεσία:
Steven Spielberg
Πρωταγωνιστούν: Tom Cruise, Dakota Fanning, Tim Robbins
Είναι ήδη εδώ.
Ο Ray Ferrier ζει στο Νιου Τζέρσεϋ, αποξενωμένος από την οικογένειά του. Μια μέρα το απροσδόκητο συμβαίνει. Η ζωή της μικρής πόλης ταράζεται βίαια από την άφιξη καταστροφικών εισβολέων από μακρινούς πλανήτες. Την ίδια στιγμή που οι εισβολείς οργώνουν τη χώρα μέσα από ένα κύμα μαζικών καταστροφών και βίας, ο Ray προσπαθεί να επιβιώσει και να προστατεύσει τα παιδιά του...
trailer | φωτογραφίες | κριτική


10. Στάρμαν (Starman, 1984)
Σκηνοθεσία:
John Carpenter
Πρωταγωνιστούν: Jeff Bridges, Karen Allen, Charles Martin Smith
Το 1977 το Voyager II εκτοξεύτηκε στο διάστημα, προσκαλώντας όλες τις μορφές ζωής να επισκεφτούν τον πλανήτη μας. Ετοιμαστείτε. Έρχεται παρέα.
Ένας εξωγήινος φτάνει στον πλανήτη Γη και παίρνει τη μορφή του νεκρού συζύγου μιας νεαρής αμερικανίδας. Με τη βοήθεια της θα προσπαθήσει να γίνει πιο ανθρώπινος για να ξεγελάσεις τους εχθρούς του.
trailer | φωτογραφίες


9. Η Άβυσσος (The Abyss, 1989)
Σκηνοθεσία:
James Cameron
Πρωταγωνιστούν: Mary Elizabeth Mastrantonio, Ed Harris, Michael Biehn
Ένα μέρος στη Γη, πολύ πιο τρομακτικό από οποιοδήποτε στο διάστημα.
Όταν μια ομάδα δυτών αναλαμβάνει να βρει ένα χαμένο πυρηνικό υποβρύχιο, θα γνωρίσει τον πραγματικό τρόμο, αφού στα βάθη του ωκεανού θα βρεθεί αντιμέτωπη με μία εξωγήινη, υδρόβια μορφή ζωής...
trailer | φωτογραφίες | κριτική


8. Μακάβρια Εισβολή (Invasion of the Body Snatchers, 1978)
Σκηνοθεσία:
Philip Kaufman
Πρωταγωνιστούν: Donald Sutherland, Brooke Adams, Jeff Goldblum
Δεν θα κλείσεις τα μάτια σου ποτέ ξανά.
Μια υπάλληλος του υπουργείου υγείας λέει σε συνάδελφο της ότι ο σύζυγος της δεν είναι πια ο ίδιος. Κι ενώ αυτός της προτείνει ψυχίατρο, αρχίζουν κι εμφανίζονται ολοένα και καινούργιες παρόμοιες περιπτώσεις.
trailer | φωτογραφίες | κριτική


7. Ο Πόλεμος των Δύο Κόσμων (The War of the Worlds, 1953)
Σκηνοθεσία:
Byron Haskin
Πρωταγωνιστούν: Gene Barry, Ann Robinson, Les Tremayne
Ένα πανίσχυρο πανόραμα οργής σεισμού!
Ένας φλεγόμενος μετεωρίτης πέφτει στους αγρούς δίπλα από ένα μικρό χωριό. Ο αρχικός ενθουσιασμός των κατοίκων περνάει, όταν ο στρατός ανακαλύπτει πως ήταν διαστημόπλοιο κι έφερε εξωγήινα πλάσματα. Σύντομα, κάνουν την εμφάνιση τους περισσότεροι εξωγήινοι και είναι φανερός ο σκοπός τους να κατακτήσουν τον πλανήτη μας.
trailer | φωτογραφίες | κριτική


6. Οταν η Γη Σταματήσει... (The Day the Earth Stood Still, 1951)
Σκηνοθεσία:
Robert Wise
Πρωταγωνιστούν: Michael Rennie, Patricia Neal, Hugh Marlowe
Από το διάστημα… Μια προειδοποίηση κι ένα τελεσίγραφο.
Ένας εξωγήινος προσγειώνεται στην Γη κι ο πλανήτης βρίσκεται σε απόλυτη αναταραχή. Αυτός φέρνει ένα μήνυμα: είτε ο άνθρωπος θα αρχίσει να ζει ειρηνικά είτε θα καταστραφεί ως κίνδυνος για άλλους πλανήτες.
trailer | φωτογραφίες | κριτική


5. Η Απειλή (The Thing, 1982)
Σκηνοθεσία:
John Carpenter
Πρωταγωνιστούν: Kurt Russell, Wilford Brimley, T.K. Carter
Ο άνθρωπος είναι το πιο ζεστό μέρος να κρυφτείς.
H παλαιοντολόγος Δρ. Κέιτ Λόιντ φτάνει στην Ανταρκτική για να συναντήσει μία ομάδα Νορβηγών επιστημόνων, που ανακάλυψαν θαμένο στον πάγο έναν εξωγήινο οργανισμό. Μετά από ένα απλό πείραμα όμως, το αγνώστου προελεύσεως ον «ξυπνάει» και στρέφεται ενάντια σε ό,τι συναντάει, με μία μοναδική ιδιότητα: να μετατρέπεται σε πιστό αντίγραφο κάθε ζωντανού οργανισμού. Η Κέιτ θα πρέπει να ενώσει τις δυνάμεις της με τον πιλότο Κάρτερ και τον φίλο του Τζέιμσον για να αποτρέψουν την καταστροφική πορεία του μυστηριώδους οργανισμού που καταφέρνει να στρέψει τον άνθρωπο ενάντια στον άνθρωπο...
trailer | φωτογραφίες | κριτική


4. Οι Άνθρωποι του Τρόμου (Invasion of the Body Snatchers, 1956)
Σκηνοθεσία:
Don Siegel
Πρωταγωνιστούν: Kevin McCarthy, Dana Wynter, Larry Gates
Ήρθαν από έναν άλλον κόσμο!
Ο γιατρός Miles Bennel επιστρέφει σε μία μικρή πόλη για να εξασκήσει το επάγγελμά του και διαπιστώνει ότι πολλοί από τους κατοίκους της πόλης υπέφεραν από την παρανοϊκή ψευδαίθηση ότι φίλοι και συγγενείς τους είναι άλλοι από αυτούς που ισχυρίζονται ότι είναι. Αρχικώς είναι επιφυλακτικός καθώς αυτοί οι σωσίες είναι σε θέση να απαντήσουν όλες τις ερωτήσεις που αφορούν τα υποτιθέμενα θύματά τους όμως γρήγορα και ο γιατρός αρχίζει να αντιλαμβάνεται ότι κάτι περίεργο συμβαίνει.
trailer | φωτογραφίες | κριτική


3. Ε.Τ. ο Εξωγήινος (E.T. the Extra-Terrestrial, 1982)
Σκηνοθεσία:
Steven Spielberg
Πρωταγωνιστούν: Henry Thomas, Peter Coyote, Robert MacNaughton
Είναι φοβισμένος. Είναι μόνος. Είναι 3 εκατομμύρια έτη φωτός από το σπίτι του.
Ο Elliot είναι ένα μικρό παιδί που βρίσκει έναν χαμένο εξωγήινο. Του δίνει το όνομα E.T., τον βάζει στο σπίτι του και μαζί προσπαθούν να βρουν έναν τρόπο να γυρίσει στο σπίτι του.
trailer | φωτογραφίες | κριτική


2. Στενές Επαφές Τρίτου Τύπου (Close Encounters of the Third Kind, 1977)
Σκηνοθεσία:
Steven Spielberg
Πρωταγωνιστούν: Richard Dreyfuss, Francois Truffaut, Melinda Dillon, Teri Garr, Bob Balaban, J. Patrick McNamara
Δεν είμαστε μόνοι.
Ο Roy Neary, ένας φιλήσυχος οικογενειάρχης, παρουσιάζει προβλήματα συμπεριφοράς όταν γίνεται μάρτυρας ενός είδους εξωγήινης επαφής. Παράξενα οράματα παρουσιάζονται μπροστά του, ενώ μία μουσική σύνθεση κυριεύει τη σκέψη του. Μαζί με μία ομάδα άλλων ατόμων που είχαν παρόμοιες εμπειρίες, αποφασίζει να ακολουθήσει το ένστικτό του και να προσπαθήσει να έρθει σε επαφή με τον εξωγήινο πολιτισμό.
trailer | φωτογραφίες | κριτική


1. 2001: Η Οδύσσεια του Διαστήματος (2001: A Space Odyssey, 1968)
Σκηνοθεσία:
Stanley Kubrick
Πρωταγωνιστούν: Keir Dullea, Gary Lockwood, Leonard Rossiter
Ένα επικό δράμα περιπέτειας κι εξερεύνησης.
Μετά την ανακάλυψη στη Σελήνη ενός θαμμένου μυστήριου μονόλιθου ο άνθρωπος ξεκινά ένα ταξίδι αναζήτησης προς το άγνωστο και συγκεκριμένα ένα διαστημικό ταξίδι στον πλανήτη Δία. Της ομάδας ηγείται ο Ντέιβ, καθοδηγούμενος από έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή τεχνητής νοημοσύνης, τον ΧΑΛ.
trailer | φωτογραφίες| κριτική


----------

Διαβάστε επίσης:
«Top-20» Files: Ταινίες Καταστροφής
«Top-20» Files: Θρησκευτικές ταινίες
«Top-20» Files: Τα ζώα στον κινηματογράφο
«Top-20» Files: Ταινίες από βιντεο-παιχνίδια
«Top-20» Files: Παλαιά Διαθήκη
«Top-20» Files: Ταινίες Αυτοκινήτων
«Top-20» Files: Ταινίες Δρόμου
«Top-20» Files: Αρχαία Ελλάδα
«Top-20» Files: Οσκαρικοί θριαμβευτές
«Top-20» Files: Ο έρωτας στο σινεμά - Μέρος 2ο
«Top-20» Files: Ο έρωτας στο σινεμά - Μέρος 1ο
«Top-20» Files: η τεχνητή νοημοσύνη στο σινεμά
«Top-20» Files: Found-footage ταινίες
«Top-20» Files: Η ζωγραφική στον κινηματογράφο
«Top-20» Files: Τα Βαμπίρ στη μεγάλη οθόνη
«Top-20» Files: Οι καλύτερες ταινίες του 2013!
«Top-20» Files: Χριστουγεννιάτικες ταινίες
«Top-20» Files: Ταινίες Φαντασίας
«Top-20» Files: Ριμέικ 21ου αιώνα
«Top-20» Files: Δυστοπία
«Top-20» Files: Ντοκιμαντέρ
«Top-20» Files: Σύγχρονος Χορός
«Top-20» Files: Αληθινά Εγκλήματα
«Top-20» Files: Ταξίδια στον Χρόνο
«Top-20» Files: Ντοκιμαντέρ
«Top-20» Files: Ιρανικός Κινηματογράφος
«Top-20» Files: Αστυνομικές Buddy-movies
«Top-20» Files: Σύγχρονος Τρόμος
«Top-20» Files: Σύγχρονες Βιογραφίες
«Top-20» Files: Τέρατα και Καϊτζού
«Top-20» Files: Ζωντανά Καρτούν
«Top-20» Files: Rockumentary
«Top-20» Files: Ελληνική 80’s Κωμωδία
«Top-20» Files: Κωμική Περιπέτεια
«Top-20» Files: Πολιτικό θρίλερ
«Top-20» Files: Συγκίνηση
«Top-20» Files: Φιλμ Νουάρ
«Top-20» Files: Σούπερ Ήρωες
«Top-20» Files: Σύγχρονα Γουέστερν
«Top-20» Files: Post-apocalyptic Sci-fi
«Top-20» Files: Παρωδίες


 
 
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια. Στείλτε το πρώτο!

Αυτή τη στιγμή δεν είστε συνδεδεμένος. Συνδεθείτε ή κάντε εγγραφή για να σχολιάσετε.