• ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΙΕΣΤΗΡΙΟΥ...

  • Αριθμός ταινιών: 22120
  • Αριθμός συν/τών: 758598
  • Πρόγραμμα 278 Κινηματογράφων και 18 τηλεοπτικών σταθμών
Οι λίστες του cine


Παρ 29 Νοε 2013

«Top-20» Files: Δυστοπία
Πώς λέμε ουτοπία; Ε, το αντίθετο. Δηλαδή, μια φουτουριστική κοινωνία που δεν χαίρει ειρήνης κι ευτυχίας, αλλά είναι έτσι κατασκευασμένη κοινωνικά, ώστε να καταδυναστεύει τους ανθρώπους της. Είτε ελέγχεται από κάποιους ισχυρούς ανθρώπους, είτε από εταιρία, είτε από μηχανές, είτε ακόμα κι από εξωγήινους. Μοιάζει πολύ με ένα υπο-είδος που έχουμε ήδη κοιτάξει, τη μετα-αποκαλυπτική κοινωνία, αλλά εκείνο πηγαίνει μονάχα σε μια κατάσταση μετά από «ολική» καταστροφή. Όπως καταλαβαίνετε, αυτή η λίστα δεν έρχεται τυχαία, αλλά αφορά άμεσα το σίκουελ του «Hunger Games » (παρά κάτι δεν χώρεσε), χαρακτηριστικότατο παράδειγμα του είδους. Πάμε, όπως πάντα, αντίστροφα, και αν σας πιάσουν ανησυχίες για το μέλλον των παιδιών μας, από τη μία δεν είναι και κακό, από την άλλη μην τρελαθούμε κιόλας...


20. Ζουν Ανάμεσα μας (They Live, 1988)
Σκηνοθεσία:
John Carpenter
Πρωταγωνιστούν: Roddy Piper, Keith David, Meg Foster
Τους βλέπεις στους δρόμους. Τους παρακολουθείς στην TV. Μπορείς και να ψήφισες κάποιον αυτό το Φθινόπωρο. Νομίζεις ότι είναι άνθρωποι όπως εσύ. Είσαι λάθος. Θανάσιμα λάθος.
Ο Nada, ένας αλητάκος που τριγυρίζει σε μια αμερικάνικη μεγαλούπολη ψάχνοντας για δουλειά, βρίσκει τυχαία ένα ζευγάρι γυαλία ηλίου τα οποία τον κάνουν να δει μια καινούρια πραγματικότητα: Τρομακτικοί εξωγήινοι έχουν αναλάβει τα ηνία του πλανήτη και με τη βοήθεια υποσυνείδητων μηνυμάτων (Submit, Stay Asleep, Watch TV) που κρύβονται πίσω από κάθε είδους διαφήμιση έχουν σκοπό να μετατρέψουν το ανθρώπινο γένος σε σκλάβους. O Nada, προσπαθώντας να αποκαλύψει τη συνωμοσία ανακαλύπτει έναν πυρήνα ανθρώπινης αντίστασης, αλλά τελικά η απελευθέρωση των ανθρώπων θα εξαρτηθεί από τα χέρια του.
trailer | φωτογραφίες | κριτική


19. Looper: Αντιμέτωποι με το Χρόνο (Looper, 2012)
Σκηνοθεσία:
Rian Johnson
Πρωταγωνιστούν: Joseph Gordon-Levitt, Bruce Willis, Emily Blunt, Paul Dano
Κυνηγημένος στο μέλλον. Στοιχειωμένος στο παρελθόν.
Ο Τζο είναι ένας «Looper», ένας επαγγελματίας δολοφόνος από το μέλλον που χρησιμοποιεί μια μηχανή του χρόνου για να επιστρέψει στο παρελθόν και να εκτελέσει τα θύματά του. Είναι ο καλύτερος στο είδος του, η μαφία τον πληρώνει καλά και ζει μια ωραία ζωή. Όταν, όμως, ανακαλύπτει ότι ο επόμενος στόχος είναι ο ίδιος του ο εαυτός, ο Τζο δεν καταφέρνει να πατήσει τη σκανδάλη.
trailer | φωτογραφίες | κριτική


18. District 9 (2009)
Σκηνοθεσία:
Neill Blomkamp
Πρωταγωνιστούν: Sharlto Copley, David James, Vanessa Haywood
Δεν είστε καλοδεχούμενοι εδώ.
Μια εξωγήινη φυλή βρίσκεται στη γη και ζει κάτω από άθλιες συνθήκες στη Νότια Αφρική. Οι εξωγήινοι, που καλούνται "Μη Γήινοι", αναγκάζονται να δουλέυουν για την MNU, μια εταιρεία πολυεθνικών συμφερόντων, από την οποία προσπαθούν να ελευθερωθούν.
trailer | φωτογραφίες | κριτική


17. Ολική Επαναφορά (Total Recall, 1990)
Σκηνοθεσία:
Paul Verhoeven
Πρωταγωνιστούν: Arnold Schwarzenegger, Rachel Ticotin, Sharon Stone
Του κλέψαν το μυαλό του. Τώρα το θέλει πίσω.
Σε μια εποχή όπου ο πλανήτης Άρης κατοικείται, ο Douglas Quaid υποφέρει από εφιάλτες. Κάθε βράδυ ζωντανεύουν αναμνήσεις από μια άλλη ζωή στον Άρη και αναστατώνουν τη ζωή του. Αποφασίζει λοιπόν να απευθυνθεί στην εταιρεία RECALL, η οποία ειδικεύεται στο να εμφυτεύει ψεύτικες αναμνήσεις. Αυτή τη φορά όμως αντί να εμφυτεύσει ψεύτικες αναμνήσεις, ζωντανεύει αληθινές. Έτσι ο Doug ανακαλύπτει ότι κάποτε ζούσε στον Άρη σαν πράκτορας και κάποιοι έσβησαν αυτές τις αναμνήσεις του και εμφύτευσαν άλλες, ψεύτικες, γιατί γνώριζε κάποιο φοβερό μυστικό.
trailer | φωτογραφίες | κριτική


16. Απόδραση από τη Νέα Υόρκη (Escape from New York, 1981)
Σκηνοθεσία:
John Carpenter
Πρωταγωνιστούν: Kurt Russell, Lee Van Cleef, Ernest Borgnine
1997. Η Νέα Υόρκη έχει μετατραπεί σε φυλακή υψίστης ασφαλείας. Το να δραπετεύσει κανείς είναι αδύνατο. Το να προσπαθήσει να μπει μέσα παρανοϊκό.
1988. Η Νέα Υόρκη έχει μετατραπεί σε μια τεράστια φυλακή, όπου οι εγκληματίες αφήνονται να επιβιώσουν με όποιο τρόπο μπορούν. 1997. ο πρόεδρος των ΗΠΑ, μετα από μια αεροπειρατεία στο αεροσκάφος Air Force One, καταλήγει αιχμάλωτος στην Νέα Υόρκη. Στον Snake Plissken, έναν νεοεισαχθέντα κατάδικο, προσφέρεται αμνηστία με την προϋπόθεση να τον σώσει εντός 24ώρου.
trailer | φωτογραφίες | κριτική


15. 1984 (Nineteen Eighty-Four, 1984)
Σκηνοθεσία:
Michael Radford
Πρωταγωνιστούν: John Hurt, Richard Burton, Suzanna Hamilton
Ο μεγάλος αδελφός παρακολουθεί…
Μετά τον Ατομικό Πόλεμο, ο κόσμος διαιρείται σε τρεις πολιτείες. Το Λονδίνο είναι η πρωτεύουσα της Ωκεάνιας και κυβερνάται από μια ομάδα που έχει τον απόλυτο έλεγχο σε όλους τους πολίτες. Ο Winston Smith είναι ένας γραφειοκράτης που ερωτεύεται τη Julia και προσπαθεί να κάνει την επανάστασή του...
trailer | φωτογραφίες


14. Τα Παιδιά των Ανθρώπων (Τα Παιδιά των Ανθρώπων, 2006)
Σκηνοθεσία:
Alfonso Cuaron
Πρωταγωνιστούν: Clive Owen, Julianne Moore, Michael Caine, Chiwetel Ejiofor, Charlie Hunnam
Όχι παιδιά. Όχι μέλλον. Όχι ελπίδα.
Γη, 2027. Εξαιτίας μιας μόλυνσης, για 19 ολόκληρα χρόνια, οι γεννήσεις παιδιών έχουν μηδενιστεί, γεγονός που έχει οδηγήσει ολόκληρο τον πλανήτη σε κατάσταση παροξυσμού. Ελάχιστα κράτη, έχουν καταφέρει να διατηρήσουν, μέσω μιλιταριστικών και δικτατορικών θεσμών, την ακεραιότητα τους, στον πόλεμο ενάντια στους αντάρτες, που ζητούν την παγκόσμια ενότητα. Ανάμεσα τους η Βρετανία, στην οποία ζει αηδιασμένος από τις εξελίξεις ο Θίο, ένας παλιός ακτιβιστής που προτιμά πλέον την ηρεμία της εξοχής από τον πόλεμο των δρόμων. Την γαλήνη του θα διακόψει η παράκληση από την Τζούλιαν, υψηλόβαθμο στέλεχος των ανταρτών και πρώην ερωμένη του, να μεταφέρει μια γυναίκα με απόλυτη μυστικότητα και με ασφάλεια εκτός του νησιού, για επιστημονικές μελέτες. Ο λόγος είναι πως η Κι, μια έγχρωμη μετανάστρια, είναι οκτώ μηνών έγκυος και πρόκειται να φέρει στον κόσμο το πρώτο παιδί μετά από δύο δεκαετίες.
trailer | φωτογραφίες | κριτική


13. Περί Τυφλότητος (Blindness, 2008)
Σκηνοθεσία:
Fernando Meirelles
Πρωταγωνιστούν: Julianne Moore, Mark Ruffalo, Alice Braga, Gael Garcia Bernal, Danny Glover
Σε έναν κόσμο που έχει τυφλωθεί, τι θα γινόταν αν ήσουν το μόνο άτομο που μπορεί να βλέπει;
Μια επιδημία τύφλωσης προσβάλει τους κατοίκους μιας μεγαλούπολης, τους οποίους οι αρχές απομονώνουν σε μια κλινική-φυλακή - μαζί τους κι ένα γιατρό με τη σύζυγό του, η οποία είναι και η μοναδική, ανάμεσα στους εκατοντάδες έγκλειστους, που βλέπει.
trailer | φωτογραφίες | κριτική


12. Γκάτακα (Gattaca, 1997)
Σκηνοθεσία:
Andrew Niccol
Πρωταγωνιστούν: Ethan Hawke, Uma Thurman, Jude Law
Δεν υπάρχει γονίδιο για το ανθρώπινο πνεύμα.
Σ’ ένα μακρινό μέλλον όπου η γέννηση του κάθε ανθρώπου βασίζεται σ’ ένα προμελετημένο συνδυασμό γονιδίων, ένας φυσιολογικός νεαρός, ο Βίνσεντ, θεωρείται «ατελής» επειδή η σύλληψή του δεν έγινε στο εργαστήριο, αλλά ήταν αποτέλεσμα έρωτα. Ο Βίνσεντ, ωστόσο, είναι αποφασισμένος να γίνει αστροναύτης.
trailer | φωτογραφίες | κριτική


11. Δώδεκα Πίθηκοι (Twelve Monkeys, 1995)
Σκηνοθεσία:
Terry Gilliam
Πρωταγωνιστούν: Brad Pitt, Bruce Willis, Madeleine Stowe, Christopher Plummer
Το μέλλον είναι ιστορία.
Βρισκόμαστε στο 2035 και ο ανθρώπινος πληθυσμός έχει σχεδόν εξαφανιστεί από έναν θανατηφόρο ιό που εμφανίστηκε το 1996 σκοτώνοντας 5 δισεκατομμύρια άτομα. Οι επιζώντες ζουν στο υπέδαφος σαν έντομα, ψάχνοντας τον τρόπο να μπορέσουν να ξαναβγούν στην μολυσμένη επιφάνεια. Η λύση είναι τα ταξίδια στο χρόνο: Κρατούμενοι-πειραματόζωα στέλνονται στο παρελθόν με σκοπό να μαζέψουν πληροφορίες για το ξέσπασμα της επιδημίας αλλά η μοίρα τους είναι άγνωστη. Ο James Cole κρατούμενος που βασανίζεται από ένα περίεργο όνειρο/μνήμη της παιδικής του ηλικίας, επιλέγεται για να ταξιδέψει στο 1996 αλλά κατά λάθος καταλήγει στο 1990 όπου φυσικά, αντιμετωπίζεται ως ψυχοπαθής και οδηγείται στο φρενοκομείο. Εκεί θα γνωρίσει τα άτομα που πιθανόν να αλλάξουν το μέλλον του κόσμου. Την ψυχίατρο Kathryn και τον θεότρελο Jeffrey Goines.
trailer | φωτογραφίες | κριτική


10. Ο Σκοτεινός Ιππότης (The Dark Knight, 2008)
Σκηνοθεσία:
Christopher Nolan
Πρωταγωνιστούν: Christian Bale, Heath Ledger, Michael Caine, Maggie Gyllenhaal, Gary Oldman
Καλωσήλθατε στον κόσμο του απόλυτου χάους.
Με τη βοήθεια του Jim Gordon και τον εισαγγελέα της Gotham Harvey Dent, ο Batman θα προσπαθήσει να πατάξει κάθε εγκληματική οργάνωση που δρα στους δρόμους της πόλης. Η συνεργασία θα αποδειχτεί αποτελεσματική, αν και σύντομα οι τρεις τους θα πρέπει να αντιμετωπίσουν το χάος που θα δημιουργήσει ο ραδιούργος εγκληματίας, γνωστός στους πολίτες με το παρατσούκλι "Joker".
trailer | φωτογραφίες | κριτική


8. Αλφαβίλ (Alphaville, une Etrange Aventure de Lemmy Caution, 1965)
Σκηνοθεσία:
Jean-Luc Godard
Πρωταγωνιστούν: Eddie Constantine, Anna Karina, Akim Tamiroff
Ένας Αμερικανός ιδιωτικός ντέντεκτιβ, ο Λέμι Κόσιον, καταφτάνει στην Αλφαβίλ, μια φουτουριστική πόλη σε άλλον πλανήτη. Η αμερικανική του συμπεριφορά έρχεται αντιμέτωπη με αυτή των κατοίκων και ειδικά με του εξουσιαστή της πόλης, που έχει καταργήσει την ελεύθερη έκφραση και την αγάπη.
trailer | φωτογραφίες | κριτική


7. Α.Ι. Τεχνητή Νοημοσύνη (A.I. Artificial Intelligence, 2001)
Σκηνοθεσία:
Steven Spielberg
Πρωταγωνιστούν: Haley Joel Osment, Jude Law, Frances O`Connor, Sam Robards, William Hurt
Ο Ντέιβιντ είναι 11 ετών. Ζυγίζει 27 κιλά. Είναι 1 μέτρο και 40 εκατοστά ψηλός. Έχει καστανά μαλλιά. Η αγάπη του είναι αληθινή. Αλλά αυτός δεν είναι.
Στο απώτερο μέλλον, τα ρομπότ έχουν εξελιχθεί σε τέτοιο βαθμό που αποτελούν μια άβουλη μειοψηφία. Ο Ντέιβιντ είναι η τελευταία λέξη στην εν λόγω τεχνολογία και έχει προγραμματιστεί ώστε να ανταποκρίνεται μηχανικά στην έννοια της αγάπης, όντας ρομπότ-παιδί. Η οικογένεια, όμως, που θα τον «υιοθετήσει», θα τον θεωρήσει δυσλειτουργικό κι όταν μάλιστα θα προστεθεί η επιστροφή του αληθινού γιου, θα αποφασίσει να τον ξαμολήσει στον έξω κόσμο. Ο Ντέιβιντ, πλέον, έχοντας παρέα ένα ρομπότ-ζιγκολό, θα ξεκινήσει ένα ταξίδι δύσκολο και δύσβατο με απώτερο σκοπό να βρει τη νεράιδα του παραμυθιού του Πινόκιο, ώστε να της ζητήσει να γίνει αληθινό παιδί, διεκδικώντας πίσω τη μητέρα που έχασε.
trailer | φωτογραφίες | κριτική


6. The Matrix (1999)
Σκηνοθεσία:
Andy & Lana Wachowski
Πρωταγωνιστούν: Keanu Reeves, Laurence Fishburne, Carrie-Anne Moss, Hugo Weaving
Πίστεψε το απίστευτο.
Η ζωή κυλά ήρεμα για τον νεαρό χάκερ Τόμας Άντερσον, μέχρι τη στιγμή που προσεγγίζεται από τον αινιγματικό Μορφέα. Αυτός θα του αποδείξει πως η ζωή του δεν είναι τίποτε άλλα από ένα ψέμα, αφού στην πραγματικότητα πρόκειται για το έτος 2199 και οι μηχανές έχουν κυριεύσει τον κόσμο…
trailer | φωτογραφίες | κριτική


5. Σταθμός Αποχαιρετισμού (La Jetee, 1962)
Σκηνοθεσία:
Chris Marker
Πρωταγωνιστούν: Jean Negroni, Helene Chatelain, Davos Hanich
Στο Παρίσι, μετά τον 3ο παγκόσμιο πόλεμο, οι λιγοστοί επιζήσαντες έχουν ελλείψεις σε φάρμακα, φαγητό και πηγές ενέργειας, γι`αυτό αποφασίζουν να στείλουν έναν άνθρωπο στο παρελθόν με την μηχανή του χρόνου για να τους φέρει προμήθειες.
trailer | φωτογραφίες | κριτική


4. Φαρενάιτ 451 (Fahrenheit 451, 1966)
Σκηνοθεσία:
Francois Truffaut
Πρωταγωνιστούν: Oskar Werner, Julie Christie, Cyril Cusack
Τι θα γινόταν αν δεν είχες δικαίωμα να διαβάσεις;
Σε μια γεωγραφικά ακαθόριστη δικτατορική πόλη όπου το διάβασμα θεωρείται αντικοινωνική συμπεριφορά, ένας αφοσιωμένος πυροσβέστης οδηγείται βαθμιαία στην περιέργεια για τη φύση των βιβλίων μετά από τον έρωτά του για μια δασκάλα.
trailer | φωτογραφίες | κριτική


3. Μπραζίλ (Brazil, 1985)
Σκηνοθεσία:
Terry Gilliam
Πρωταγωνιστούν: Jonathan Pryce, Robert De Niro, Katherine Helmond, Ian Holm, Bob Hoskins
Είναι μονάχα μια κατάσταση του μυαλού.
Σε μια πόλη του μέλλοντος όπου βασιλεύει η γραφειοκρατία ένας συνεσταλμένος δημόσιος υπάλληλος μπλέκει άθελά του σε έναν απόκοσμο εφιάλτη.
trailer | φωτογραφίες | κριτική


2. Μπλέηντ Ράνερς: Ομάδες Εξόντωσης (Blade Runner, 1982)
Σκηνοθεσία:
Ridley Scott
Πρωταγωνιστούν: Harrison Ford, Rutger Hauer, Sean Young, Edward James Olmos
Ο άνθρωπος έκανε το αντίστοιχο του. Τώρα είναι δικό του πρόβλημα.
Η Γη έχει ερημώσει, καθώς οι περισσότεροι κάτοικοι έχουν αναζητήσει καλύτερη τύχη στις διαστημικές αποικίες. Ο Rick Deckard ανήκει σε μια ελίτ αστυνομική ομάδα, τους Blade Runners, που έχουν σαν αποστολή να "αποσύρουν" τέλεια ανθρωποειδή ρομπότ (replicants), όταν αυτά επιστρέφουν στην Γη.
trailer | φωτογραφίες | κριτική


1. Μητρόπολης (Metropolis, 1927)
Σκηνοθεσία:
Fritz Lang
Πρωταγωνιστούν: Gustav Frohlich, Alfred Abel, Brigitte Helm, <Fritz Rasp
Δεν θα υπάρξει ποτέ κατανόηση ανάμεσα στα χέρια και το μυαλό, εκτός κι αν η καρδιά δράσει ως μεσάζων.
Στο μέλλον, η τρανή πόλη «Μητρόπολη» είναι το καμάρι του σύγχρονου κόσμου: παράδειγμα υψηλής τεχνολογίας, στολίδι της πιο μοντέρνας αρχιτεκτονικής, με εντυπωσιακά πανύψηλα κτήρια, εναέρια κυκλοφορία, πλούτο, διασκέδαση -ένας εξελιγμένος παράδεισος που απολαμβάνουν οι λίγοι, οι αστοί. Κυβερνήτης όλου αυτού είναι ο Τζο Φρέντερσεν, που διοικεί την πόλη από το τεράστιο γραφείο του στην κορυφή ενός ουρανοξύστη. Αυτή η πανέμορφη ουτοπία όμως δεν κινείται μόνη της. Είναι ένας καλο-λαδωμένος μηχανισμός, που λειτουργεί νύχτα-μέρα από τον εξαντλητικό κόπο και μόχθο των εργατών. Στα έγκατα της γης, κάτω από την πόλη με την έντονη ζωή, βρίσκονται στρατιές εργατών που ζουν και χειρίζονται τις μηχανές, ώστε όλα να λειτουργούν ρολόι στην επιφάνεια της γης. Κάθε μέρα, οι εργάτες εξουθενωμένοι από την σκληρή δουλειά επιστρέφουν στα ταπεινά σπίτια τους και στις οικογένειές τους, μόνο και μόνο για να ξεκινήσει η επόμενη βάρδια με άλλους εργάτες… Όμως, αυτή η κατάσταση, με τους αστούς να χαίρονται τη ζωή που τους προσφέρει ο μόχθος των εργατών, σύντομα θα αλλάξει, όταν ο γιος του Φρέντερσεν, ο Φρέντερ, που ζει μια ξένοιαστη ζωή γεμάτη γλέντια, γνωρίζει κατά τύχη την όμορφη Μαρία, κόρη ενός εργάτη. Ο Φρέντερ ερωτεύεται κεραυνοβόλα την αγνή Μαρία, την ακολουθεί στην πόλη των εργατών και συγκλονίζεται όταν ανακαλύπτει ότι η δική του ευτυχία στηρίζεται στον κόπο ενός ολόκληρου κόσμου, που δεν γνώριζε καν ότι υπάρχει. Όταν ο πατέρας του, όμως, βλέπει την επιρροή της Μαρίας στους εργάτες, αποφασίζει να δώσει ένα μάθημα στους εργάτες, για να μην τολμήσουν να σηκώσουν κεφάλι. Συναντά λοιπόν τον μισότρελο επιστήμονα Ρότβανγκ, και του δίνει εντολή να δώσει της μορφή της Μαρίας σε ένα ρομπότ που έχει φτιάξει. Το ρομπότ θα παρασύρει τους εργάτες σε απερίσκεπτες πράξεις, που θα πληρώσουν με το αίμα τους. Ο Ρότβαγκ αιχμαλωτίζει τη Μαρία και φτιάχνει το μοχθηρό ρομπότ, το οποίο αρχίζει το διαβολικό έργο του. Ο Φρέντερ στην αρχή δεν καταλαβαίνει την αλλαγή της αγαπημένης του Μαρίας… Θα παλέψει όμως για την αγάπη του και για την ανακάλυψη της αλήθειας. Και, μόλις οι συνέπειες των καταστρεπτικών πράξεων της ψεύτικης Μαρίας αρχίσουν να φαίνονται, η Μητρόπολη, πάνω και κάτω από τη γη, δεν θα είναι ποτέ η ίδια…
trailer | φωτογραφίες | κριτική


----------

Διαβάστε επίσης:
«Top-20» Files: Ντοκιμαντέρ
«Top-20» Files: Σύγχρονος Χορός
«Top-20» Files: Αληθινά Εγκλήματα
«Top-20» Files: Ταξίδια στον Χρόνο
«Top-20» Files: Ντοκιμαντέρ
«Top-20» Files: Ιρανικός Κινηματογράφος
«Top-20» Files: Αστυνομικές Buddy-movies
«Top-20» Files: Σύγχρονος Τρόμος
«Top-20» Files: Σύγχρονες Βιογραφίες
«Top-20» Files: Τέρατα και Καϊτζού
«Top-20» Files: Ζωντανά Καρτούν
«Top-20» Files: Rockumentary
«Top-20» Files: Ελληνική 80’s Κωμωδία
«Top-20» Files: Κωμική Περιπέτεια
«Top-20» Files: Πολιτικό θρίλερ
«Top-20» Files: Συγκίνηση
«Top-20» Files: Φιλμ Νουάρ
«Top-20» Files: Σούπερ Ήρωες
«Top-20» Files: Σύγχρονα Γουέστερν
«Top-20» Files: Post-apocalyptic Sci-fi
«Top-20» Files: Παρωδίες


 
 
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια. Στείλτε το πρώτο!

Αυτή τη στιγμή δεν είστε συνδεδεμένος. Συνδεθείτε ή κάντε εγγραφή για να σχολιάσετε.